Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  5:27: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024

«Σήμερα ολοκληρώνονται τυπικά οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, μιας επιτροπής που από την αρχή η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε σαφές ότι στόχος της δεν ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά η συγκάλυψη των ευθυνών των υπουργών της και των “γαλάζιων παιδιών” του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Το πόρισμα, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, είναι μνημείο ντροπής και προσβολής του Ελληνικού λαού», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την εξεταστική επιτροπή, που διερεύνησε την τραγωδία των Τεμπών.

«Προχθές, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επανέλαβε αυτό που είχαν επισημάνει όλοι οι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένων και των εμπειρογνωμόνων που διόρισε η ίδια η κυβέρνηση και είχαμε υπογραμμίσει από την αρχή: Αν η σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση είχε ολοκληρωθεί στην ώρα της το 2016, οι 57 συνάνθρωποί μας δεν θα είχαν χάσει τη ζωή τους. Για τον κ. Μητσοτάκη, όμως, όλα ήταν ένα ανθρώπινο λάθος, η κακιά στιγμή», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

«Το ΠΑΣΟΚ από την αρχή με καθαρό τρόπο ζήτησε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη βάση του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για να πέσει φως στις εγκληματικές ευθύνες. Αυτόν τον αγώνα δεν θα τον σταματήσουμε. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του κράτους ώστε να έχει τα αντανακλαστικά να ερευνά, να εντοπίζει, να τιμωρεί και τελικά να διορθώνεται. Το έχουμε χρέος στην μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και στις οικογένειές τους, που ανεβαίνουν έναν Γολγοθά».

sinidisi.gr

«Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης. Η έγνοια του ήταν αλλού: Πώς θα κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδροε του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης.

Η έγνοια του ήταν αλλού:
Πώς θα κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών.

Ο πρωθυπουργός φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την απώλεια 57 ανθρώπων, που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης μετά το 2019.

Έχει όμως την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος.
Τσιμέντο στον τόπο του εγκλήματος, τσιμέντο και στις ευθύνες.

Όλοι ξέρουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Κώστα Καραμανλή επειδή η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμά του δε ζητάει προανακριτική, αλλά την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθότι έχει τελέσει αδικήματα δια παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Δυναμώστε το αίτημα για Δικαιοσύνη.
Για να μην έχουν πια τη δυνατότητα τα τζάκια να αλληλοστηρίζονται σε βάρος μας.

Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δε θέλουν».

Πηγή: ertnews.gr

Σαφείς αιχμές για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Έφτιαξαν νόμο για τον Μητσοτάκη αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη»« είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ψήφισμα κατά της Ελλάδος και στην παραδοχή Αρβανίτη ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής του ψηφίσματος-ντροπή καθώς περιγράφει περίπου ότι την Ελλάδα κυβερνά «περίπου μια… χούντα, με την δικαιοσύνη να μην λειτουργεί, με τον Τύπο να φιμώνεται. Έχουμε το ίδιο παιχνίδι της αντιπολίτευσης: Να κατασκευάζει μια μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Για να προσθέσει: «Αλλά τόλμησαν τα ίδια πρόσωπα να μιλήσουν και για ελεγχόμενη ενημέρωση όταν οι ίδιοι ζουν με τα fake news των δικών τους πιστολέρος της διαβολής, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι».

«Είχαν και το θράσος να αναφερθούν σε αυτήν την χρονική συγκυρία, στο κράτος δικαίου, όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του με τη σκευωρία της Novartis. Όπως και η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Είναι σκάνδαλα για τα οποία μάλιστα – για να μην ξεχνιόμαστε – το Ειδικό Δικαστήριο καταδίκασε δύο υπουργούς του».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε αιχμηρά για τον κ. Κασσελάκη: «Ο νέος αρχηγός όμως φαίνεται ότι έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί σε όλα με τον παλιό. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με τα όσα αποκαλύπτονται» τόνισε για να προσθέσει: «Έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη αλλά τελικά αυτό στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται αν έχει εταιρείες στο εξωτερικό κάτι που απαγορεύεται ρητά η ισχύουσα διάταξη του 2016 που ψηφίστηκε από τον ίδο τον ΣΥΡΙΖΑ. και πώς απαντά; λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Και στο μεταξύ αυτές οι εταιρείες δανείζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας. Το πρώτο πάντως που προκύπτει είναι μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες του».

Παρακολουθήστε το προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη όπου μίλησε ο πρωθυπουργός και προέδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

sinidisi.gr

«Γίνεται μια σημαντική εργασία. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρώτη φάση που περιλαμβάνει πέντε νησιά θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου για τις χορηγήσεις θεώρησης εισόδου (visa) express στους Τούρκους πολίτες, και το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η εφαρμογή αυτής της διαδικασίας «είναι μια σύνθετη άσκηση» διότι «απαιτεί τη συνέργεια πολλών υπουργείων. Του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που έχει ευθύνη των πλόων. Του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έχει την ευθύνη των θεωρήσεων και την προστασίας των συνόρων και του πολίτη. Του υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει την επιμέλεια των δήμων και άρα και των δημοτικών λιμενικών ταμείων, και βεβαίως όλων των δήμων των δέκα νησιών στα οποία θα έχουμε αυτή την επιτόπια θεώρηση εισόδου».

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως «έχει ήδη δρομολογηθεί η όλη διαδικασία. Γίνονται διαρκείς συσκέψεις. Συντονιζόμαστε, έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα τα οποία θα είναι όσο το δυνατόν πιο θετικά, και για την ελληνική οικονομία, αλλά όμως και για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών».

Ειδικότερα, είπε πως «το μέτρο θα εφαρμοστεί σταδιακά. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον πέντε νησιά μας που έχουν ήδη ώριμες εγκατεστημένες υποδομές, που υπάρχει μεγάλη χωροταξία. Ο προγραμματισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι για πλήρη λειτουργία την 30η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, δηλαδή σε δεκαεννιά ημέρες από σήμερα.

Ήδη τα μικτά κλιμάκια των υπουργείων επισκέπτονται τα νησιά μας, διότι θα πρέπει να υπάρξει μια χωροθέτηση μέσα στον χώρο του λιμανιού για να μπορεί να γίνεται η επιτόπια θεώρηση, η οποία απαιτεί, αφενός έκδοση παραβόλου, στη συνέχεια λήψη κάποιων βιομετρικών στοιχείων – συγκεκριμένα δακτυλοσκόπηση – και στη συνέχεια να δίδεται η θεώρηση. Να υπάρξει σημαντική ενδυνάμωση όλων των νησιών σε ό,τι αφορά τα σημεία εισόδου στα δέκα νησιά και στα λιμάνια των δέκα νησιών, με προσωπικό, τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και από το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Γίνεται μια σημαντική εργασία. Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση. Είμαστε όμως αισιόδοξοι, ότι όλα θα πάνε κατά τον προγραμματισμό, πρώτη φάση 30 Μαρτίου και στο αμέσως επόμενο διάστημα πλήρης εφαρμογή».

Ο υπουργός επισήμανε πως το προσωρινό πρόγραμμα της επιτόπιας θεώρησης είναι ένα πρόγραμμα το οποίο πράγματι είχε εφαρμοστεί σε μικρότερη κλίμακα, πιο οριοθετημένο, και στο παρελθόν έχει παραγάγει σημαντικά αποτελέσματα. Η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε μονομερώς από τη χώρα μας – δεν είναι θέμα συμφωνίας – στις 7 Δεκεμβρίου στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία. Αποτέλεσμα μιας πολύ συστηματικής προσπάθειας την οποία έκανε η ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην πρόταση του βουλευτή για επέκταση του προγράμματος και σε άλλα νησιά, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι τα νησιά μας θα ήθελαν να μπουν στο πρόγραμμα και πράγματι κι εγώ έχω γίνει πολλαπλός δέκτης τέτοιων αιτημάτων, όμως αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν και όρια στο πόσο μπορούμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα αυτό, δεδομένου του εξαιρετικού του χαρακτήρα σε σχέση με το δίκαιο που διέπει τη σύμβαση Σένγκεν και κατά τούτο είμαστε ήδη αρκετά οριακά».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Νικητιάδης, επισήμανε πως το μέτρο αυτών των express θεωρήσεων «έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από τους νησιώτες μας και το έχει χαιρετήσει και το ΠΑΣΟΚ, όμως το πρόγραμμα θα ξεκινούσε 1 Φεβρουαρίου. Πήρε παράταση για 1 Μαρτίου. Ο Μάρτιος τελειώνει σε λίγο. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει». Επισήμανε την ανησυχία που έχουν εκφράσει οι πράκτορες, καθώς όπως ανέφερε «ήδη υπάρχουν πάνω από 30.000 κρατήσεις» οι οποίοι υπολόγιζαν ότι θα ισχύσει το νέο σύστημα της βίζας και δεν φρόντισαν να πάνε με το παλαιότερο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ακυρώσουνε το ταξίδι τους.

Πηγή: ertnews.gr

Η σαρωτική εφαρμογή του ANTINERO πλήττει βαριά την πανίδα!
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ξεκινήσει και ήδη ανήγγειλε τη γενίκευσή του σε όλη τη χώρα, ένα πρόγραμμα αφαίρεσης καύσιμης ύλης από δάση και δασικές εκτάσεις με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών με το όνομα ANTINERO. Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, παρουσίασε ως σημαντική «μεταρρύθμιση για τη διαχείριση των δημόσιων δασών» ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης,  σε συνέντευξη Τύπου στις 27 Φεβρουαρίου, στην οποία γνωστοποίησε παράλληλα τα δάση, τα οποία αφορούν οι πρώτες διαχειριστικές μελέτες που ανατίθενται. 
Όμως ο τρόπος πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος στην Ηλεία (δάση Καϊάφα και Νότιας Στροφιλιάς) φέρει βαρύτατα ελαττώματα,  αποδεικνύοντας τη σοφία του παλαιού ρητού «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις».
Αν κρίνουμε από την πιλοτική εφαρμογή στην Ηλεία, η αντίληψη που φαίνεται να διέπει τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του προγράμματος ΑΝΤΙΝΕΡΟ, πανελλαδικά, είναι η βαρύτατα εσφαλμένη αντίληψη του δάσους ως ΚΥΡΙΩΣ συνόλου από δέντρα, με αγνόηση της σημασίας του υπορόφου από θάμνους και πόες και ΚΑΜΙΑ αναφορά στις σύγχρονη περιβεπιπτώσεις στην πανίδα που διαβιεί και εξαρτάται απολύτως από τον υπόροφο αυτόν. Η ΣΑΡΩΤΙΚΗ αφαίρεση του υπορόφου αποτέλεσε βαρύ πλήγμα ιδίως κατά της ερπετοπανίδας των δασών  Καϊάφα και νότιας Στροφυλιάς, με ειδικότερο αποτέλεσμα και την εντελώς απαισιόδοξη πρόβλεψη για την επιβίωση - του εμβληματικού σπάνιου είδους που ανθούσε στην περιοχή, του αφρικανικού χαμαιλέοντα (chameleo africanus). 
Δηλαδή, το δάσος αντιμετωπίστηκε ως «άθροισμα δέντρων» που αξίζουν να προστατευτούν και όχι όπως το ορίζει η σύγχρονη περιβαλλοντική επιστήμη, δηλαδή ως αλληλεξαρτώμενο σύνολο χλωρίδας και πανίδας, ως βιοκοινότητα.
Τα κριτήρια που ισχύουν και θα αποτελέσουν και μέρος νομοσχεδίου που αναμένεται σύντομα να κατατεθεί, όπως προέκυψαν στην συνέντευξη τύπου του Υπουργού, μιλούν για «απόληψη βιομάζας» «αξία βιομάζας» «παραγωγική ικανότητα του δάσους» και συναφή, δικαιολογούν την ανησυχία ότι τα ίδια ίσχυσαν ή θα ισχύσουν και στις υπόλοιπες δασικές περιοχές (πρακτικά σε όλη τη χώρα) όπου θα εφαρμοστεί. ΚΑΜΙΑ αναφορά στην πανίδα

και τις πιθανές, έως βέβαιες, επιπτώσεις σε αυτήν.
Πουθενά ΚΑΜΙΑ πρόβλεψη για μέτρα ασφαλείας έναντι των οχλήσεων στην πανίδα, μέτρα διαφύλαξης ικανού ποσοστού του βιοτόπου της, ιδίως όταν είναι ο υπόροφος, μόνο μέριμνα για την ποσότητα και την κατανομή των οικονομικών ωφελημάτων από την διάθεση της αφαιρούμενης βιομάζας. Δεν είναι επιτρεπτό με ευρωπαϊκό χρήμα να γίνονται επιστημονικά εσφαλμένες επεμβάσεις στα δάση, που επιφέρουν βαριά πλήγματα στο πιο ευαίσθητο στοιχείο των δασικών οικοσυστημάτων: την πανίδα.

 

Είναι σαφές ότι δεν επιδιώκουμε τη ματαίωση ή την καθυστέρηση του προγράμματος ΑΝΤΙΝΕ, διότι η πρόληψη των πυρκαγιών είναι στόχος απαραίτητος, που έχει πλήρη την υποστήριξή μας, αλλά την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΘΗ εφαρμογή του. Αυτό σημαίνει: 
- ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ τροποποιήσεις της μέτρων και τρόπων εφαρμογής, όπου το έργο είναι σε εξέλιξη ΤΩΡΑ, 
-έγγραφες απαιτήσεις από τους μελετητές να δίνουν τη δέουσα προσοχή στην πανίδα,  
-  ιδιαίτεροι χειρισμοί σε δάση ευαίσθητα όπως αυτά με αμμοθινικό υπόστρωμα ή άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, 
- όχι σαρωτική αφαίρεση του υπορόφου των δασών αλλά ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ, ώστε να διατηρούνται επαρκούς έκτασης οικολογικοί «θώκοι» για την πανίδα.
Καλούμε τον ΟΦΥΠΕΚΑ να ασκήσει την επιρροή του δικαιώνοντας τον τίτλο του ως Υπηρεσίας. 
Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να εκτελέσει το έργο πρόληψης των πυρκαγιών χωρίς να προκαλεί βαριά πλήγματα κατά της δασικής μας πανίδας, εξευτελίζοντας έτσι την περιβαλλοντική νομοθεσία.

 

Ναι στην πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά αυτό να μην πληρώνεται με εκατόμβες της πανίδας.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προβληματισμό δημιουργεί το περιεχόμενο της ομιλίας της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, η οποία δείχνει να μην έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και τους κινδύνους ολικής καταστροφής του πλανήτη, όχι από την… κλιματική αλλαγή που προωθούν οι ατζέντηδες της πράσινης ανάπτυξης, αλλά από τα πυρηνικά!

Η φράση της «Θα καθίσουμε στο εδώλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης τον Β.Πούτιν για εγκλήματα πολέμου» δείχνει κάτι πολύ περισσότερο από μίσος κατά του Ρώσου προέδρου: Δείχνει άγνοια.

Επικίνδυνη άγνοια για το τι θα συμβεί, όχι για το αν υπάρξει επίθεση κατά της μητροπολιτικής Ρωσίας, αλλά ακόμα και αν θεωρητικά οι Ουκρανοί με κάποιο «μαγικό τρόπο» έπαιρναν το «πάνω χέρι» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Διότι η Ρωσία το έχει ξεκαθαρίσει ότι ακόμα και απλή διάρρηξη των γραμμών άμυνας του οχυρωματικού έργου της «Γραμμής Σουροβίκιν» που θα έθετε σε κίνδυνο την ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία θα αντιμετωπιζόταν με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Το ίδιο ισχύει και για τον ρωσικό θύλακα του Καλίνιγκραντ.

Το να να συλλάβουν και να οδηγήσουν στο εδώλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης τον Β.Πούτιν είναι πιο δύσκολο, θεωρητικά από το να καθίσουν στο εδώλιο μερικοί από τους προέδρους των ΗΠΑ όπως ο Τ.Μπους ή ο Μ.Ομπάμα, καθώς πολλοί στις ΗΠΑ θέλουν να τους δουν στην φυλακή για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε Ιράκ και Αφγανιστάν στο όνομα του αμερικανικού λαού.

Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουν αντιληφθεί ή κάνουν πως δεν έχουν αντιληφθεί στις Βρυξέλλες ότι πρώτα θα εξαϋλωθεί η Ευρώπη και μετά οι ΗΠΑ σε περίπτωση που επιχειρηθεί ευρωπαϊκή στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Όλες οι «στρατιές» των κρατών μελων της ΕΕ είναι, το 30% της μαχητικής αξίας των ενεργεία ρωσικών στρατιών. Και τα ρωσικά πυρηνικά όπλα, δεκαπλάσια από τα ευρωπαϊκά, βασικά τα γαλλικά.

Άρα;

Άρα απατεώνες πολιτικούς δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Αλήθεια, εκείνη η προγραμματική σύμβαση της φον ντερ Λάιεν με την Pfizer, γιατί δεν ερευνάται σε βάθος;

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Χίλια μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τις 4 διακρίσεις που κατέκτησε στα φετινά Όσκαρ με την ταινία του «Poor Things». Η ξεχωριστή ματιά και η μοναδική αφηγηματική του δεινότητα δεν καθήλωσαν, απλώς, τους φίλους του κινηματογράφου, αλλά γέμισαν με υπερηφάνεια όλες και όλους μας», αναφέρει με ανάρτησή του στο Χ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόβα τζενεράλε για το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 5 μέχρι της 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο αποτελεί το σημερινό (11/3) προσυνέδριο της «γαλάζιας» παράταξης στη Θεσσαλονίκη.

Σε λίγη ώρα από τώρα, ο Πρωθυπουργός θα ανέβει στο βήμα του ομιλητή και αναμένεται να εκπέμψει προς τα γαλάζια στελέχη μηνύματα συστράτευσης, λιγότερο από τρεις μήνες πριν το ορόσημο των ευρωεκλογών.

Με τις κάλπες της 9ης Ιουνίου να είναι οι τέταρτες που θα στηθούν μέσα σε διάστημα ενός έτους το ενδεχόμενο της χαλάρωσης είναι αυτό που θέτει τις μηχανές της οδού Πειραιώς σε πλήρη λειτουργία. Eπίσης, η συσπείρωση είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

Ήδη, ορίστηκε η επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματος, υπό τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο. Παράλληλα, δουλειά έχει πιάσει και η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου υπό τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αμέσως μετά το συνέδριο τοποθετούνται και οι ανακοινώσεις για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Στελέχη με ευθεία αναφορά στο χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και ονόματα που συμβολίζουν την κεντρική επιλογή για διεύρυνση πέρα από τα κομματικά τείχη θα διαμορφώσουν την εικόνα της γαλάζιας λίστας.

Πηγή: ertnews.gr

«Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή μας και έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή διαρκείας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειες για ένα καλύτερο δημόσιο, στο οποίο το ανθρώπινο δυναμικό του θα βελτιώνεται διαρκώς και το οποίο θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη» επισημαίνει η κ. Κεραμέως.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, η υπ’ αρ.228/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στην αγωγή κατά της αποχής από την αξιολόγηση ν. 4940/2022, η οποία κρίνει την απεργία-αποχήως τυπικώς παράνομη, επειδή δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο υποχρέωση για γνωστοποίηση των αιτημάτων της τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, πριν από την κήρυξη της απεργίας, όπως επίσης και επειδή δεν τηρήθηκε η υποχρέωση για διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ενημερωτικό της σημείωμα.

Όπως επισημαίνει, «το δικαστήριο, αφού έκρινε την απεργία ως τυπικώς παράνομη, δεν προχώρησε στην εξέταση τυχόν λόγων για τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως καταχρηστικής ή πολιτικής. Η απόφαση παράγει αποτελέσματα από την κοινοποίησή της, η οποία αναμένεται».

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την «ανάγκη ποινικής διερεύνησης» της υπόθεσης των Τεμπών τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απορρίπτοντας την πρόταση σύστασης προανακριτικής. Ειδικότερα, ενόψει της συζήτησης για τα πορίσματα, σημειώνουν ότι η θέση του κόμματος είναι να πάει το θέμα στη «Δικαιοσύνη» με την «άρση της ασυλίας» του τότε υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή για «αδικήματα δια παραλείψεως», καθώς, όπως υποστηρίζουν σε αυτή την περίπτωση «δεν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Σχολιάζουν, επίσης ότι «το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν εντόπισε πολιτικές ευθύνες, μόνο ανθρώπινα λάθη» ενώ αναφέρουν ότι «έγινε προσπάθεια κοινού πορίσματος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης», η οποία όμως δεν τελεσφόρησε».

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι το 2023 έκλεισε με ανάπτυξη 2% σημειώνοντας «επιβράδυνση», η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2024. Υπογράμμισαν, επίσης, το χαμηλό ποσοστό επενδύσεων, αλλά και τα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη και στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως όσον αφορά τον πληθωρισμό τροφίμων αλλά και σε «χειρότερη θέση ακόμα και από την Ουκρανία».

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την επιχειρηματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι πηγές του κόμματος ξεκαθάρισαν ότι θα προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία, με την κατάθεση από τον Στέφανο Κασσελάκη της αρχικής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης στο πλαίσιο του νόμου για το πόθεν έσχες.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και την Πέμπτη το απόγευμα η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος και η ευρωπαϊκή διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα, με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η διορία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές θα τεθεί στις 17 Μαρτίου, ενώ οι προκριματικές θα έχουν γίνει μέχρι τα μέσα Απριλίου, και θα πραγματοποιηθούν ανά εκλογική περιφέρεια.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τετάρτης ενόψει της παρουσίασης του πρόεδρου στο στρατό την Παρασκευή.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλαν, τέλος, τέσσερα περιφερειακά συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο και το Μάιο.

Πηγή: ertnews.gr

Σελίδα 1 από 3