Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 23:13

Η βελτίωση της καθημερινότητας κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα – Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Επεξεργασία και μετά παρουσίαση σχεδίου

Μήνυμα στήριξης των πολιτών έστειλε από την Ημαθία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η συλλογική ευημερία να μετατρέπεται πάντα σε ατομική προκοπή.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει νυχθημερόν να αναμετράται με τα προβλήματα.

«Πιστεύω ότι μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια, για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο φως, με περισσότερο ήλιο, όπως ηλιόλουστη είναι και η σημερινή μέρα, σε μία Ελλάδα η οποία θα αναπτύσσεται και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Κεντρικός μας στόχος είναι η συλλογική ευημερία να μετατρέπεται πάντα σε ατομική προκοπή» είπε.

Εν αναμονή των μηνυμάτων που θα εκπέμψει στην εντός της ερχόμενης εβδομάδας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η καθημερινότητα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων του Μεγάρου Μαξίμου.

«Αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει νυχθημερόν πρώτα απ’ όλα να αναμετριέται με τα πολλά προβλήματα, γιατί τα προβλήματα δεν σταματούν ποτέ. Δεν τα κρύψαμε ποτέ κάτω από το χαλί, αλλά αποδείξαμε ότι με σκληρή δουλειά, με μεθοδικότητα, με αποτελεσματικότητα όλα τα προβλήματα μπορούν τελικά να λυθούν» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Το στίγμα της επόμενης ημέρας στα υπουργεία τα οποία αναλαμβάνουν παρουσίασαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, που έπιασαν δουλειά.

Η κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη, η ψηφιακή λίστα για τα τακτικά χειρουργεία, οι υποδομές και η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες του Αδώνιδος Γεωργιάδου, που βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

«Το πρώτο που θέλω να ασχοληθώ είναι η πίεση στα νοσοκομεία, να έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Είναι αρκετά αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι. Η κοινωνία μας φαίνεται ότι χαλάρωσε στο θέμα της πανδημίας» επισήμανε ο νέος υπουργός Υγείας.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η εφαρμογή των τριετιών, η αντιμετώπιση ελλείψεων εργατικού δυναμικού και η επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας είναι οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Ξεκινάμε δυναμικά. Συνεχίζουμε μάλλον έχοντας ήδη υψηλά τον πήχη στο υπουργείο εργασίας ένα υπουργείο γνώριμο σε εμένα που υπηρέτησα ένα υπουργείο που έχει επιδείξει μεγάλη πρόοδο με τρεις υπουργούς τις συντάξεις τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και μείωση του ποσοστού ανεργίας» υπογράμμισε η ίδια.

Στην ατζέντα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολιτή Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, της εγκληματικότητας και της βίας των ανηλίκων.

«Τραβάμε μία γραμμή με το παρελθόν. Όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε…» ανέφερε.

Για τις προτεραιότητές τους μίλησαν στην ΕΡΤ δύο νέα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου. Η Ιωάννα Λυτρίβη και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

«Πρόκειται για μεγάλο στοίχημα σχετικά με το πλέγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ως συνέχεια των προσπαθειών μιας πενταετίας για να ενισχυθεί το αποπαίδι της εκπαίδευσης που είναι η επαγγελματική κατάρτιση» τόνισε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννα Λυτρίβη.

«Να ανταποκριθώ σε αυτό το χρέος και στις προσδοκίες των πολιτών που περιμένουν να αισθάνονται ασφαλείς» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Η πρώτη για το 2024 συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 της Τρίτης.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Πρόταση νόμου μόλις ανοίξει η Βουλή από Κασσελάκη

Στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και όχι στο χρονοδιάγραμμα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της ορκωμοσίας των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως υπογραμμίζει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, το θέμα πρέπει να εξηγηθεί σε όλες του τις παραμέτρους.

«Ο πρωθυπουργός δε μίλησε για χρονοδιάγραμμα. Ούτε επίσπευσε, ούτε πάγωσε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Πρώτα συζήτηση, επεξήγηση και ανάλυση και μετά χρονοδιάγραμμα. Δεν είναι κάτι μαύρο ή άσπρο. Θα ξεκινήσουμε σύντομα τη συζήτηση και θα έχουμε τεκμηρίωση όσων λέμε και για να διαχωρίσουμε έννοιες» είπε.

Στο ερώτημα δημοσιογράφου «Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» η απάντηση Μητσοτάκη ήταν: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Την κατάθεση νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για αναβλητικότητα, δισταγμό και κωλυσιεργία.

«Φοβάστε εσείς, δε φοβόμαστε εμείς. Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής: Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο; Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη; Αν ναι, θα υπερψηφίσετε. Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά» αναφέρει.

«Ξέρω ποια είναι η προτεραιότητα και η πολιτική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ. Και του προηγούμενου και του νέου προέδρου. Να γίνει πράξη, νόμος του ελληνικού κράτους, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είμαστε πάρα πολύ συνεπείς σε αυτό, διαχρονικά» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Για προσπάθεια του Πρωθυπουργού να φανεί προοδευτικός με “ξένες” ψήφους κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ δια στόματος του βουλευτή Παναγιώτη Δουδωνή.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν Πρωθ. που θέλει να χτίσει ένα τέτοιο προφίλ με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και χωρίς τη μισή του κοινοβουλευτική ομάδα» επισημαίνει.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς κατηγορεί τον Πρωθυπουργο για υπαναχώρηση, προαναγγέλοντας και εκείνος την κατάθεση πρότασης νόμου για τα όμοφυλα ζευγάρια με κατοχύρωση τους δικαιώματος στην τεκνοθεσία.

«Αυτή είναι η επιθυμία της αντιδραστικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, των ομοφοβικών προκαταλήψεων και των θρησκόληπτων αντανακλαστικών. Η κοινωνία θα προχωρήσει» λέει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία για να φέρει την ρύθμιση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πηγή: ertnews.gr