Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:44: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού,  είπε χαρακτηριστικά: «Όπως είπα και χθες από το Ηράκλειο, εύχομαι να είναι η τελευταία παρέμβαση του κράτους για τον κατώτατο μισθό. Και από εδώ και πέρα να καθορίζεται μέσα από διαπραγματεύσεις που θα αφορούν τους εργαζομένους και τους φορείς τους».

«Και, βέβαια, πρέπει να λειτουργήσουν ξανά οι τριετίες για να υπάρχουν μισθοί αξιοπρέπειας. Ζούμε σε μια εποχή, όπου ο πληθωρισμός μειώνει τα εισοδήματα του ελληνικού λαού».

«Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους αδύναμους εργαζομένους. Έχουμε χρέος να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και, βέβαια, να λειτουργήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και το λέω και εδώ από την Κρήτη όπου υπάρχει το τεράστιο ζήτημα των συμπολιτών μας, που δουλεύουν στον τουριστικό τομέα».

pronews.gr

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς

 

Η όζουσα διαφθορά και η αναδυόμενη σήψη έχει κατακλύσει την ελλαδική κοινωνία, εις τον απόηχο της Εθνικής Τραγωδίας, όπου  το άδικο αίμα των συνανθρώπων μας, ουδόλως μας αφήνει ανήσυχους, τοσούτον ημάς, ως απλούς πολίτες όσον ιδίως και εν γένει το σύνολο της σκεπτομένης κοινωνίας, διότι αποδεικνύει την εμμονή της Πολιτείας να αδιαφορεί επιδεικτικά δια την ανθρώπινη ζωή αλλά και για την δεδικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών.

Η ιδιότυπη και σιδηρά δικτατορία της εγακθιδρυθησόμενης Νέας Τάξης πραγμάτων δια των αισχρών και χυδαίων μέσων μαζικής εξαπατήσεως, τα οποία αντί τριάκοντα αργυρίων προπαγανδίζουν ασύστολα με τους τελούντες εν διατεταγμένη υπηρεσία εγκάθετους δημιοσγράφους τα οποία ανυπερθέτως δρουν ως κύμβαλα αλαλάζοντα, δηλονότι ως ακροβολισμένα έμμισθα φερέφωνα του εριζωμένο κατεστημένο και σηψαιμικού συστήματος, επιχειρούν να αποσείσουν τις ευθύνες των πολιτικών, οι οποίοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνον δια την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της καταστάσεως.

Εν προκειμένω, πέραν της νομικής του βάσεις, καθόσον αφορά δηλαδή τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας, τις αποζημιώσεις  και την εν γένει διερεύνηση της υποθέσεως, αποδεικνύει εν ταυτώ πανηγυρικά, την σοβούσα κατάσταση ενός διεφθαρμένου συστήματος το οποίο κηδεμονεύει την
Ελλάδα.

Άπαντα τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα, αμίλλωνται ως προς να εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό, υφαρπάζοντας του απλώς την ψήφο, προκειμένου να καταστούν βασιλικότερου του βασιλέως υποτελείς προς το υφιστάμενο άνωθεν επιβεβλημένο σύστημα το οποίο δρομολογεί ενόψει της επόμενης τετραετίας ένα πρόσθετο αφενός οκονομικό κραχ και εξ ετέρου την επιβολή, δίκην κοινής ωφελείας, μία επώδυνη, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Οι σχεδιασμοί εκποιήσεως της πατρίδας επ’ εσχάτων βαίνουν ομαλώς και αταλάντευτα εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού και της Πατρίδας μας η οποία κηδομονεύεται από έτερες δυνάμεις.

Είναι πρόδηλο ότι οι μηχανισμοί του συστήματος φοβούνται την λαϊκή οργή,  διότι θα επιφέρουν μείζονα ανατροπή εις τα μέχρι τούδε προδρομολογημένα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων της προελαυνούσης παγκοσμιοποιήσεως εις βάρος των εθνών και των λαών.

Το παρακράτος δρα ως κράτος και τανάπαλιν προκειμένου, με την χρήση των δικλείδων ασφαλείας των κινητοποιήσεων δια δεύτερη εβδομάδα πλέον, τα προσφιλή προς το παρακράτος τάγματα εφόδου εμφιλοχώρησαν ίνα επιχειρήσουν να διασπείρουν τρόμο, φόβο και ανησυχία εις τους, υγιώς σκεπτόμενους, πλην αγωνισαμένους πολίτες, επί τω τέλει να τους αποθαρρύνουν προκειμένου να λησμονηθεί το καίριο αυτό ζήτημα.

Ο λαός εν τη πατριδι μας, επιτέλους δέον όπως ανανήψει, μη όντας περιχαρακωμένος εις ιδεολογικές αγκυλώσεις αποκλείοντας συλλήβδην την ενημέρωσή του εκ των συστημικών μέσων μαζικής ενημερώσεως, διότι μόνον εάν στρέψουν την προσοχή τους εις μη συστημικά μέσα θα δύνανται να ανανήψουν και ανατρέψουν την υφιστάμενη δοτά ανθελληνική κοινοβουλευτική συμμορία, η οποία λυμαίνεται την Πατρίδα μας παντί προφόρω τρόπω.

Ως εκ τούτου με θρυαλλίδα το συμβάν αυτό εις τα Τεμπυ, ας μεταλαμπαδευθεί ένα πνεύμα συλλογικής αντίδρασης το οποίο δέον όπως κεφαλαιοπιηθεί μία κατεύθυνση αφύπνισης προς ένα κόμμα το οποίο αποδεδειγμένα και ανιδιοτελώς υπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τα συμφέροντα της Πατρίδας μας άνευ έξωθεν επιρροές και άνευ να συνιστά παρακολούθυμα ή θύλακας της Ν.Δ με το αφήγημα ότι ανήκει εις τον κακερματισμένο και πολύφερνο Πατριωτικό χώρο.

Εν κατακλείδι η οργή του Ελληνικού λαού ας αποβάλλει τους διασπαστικούς μηχανισμούς του «διαίρει και βασίλευε» καθώς και τις αιρετικές άνωθεν εντεταλμένες παραφυάδες αυτές και συμπηχθεί ένα πατριωτικό αρραγές μέτωπο το οποίο θα αποτελέσει τροχοπέδη εις τα υποχθόνια ανθελληνικά σχέδια κατά της πατρίδας μας.

Χαράλαμπος β Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρίω Πάγω

pronews.gr

πηγή φωτο: kathimerini.gr

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Εν όψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, και στα πλαίσια της πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητάς του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής συγκρότησε την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Αγρίνιο τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.

Αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι ο προγραμματισμός, η οργάνωση και η υλοποίηση των εκλογικών δράσεων, καθώς και η πολιτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ όλων των στελεχών της που προβλέπονται από το καταστατικό, χωρίς αυτό να αποκλείει και τη συμμετοχή άλλων στελεχών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον στη συνέχεια.

Τη διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής συντόνισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Ζήσιμος, ο οποίος θα είναι και ο επικεφαλής της.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εξειδίκευση των δράσεων της επιτροπής, ενώ στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες της για τη νικηφόρα έκβαση των εκλογικών διαδικασιών.

Με την ευκαιρία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καλεί σε αγωνιστική κινητοποιήσεις όλο το Δημοκρατικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου μέσα από την υποστήριξη των εννέα υποψηφίων του, να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αλλαγή και να λάμψει και πάλι στην περιοχή και τη χώρα, ο ήλιος της αλήθειας της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αν κάποιος δεν κοιτά να εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτή την τραγωδία, σίγουρα θα βλέπει ότι τα αίτια του δυστυχήματος είναι πολλά. Και δεν αφορούν μόνο όσα έγιναν εκείνη τη μοιραία νύχτα. Ούτε βέβαια το δυστύχημα οφείλεται αποκλειστικά στα συστήματα ασφαλείας που λείπουν εδώ και πολλά χρόνια. Αν ήταν έτσι, τουλάχιστον κάθε μήνα θα είχαμε και από μια μετωπική σύγκρουση τρένων.

Από την άλλη, σίγουρα το ανθρώπινο λάθος και οι ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν από όσους εκείνο το βράδυ ήταν σε θέσεις «κλειδιά» στον ΟΣΕ, είναι η πρωταρχική (και όχι η μοναδική) αιτία του δυστυχήματος. Βάσει αυτού όμως ακούμε κυρίως από κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά όχι μόνο, για «την παλιά Ελλάδα» για τους «βολεμένους» υπαλλήλους του ΟΣΕ «που αρνούνται την αξιολόγηση», για το «αναχρονιστικό Κράτος» ή αλλιώς το «βαθύ Κράτος».

Και το ερώτημα είναι ποιος θα ανατρέψει αυτό το «αναχρονιστικό Κράτος». αυτή την «παλιά Ελλάδα»; Είναι άραγε το υπάρχον πολιτικό σύστημα της χώρας ή τουλάχιστον τα τρία μεγάλα κόμματα –γιατί υπάρχουν και τα κόμματα που είναι βολεμένα στο 5%- σε θέση να… επανιδρύσουν το Κράτος, όπως έλεγε ο τέως Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής χωρίς να τα καταφέρει ούτε αυτός; Το πολιτικό σύστημα της χώρας παραμένει το ίδιο αμεταρρύθμιστο, πως θα μπορέσει να μεταρρυθμίσει ουσιαστικά το Κράτος;

Την «παλιά Ελλάδα», το «αναχρονιστικό Κράτος» δεν μπορεί να το ανατρέψει το παλαιό πολιτικό σύστημα της χώρας. Το πολιτικό σύστημα που έχει μάθει να αντιμετωπίζει το Κράτος ως λάφυρο και διορίζει ημετέρους και άσχετους σε κομβικές θέσεις το Δημοσίου, όπως διοικητές σε Νοσοκομεία, προέδρους και διοικητικά συμβούλια σε Οργανισμούς, όπως ο ΟΣΕ κτλ δεν μπορεί να μεταρρυθμίσει το Κράτος. Ένα πολιτικό – κομματικό σύστημα που δημιουργεί μόνο πολιτικά τζάκια και συντεχνίες, δεν μπορεί.

Γι’ αυτό και η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει σελίδα, γι΄ αυτό και ο κύκλος της Μεταπολίτευσης δεν κλείνει. Είναι βέβαια κάπως παρήγορο που μια μερίδα του πολιτικού συστήματος διαπιστώνει πως η «παλιά Ελλάδα» πρέπει να «σβήσει», γιατί υπάρχουν και εκείνοι που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, αλλά δυστυχώς αυτή η διαπίστωση έρχεται κατόπιν «εορτής» και γρήγορα ξεχνιέται…

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  Θάνος Μωραΐτης και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, επισκέφτηκαν σήμερα την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου και είχαν συζήτηση με τους εργαζόμενους εν όψει της εισαγωγής στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων κλπ».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μωραΐτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο… ανήξερος πρωθυπουργός, που δεν γνώριζε ούτε για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ, ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για την κατάσταση που επικρατούσε στον ΟΣΕ από το καλοκαίρι του 2019 και μετά, μόνο ένα πράγμα γνωρίζει καλά:

Να παραχωρεί δημόσια περιουσία και να ιδιωτικοποιεί δημόσια αγαθά όπως προσπαθεί να κάνει τώρα και με το νερό.

Με ακόμα ένα… επιτελικό πολυνομοσχέδιο έκτρωμα, εν μέσω εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη και  διαβούλευση μόλις τεσσάρων ημερών. Με διατάξεις που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο τομέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης δεν επιτρέπεται να ιδιωτικοποιηθεί, καθώς το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα.


Ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν αποχωρήσει από την εξουσία απαξιωμένος από την ελληνική κοινωνία προσπαθεί να περάσει το τελευταίο μεγάλο ντιλ της «Μαξίμου ΑΕ»:

Να επιβάλει μία διεθνώς αποτυχημένη εμπειρία όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Και όλα αυτά παρά την κατηγορηματική αντίθεση των σωματείων των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης, της ΚΕΔΕ καθώς οι Δήμοι χάνουν μια από τις πιο σημαντικές αρμοδιότητες τους αλλά και όλων των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Οι «άριστοι» του επιτελικού παρακράτους στο παραπέντε της συντριπτικής ήττας τους επιχειρούν να ολοκληρώσουν την λεηλασία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.  Αλλά δεν θα τους περάσει.

Δεν έχουν ούτε το δικαίωμα ούτε τη λαϊκή συναίνεση να ιδιωτικοποιήσουν το νερό.

Κάτω τα χέρια από το νερό. Δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει και αυτό σε κάποια γαλάζια ακρίδα.

Θα δώσουμε τον αγώνα στη βουλή, στους δρόμους και όπου χρειαστεί.

Το νερό ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό!

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για τις φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής της στη γείτονά της.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ΟΗΕ είχε κατηγορήσει την Ρωσία για νέα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ουκρανία ανέφερε ότι ο εκτοπισμός και η μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία προς τη ρωσική επικράτεια συνιστά έγκλημα πολέμου, ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα και για πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η μεταφορά από τη Ρωσία, Ουκρανών παιδιών σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό της στην Ουκρανία, καθώς και στην ρωσική επικράτεια, συνιστά ένα «έγκλημα πολέμου», ανέφερε σήμερα η Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ουκρανία, η οποία επίσης επισημαίνει πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ωστόσο ο επικεφαλής της Επιτροπής αυτής δήλωσε ότι δεν θα έχουν βρεθεί αποδείξεις για γενοκτονία. «Δεν βρήκαμε στοιχεία ότι διαπράχθηκε γενοκτονία εντός της Ουκρανίας», είπε σε δημοσιογράφους ο Έρικ Μόσε, επικεφαλής της Επιτροπής αυτής. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εξετάζει στοιχεία και ότι υπάρχουν «κάποιες πτυχές που μπορεί να εγείρουν ερωτήματα» σχετικά με πιθανή γενοκτονία.

Στην πρώτη έκθεσή της από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ερευνητική Επιτροπή του ΟΗΕ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι καταστάσεις που εξέτασε σχετικά με τη μεταφορά και εκτοπισμό παιδιών, εντός της Ουκρανίας και στη Ρωσική Ομοσπονδία αντίστοιχα, παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και συνιστούν έγκλημα πολέμου».

Σύμφωνα με το Κίεβο, 16.221 παιδιά απελάθηκαν στη Ρωσία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά η Επιτροπή δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτά τα στοιχεία. Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν λάβει νομικά και πολιτικά μέτρα σχετικά με τη μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία και ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα τον Μάιο του 2022 που διευκολύνει τη χορήγηση ρωσικής υπηκοότητας σε ορισμένα παιδιά. Οι ερευνητές κατηγορούν επίσης τη Μόσχα για πιθανά «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιστολή συγγνώμης απέστειλε προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης, ενόψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που συνεδριάζει αύριο. Σε αυτήν -όπως δηλώνει- αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά από απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι στις 28 Φεβρουαρίου το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για να βγει εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος ο μέχρι τότε υποψήφιος στα Χανιά, Παύλος Πολάκης και να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Αφορμή αποτέλεσε η δημόσια απαίτησή του να περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του νομού ο συνεργάτης του Μιχάλης Χαιρετάκης συνοδευόμενη από την «απειλή» της αποχώρησής του.

Επίσης στην συνέχεια σε ανάρτησή του έβαλε κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών, σε ρεβασνιστικό πνεύμα παραθέτοντας επίσης προτάσεις εκτός του πλαισίου των προγραμματικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στο να κινηθεί αποφασιστικά και με γνώμονα – όπως ο ίδιος έχει αναφέρει – την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης σημειώνει αναφορικά με την συνολική συμπεριφορά του πως «θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες».

Ειδικά για τις ενστάσεις που εξέφρασε σχετικά με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων στον νομό Χανίων, όπου είχε απαιτήσει να συμπεριληφθεί ως υποψήφιος ο Μιχάλης Χαιρετάκης τονίζει πως «αποτέλεσε αστοχία καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στην δημόσια σφαίρα αλλά να επιλύονται εντός των οργάνων του κόμματος».

Παράλληλα ο πρώην τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει αναφορικά με την στάση που τήρησε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ειδική αναφορά κάνει στην επίμαχη ανάρτησή του στην οποία περιλήφθηκαν φωτογραφίες προσώπων από δημοσιογράφους καθώς ονομάτων δικαστικών λειτουργών λέγοντας ότι «η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης». Συνολικά μάλιστα σημειώνει πως για τα όσα συνέβησαν «αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

Η επιστολή του Παύλου Πολάκη



Πηγή: news247.gr

Το Κέντρο Υγείας Αγρινίου επισκέφθηκε σήμερα η Φωτεινή Παντιώρα, υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπου συναντήθηκε με τον επιστημονικά υπεύθυνο καθώς επίσης το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό. Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε η αναγκαιότητα στήριξης των πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και η άμεση ανάγκη πρόσληψης παιδιάτρου και καρδιολόγου.

Η Φωτεινή Παντιώρα εξήρε το έργο του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αγρινίου που καθ΄ όλη την περίοδο της πανδημικής κρίσης υπερβαίνοντας τις δυνάμεις του, στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς με ευθύνη της κυβέρνησης η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι τραγική». Τόνισε δε «ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι το θεμέλιο για το επίπεδο υγείας των πολιτών και χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας δεν υπάρχει σύστημα Υγείας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άμεση προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και των πρωτοβάθμιων δομών Υγείας προκειμένου οι πολίτες να έχουν ισότιμη πρόσβαση χωρίς εξαιρέσεις στο υπέρτατο αγαθό της Υγείας».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξεκινώντας την περιοδεία στη Λάρισα χθές 16 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συνεπικεφαλής του Πράσινο & Μωβ, Δομήνικου Χρυσίδη με το Δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, με την παρουσία του Νίκου Ράπτη, εκπροσώπου του Κόμματος για τα Ζώα και του Δημήτρη Λιόλιου, μέλους του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.
Με μια συζήτηση εφ όλης της ύλης, από ευρωπαϊκά και εθνικά, περιφερειακά και τοπικά, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε θέματα:
  • Κλιματικής κρίσης και  των επιπτώσεων στο φυσικό και αστικό περιβάλλον  και στη βιοποικιλότητα, στα αγροτικά την τοπική παραγωγή, με έμφαση στην προετοιμασία που πρέπει να γίνει για να χτίσουμε αντοχές. Προσαρμογή για την  κλιματική κρίση σημαίνει χτίζουμε σοβαρές εθνικές και τοπικές στρατηγικές ανθεκτικότητας.
  • Ενέργειας, με ειδικότερη αναφορά στις ενεργειακές κοινότητες, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι αποδίδουν στην Ελλάδα αν και υπάρχει ένα δυσλειτουργικό νομικό πλαίσιο. Ενώ υπάρχουν ήδη έτοιμα έργα του Δήμου για να καλύψουν τις ανάγκες σχολείων και άλλων δημόσιων κτιρίων, η αδυναμία σύνδεσής τους με το δίκτυο τα οδηγεί σε αχρηστία. Επισημάναμε οτι: Καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας σημαίνει αναπτύσσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα προωθεί δημόσιες και συμμετοχικές προσπάθειες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Των πολύτιμων υδάτινων πόρων, με στρατηγικές μελέτες που έχει κάνει ο Δήμος Λάρισας για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αύριο. Επισημάναμε ότι: Προστασία υδάτινων πόρων σημαίνει ολιστικός σχεδιασμός εξοικονόμησης και διαχείρισης του νερού ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, και μόνον.
  • Βιώσιμης κινητικότητας, για την οποία ο Δήμος Λάρισας εκπονεί μελέτες με γνώμονα τέσσερις ροές: πεζοί, ποδήλατο, λεωφορείο και δρόμοι αυτοκινήτου ήπιας διέλευσης. Επισημάναμε ότι: Βιώσιμη κινητικότητα στο αστικό περιβάλλον σημαίνει  η πόλη ανήκει στους πολίτες και όχι στα αυτοκίνητα.
  • Πολιτισμού, με στόχο να συνενωθούν και να συμπεριληφθούν σημεία ιστορικής σημασίας και να δημιουργηθούν πολιτιστικές διαδρομές σε συνδυασμό με τις προσπάθειες για βιώσιμη κινητικότητα, αλλα και ένα βιώσιμο και θεματικό τουρισμό στην πόλη. Επισημάναμε ότι: Βιώσιμος τουρισμός σημαίνει ενεργοποίηση του τοπικού υγιούς ιδιωτικού τομέα με πράσινο και κοινωνικό πρόσημο, για να κερδίσει η τοπική παραγωγή και η Λάρισα στο σύνολο της.
Για την πραγματοποίηση των ανωτέρω θα απαιτηθεί χρήση ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, επιτυχής συντονισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη δημόσια Διοίκηση, η οποία θα κρίνει αξιοκρατικά τοπικές προσπάθειες για τις αλλαγές που πρέπει να βάλουμε μπροστά άμεσα. Δηλαδή ένα ακέραιο κράτος, σε όλα τα επίπεδα. 
Αυτό το κράτος δεν υπάρχει, γι' αυτό το κράτος το Πράσινο & Μωβ θα δουλέψει. 
Το Πράσινο & Μωβ είναι μια Συμμαχία των κομμάτων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό qυίνημα
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 780 ευρώ εισηγείται ο πρωθυπουργός να οριστεί ο κατώτατος μισθός. Αυτό προκύπτει τις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αύξηση βρίσκεται στο ανώτατο περιθώριο των δυνατοτήτων της χώρας και υπενθύμισε πως ο μισθός το 2019 ανερχόταν στα 650 ευρώ. «Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές ενώ πιέζονται περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το ακούω ειδικά από νέους και νέες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως πρόκειται για αύξηση 9,4%.

Η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη Τύπου που έχει οριστεί για τις 11:00.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Καλημέρα σας, η Κυβέρνηση προχωρά σήμερα, στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%.

Έτσι από την 1η Απριλίου, αυτός θα φτάσει τα 780 ευρώ από τα 650 ευρώ -θυμίζω- που ήταν το 2019. Κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων.

Η νέα αύξηση, προφανώς και θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό. Αναλυτικά θα μιλήσει για όλα αυτά σε λίγο ο Υπουργός Εργασίας.

Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω, ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από νέες και νέους οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

Η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που -θέλω να θυμίσω- τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, η εθνική οικονομία παραμένει σε μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μία γενναία αύξηση του βασικού μισθού, γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.

Πηγή: ethnos.gr