Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:43: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραντινός και ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης, αποκάλυψαν ότι τα πολεμικά καταφύγια στο Ηράκλειο θα ξεκινήσουν να εξοπλίζονται.

Μάλιστα, στον Δήμο Ηρακλείου ήδη έχουν δοθεί εντολές για την καταγραφή των υφιστάμενων πολεμικών καταφυγίων από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για την εξεύρεση και νέων υπόγειων χώρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια πολέμου σε περίπτωση ενός ενδεχόμενου “χτυπήματος” στην Κρήτη.

Η εντολή που έχει δοθεί, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και πολιτικός προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, που ιδρύθηκε το 2023 μετά τον ουκρανικό πόλεμο, Γιώργος Καραντινός, ο Δήμος Ηρακλείου είναι υποχρεωμένος όχι μόνο να καταγράψει τα καταφύγια, αλλά ακόμη και να τα “επανδρώσει” και να τα εξοπλίσει.

Ο ίδιος ο κ. Καραντινός εκτίμησε ότι ίσως χρειάζεται να εξοπλιστούν τα καταφύγια, νέα και παλιά, με κουβέρτες, ξηρά τροφή και άλλα είδη.

Το απόρρητο “πολεμικό σχέδιο” που οργανώνεται κάτω από τα ραντάρ των πολιτών, μέσα από τη στενή συνεργασία κράτους και των αποκεντρωμένων φορέων αυτού, δηλαδή τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοίκησης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με οδηγία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιφορτίστηκε με την οργάνωση της πολιτικής άμυνας, έχοντας συστήσει γραφεία αλλά και λαμβάνοντας εντολές ακόμη και για συντηρήσεις και στατικές παρεμβάσεις, όπως παραδέχεται ο κ. Καραντινός, σε ήδη πολεμικά καταφύγια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή σε αναζήτηση νέων υπόγειων χώρων.

Προσεχώς συνάντηση στην Αποκεντρωμένη

Ο κ. Καραντινός στη διάρκεια της εκπομπής της “ΚΡΗΤΗ TV” παραδέχτηκε ότι το άμεσο προσεχές διάστημα ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός θα έχει συνάντηση με την ειδική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να του παραδώσει το απόρρητο σχέδιο με τους χώρους καταφυγής πολέμου, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν άγνωστοι στο κοινό, αφού επέχουν θέση στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Με διευκρινιστική της Αποκεντρωμένης θα δοθούν οδηγίες εν συνεχεία και στο Γραφείο Πολιτικής Άμυνας του Δήμου Ηρακλείου, για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά.

Εκτός από τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, προφανώς και άλλοι Δήμοι στην Κρήτη και την Ελλάδα βρίσκονται σε συνεργασία με την εκάστοτε Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εν προκειμένω Κρήτης, για να εντοπιστούν και να χαρακτηριστούν ως πολεμικά καταφύγια υπόγειοι χώροι που θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφάλεια σε περίπτωση πολέμου!

Χαρακτηριστικά, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός ανέφερε:

«Είμαστε από τους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που συνέστησαν αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Άμυνας το 2023. Είμαστε σε επικοινωνία με την Αποκεντρωμένη, που είναι αρμόδια, και τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει προσωπικά τον δήμαρχο για τα σημεία που υπάρχουν τα καταφύγια, γιατί είναι διαβαθμισμένες πληροφορίες που δεν πρέπει να γνωστοποιούνται ούτε στον αντιδήμαρχο.

Εμείς πρέπει να τα οργανώσουμε, να τα εξοπλίσουμε, να τα επανδρώσουμε. Αν χρειάζονται να μπουν κουβέρτες, ξηρά τροφή, νερό, θα το κάνουμε.

Περιμένουμε διευκρινιστική από την Αποκεντρωμένη και φυσικά να βρούμε τον τρόπο και τους οικονομικούς πόρους. Θεωρώ ότι ίσως μπει ξηρά τροφή, νερό… Είναι μια μεγάλη δαπάνη. Αν δεν προβλέπονται πόροι, θα διεκδικήσουμε και θα τους απαιτήσουμε», είπε ο κ. Καραντινός και εν συνεχεία διευκρίνισε:

«Τα καταφύγια προφανώς θα πρέπει να καθαριστούν, να γίνουν στατικές παρεμβάσεις και να έχουν άρτιο εξοπλισμό. Θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται. Η Αποκεντρωμένη είναι υπεύθυνη γι’ αυτά.

Αυτά είναι για την Εθνική Άμυνα και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πολέμου. Είναι απευκταίο για επίθεση και ο πόλεμος έχει πάει σε οικονομικό επίπεδο. Έπρεπε να είναι πάντα οργανωμένα. Το θέμα είναι μη μας δώσουν πάλι αρμοδιότητα χωρίς απαραίτητους πόρους».

Τα καταφύγια της Κρήτης

Πάντως, διάφοροι χώροι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που είχαν κατασκευαστεί ως καταφύγια στο Ηράκλειο, όπως στην Πρασσά, τη Φορτέτσα ή τον Καρτερό μέσα στον βράχο, δε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αφού είναι αφημένα και προφανώς θα επανέλθουν, με βάση τις υποχρεώσεις του Δήμου έναντι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε καλύτερη κατάσταση, εφόσον βεβαίως συμπεριληφθούν στο επικαιροποιημένο σχέδιο για τα καταφύγια που θα συντάξει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και θα παραδώσει στον Δήμο Ηρακλείου.

Είναι γνωστό ότι στην Κρήτη υπάρχουν περίπου 140 καταφύγια περασμένης εποχής, κατασκευασμένα όμως για πόλεμο, εκ των οποίων τα 70 βρίσκονται στο Ηράκλειο.

Τι αποκάλυψε ο εντεταλμένος της Περιφέρειας Κρήτης – Μυστικές επιθεωρήσεις και απόρρητα σήματα

Την ίδια στιγμή, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνος για το ανάλογο γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Λεονταράκης, μιλώντας στην εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της “ΚΡΗΤΗ TV” αποκάλυψε ότι πράγματι γίνονται αυτές οι ενέργειες από το κράτος και τους Δήμους και πρόσθεσε επιπλέον ότι οι επιθεωρήσεις εξ Αθηνών στην Κρήτη είναι συχνές σε διάφορες εγκαταστάσεις, όμως κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό.

Ακόμη αποκάλυψε ότι φτάνουν κατά καιρούς από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβαθμισμένα σήματα, τα οποία διαχειρίζεται ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο κ.Λεονταράκης ανέφερε:

«Σε ό,τι αφορά την καταγραφή των καταφυγίων και τη χρηστικότητά τους, επειδή είναι ευαίσθητες πληροφορίες, έπειτα από εναέρια προσβολή τότε θα γίνουν γνωστά με βάση το πρωτόκολλο που ορίζει. Τα λεγόμενα Γραφεία Παλλαϊκής Άμυνας ΠΑΜ ΣΕΑ διαχειριζόμαστε διαβαθμισμένα σήματα, τα οποία είναι σε γνώση μόνο του περιφερειάρχη και έχει αυτή την εξειδίκευση.

Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια κάτω από τα ραντάρ σε ό,τι έχει να κάνει με την Εθνική Άμυνα. Γίνονται και επιθεωρήσεις σε καταφύγια και εγκαταστάσεις. Ως Περιφέρεια ενεργούμε όπως μας ζητηθεί και σε μια ενδεχόμενη τέτοια περίπτωση θα ενεργήσουμε.

Εδώ βλέπουμε, με αφορμή το Ουκρανικό, η Σουηδία και η Ελβετία έχουν ενισχύσει την άμυνά τους. Είναι κάτι το οποίο η Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να λάβει πρωτοβουλίες. Εμείς συστρατευόμαστε με τα σχέδια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συμβαίνει χρόνια και οι επιθεωρήσεις γίνονται συχνά τα τελευταία 5 χρόνια. Ως Περιφέρεια δεν έχουμε κάποια ιδιοκτησία καταφυγίου. Όμως ενεργούμε όπως και όπου μας ζητηθεί, να διευκολύνουμε τις υπηρεσίες, όπως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε περίπτωση επιστράτευσης, η Περιφέρεια Κρήτης θα ναυλώσει πούλμαν.

Είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα και δε θα μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο…

Τα γραφεία της Παλλαϊκής Άμυνας και της Περιφέρειας εργάζονται καθημερινά, ίσως δεν είναι πολύ γνωστά, όμως λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που επιτελούν τεράστιο έργο.

Διαχρονικά υπήρχαν επιθεωρήσεις, όμως πιο έντονα τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η συζήτηση θα έπρεπε να προτάσσεται στη δημόσια σφαίρα και δε θα πρέπει να είναι ταμπού», κατέληξε ο κ. Λεονταράκης.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της ΚΡΗΤΗ TV:

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο νυν ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ε.Μεϊμαράκης αναφερόμενος από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, προχώρησε σε μια πολύ ανησυχητική δήλωση όπου είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε πρώτοι στην πρώτη γραμμή της μάχης»!

Είπε μάλιστα ότι οι Έλληνες αυτό θα το κάνουν για να υπερασπιστούν τον δυτικό τρόπο ζωής!

Ποιο δυτικό τρόπο ζωής εννοεί; Αυτόν που επιτρέπει την αθρόα εισροή παράνομων μεταναστών επί δεκαετίες στις δυτικές κοινωνίες με αποτέλεσμα αυτές να έχουν διαβρωθεί εντελώς;

Ή μήπως τον δυτικό τρόπο ζωής που επέβαλε την ψήφιση νόμου με τον οποίο οι «παντρεμένοι» ΛΟΑΤΚΙ+ θα αποκτούν παιδιά;

Έχει ρωτήσει τους Έλληνες πολίτες κατά πόσο τους ενδιαφέρει αυτό;

Πρώτοι στην πρώτη γραμμή της μάχης για ποιους και εναντίον ποιων, είναι το επόμενο και στην πραγματικότητα κυριότερο ερώτημα.

Τι εννοούσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας;

Δηλαδή να πολεμήσουμε εναντίον του Ιράν; Εναντίον της Ρωσίας; Πολύ περίεργη δήλωση και αρκετά επικίνδυνη.

Και γιατί να πολεμήσουν οι ‘Έλληνες πρώτοι; Άλλοι έχουν γεωπολιτικά συμφέροντα και άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι ξεκίνησαν τις συγκρούσεις.

Και θα προσθέσουμε και κάτι ακόμα: Η Ελλάδα δεν πολέμησε εκεί που έπρεπε να το κάνει δηλαδή στην Κύπρο.

Γιατί λοιπόν να πολεμήσει για κάτι που δεν την αφορά;

Συγκεκριμένα ο Ε. Μεϊμαράκης είπε: «Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που ελπίζω ότι θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα συνεχιστεί.

Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση όλοι για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, την εδαφική μας ακεραιότητα.

Ήδη στην Ευρώπη συνεδριάζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να εξετάσουν την πολύ σοβαρή κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικρατήσουν η λογική και η Ειρήνη».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα.

Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές,τις αξίες μας τον δυτικό τρόπο ζωής και να είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε πρώτοι στην πρώτη γραμμή της μάχης».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Space-X, της Tesla και πολλών άλλων εταιρειών Έλον Μασκ αναφορικά με την τραγική κατάσταση στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας η οποία γοργά οδεύει στην μετατροπή της σε μία «Ελλάδα χωρίς Έλληνες».

Είναι τραγικό σε μια χώρα που ουδείς ασχολείται με το τεράστιο πρόβλημα της κατάρρευσης των γεννήσεων ο Έλον Μασκ να επιδεικνύει περισσότερη αγωνία από ότι οι ίδιοι οι κυβερνώντες.

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που θα βιώσουν πληθυσμιακή κατάρρευση εξαιτίας των χαμηλών γεννήσεων”, σχολίασε ο Μασκ σε άλλη ανάρτηση στην οποία αναφέρονται τα εξής εφιαλτικά:

Η Ελλάδα προβλέπεται να γίνει η πρώτη χώρα που αναμένεται βιώσει την κατάρρευση πληθυσμού, καθώς οι ξαφνικοί και αναπάντεχοι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, ενώ οι γεννήσεις καταρρέουν σε επίπεδα χαμηλότερα και από αυτά που οι ειδικοί ανέμεναν ότι ήταν δυνατό.”

Συγκεκριμένα η δημοσίευση που ανήρτησε ανέφερε:

«Οι καρδιακές ανεπάρκειες, τα εγκεφαλικά, οι θρομβώσεις και οι επιθετικοί καρκίνοι ανάμεσα σε κατά τα άλλα υγιείς νέους έχουν προκαλέσει την αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, ενώ τα επίπεδα γονιμότητας σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες οδηγούν το ποσοστό γεννήσεων σε μεγάλη πτώση, αφού ο ρυθμός των γεννήσεων είναι ο χαμηλότερος σε σχεδόν έναν αιώνα».

Στο παρελθόν έχει εκφραστεί πολλές φορές για την υπογεννητικότητα τονίζοντας πως αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα και έχει απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των ανεπτυγμένων χωρών να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Μάλιστα όπως έχει αναφέρει η υπογεννητικότητα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Και όλα που; Σε μια χώρα που δέχεται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδων μουσουλμάνων αλλοδαπών. Μόνο από τις αρχές του 2024 έχουν καταγραφεί πάνω 11.000 νέοι αλλοδαποί που μπήκαν στη χώρα και ο αριθμός αυξάνεται θεαματικά.

Την ίδια ώρα η Υφυπουργός… “Μετανάστευσης και Ασύλου”, Σοφία Βούλτεψη, προχώρησε σε ακροβασίες λογικής λέγοντας ότι η μετανάστευση θα λύσει το δημογραφικό!

Αυτό γιατί όπως είπε, όσο πιο πολύ μετανάστες έρχονται τόσο θα αυξάνεται το εργατικό δυναμικό, και

«Όταν υπάρχει εργατικό δυναμικό και εργάζεται, αυξάνεται το ΑΕΠ, αυξάνεται ο εθνικός πλούτος, αυτό φέρνει περισσότερα έσοδα και θα βοηθήσει την αναστροφή του brain drain, διότι η χώρα θα ανέβει οικονομικά, θα έχει πλούτο και πολλοί από αυτούς, που έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, θα επιστρέψουν στη χώρα για να κάνουν εδώ τις οικογένειες τους».

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Διήμερη περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία θα πραγματοποιήσει στις 16-17 Απριλίου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του κόμματος Μίλτο Ζαμπάρα και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Κατά την επίσκεψη του ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους τοπικών και θεσμικών φορέων.
Παράλληλα θα συναντήσει στελέχη και φίλους του κόμματος όπου θα συζητηθούν ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας που αγγίζουν το Ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του κ.Τσίπρα έχει ως εξής:
Τρίτη 16/4/2024
ΑΓΡΙΝΙΟ
11.00 Συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την
υλοποίηση του δρόμου Πλατυγιάλι - Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία
12.00 Συνέντευξη στον "Αχελώο"
14.00 Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου
18.00 Συνάντηση με το Δ.Σ της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
20.00 Συνάντηση - συζήτηση με στελέχη και φίλους του κόμματος για τις ευρωεκλογές στο Δημοτικό Καφενείο Αγρινίου
Τετάρτη 17/4/2024
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
10.30 Συνάντηση με ελαιοπαραγωγούς στη Σταμνά
11.30 Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας
13.00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Α. Τορουνίδη
13.30 Συνάντηση με την ΟΜ Αμφιλοχίας
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
18.30 Συνάντηση με το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου
17.30 Συνάντηση με την ΟΜ Μεσολογγίου
 
sinidisi.gr
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο πλαίσιο της παρουσίασής του, μίλησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

«Το ψηφοδέλτιο αγκαλιάζει ολόκληρη την Ελλάδα» είπε η Αριστοτελεία Πελώνη που παρουσίασε την εκδήλωση, στο ξεκίνημά της.

Στα ονόματα – έκπληξη που ανακοινώθηκαν είναι και αυτό του Φρέντι Μπελέρη, για τον οποίο κατά την έναρξη της εκδήλωσης, υπήρχε συμβολικά μία κενή καρέκλα…

Το λόγο πήραν ένας – ένας οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές για να πουν λίγα λόγια τους στόχους τους.

Ο Γιώργος Αυτιάς, είπε: «Μόλις επέστρεψα από την Αμερική που έζησα τον ελληνισμό… Ο ελληνισμός της Αμερικής ψηφίζει ΝΔ! Όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ» είπε ο Γιώργος Αυτιάς και χειροκροτήθηκε από το κοινό.

«Θα τους αλλάξουμε τους νόμους στην Ευρώπη και θα τους φτιάξουμε για την Ελλάδα! Για την πατρίδα» είπε ο Γιώργος Αυτιάς. «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια»!

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είπε: «Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν τον πρώτο λόγο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»…

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, είπε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε λίγες μέρες έγινα πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, θα την τιμήσω. Θα αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας στην Ευρώπη, για τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ήπειρο. Πέτρος μου, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί» είπε ο Πύρρος Δήμας, απευθυνόμενος στον γιο του Φρέντι Μπελέρι.

Στον Φρέντι Μπελέρη αναφέρθηκε στη συνέχεια και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι δεν θα υπάρξει ένταξη της Αλβανίας χωρίς δίκαιη δίκη του Φρέντι Μπελέρη…

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είπε ότι βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο «γιατί εσείς το αποφασίσατε. Σήμερα είμαι εδώ… Από το πρώτο λεπτό δε σταμάτησα να δουλεύω για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δε σταμάτησα να γίνομαι η φωνή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαι περήφανος χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου».

Η Ελεονώρα Μελέτη είπε: Ο πρωθυπουργός θέλει να δει τις γυναίκες σε ισότιμη θέση στην κοινωνία. Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποιησή μου για ζητήματα με γυναίκες με προσκάλεσε… Με τη στήριξη του συζύγου μου, αποφασίσαμε πως είναι χρέος μου να προσπαθήσω. Η προσέγγισή μου θα είναι κυρίως ανθρωπιστική… Θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική και το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου που έχει μάθει να διεκδικεί όσα της αξίζουν».

Στη συνέχεια, ο Φρέντι Μπελέρης ανακοινώθηκε επίσημα ως υποψήφιος, με χειροκροτήματα ενώ ο ίδιος είναι κρατούμενος στις Αλβανικές φυλακές. Η αίθουσα σείστηκε ενώ πολλοί φώναζαν το όνομά του…

Αργότερα, ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους».

Η Βούλα Πατουλίδου είπε μεταξύ άλλων: «9 Ιουνίου θα κληθούμε για κάτι συγκεκριμένο. Εθνική υπόθεση είναι η Ευρωβουλή… Μου είπαν να πω για την Ελλάδα ρε γαμώτο δε θα το πω. Γιατί αυτό ειπώθηκε μετά από επιτυχία. Αν είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί 9 Ιουνίου του βράδυ».

Η Μαρία Σπυράκη είπε μεταξύ άλλων: «Πάμε να πείσουμε τους πολίτες που θέλουν λύσεις, να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα για εμάς και τα παιδιά μας».

Η Βίκυ Φλέσσα είπε: «Χαίρω που συμμετέχω και πάλι με επίγνωση και αίσθημα ευθύνης, σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια στη ΝΔ για να υπάρξει μία εκπροσώπηση στην Ευρώπη επάξια του ελληνικού πολιτισμού».

«Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και αποκτά για μένα μια ιδιαίτερη αξία αυτή τη μέρα» πρόσθεσε η Βίκυ Φλέσσα και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και καλή επιτυχία.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως και μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη». «Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τον κόσμο να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε εκείνους που δεν είναι «πιο γνωστοί».

«Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και φέρνουμε πιο κοντά την πατρίδα μας στην Ευρώπη» τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι στις Ευρωεκλογές «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δώσαμε πολλές μάχες. Από τη μεγάλη πρόκληση του covid και καταφέραμε και πετύχαμε την μεγαλύτερη επανάσταση με τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης που φέρει και τη σφραγίδα της Ελλάδας».

«Το Μάρτιο του 2020 ήρθαμε αντιμέτωποι με απρόκλητη εισβολή, υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας και αγωνιστήκαμε πολύ να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης στο ζήτημα του μεταναστευτικού».

«Η Ευρώπη δοκιμάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κρίση στη Μέση Ανατολή. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να θέσουμε στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

«Το δημογραφικό δεν αποτελεί μόνο ελληνική πρόκληση αλλά ευρωπαϊκή» είπε ο πρωθυπουργός.

«Οι Ευρωεκλογές είναι μια εθνική κάλπη που θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει ήδη συμμετοχή από 111 χώρες, πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Ο ίδιος τόνισε ότι από την αντιπολίτευση υπάρχει η εμμονή «να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι πρόταση» και κάλεσε όλους να πάρουν τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να αποφύγουμε την χαλαρή ψήφο.

«Το βράδυ της 9η Ιουνίου να πετύχουμε ακόμα μία μεγάλη νίκη. Το χρωστάμε στη ΝΔ στα 50 της χρόνια να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο: Πρώτη δύναμη στην Κεντροδεξιά της Ευρώπης, για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει»! κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε εδώ όλη την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ:

{youtube}jQZS0XNZ1D0{/youtube}

Όλα τα ονόματα που περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι:

Αβραμίδου Σεραφίνα Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης) Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα) Αυτιάς Γεώργιος Βεζυργιαννίδης Ιωάννης Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα) Δάκης Γεώργιος Δεκόλης Ιωάννης Δήμας Πύρρος Δούνια Παναγιώτα (Νόνη) Εξαδάκτυλος Αθανάσιος Ζαμπούκας Ανδρέας Καρανικόλας Σπυρίδων Καραχάλιος Θεόφιλος Κατσαούνης Δημήτριος Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ Κοντοζαμάνης Βασίλειος Κουρή – Καλλέργη Όλγα Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη) Κυμπουρόπουλος Στυλιανός Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος Μελέτη Ελεονώρα Μουρούτης Γεώργιος Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης Μπλιούμης Γεώργιος Ναούμης Νικόλαος Ομράν – Κουκουβιτάκης Ταμέρ – Ορέστης Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη) Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα) Ρογδάκη Άννα – Μαρία Σακελλάρης Βασίλειος Σέρμπος Σωτήριος Σούλογλου Νουρτζάν Σπυράκη Μαρία Στέφος Νικόλαος Τρακατέλλη Λυδία – Αντωνία Τσιόδρας Δημήτριος Τσουχαντάρης Αθανάσιος Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ) Χριστοπούλου Παναγιώτα – Νιόβη Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη).

Τι σηματοδοτεί το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ
Είναι ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης σύμφωνα με τη ΝΔ. Οι 42 υποψήφιοι του κόμματος προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη. Είναι ένα ψηφοδέλτιο βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό.

Είναι πρόσωπα τα οποία μπορούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο να διεκδικήσουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Με πολλές διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας. Είναι στελέχη που θα σταθούν απέναντι σε όσους δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην ευρωβουλή.
Με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στέλνει το μήνυμα «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» και εγγυάται μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και τη σταθερότητα και τη συνέχεια στο εσωτερικό.


Φωτογραφίες: EUROKINISSI
newsit.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές 2024, έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων, μετά τη διαδικασία της Κυριακής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην εσωκομματική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, συμμετείχαν περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Αναλυτικά:

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

  • ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΓΛΑΙΑ
  • ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΑΠΟΔΗΜΟΙ

  • ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  • ΜΟΥΜΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
  • ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  • ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
  • ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΥΡΤΩ
  • ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ
  • ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  • ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
  • ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΙΓΑΙΟ -ΒΟΡΕΙΟ

  • ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

ΑΙΓΑΙΟ-ΝΟΤΙΟ

  • ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

  • ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ-ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
  • ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  • ΜΟΛΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  • ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΗΠΕΙΡΟΣ

  • ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
  • ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΧΛΑΠΑΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

  • ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΙΜΩΝΕΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  • ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)
  • ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  • ΤΣΑΜΠΑΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)

ΚΡΗΤΗ

  • ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
  • ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • ΠΡΙΦΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

  • ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

ethnos.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Πύρρος Δήμας και πριν από λίγο ανακοινώθηκε το όνομά του στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Ο Πύρρος Δήμας εμφανώς συγκινημένος κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στον Φρέντι Μπελέρη, τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας που βρίσκεται στις αλβανικές φυλακές.

Απευθύνθηκε στον γιο του Φρέντι Μπελέρη και είπε χαρακτηριστικά: «Πέτρο μου, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί» και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, είπε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε λίγες μέρες έγινα πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, θα την τιμήσω. Θα αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας στην Ευρώπη, για τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ήπειρο».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Παρακολουθούμε με αυξανόμενη ανησυχία τη ραγδαία επιδείνωση του –προσώρας- «άτυπου» παγκόσμιου πολέμου, που εξελίσσεται με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή μας, μετά τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ λόγω της θανατηφόρας επίθεσής του στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό. 

Ο δολοφονικός βομβαρδισμός στη Δαμασκό δεν ήταν μόνο κατάφωρη παραβίαση της Συριακής κυριαρχίας, αλλά και της εθνικής κυριαρχίας του Ιράν κατά τη συνθήκη της Βιέννης 1961 - με επακόλουθο την εν ψυχρώ δολοφονία 16 Ιρανών αξιωματούχων.

Σαφής επιδίωξη της σιωνιστικής τρομοκρατικής κρατικής οντότητας ήταν να προκαλέσει μια μαζική αντεπίθεση του Ιράν, προκειμένου να κηρύξουν μια ακόμη σταυροφορία εξόντωσης και γενοκτονίας στην ευρεία Μέση Ανατολή. Δεν είναι τυχαίο που τις τελευταίες ώρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με "αναλύσεις" που θεωρούν ότι μπροστά στη δήθεν μαζική αντεπίθεση του Ιράν, το Ισραήλ έχει δίκιο να εξετάζει το ενδεχόμενο καίριου στρατιωτικού πλήγματος με χρήση τακτικών πυρηνικών. Κάτι τέτοιο για τη Δύση δεν θα ήταν παρά η ύστατη κλιμάκωση: α) του ακήρυχτου Νατοϊκού πολέμου ενάντια στη Ρωσία, και β) της έντασης και των απειλών απέναντι στη Κίνα.

H αντεπίθεση του Ιράν δεν ήταν μαζική από στρατιωτική άποψη, αλλά ήταν χαμηλής ισχύος με ντρόουνς και παλιάς τεχνολογίας πυραύλους. Μια συμβολική επίδειξη πραγματικής ισχύος απέναντι στην επιθετικότητα του Ισραήλ, που δεν αναγνωρίζει κανένα δίκαιο του πολέμου, κανέναν κανόνα του ισχύοντος διεθνούς δικαίου. Το Ιράν ορθά επικαλέστηκε το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ μετά από την προβοκάτσια του Ισραήλ, η οποία δεν έχει προηγούμενο ούτε καν στις χιτλερικές πρακτικές προετοιμασίας και διεξαγωγής πολέμου. 

Η αντεπίθεση του Ιράν ήρθε μετά από πολλές προκλήσεις των σιωνιστών και των Δυτικών συμμάχων τους. Απόδειξε δε, παρά την επικοινωνιακή διαχείριση του γεγονότος από τα Δυτικά ΜΜΕ(ξαπάτησης), ότι το Ισραήλ δεν είναι άτρωτο απέναντι στους λαούς, από το Λίβανο και τη Συρία έως την Υεμένη. Το “μαζί θα νικήσουμε” που ανεφώνησε ο έντρομος φυγάς Νεντανιάχου, είναι κραυγή αγωνίας μπροστά στη συνειδητοποίηση της ισχύος του Ιράν.

Το καθεστώς απαρντχάιντ, πληγωμένο από την Παλαιστινιακή Αντίσταση και τη συσπείρωση των λαών από το Λίβανο και τη Συρία ως την Υεμένη, ηττημένο από το ανείπωτο κουράγιο και την πίστη των απροστάστευτων γυναικόπαιδων στη Γάζα και σε όλη την Παλαιστίνη, απομονωμένο όσο ποτέ στη συνείδηση των λαών ως διεθνής εγκληματίας, αδυνατώντας να πείσει κι αυτήν ακόμα την πλειοψηφία των - εκτός Ισραήλ - Εβραίων όπου γης, θα επιχειρήσει να σύρει τις ΗΠΑ και τους βασάλους της σε γενική ανάφλεξη, όχι μόνο την Μέση Ανατολή…

Με δύο μέτωπα πολέμου στην περιοχή μας, το ένα να μαίνεται στην Ουκρανία και το άλλο έτοιμο να γενικευτεί στην Μέση Ανατολή, και εν μέσω παγκόσμιων εξελίξεων και έντασης της Τουρκικής προκλητικότητας, η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να σέρνεται τυφλά πίσω από τις επιλογές των ΗΠΑ και να προσφέρει «γη και ύδωρ» στη δήθεν «σωστή πλευρά» της ιστορίας! Στην πλευρά, δηλαδή, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που αποσιωπούν, διαχρονικά, τα φρικτά εγκλήματα του Ισραήλ. Που το εξοπλίζουν και το χρηματοδοτούν προκειμένου να διευρύνει τα σύνορά του κατακτώντας εδάφη, να καταπιέζει λαούς, αλλά και να ασκεί κρατική τρομοκρατία για λογαριασμό τρίτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στην ίδια ρότα και πλείστοι των αντιπολιτευομένων και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, της Νέας Αριστεράς και των δήθεν «πατριωτών» της εθνικοφροσύνης, συντάσσονται με το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και προσπαθούν, μάταια ελπίζουμε, να σπείρουν σύγχυση στο λαό. 

Δικαίωμα στην αυτοάμυνα όμως, δεν αναγνωρίζει η Δύση ούτε στο Ιράν, ούτε στους Παλαιστίνιους, ούτε στη Ρωσία. Κι αυτό το γνωρίζει καλά ο λαός μας ανεξάρτητα από ιδεολογικές προκαταλήψεις και κομματικές στάνες. Γνωρίζουμε όλοι, ακόμα κι όταν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, πως τέτοιο δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται ούτε και στη χώρα μας, όταν από την Αμερικανική πρεσβεία μας ζητούν «να τα βρούμε κάπου στη μέση» με το καθεστώς της Τουρκίας και όταν, με τη σιωπηλή συναίνεση της αντιπολίτευσης, αφοπλίζονται όχι μόνο τα νησιά μας αλλά ολόκληρη η χώρα, για «να σκοτώνονται Ρώσοι» και «να συνεχίζεται η φθορά της Ρωσίας» στην κατεστραμμένη Ουκρανία…

Με τη συνευθύνη όλων των κομμάτων που άσκησαν εξουσία και κρυφά από το λαό μας, η χώρα μας είναι η πρώτη που οικειοθελώς αποφάσισε να αποτελέσει το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ. Κατέστη έτσι αρωγός στον αέναο πόλεμο για την εξόντωση του παλαιστινιακού λαού.

Η αποκήρυξη παλαιών παραδοσιακών συμμάχων της Ελλάδας, όπως η Ρωσία και ο αραβικός κόσμος και ακόμα περισσότερο η άμεση εμπλοκή μας στα μέτωπα πολέμου εναντίον τους, μόνον καταστροφή θα προκαλέσει. Σε μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και στην Ουκρανία, η χώρα μας θα αποτελέσει νόμιμο πια στόχο των αμυνόμενων.

Το Ε.ΠΑ.Μ. μπροστά στις δραματικές αυτές εξελίξεις καταγγέλλει πως οι επιλογές του Ελληνικού κράτους, ΔΕΝ είναι επιλογές της Ελλάδας, του ελληνικού λαού! Είναι επιλογές μίας δράκας ξεπουλημένων στους ξένους “προστάτες” που καταδυναστεύουν το λαό και καθιστούν την Ελλάδα στόχο για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντά τους.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τον ελληνικό λαό να συσπειρωθεί γύρω από το αίτημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας, ως προϋπόθεση για τη διαμόρφωση ενός ρωμαλέου, μαζικού αντιπολεμικού κινήματος.

Με πίστη ότι υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στον μονόδρομο της καταστροφής του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, να δώσουμε ένα ισχυρό χαστούκι στις δυνάμεις της υποτέλειας και του οργανωμένου εγκλήματος που καταδυναστεύουν τον τόπο μας.

Να κάνουμε τις Ευρωεκλογές που πλησιάζουν, το πρώτο βήμα γι’ αυτήν την παλλαϊκή συσπείρωση διεκδίκησης των εθνικών μας αναγκών και υπεράσπισης των λαϊκών μας συμφερόντων. 

Ας κάνουμε επιτέλους την Ανάγκη, Ιστορία!

Αθήνα,  15 Απριλίου 2024
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Για άλλη μια φορά η «πολιτισμένη» Δύση έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον πλήρη σκοταδισμό. Η πολιτική διαχείριση της πανδημίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εργαλειοποίηση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, και τώρα το παγκόσμιο πανδημικό σύμφωνο του Π.Ο.Υ, δείχνουν με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση στο δυτικό κόσμο για διάλογο και δημοκρατία. Οι κυρίαρχες ελίτ και τα φερέφωνά τους, οι δυτικοί ηγέτες, έχουν εκφασίσει την πολιτική και το μόνο μέλημά τους είναι πώς θα περάσουν τις αποφάσεις τους στους ιθαγενείς της κάθε χώρας χωρίς αντιδράσεις.

Ένα ακόμα επεισόδιο αυτής της πολιτικής ήταν και η ακύρωση του Παλαιστινιακού Συνεδρίου στο Βερολίνο, που είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαροφάκη και τον αποκλεισμό του μαζί με άλλους δυο ακαδημαϊκούς, τους Salman Abu Sitta και Ghassan Abu Sittah. Το πρόσχημα των γερμανικών αρχών ήταν ότι το συνέδριο προήγαγε τον αντισημιτισμό, λόγω των θέσεων που εκφράζονταν ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων που συντελείται σήμερα από το Ισραήλ.

Στις μέρες μας αυτός που κυρίως - αν όχι αποκλειστικά - προάγει στον πλανήτη τον αντισημιτισμό, είναι το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ με τη γενοκτονία που διεξάγει καθημερινά στη Γάζα. Με τη στάση της, η κυβέρνηση και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου της Γερμανίας δικαιώνουν την κυβέρνηση της Νικαράγουας που διακόπτοντας τις διπλωματικές σχέσεις μαζί της, προσφεύγει εναντίον της στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης καταγγέλλοντάς την για συνέργεια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων (σημίτες) στη Λωρίδα της Γάζας. Άλλωστε τον αντισημιτισμό με τον αντισιωνισμό, τους ταυτίζουν όχι μόνο οι ολότελα αγράμματοι και ανιστόρητοι, αλλά κυρίως οι πολιτικοί απόγονοι και συνεχιστές των Ναζί.

Λυπούμεθα να υπενθυμίσουμε στην “αριστερά” να μη διαμαρτύρεται αφού αυτή επέλεξε να στηρίξει όλες τις φασιστικής έμπνευσης πολιτικές της Δύσης. Από τις υποχρεωτικότητες των εμβολιασμών και τα σκοτάδια των lockdowns έως την παράνοια της «γεωπολιτικής της Πράσινης ανάπτυξης», από την επιβολή της woke ατζέντας, έως το ναζιστικό καθεστώς Ζελένσκυ. Θα αναγκαστεί να λουστεί και τις συνέπειες, αφού ο φασισμός δεν θα τελειώσει εδώ. Και τονίζουμε ότι, ο πολίτης που θέλει να χαρακτηρίζεται δημοκράτης, δεν γίνεται να έχει δημοκρατικές ευαισθησίες αλά καρτ.

Το Ε.ΠΑ.Μ. στέκεται απέναντι σε όποιον απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης και καταδικάζει τις ναζιστικές πρακτικές του κράτους της Γερμανίας.

Αθήνα, 15 Απριλίου 2024
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Την άμεση διαλεύκανση των προθέσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ΔΕΥΑ, σχετικά με το τελικό σχέδιο οργανωτικής και γεωγραφικής διάρθρωσης του νέου μοντέλου, καθώς και συναφή ζητήματα που ανακύπτουν με τη λειτουργικότητα του επισημαίνει σε ερώτηση της προς τον αρμόδιο Υπουργό η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστίνα Σταρακά. Την ερώτηση συνυπογράφουν επίσης ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και υπεύθυνος του ΚΤΕ Περιβάλλοντος Μανώλης Χριστοδουλάκης και η βουλευτής Λάρισας και Γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη.

Όπως αναφέρει η Χριστίνα Σταρακά, ο Υπουργός ήταν που εξήγγειλε τη «μεταρρύθμιση» των φορέων παροχής πόσιμου νερού εκτός Αθήνας (ΕΥΔΑΠ) και Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), έχοντας προηγουμένως χαρακτηρίσει προβληματική την οικονομική κατάσταση των ΔΕΥΑ. «Αναγνωρίσατε ότι είναι σχεδόν αδύνατη η είσπραξη των οφειλών. Εκτιμήσατε, δε το ύψος είσπραξής στο 50%-60% τα επόμενα πέντε χρόνια, υπολογίζοντας έτσι κενό στον προϋπολογισμό των ΔΕΥΑ περί τα 350 εκατομμύρια ευρώ.» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ως προς το νέο μοντέλο των επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η βουλευτής επισημαίνει: «είχατε κάνει λόγο για ένα νέο μικτό σχήμα στην διοίκηση. Σε αυτή θα μετέχει κατά πλειοψηφία η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα προτείνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ως μειοψηφία το κράτος και τέλος εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας. Ως απάντηση της ανωτέρω τοποθέτησης σε έκτακτη γενική της συνέλευση στις 14 Δεκεμβρίου 2023, η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) χαρακτήρισε τις προωθούμενες ρυθμίσεις ως «νομικά έωλες» και ανεφάρμοστες, οι οποίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία δυσλειτουργικών, συγκεντρωτικών και απρόσωπων Οργανισμών, κατά παράβαση της αρχής της επικουρικότητας και του ενωσιακού δικαίου. Παράλληλα στην ίδια απόφαση, η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ανέδειξε το πρόβλημα υποστελέχωσης των ΔΕΥΑ, ζητώντας παράλληλα εξαντλητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Τέλος, κατά τη συζήτηση της υπ.αριθμ. 609/22-01-2024 επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής στις 29 Ιανουαρίου 2024 (ΠΗ’ Συνεδρίαση) δηλώσατε ότι εξετάζεται η ένταξη των ΔΕΥΑ στις ενεργειακές κοινότητες του ν. 4513/2018 και ειδικότερα στο πρόγραμμα «Απόλλων» που σημαίνει μία ενεργειακή κοινότητα ανά περιφέρεια, δηλώνοντας παράλληλα ότι το κράτος θα καλύψει το 50% των χρεών των ΔΕΥΑ.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο πως η πρόσβαση σε φθηνό και ποιοτικό νερό αποτελεί θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, η Χριστίνα Σταρακά απευθύνει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας διευκρινίσεις τόσο για το τελικό μοντέλο λειτουργίας όσο και για τα ποσά που οφείλονται προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΔΕΥΑ, αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τελευταίες. Παράλληλα, ζητάει ενημέρωση σχετικά με την εξασφάλιση των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, για ζητήματα υποστελέχωσης σε αυτές καθώς και τι προβλέπεται σε περίπτωση που δεν αποδώσει η λειτουργία του νέου μοντέλου.

Ολόκληρη η ερώτηση με τα στοχευμένα υποερωτήματα μπορεί να αναζητηθεί εδώ.

Σελίδα 1 από 2