Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο του Κολοράντο είχε απαγορεύσει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετάσχει στις εκλογές της πολιτείας τον Δεκέμβριο, επικαλούμενο τη διάταξη του Συντάγματος περί εξέγερσης και καταλογίζοντας στον Τραμπ ότι υποκίνησε τα επεισόδια στο Καπιτώλιο το 2021.

Ωστόσο, τώρα η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο στον Τραμπ να διαγωνιστεί στις προκριματικές εκλογές και κατά συνέπεια στις προεδρικές εκλογές, καθώς κλείνει την πόρτα στα σενάρια απαγόρευσης της υποψηφιότητας του Τραμπ και σε άλλες πολιτείες.

Ο Τραμπ είναι το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και φαίνεται πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η απόφαση θεωρείτε πρόκριμα για άλλες δύο Πολιτείες οι οποίες έχουν θέσει το ίδιο ζήτημα από δικαστικούς που ελέγχονταν από τους Δημοκρατικούς και πλέον είναι διαδικαστικό το να απορριφθούν και αυτές οι αποφάσεις.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ουσιαστικά κλείνει μια υπόθεση συνωμοσίας, η οποία ξεκίνησε από «σκοτεινούς» κύκλους των Δημοκρατικών και είχαν ως αντικειμενικό σκοπό να συνδέσουν τον πρώην υποψήφιο Ν.Τραμπ με την έφοδο κατάληψης του Καπιτώλιου από χιλιάδες οργισμένους πολίτες των ΗΠΑ που θεώρησαν ότι είχε υπάρξει νοθεία στις εκλογές του 2020.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram αναφερόμενος στις συζητήσεις Γερμανών αξιωματικών για το πως θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν την ρωσική γέφυρα της Κριμαίας

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Μεντβέντεφ έγινε μετά τη δημοσιοποίηση που έγινε στην Ρωσία, ηχητικών αποσπασμάτων από μία συνάντηση Γερμανών υψηλόβαθμων στρατιωτικών.

Το Βερολίνο παραδέχτηκε την υποκλοπή ηχητικού υλικού από τους Ρώσους σε στρατιωτική συνάντηση όπου Γερμανοί αξιωματικοί της Αεροπορίας (Luftwaffe) συζήτησαν την παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς cruise Taurus στην Ουκρανία και πιθανούς στόχους.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας κατήγγειλε ευθέως την γερμανική στρατιωτική ηγεσία για «κίνδυνο υποκίνησης πολέμων».

«Oι προσπάθειες να παρουσιαστεί η συνομιλία των αξιωματικών της Bundeswehr ως «παιχνίδι ρουκετών και τανκς» είναι ένα κακόβουλο ψέμα.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν η πολιτική ηγεσία και προσωπικά ο καγκελάριος γνωρίζουν.

Αλλά ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν και δεν έχουν διατάξει κάτι τέτοιο, η ιστορία γνωρίζει πολλά παραδείγματα όταν ο στρατός είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις για πολιτικούς επικεφαλής σχετικά με την έναρξη των πολέμων ή να τους υποκινεί.

Θα έρθουν στο Σολτς και θα πουν: «Κύριε (Ράιχ) Καγκελάριε, ένας πύραυλος καταρρίφθηκε στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον τύπο και την τροχιά του, πετούσε στο Βερολίνο». Τι θα απαντήσει ο Σολτς ε;», ενώ ο πρώην πρόεδρος κατέληξε λέγοντας «Καθαρό σαν την μέρα».

Η δήλωση του Μεντβέντεφ στηρίζεται σε στέρεες εκτιμήσεις καθώς o Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung», τόνισε πως «η Γερμανία πρέπει όχι μόνο να προετοιμαστεί για μελλοντικές πανδημίες, αλλά και για μεγάλες καταστροφές και πιθανές στρατιωτικές συγκρούσεις».

«Χρειαζόμαστε επίσης μια στροφή (Zeitwende) και στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ειδικά καθώς η Γερμανία θα μπορούσε να γίνει κόμβος για την περίθαλψη τραυματιών από άλλες χώρες σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής του ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο Λάουτερμπαχ, παραπέμποντας στα όσα έκανε η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Όλαφ Σολτς για να αντιμετωπίσει την πανδημία και να εξοπλίσει καλύτερα τις δομές του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης για μεγάλες κρίσεις.

Αυτό σημαίνει, πως η γερμανική κυβέρνηση έχει γνώση για το ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία μπορεί να καταλήξουν σε γενικευμένο πόλεμο.

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε την Κυριακή, ότι η Ρωσία διεξάγει έναν «πόλεμο πληροφοριών» με στόχο την πρόκληση διαιρέσεων στο εσωτερικό της Γερμανίας χωρίς όμως να αναφέρει τίποτε για την «ταμπακιέρα» που είναι το εξής απλό:

Σχεδίαζαν Γερμανοί αξιωματικοί μία επίθεση κατά στρατηγικής υποδομής ενός άλλου κράτους;

Πολύ απλό το ερώτημα και αυτή είναι η ουσία καθώς από τέτοιες επικίνδυνες ενέργειες έχει οδηγηθεί ο πλανήτης στα πρόθυρα ακόμα και ενός πυρηνικού πολέμου.

Δεν έχουν ακόμα καταλάβει  στην Δύση τι σημαίνει πυρηνικός πόλεμος.

Ένα τέτοιο είδος πολέμου σημαίνει σχεδόν ολοκληρωτικό αφανισμό για την Ανθρωπότητα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Παρατείνεται για έξι επιπλέον μήνες η αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις του Σεπτεμβρίου 2023 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, συνεχίζεται έως την 4η Σεπτεμβρίου 2024 η αναστολή της διενέργειας πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων, καθώς και των προθεσμιών άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών και νομικών προσώπων, εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή που όριζε προηγούμενη απόφαση (ΦΕΚ B’ 6444/10.11.2023).
Σημειώνεται ότι προ της τροποποίησης της απόφασης η αναστολή ίσχυε έως και την 4η Μαρτίου 2024.

Δικαιούχοι της αναστολής είναι επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες από βεβαίωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς πληττόμενες επιχειρήσεις, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημίες στις κατοικίες τους, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα παροχής στεγαστικής συνδρομής και αποζημίωσης οικοσκευής.

Ειδικότερα, η παράταση αφορά σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις:

  • της 4ης, 5ης και 6ης Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στους Δήμους Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ και Αγιάς, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων,
  • της 4ης και 5ης Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων,
  • της 4ης και 5ης Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων,
  • της 4ης και 5ης Σεπτεμβρίου 2023 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεκτό «κατά πλειοψηφία» έγινε, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου -Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Στην καταληκτική του τοποθέτηση, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επέκρινε την αντιπολίτευση για διάθεση ιδεολογικής διαμάχης «λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001».

Ειδικότερα για τη συνταγματική στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον «ξενίζει» δεδομένου ότι έχουν γνωμοδοτήσει διαφορετικά, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος και ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος. Όσο για την πρότασή του ΠΑΣΟΚ για το λεγόμενο σκανδιναβικό μοντέλο, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με σκανδιναβικό «σταυρόλεξο», διότι, δεν υπάρχει αυτούσιο σε καμία χώρα της περιοχής.

Αντί να ρυθμίσετε τα κολέγια με νόμο, ισοπεδώνετε την ανώτατη παιδεία παραβιάζοντας το Σύνταγμα, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Διον. Καλαματιανός.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου, και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνω (και δεν διαρρέω) με ονοματεπώνυμο Θύμιος Γεωργόπουλος ότι το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής 29/12/2023, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είχε καταβληθεί ήδη την Πέμπτη 21/12/2023 και η μισθοδοσία των εργαζομένων για Δεκέμβριο την Παρασκευή το πρωί 29/12/2023. Ποιος διέρρεε, λοιπόν, και ποιος επιμένει εδώ και τρεις μήνες ότι οι εργαζόμενοι δήθεν πληρώθηκαν μισθούς και Δώρο από τα χρήματα του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη; Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο πρώην διευθυντής οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα τονίζει ότι «το δάνειο επιστράφηκε την Πέμπτη 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής. Ποιος διέρρεε, λοιπόν, ότι ακόμα το δάνειο δήθεν δεν έχει επιστραφεί; Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ «ΠΗΓΕΣ», ΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Τις τελευταίες ημέρες πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη διαρρέουν σε σειρά ΜΜΕ ότι εγώ είμαι δήθεν ο υπεύθυνος για τα δημοσιεύματα που αφορούν την εξωχώρια εταιρεία του Προέδρου, με την οποία χρηματοδότησε την Left Media ΑΕ ώστε υποτίθεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ και να πάρουν το Δώρο Χριστουγέννων.
Αυτή, λένε, είναι η αιτία της ξαφνικής απόφασης για την αποπομπή μου, μετά από τρισήμιση χρόνια προσφοράς, από τη θέση του οικονομικού υπευθύνου του Κόμματος. Και μάλιστα χωρίς καμία απόφαση της ΠΓ και της ΚΕ που είχαν ομοφώνως εγκρίνει την τοποθέτηση μου.

Αλλά το κυριότερο χωρίς να μου δωθεί η δυνατότητα να παραδώσω, ούτε καν να χαιρετήσω τους συντρόφους μου.
Είχα αποφασίσει να μη τοποθετηθώ δημόσια, παρά μονάχα στα όργανα του κόμματος, στη ΚΕ της οποίας παραμένω μέλος.
Υποχρεώνομαι ωστόσο να υπερασπιστώ δημόσια τον εαυτό μου και την αλήθεια, απέναντι στις πηγές που διαρρέουν και δολοφονούν χαρακτήρες, χωρίς τουλάχιστον να έχουν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, δηλώνω (και δεν διαρρέω) με ονοματεπώνυμο Θύμιος Γεωργόπουλος:
•Το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ το απόγευμα της Παρασκευής 29/12/2023, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είχε καταβληθεί ήδη την Πέμπτη 21/12/2023 και η μισθοδοσία των εργαζομένων για Δεκέμβριο την Παρασκευή το πρωί 29/12/2023.
Ποιος διέρρεε, λοιπόν, και ποιος επιμένει εδώ και τρεις μήνες ότι οι εργαζόμενοι δήθεν πληρώθηκαν μισθούς και Δώρο από τα χρήματα του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη;
Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;
•Το δάνειο επιστράφηκε την Πέμπτη 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής.
Ποιος διέρρεε, λοιπόν, ότι ακόμα το δάνειο δήθεν δεν έχει επιστραφεί;
Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;
•Ποιος, παρά την άρνηση μου, ζήτησε την Τετάρτη το απόγευμα 27/12/2023 να δανείσει το ΚΟΜΜΑ και διέρρευσε σε όλα τα ΜΜε ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης ήδη είχε δώσει χρήματα στο ΚΟΜΜΑ;
Ο Θύμιος Γεωργόπουλος;
•Ποιος την επομένη Πέμπτη 28/12/2024 στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο KONTRA διέψευσε τις ψεύτικες διαρροές περί δήθεν δανειοδότησης του κόμματος;
Πράγματι ο Θύμιος Γεωργόπουλος.
• Ποιος είδε το όνομα του σε παραπολιτικές στήλες τις επόμενες μέρες με την σημείωση «Δυσαρέσκεια του 7ου ορόφου της Κουμουνδούρου στο πρόσωπο του Διευθυντή του κόμματος για τις άστοχες δηλώσεις του»;
Πράγματι ο Θύμιος Γεωργόπουλος.
Αυτά προς το παρόν, για να γίνουν μέρος των πραγματικών προθέσεων και της αλήθειας γνωστά.
Τα υπόλοιπα στην Κεντρική Επιτροπή.
Εκτός και αν οι πηγές με νέες διαρροές συνεχίσουν τη δολοφονία χαρακτήρα, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη, χωρίς ονοματεπώνυμο.
Σε αυτή την εκδοχή θα υπάρξουν νέες απαντήσεις, με τον τρόπο που εγώ έχω μαθει : Με ονοματεπώνυμο .
Με Τιμή
Ευθύμιος Γεωργόπουλος του Ιωάννη (Αντιστασιακού, Μακρονησιώτη και Αγωνιστή της Αριστεράς).

sinidisi.gr

Με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρει σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απόδημους, ότι: «Η διερεύνηση από την ΑΠΔΠΧ του θέματος που αφορά στην αποστολή από το γραφείο μου ενημερωτικών email είναι καλοδεχούμενη από εμένα. Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, πως: «σε κάθε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία από οποιονδήποτε πολίτη ερευνάται από την αρμόδια Αρχή Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Επίσης η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφέρει ότι «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

sinidisi.gr

Σε συνέχεια των ετήσιων Τακτικών και Έκτακτων Κρίσεων Ανώτατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, η νέα σύνθεση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:

1. Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης Αρχηγός ΓΕΑ

2. Αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Γεωργακόπουλος Αρχηγός ΤΑ

3. Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ζολώτας Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ

4. Αντιπτέραρχος (Ι) Απόστολος Χόρτης Διοικητής ΔΑΥ

5. Αντιπτέραρχος (Μ) Κωνσταντίνος Κλενιάτης Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ

6. Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Μπούζος Διευθυντής Β΄ Κλάδου ΓΕΕΘΑ

7. Υποπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρβαλής Διοικητής ΑΔΙΣΠΟ

8. Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομητούδης Διοικητής ΔΑΕ

9. Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Κωτσάκης Υπαρχηγός ΓΕΑ

10. Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Μπρούμας Επιτελάρχης ΓΕΑ

11. Υποπτέραρχος (Ι) Γρηγόριος Καραμπιτιάνης Διοικητής ΣΙ

12. Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Τόσιος Διευθυντής ΓΕΑ/ΔΕΠΙΘ

13. Υποπτέραρχος (Ι) Νικόλαος Κοκκώνης Υπαρχηγός ΑΤΑ

14. Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Ασημακόπουλος Επιτελάρχης ΔΑΕ

15. Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Χριστοδούλου Διευθυντής Δ΄ Κλάδου ΓΕΑ

16. Υποπτέραρχος (Ι) Μάριος Μπαντουβάς Διευθυντής Β΄ Κλάδου ΓΕΑ

17. Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος-Σάββας Τζοβάρας Διευθυντής Α΄ Κλάδου ΓΕΑ

18. Υποπτέραρχος (ΥΙ) Παναγιώτης Κωστόπουλος Διευθυντής ΓΕΑ/ΔΥΓ

19. Υποπτέραρχος (Ο) Γεώργιος Γεωργιάδης Διευθυντής Διεύθυνσης ΓΕΑ/Δ6

20. Υποπτέραρχος (Μ) Δημήτριος Φανάρας Επιτελάρχης ΔΑΥ

21. Υποπτέραρχος (Μ) Γεώργιος Δελής Διευθυντής Γ΄ Κλάδου ΓΕΑ

22. Υποπτέραρχος (Μ) Ιωάννης Ρούγγος Διοικητής Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας

23. Υποπτέραρχος (ΕΑ) Διαμαντής Σουρρής Διευθυντής Διεύθυνσης ΓΕΑ/Α4

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ερχόμενη Τετάρτη θα σηματοδοτήσει έναν μήνα διαμαρτυριών από Ισπανούς αγρότες, τέσσερις εβδομάδες με αποκλεισμούς δρόμων και μονάδες τρακτέρ που αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι η ανοιχτή διαδικασία για την απλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (PAC), μαζί με σχέδιο 30 κυβερνητικών μέτρων.

Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους στις 6 Φεβρουαρίου, όπως έκαναν ήδη οι συνάδελφοί τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να καταγγείλουν θέματα που είναι κοινά σε όλους, όπως η γραφειοκρατία και οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις της ΚΓΠ ή ο ανταγωνισμός εισαγωγών από χώρες εκτός την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Αυτές είναι οι πτυχές για τις οποίες, προς το παρόν, οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα έχουν λάβει μεγαλύτερη ανταπόκριση από τις αρχές, μετά από εβδομάδες συνεχούς κλεισίματος δρόμων, αποκλεισμούς σε κέντρα logistics, με τρακτέρ και ρυμουλκούμενων στις πόλεις και ορισμένων πράξεων διανομής και του φαγητού.

Τα κυριότερα σημεία  περιλαμβάνουν την πρόταση για εξαίρεση από τους ελέγχους όρων της ΚΑΠ για μικρότερες εκμεταλλεύσεις, τον εθελοντικό χαρακτήρα του ψηφιακού σημειωματάριου και την τροποποίηση των κανόνων ορθών γεωργικών πρακτικών σχετικά με την αμειψισπορά και την αγρανάπαυση, στο πλαίσιο μιας δέσμης μέτρων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ κάλεσαν την ΕΚ να ολοκληρώσει «γρήγορα» αυτές τις πρωτοβουλίες, ορισμένες από τις οποίες πρέπει να υπόκεινται σε ταχεία νομοθετική μεταρρύθμιση, αλλά επεσήμαναν ότι «δεν επαρκούν» και ζήτησαν από το σώμα να ολοκληρώσει ένα πακέτο με «πιο φιλόδοξα» μέτρα.

Οι εκπρόσωποι των είκοσι επτά ήταν επίσης αισιόδοξοι για τη δυνατότητα θέσπισης «ρητρών» στο μέλλον, ώστε τα προϊόντα που εισάγονται από τρίτες χώρες να πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις με τα κοινοτικά προϊόντα.

«Πρέπει να μάθουμε τα διδάγματα από αυτό που συμβαίνει», είπε ο υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, Λουίς Πλανάς, ο οποίος αναγνώρισε ότι αν και «μια νέα περίοδος της ΚΑΠ συνεπάγεται πάντα περισσότερες διοικητικές δυσκολίες», η τρέχουσα είναι «περισσότερο μπέρδεμα.”

Ο Πλάνας έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις συναντήσεις με τις πλειοψηφικές αγροτικές οργανώσεις, Asaja, COAG και UPA -υπεύθυνες για ορισμένες από τις μεγάλες κινητοποιήσεις αυτών των ημερών- για να εξηγήσει αυτές τις προτάσεις μαζί με άλλες -έως 30- που καλύπτουν επίσης τις ανησυχίες σε εθνικό επίπεδο του κλάδου.

Περιλαμβάνεται εδώ η δέσμευση της  ισπανικής κυβέρνησης να δημιουργήσει μια κρατική υπηρεσία για την αύξηση της ικανότητας επιθεώρησης και νομικού ελέγχου της τροφικής αλυσίδας, ώστε να αποφευχθούν οι πωλήσεις με ζημία.

Η Asaja, η COAG και η UPA έχουν εκτιμήσει αυτές τις προόδους, αλλά έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν περισσότερες κινητοποιήσεις εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες λύσεις, και εργάζονται πάνω σε αυτό μαζί με την κυβέρνηση, σε διάφορες τεχνικές ομάδες, πριν συναντηθούν ξανά, αναμενόμενα στη μέση του την επόμενη εβδομάδα.

Προς το παρόν, οι οργανώσεις αυτές δεν έχουν ανακοινώσει ημερολόγιο κινητοποιήσεων για τον μήνα Μάρτιο, αλλά δεν είναι οι μόνες που έχουν διαδηλώσει αυτή την περίοδο.

Οι αγρότες άρχισαν να κινητοποιούνται ανεξάρτητα ή να συμμετέχουν σε πλατφόρμες που προέκυψαν στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το λεγόμενο 6F, αλλά και μαζί με άλλες οργανώσεις όπως η Unión de Uniones ή η Unió de Pagesos που, προς το παρόν, δεν έχουν διάλογο με την κυβέρνηση.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται έτσι αυτές τις μέρες, με διακοπές της κυκλοφορίας σε δρόμους, στα σύνορα και σε κέντρα επιμελητείας σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας.

Η κινητοποίηση δεν ήταν άσχετη με την πολιτική και, μάλιστα, ένας πρώην εκπρόσωπος της Πλατφόρμας 6F παραιτήθηκε από αυτή τη θέση λόγω της «πολιτικοποίησης» που γινόταν σε αυτήν την ομάδα, κατά τη γνώμη του όχι οργανικά αλλά λόγω της χρήσης που έκαναν, από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική σφαίρα.

Ο Πλανάς επέκρινε επίσης ότι υπάρχουν «εξτρεμιστικοί τομείς» που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις νόμιμες διαδηλώσεις αγροτών με «ψευδή συμφέροντα».

Η κατάσταση στην ύπαιθρο έφτασε και στη Βουλή και τον τελευταίο μήνα υπήρξαν ερωτήσεις και ανακλήσεις προς την Κυβέρνηση για τις πολιτικές της στον τομέα αυτό και αρκετές ομάδες υπέβαλαν προτάσεις για βελτίωση του κλάδου.

Πηγή: EFE

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Λάζαρο Κυρίζογλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης, 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του προς τον κ. Κυρίζογλου για τη νέα του θητεία στην ηγεσία της ΚΕΔΕ, μετά την εντυπωσιακή νίκη της παράταξής του στις εκλογές της ΚΕΔΕ.  Επίσης συζήτησαν εκτενώς για τα σύγχρονα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας και τον μεγάλο ρόλο της Αυτοδιοίκησης  στην Ανάπτυξη, την Ευημερία και την Εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κ. Παπαθανάσης με μεγάλη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση αφού έχει διατελέσει Δήμαρχος Ναυπάκτου, μέλος του Διοίκησης της ΚΕΔΕ και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο τοπικών και περιφερειακων αρχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο δήλωσε αρωγός στη νέα προσπάθεια του Προέδρου της ΚΕΔΕ και την υποστήριξή του στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αποτελεί τον βαθμό διοίκησης που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες. 

Ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε την πεποίθησή του για την επιτυχία της νέας προσπάθειας και την επιθυμία του για στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  κ. Κυρίζογλου για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων με στόχο πάντα την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε ΕΔΕ για την ανάρτηση του διευθυντή της γαστρεντερολογικής πτέρυγας του Θεαγενείου νοσοκομείου, ο οποίος δημοσίευσε εικόνα ασθενούς να παραμένει σε παγκάκι μετά από ενδοσκοπικές εξετάσεις, ελλείψει αίθουσας ανάνηψης, όπως τόνισε ο ίδιος.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης”. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα» έγραψε ο Δημήτρης Τζιλβές.

«Για το περιστατικό αυτό διέταξα επείγουσα ΕΔΕ καθώς υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη την στιγμή. Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς. Πρόκειται περί ντροπής. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του.

sinidisi.gr

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2