Πέμπτη, 16η Μαίου 2024  8:37: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 18:28

Χριστίνα Σταρακά: Ρουσφετολογική η νοοτροπία του Yπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κατανομή των πόρων των σχεδίων βελτίωσης - Μεγάλοι ριγμένοι οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκη, για την αύξηση των πιστώσεων του Μέτρου 4, Υπομέτρο 4.1, Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάπτυξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων», η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Σταρακά προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η κατανομή των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης που ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προκαλέσει αγανάκτηση και αναστάτωση μεταξύ του αγροτικού κόσμου της χώρας και συγκεκριμένα στους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, αναγνωρίζουμε σαφώς την ιδιαιτερότητα των αιτήσεων ανά Περιφέρεια αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην μεγάλη αδικία που βιώνουν οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι είδαν να λαμβάνουν 57% ποσοστιαία αύξηση επί της πρώτης κατανομής ενώ σε άλλες Περιφέρειες, που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τον κ. Αυγενάκη, το ποσοστό φτάνει ή και ξεπερνάει το 100%.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι θεωρούμε αδιανόητο να υποκρύπτονται ψηφοθηρικοί λόγοι στην άνιση κατανομή κονδυλίων για τα προγράμματα που αφορούν επενδύσεις με σκοπό τη βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα και την ψηφιακή μετάβαση του πρωτογενή τομέα, απλώς και μόνο για μερικές ψήφους και για πελατειακές σχέσεις του Υπουργού.

Αυτά είναι χαρακτηριστικά μιας άλλης εποχής που αν ισχύουν έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η δεξιά παράταξη δεν παρέκλινε ποτέ από τις αρχές της: ρουσφετολογία και πελατειακές σχέσεις διακατείχαν και φαίνεται πως διακατέχουν ακόμα την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής διαφωνούσαμε εξαρχής με την έννοια του επιλαχόντα αγρότη. Για εμάς προτεραιότητά είναι η ενίσχυση, η προστασία και η βιωσιμότητα του αγροτικού εισοδήματος μέσα από παραγωγικές επενδύσεις των ίδιων των αγροτών και των συλλογικών τους σχημάτων και όχι χαϊδεύοντας αυτιά ημετέρων».