Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  7:43: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024

Τραγικά έως και εγκληματικά ήταν τα λάθη της επόπτριας στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων (αλλά και του «100»), έξω από το οποίο δολοφονήθηκε με μαχαίρι η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, από τον πρώην σύντροφό της.

Υπήρχε ένα απλό, βασικό πράγμα που έπρεπε να πει για να αποφευχθεί η τραγωδία και δεν το είπε:

Να παραμείνει η κοπέλα μέσα στο ΑΤ όπου θα ήταν προστατευμένη μέχρι, είτε να έρθει περιπολικό να την παραλάβει και να την πάει σπίτι της, είτε να ελεγχθεί το άτομο το οποίο βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα, είτε ακόμα και η ίδια η αξιωματικός να την πήγαινε στο σπίτι της αφού έμενε μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω.

Η δικαιολογία ότι στο ΑΤ βρίσκονταν μόνο η επόπτρια και ο ειδικός φρουρός που εκτελούσε χρέη σκοπού δεν ευσταθεί.

Ούτε καν περιπολικό δεν χρειαζόταν να σταλεί.

Η αξιωματικός υπηρεσίας σύμφωνα με την κατάθεση της που «διέρρευσε» (άλλη μία πληγή στο ελληνικό κράτος όπου διαρρέονται δικογραφίες και καταθέσεις) στην δημοσιότητα, φέρεται να είπε «ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό (η Κυριακή), παρά μόνο να κληθεί το 100, προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή την οικία της ή το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μεταβούν μαζί στο σπίτι της».

Ακόμα και έτσι να ήταν για ποιο λόγο δεν την κράτησαν στο ΑΤ μέχρι να έρθει ένα περιπολικό, ή μέχρι να ελεγχθεί το άτομο που περίμενε έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Δε δικαιολογείται η στάση αυτή.

Δε δικαιολογείται όμως ούτε η απάντηση ειρωνείας του αστυνομικού από το τηλεφωνικό κέντρο του «100», ο οποίος είπε στην Κυριακή ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Εκτός του γεγονότος ότι πρόκειται για ένα κάκιστο χιούμορ, προδίδει έλλειψη εκπαίδευσης και επαγγελματισμού.

Ένας επαγγελματίας που εκπροσωπεί την εκτελεστική εξουσία του κράτους δεν μιλάει με «χιουμοράκι» στον πολίτη, αντιθέτως μιλάει ως επίσημος φορέας και δεν προχωράει ποτέ σε ειρωνείες.

Μάλιστα, εξαρχής έπρεπε να πει στην Κυριακή ότι άμεσα πρέπει να επιστρέψει στο αστυνομικό τμήμα και να περιμένει εκεί μέχρι να είναι διαθέσιμο ένα περιπολικό που να έρθει να την παραλάβει.

Άπαξ και η κοπέλα εξήλθε του ΑΤ, επί της ουσίας δεν υπήρχε τίποτε για να την σώσει καθότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει και πολλά στους αστυνομικούς για να κάνουν κάτι με τον οπλισμό τους, και για όσους δεν το γνωρίζουν άτομο το οποίο φέρει μαχαίρι είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο του.

Το μαχαίρι υπερισχύει ακόμα και έναντι πιστολιού σε αποστάσεις μικρότερες των 5 μέτρων (χρειάζεται χρόνος για έναν αστυνομικό για να προλάβει να βγάλει το όπλο του και να το αξιοποιήσει με επάρκεια).

Εν κατακλείδι αρκούσε να μην βγει ποτέ η κοπέλα από το ΑΤ για να αποφευχθεί αυτή η τραγωδία.

Και αυτό είναι πρωτίστως ευθύνη της αξιωματικού υπηρεσίας και εν συνεχεία και του στελέχους του «100», το οποίο έπρεπε εξαρχής να της πει να επιστρέψει πίσω στο τμήμα.

Δεν είναι επίσης κατανοητό το γιατί ουσιαστικά την προέτρεψαν να τηλεφωνήσει μόνη της στο «100» και μάλιστα εκτός του τμήματος.

Όλα αυτά δείχνουν ότι όχι μόνο υπάρχουν ελλείψεις κανόνων και διαδικασιών στην ΕΛ.ΑΣ. για κάθε πιθανή περίσταση, αλλά και εάν υπάρχουν σίγουρα δεν τις έχουν διδαχτεί τα στελέχη της επαρκώς και δεν έχουν εκπαιδευτεί σε αυτές.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Στην περιοχή της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει και κατακαίει εδώ και τέσσερις ημέρες τα Πιέρια Όρη, έχει σχεδιαστεί πάρκο με ανεμογεννήτριες, το οποίο προσωρινά έχει μπλοκαριστεί, όπως είχε συμβεί και στα Γεράνεια και αλλού, αλλά όταν κάηκαν, τελικά οι άδειες δόθηκαν!

Το έργο είχε αναλάβει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και είχε την άδεια παραγωγής για να δημιουργηθεί Αιολικό Πάρκο στα Πιέρια όρη ανάμεσα σε Βελβεντό και Κατερίνη.

Κάτοικοι της περιοχής, φορείς και αυτοδιοίκηση έφεραν από την πρώτη στιγμή αντίρρηση στην τοποθέτηση 13 ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Με γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες κάθε είδους οι ντόπιοι εκδήλωναν συνεχώς την αντίθεσή τους για την καταστροφή του δασικού οικοσυστήματος σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura.

Πέρα από τις κινητοποιήσεις όμως η διεύθυνση δασών Πιερίας έδωσε τη δική της αρνητική γνωμοδότηση.

Η νυν ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου ως εν ενεργεία δικαστής στο ΣτΕ το 2012, εισηγήθηκε την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε αναδασωτέες εκτάσεις, κάτι που μέχρι τότε απαγορευόταν ρητά.

Κάθε φορά που μπλοκάρεται μια απόφαση λόγω Natura, μυστηριωδώς ακολουθεί μια μεγάλη πυρκαγιά και τον επόμενο χρόνο στην θέση των δένδρων «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες!

Δείτε σε ανάρτηση στο «Χ» το χάρτη της περιοχής:

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δείχνει να προχωράει σε πιο δραστικά μέτρα ή όπως είχαμε με απορία (γιατί δεν εφαρμόζονταν) τα λογικά μέτρα, για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια δολοφονία ξανά και να μην υπάρξουν αλλά θύματα απροστάτευτα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Mega, Βασίλη Λαμπρόπουλο, το σχέδιο προβλέπει όταν μια γυναίκα καταγγέλλει ότι κινδυνεύει, θα κρατείται σε ασφαλή χώρο στο Αστυνομικό Τμήμα ή σε άλλον χώρο, όπως ξενώνας ασφαλείας.

Η γυναίκα θα μένει στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι να εντοπιστεί αυτός που την απειλεί. Στόχος είναι να εντοπιστεί ο θύτης και να προστατευθεί το άτομο που είναι προς απειλή.

Βασικό ζητούμενο είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί ένα σύνολο οδηγιών για το τι θα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι η κίνηση να αφήσουν την άτυχη 28χρονη να φύγει μόνη της από το ΑΤ ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να την εντοπίσει και να την σκοτώσει τελικά με μαχαίρι ο 39χρονος που σήμερα επικαλέστηκε χρήση ψυχοφαρμάκων και ψυχολογικών προβλημάτων.

Θυμίζουμε τι αναφέραμε στο άρθρο μας εδώ στο pronews.gr, για το τραγικό περιστατικό όπου τονίσαμε ότι υπήρχε ένα απλό, βασικό πράγμα που έπρεπε να πει για να αποφευχθεί η τραγωδία και δεν το είπε η επόπτρια, αλλά θα το κάνει τώρα ο υπουργός:

Να παραμείνει η κοπέλα μέσα στο ΑΤ όπου θα ήταν προστατευμένη μέχρι, είτε να έρθει περιπολικό να την παραλάβει και να την πάει σπίτι της, είτε να ελεγχθεί το άτομο το οποίο βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα, είτε ακόμα και η ίδια η αξιωματικός να την πήγαινε στο σπίτι της αφού έμενε μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω.

Σήμερα φέρεται ο ίδιος ο υπουργός να ετοιμάζεται να δώσει αυτή την αυτονόητη εντολή.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας σε μια παρέμβαση που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει πρόσθετες δυνάμεις στις ελεγχόμενες από τη Συρία περιοχές στα Υψώματα του Γκολάν, όπου το Ισραήλ φέρεται να είχε χτυπήσει με αυξανόμενο ρυθμό τους τελευταίους μήνες βάζοντας έτσι φρένο στις όποιες σκέψεις του Τελ Αβίβ για ¨ξεκαθάρισμα” εκμεταλλευόμενο την επιστράτευση που έχει προκαλέσει η επέμβαση στη Γάζα.

Οι ρωσικές δυνάμεις – τυπικά- επιφορτίζονται με την αποκλιμάκωση της έντασης στις συριακές επαρχίες Quneitra και Daraa καθώς και την παρακολούθηση της μακροχρόνιας εκεχειρίας που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του Συριακού Εμφυλίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, στρατιωτικές θέσεις που ανήκουν στον συριακό στρατό θα βρίσκονται πλέον κάτω από ρωσικά παρατηρητήρια, που έχουν δημιουργηθεί για την παρακολούθηση «πιθανών προκλήσεων».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι τέτοιες επιθέσεις παραβιάζουν όλα τα θεμέλια του διεθνούς δικαίου.

Η απόφαση αυτή της Ρωσίας να στείλει στρατό στα Υψώματα του Γκολάν έχει θορυβήσει το Ισραήλ με τη Jerusalem Post να κάνει λόγο για κυνική χρήση της εν λόγω περιοχής από τη Μόσχα.

Η απόφαση της Ρωσίας να κάνει αισθητή την παρουσία της στα Υψώματα του Γκολάν συνδέεται χρονικά με την καταδίκη εκ μέρους της Μόσχας του ισραηλινού χτυπήματος στο ιρανικό προξενείο στη Συρία.

Η Ρωσία κάλεσε το εβραϊκό κράτος να σταματήσει τέτοιες «εντελώς απαράδεκτες» ενέργειες και έχει ζητήσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το χτύπημα στο ιρανικό προξενείο.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται την στιγμή που ο ισραηλινός Στρατός αναφέρει σε ανακοίνωση του, ότι ανέστειλε τις άδειες για όλες τις μονάδες μάχης καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κλιμάκωση της βίας μετά την επίθεση κατά Ιρανών στρατηγών στη Δαμασκό που οδήγησε σε επτά θανάτους και σε απειλές της Τεχεράνης για αντίποινα.

«Οι IDF βρίσκονται σε πόλεμο και η ανάπτυξη των δυνάμεων είναι υπό διαρκή αξιολόγηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις», δήλωσε ο στρατός με φωνές μέσα στο Ισραήλ να θέλουν επέκταση των χτυπημάτων ακόμα και σε Λίβανο αλλά και στη Συρία.

Χθες, Τετάρτη (3/4), ο στρατός ανακοίνωσε ότι επιστράτευσε εφέδρους για να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα.

Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters και κάτοικοι του Τελ Αβίβ δήλωσαν σήμερα ότι υπήρχαν προβλήματα με τις υπηρεσίες GPS, σε ένα μέτρο με προφανή στόχο την απόκρουση κατευθυνόμενων πυραύλων.

Μάλιστα αυτές οι ανακοινώσεις έχουν οδηγήσει τους Ισραηλινούς πολίτες να “αδειάζουν” τα ράφια των σουπερ μάρκετ και τις αρχές να μιλούν για ψυχραιμία.

Το Ιράν έχει ορκιστεί εκδίκηση για τον θάνατο δύο στρατηγών του καθώς και πέντε στρατιωτικών συμβούλων σε αεροπορικό πλήγμα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό τη Δευτέρα.

Η επίθεση θεωρείται από πολλούς ότι ήταν ισραηλινή, μια από τις πιο σημαντικές έως τώρα κατά των ιρανικών συμφερόντων στη Συρία, την οποία το Ισραήλ ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί. Θεωρείται ευρέως ότι η επίθεση δημιουργεί τον κίνδυνο περαιτέρω ανάφλεξης στην περιοχή.

Ο Άμος Γιάντλιν, πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωσε ότι το Ιράν ίσως επιλέξει αυτή την Παρασκευή για να απαντήσει στο πλήγμα στη Δαμασκό, είτε απευθείας είτε δι’ αντιπροσώπου.

Είναι η τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, η οποία είναι για το Ιράν η ‘Ημέρα αλ Κουντς’ (Ημέρα της Ιερουσαλήμ).

«Δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν το Ιράν δράσει αύριο. Μην πανικοβληθείτε. Μην σπεύσετε στα καταφύγια», δήλωσε ο Γιάντλιν, που συνεργάζεται με το Belfer Center της Σχολής Κένεντι στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, επικαλούμενος τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ.

«Συντονιστείτε για αύριο και τότε, ανάλογα με τις συνέπειες της επίθεσης, ίσως κλιμακωθεί», δήλωσε ο Γιάντλιν.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Και χθες μας προέκυψαν και οι συνομιλίες για το τραγικό συμβάν στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων με τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας από τον ψυχοπαθή κατά πως φαίνεται πρώην σύντροφό της.

Για άλλη μια φορά, όπως συνέβη και με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πριν καλά – καλά κρυώσει το αίμα των νεκρών, οι συνομιλίες βγαίνουν στα μανταλάκια… Μονταρίστηκαν άραγε και αυτές οι συνομιλίες, όπως καταγγέλλεται και στην περίπτωση των Τεμπών;

Γιατί να ακούμε τις συνομιλίες; Είμαστε δικαστές για να κρίνουμε; Γνωρίζουμε τον κανονισμό λειτουργίας των σιδηροδρόμων; Ή μήπως τους εσωτερικούς κανονισμούς της Αστυνομίας; Ένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει για τις συνομιλίες που βγαίνουν στον αέρα;

Τις συνομιλίες αυτές ο πρώτος που έπρεπε να τις ακούσει είναι ο Εισαγγελέας για να μπορέσει να βγάλει συμπέρασμα -συνεκτιμώντας πιθανότατα και άλλα στοιχεία- για το τι διώξεις πρέπει να ασκήσει και σε ποιούς;

Αλλά προέχουν οι ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού και της επικοινωνιακής διαχείρισης κάθε υπόθεσης, που προκαλεί προβληματισμό στην κοινή γνώμη.

Πρώτα λοιπόν το τηλεοπτικό κοινό και μετά ο Εισαγγελέας… Και μετά μιλάμε για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου; Από τη στιγμή λοιπόν που για τις διαρροές σχεδόν κανείς δεν διαμαρτύρεται, ας μην περιμένουμε τίποτε καλύτερο…

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Παραγγελία για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής του, Βασίλειου Στίγκα, έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δρομολογώντας με την κίνηση της ποινικές και πολιτικές εξελίξεις, που ενδέχεται να μεταβάλουν την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που διενήργησε προσωπικά έρευνα μετά από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον Διευθύοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών,

Η δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες,θα αφορά τους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά και τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Η δίωξη Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Εκτός όμως από τον Ηλία Κασιδιάρη και τους βουλευτές των Σπαρτιατών που θα διωχθούν ποινικά μετά την παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη, παραγγελία για δίωξη δόθηκε και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ο Σωτήριος Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Η έρευνα που κατέληξε σε διώξεις για τους Σπαρτιάτες,δρομολογήθηκε πριν από μήνες, όταν ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας δημόσια κατήγγειλε παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για Greek Mafia και "Don Corleone» φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του και ανέλαβε προσωπικά την έρευνα, ενώ εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης που είναι πλέον τυπική διαδικασία, η κατηγορία για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος, έχει ενδιαφέρον πως θα εξελιχθούν τα πράγματα καθώς αναμένεται και η απόφαση που Εκλογοδικείου ( Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου) στο οποίο ήδη έχουν εκδικαστεί προσφυγές για τη νομιμότητα συμμετοχής στη Βουλή του κόμματος των Σπαρτιατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται ως τον Ιούνιο, καθώς τότε φεύγει, λόγω συνταξιοδότησης η Πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα που προήδρευσε του Δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

Η πιθανότητα με την απόφαση του Εκλογοδικείου να ακυρωθεί η εκλογή των βουλευτών των Σπαρτιατών εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική σε συνάρτηση και με τις ποινικές εξελίξεις, και σε αυτή την περίπτωση, το σενάριο να μοιραστούν στα άλλα κόμματα οι βουλευτικές τους έδρες θεωρείται πολύ πιθανό. Αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, το κυβερνών κόμμα θα αυξήσει την βουλευτική του παρουσία, ενώ έδρες θα πάρουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται ποινική δίωξη είναι.

1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ,
2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ,
4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ,
5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ,
6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Αιτωλοακαρνανίας)
7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και
11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Πηγή: skai.gr

Το Σάββατο 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Αγρίνιο, στη πλατεία Δημάδη, με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα».

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Καλούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές του Αγρινίου να συμμετάσχουν μαζικά στο Φεστιβάλ και να πάρουν και οι ίδιοι μέρος για:

  • Να δημιουργήσουμε και να εκφράσουμε τα όνειρά μας! Με τη μουσική, τους στίχους, τον χορό, τα σκίτσα και τα graffiti μας.
  • Να συζητήσουμε για όσα σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, για όσα μας προβληματίζουν και μας γεμίζουν θυμό.
  • Να πάρουμε δύναμη και αισιοδοξία όλοι εμείς που μπορεί να είμαστε από διαφορετικά σχολεία και τάξεις, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, όμως, μας καίει κάτι κοινό: θέλουμε να πολεμήσουμε το άδικο που είναι παντού γύρω μας.
  • Να γίνουμε περισσότεροι όσοι θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, όσοι θέλουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο!

Tα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, είναι το ραντεβού όσων θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα!

Ιδιαίτερα καλούμε όσους μαθητές παίζουν μουσική, συνθέτουν, έχουν συγκρότημα, κάνουν σκίτσα ή γκράφιτι, ζωγραφίζουν, γράφουν κείμενα ή ποιήματα, ασχολούνται με το θέατρο, χορεύουν, κάνουν κάποιο άθλημα, skate, bmx ή παρκούρ να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.»

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θες να είσαι κάθε χρόνο μέσα στη μόδα και να κυκλοφορείς σαν μια fashionista με απόλυτη αίσθηση του στιλ; Τότε σίγουρα αυτό το άρθρο είναι για σένα! Παρακάτω θα βρεις τις τάσεις που θα συναντήσουμε φέτος στις χειμερινές και καλοκαιρινές collections έτσι ώστε να μπορέσεις να προσθέσεις στη συλλογή σου όλα τα απαραίτητα pieces για να κάνεις τις πιο εντυπωσιακές εξόδους. Πάμε να τις ανακαλύψουμε.

  • Statement κοσμήματα

Μια τάση η οποία πρόκειται να σε κάνει πραγματικά να ξεχωρίσεις σε κάθε σου έξοδο είναι τα statement κοσμήματα. Chunky δαχτυλίδια, εκθαμβωτικά σκουλαρίκια, ιδιαίτερα κολιέ, λαμπερά ear cuffs πρόκειται να φορεθούν παρά πολύ φέτος και να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις look που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα.

  • Kitten heels

Όσον αφορά τα παπούτσια μια είναι η προσθήκη που πρέπει να κάνεις στη γκαρνταρόμπα σου για να έχεις εγγυημένα κάθε βράδυ το πιο όμορφο night out look και αυτή είναι τα kitten heels. Είναι ένα παρά πολύ κομψό ζευγάρι το οποίο τις τελευταίες σεζόν βλέπουμε να προτιμάται αρκετά και να συνεχίζει να είναι μια από τις αγαπημένες τάσεις των γυναικών στα παπούτσια.

  • Eco friendly ρούχα

Αυτή την τάση που θα συναντήσουμε αρκετά στα καταστήματα φέτος είναι τα eco friendly ρούχα. Όλες οι fashionistas που ασχολούνται με τη μόδα και οι διάσημοι οίκοι μόδας πλέον προωθούν την αγορά των ρούχων που έχουν δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα υλικά όπως για παράδειγμα Vegan leather ώστε όλοι μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας με μια μικρή αλλά μεγάλης αξίας κίνηση.

  • Μεταλιζέ υφές

Ένα ακόμα αγαπημένο trend το οποίο σίγουρα πρέπει και εσύ να δοκιμάσεις στο styling είναι τα ρούχα με τις μεταλιζέ υφές. Στα καταστήματα θα συναντήσεις αμέτρητα silver και golden κομμάτια όπως γυναικεία παντελόνια https://cloud9byl.gr/pantelonia/, μπλουζάκια, τσαντάκια ή ακόμα και παπούτσια τα οποία θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις τα πιο φανταχτερά και in συνολάκια για τις νυχτερινές σου εξόδους.

  • Χρωματιστές ρίγες 

Εάν θέλεις να πειραματιστείς με το style σου και να δημιουργήσεις τα πιο fun και εντυπωσιακά outfit τότε ή κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να προσθέσεις στη ντουλάπα σου γυναικεία πουλόβερ https://cloud9byl.gr/poulover/ με χρωματιστές ρίγες. Μπορείς να κάνεις mix and match αμέτρητα ρούχα με αυτό το μοτίβο, να παίξεις με τις αντιθέσεις και να αναβαθμίσεις την εμφάνιση σου με ένα από τα πιο in trends της σεζόν.

  • Κόκκινο καλσόν 

Εάν από την άλλη θες να μεταμορφωθείς σε ένα it girl τότε μη ξεχάσεις με τίποτα να αγοράσεις ένα κόκκινο καλσόν. Είναι παρά πολύ ιδιαίτερο αξεσουάρ το οποίο πρόκειται να σε βάλει στο spotlight σε όλες σου τις εμφανίσεις και που δεν θα βαρεθείς να κάνεις styling ξανά και ξανά. 

Απ΄ ότι φαίνεται η κυβέρνηση έχει τελικά αποφασίσει την ερημοποίηση της πόλης του Μεσολογγίου αφού παρά τις σφοδρές αντιδράσεις όλων των θεσμικών φορέων και των πολιτών, θα καταργήσει τελικά το Πρωτοδικείο της Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου,  δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια τριβή μεταξύ των πόλεων του Αγρινίου και του Μεσολογγίου για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους βλέψεις,  ενώ θα μπορούσαν και πρέπει να διατηρηθούν και τα δύο Πρωτοδικεία!

Η τακτική αυτή της κυβέρνησης να μην συνδιαλέγεται, να μην αφουγκράζεται και να μην μπαίνει σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, οδηγεί σε απαξίωση και υποβάθμιση της ελληνικής περιφέρειας.

Σε συνέχεια της κατάργησης των ΤΕΙ Μεσολογγίου, της διάλυσης του συστήματος υγείας και του νοσοκομείου Μεσολογγίου, στην υποβάθμιση μια σειράς δημόσιων δομών, έρχεται και το τελειωτικό χτύπημα με την χωρίς κανέναν σχεδιασμό κατάργηση ενός ζωτικής σημασίας Πρωτοδικείου. 

Τελικά, το «ΘΑΥΜΑ» της ανάπτυξης της κυβέρνησης δεν φτάνει μέχρι τα μέρη μας.

Ένα είναι το δεδομένο: Μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μας απαξιώνουν. Εμείς θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και θα λέμε “σφάξε με αγά μου ν’αγιάσω”; 

Πρέπει άμεσα να παρθεί πίσω η όποια απόφαση για κλείσιμο του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και να διατηρηθούν ως έχουν και τα δύο Πρωτοδικεία σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι και οι φορείς θα βρεθούν απέναντι στις επιλογές της Κυβέρνησης.

Η στασιμότητα στα αποθέματα ελαιόλαδου και οι αυξημένες τιμές του που δημιουργούν προβλήματα στην αγορά και τους παραγωγούς ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου, επισημαίνονται σε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστίνα Σταρακά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Οι τιμές στο ελαιόλαδο εδώ και πάνω από έξι μήνες έχουν ξεφύγει από κάθε λογική. Ένας τενεκές λάδι (δεκαεπτά κιλών) έχει εκτοξευθεί στα 170 έως 200 ευρώ, ενώ, πέρυσι η τιμή του κυμαινόταν στα 75 έως 90 ευρώ. Οι εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα, με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι μάλλον δυσοίωνες. Τα διαθέσιμα αποθέματα στις δεξαμενές των βιομηχανιών τυποποίησης δεν φαίνεται ότι μπορούν να εξασφαλίσουν τις ανάγκες των επόμενων µηνών, οπότε η επιστροφή της εμπορικής κινητικότητας είναι δεδομένη». Ενώ όπως συμπληρώνει «Όσον αφορά το ενδιαφέρον από τους αγοραστές στα εμπορικά κέντρα του ελαιόλαδου, ενόψει και των πρώτων ενδείξεων σε µερικές εβδομάδες για τις προοπτικές της νέας χρονιάς, μπορεί να χαρακτηριστεί υποτονικό έως αδιάφορο εξ ου και η τρίμηνη στασιμότητα των τιμών».

Σχετικά με την επόμενη μέρα, όπως αναφέρει: «Τα βλέμματα όλων των ελαιοπαραγωγών αλλά και των καταναλωτών που προμηθεύονται το ελαιόλαδο είναι στην νέα ελαιοκομική περίοδο, που ουσιαστικά τώρα ξεκινάει. Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι καλές, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν τα ελαιόδεντρα. Ούτε πολύ κρύο έκανε, κάτι που είναι ουσιώδες για την παραγωγή, αλλά ούτε και πολλές βροχές υπάρχουν αυτή την περίοδο που τις έχει ανάγκη το δέντρο ώστε να αυξήσει την παραγωγικότητά του. Οι Έλληνες παραγωγοί και τυποποιητές βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο νέας μείωσης της παραγωγής τους, λόγω της ξηρασίας, που έπληξε όλες τις μεσογειακές χώρες και προκάλεσε ακαρπία».

Την ίδια στιγμή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απευθύνει καίρια ερωτήματα προς το Υπουργείο σχετικά με το αν έχουν γίνει έλεγχοι στις τιμές και στην αγορά για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα, καθώς και ποια μέτρα προτίθεται αυτό να πάρει για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, τη σωστή κατανομή του αποθέματος και την καταπολέμηση της έντονης ακαρπίας λόγω της κλιματικής αλλαγής η οποία δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ερώτηση εδώ.

 

Σελίδα 1 από 2