Κυριακή, 12η Μαίου 2024  5:37: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης, παρευρέθηκε σήμερα (Κυρ 28/4/2024) στην κορύφωση των εκδηλώσεων της επετείου για την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Πρόκειται για μια επέτειο συμβολική για τους αγώνες των λαών που παλεύουν για την ελευθερία τους, με ένα μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ, σε μια πόλη σύμβολο Ηρωισμού και Αυταπάρνησης.

Η βουλεύτρια είχε, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της τοπικής νομαρχιακής σε κεντρικό καφέ της πόλης. Σημειώνουμε ότι η της παρουσία της είχε θετική ανταπόκριση από τους κατοίκους της πόλης.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, προερχόμενος από τη ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος ισχυρίζεται μέσω μιας ανάρτησης του στο «Χ ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος από την κυβέρνηση μέσω της εταιρείας (σ.σ.: Singular) που εκδίδει τα ποσοστά που λαμβάνει το κάθε κόμμα!

Είναι η πρώτη φορά που ένα προερχόμενο από τη ΝΔ στέλεχος διατυπώνει ανοικτά τέτοια υπόνοια!

Βέβαια, αυτό δεν αφορά μόνο τις επικείμενες εκλογές, αλλά και τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, όπου κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς η ΝΔ που και οι δικές της εταιρείες την έφεραν στο 35-38% συγκέντρωσε τελικά 41%!

Αναλυτικά η ανάρτηση του: 

Εντελώς άνισοι οι όροι διεξαγωγής των ευρωεκλογών στην Ελλάδα,
με σοβαρό κίνδυνο νοθείας:

1.Τα ισχυρότερα ΜΜΕ ενταγμένα στη στρατηγική της κυβέρνησης. Κάποιες «αποκαλύψεις» μέρος της εσωτερικής διαπραγμάτευσης του συστήματος εξουσίας.

2.Αφθονο μαύρο χρήμα στη διάθεση της ΝΔ. Χρωστάει μόνο στις τράπεζες 400 εκατ. χωρίς να πληρώνει και δεν εξηγεί
πόσο και πως πληρώνει τον Αμερικανό «γκουρού» υπεύθυνο για την προπαγάνδα της.

3.Τα ονόματα στους εκλογικούς καταλόγους δεν αντιστοιχούν πλήρως στους πραγματικούς ψηφοφόρους. Η απόκλιση… πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.

4.Η εταιρία που συγκεντρώνει, μεταδίδει τα αποτελέσματα πολύ κοντά στο κυβερνών κόμμα.

5.Το διαφημιστικό χρήμα μοιράζεται με πολιτικά κριτήρια, από το Δημόσιο και τη διαπλοκή.

6.Η κρατική τηλεόραση λειτουργεί σαν κομματικός μηχανισμός.

7.Εχει τεκμηριωθεί μαζική κατάχρηση προσωπικών δεδομένων από το υπ.Εσωτερικών.

Έχω παρακολουθήσει, αξιολογήσει εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλογές σε Μαυροβούνιο, Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε.
Όλα τα παραπάνω θα οδηγούσαν σε αρνητικό σχολιασμό/αξιολόγηση.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Την ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι που στοχοποιήθηκε από κυβερνητικά και δικαστικά στελέχη στην Ελλάδα μετά την έκκλησή της για πολιτική λογοδοσία στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών στηρίζει δημόσια η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζητεί να συνεχιστεί η έρευνα στην υπόθεση και για την περίπτωση «κυβερνητικών αξιωματούχων» κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς καθώς αφήνει υπονοούμενα παρεμβάσεων.

Με απαντητική επιστολή του προς σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της LIBE Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή «χαιρετίζει την έρευνα που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) σχετικά με το κατά πόσον η χρήση των κονδυλίων της ΕΕ από τις ελληνικές αρχές έχουν προκαλέσει πιθανή ζημία στα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ και αναμένει τα τελικά της αποτελέσματα»

Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην παρέμβει στην υπόθεση για τον εντοπισμό των υπευθύνων συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Η LIBE επιμένει στην επείγουσα ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προς την κατεύθυνση τη διεξαγωγή μιας ενδελεχούς και αποτελεσματικής έρευνας για το σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών χωρίς καμία παρέμβαση της κυβέρνησης, και να προσαχθούν οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων κυβερνητικούς αξιωματούχους, στη δικαιοσύνη χωρίς καθυστέρηση» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της LIBE.

Αίτημα προανακριτικής κατά Τριαντόπουλου για το μπάζωμα

Επισημαίνεται, ότι οι εκκλήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πολιτική λογοδοσία διεξάγονται στον απόηχο της απόφασης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (ΝΔ) να μην παραπέμψει στη δικαιοσύνη των πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο δυστύχημα.

Τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει προαναγγείλει, αναμένεται να ζητήσει τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του τότε αρμόδιου υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου σχετικά με το εσπευσμένο «μπάζωμα» του τόπου του δυστυχήματος που καταγγέλλεται ότι κατέστρεψε κρίσιμα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα δεχτεί ή όχι την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία αναμένεται να στηρίξουν, όμως, άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζει το μπάζωμα «θεωρία συνωμοσίας» ενώ ο κ. Τριαντόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή για τη διενέργειά του. Μέχρι στιγμής, βέβαια, κανένας εκ των αρμοδίων δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίμαχη ενέργεια.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης κατά την περιοδεία του στην Αμφιλοχία ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο νέο περιστατικό με τη διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι υπότροπη. Λίγο πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, μάθαμε ότι έγινε διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών και η ανακοίνωση του υπουργείου μιλάει για “φερόμενη διάρρηξη”.

Πριν από μερικές εβδομάδες, είχαμε ένα καινούργιο περιστατικό, που το απέκρυπτε η Νέα Δημοκρατία και η κυρία Κεραμέως. Χιλιάδες απόρρητα στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού είχαν διοχετευθεί μέσω του γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας προς ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα. Κάτι που είναι παράνομο.

Σήμερα ζητώ από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι αδιανόητο, λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Άμεσα καθαρές απαντήσεις και για τα δύο αυτά σοκαριστικά περιστατικά» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ