Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:22: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διήμερη επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε χθες και σήμερα (28/03 και 29/03) η πρώην Υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη του Αγροτικού Τομέα του κόμματος και υποψήφια Ευρωβουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η κα. Τελιγιορίδου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης τη Ναύπακτο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας βρέθηκε στο Μεσολόγγι.

Στη Ναύπακτο εκτός από βόλτα στο κέντρο της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες πραγματοποίησε συνάντηση με κομματικά στελέχη και μέλη του Εργατικού Κέντρου, ενώ αντίστοιχο ήταν το πρόγραμμά της το απόγευμα της ίδιας ημέρας, της Πέμπτης, όπου βρέθηκε στο Μεσολόγγι.

Σήμερα Παρασκευή (29/03) το πρωί επισκέφτηκε την Αμφιλοχία όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάκη Τορουνίδη. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας, ενώ πριν την βόλτα της στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη του Εργατικού Κέντρου Αμφιλοχίας και κομματικά στελέχη της περιοχής.

(από αριστερά) η κα. Παπακωστοπούλου Αναπληρώτρια Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, η κα. Τελιγιορίδου και ο κ. Ξενάκης γραμματέας της Νομαρχιακής

Η διήμερη περιοδεία της κας. Τελιγιορίδου ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο Αγρίνιο. Αρχικά πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς και στελέχη του κόμματος και έπειτα μίλησε στην εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, στην οποία μάλιστα ήταν η κεντρική ομιλήτρια. Το θέμα που ανέπτυξε κατά την πολιτική αυτή εκδήλωση στο Αγρίνιο αφορούσε το μέλλον της αγροτικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου μέσα από την ομιλία της στο Αγρίνιο έκανε αναφορά στα αγροτικά προβλήματα και τις προτάσεις του κόμματος για την επίλυση τους, αναφέρθηκε ακόμη στο φορολογικό, στην ακρίβεια, σε ζητήματα που οδηγούν στην υπονόμευση του Κράτους δικαίου και την κοινωνική πολιτική που πρέπει να υπάρχει.

Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει στην παιδεία και στην υγεία», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση των Τεμπών. Υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές, δεδομένου, πλην όλων των άλλων, ότι ανεβαίνουν οι ακροδεξιές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.

Όπως σημείωσε η πρώην υφυπουργός και υποψήφια Ευρωβουλευτής: «ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται προς τις ευρωεκλογές με πολιτικό σχέδιο για την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας σ’ αυτήν. Ο ΣΥΡΙΖΑ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα αναδειχθεί στις ευρωεκλογές σε μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Σε αυτές τις εκλογές θα δοθεί το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση απέναντι στην ΝΔ».

Βέβαια, πέραν του γενικού πολιτικού μηνύματος η κα. Τελιγιορίδου αναφέρθηκε και στην δική της υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «με αίσθημα ευθύνης κατέθεσα την αίτηση για να είμαι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές. Οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας. Σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον με πολλαπλές προκλήσεις οφείλουμε να αγωνιστούμε για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής προοδευτικής πλειοψηφίας που θα είναι δύναμη υπεράσπισης της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, των ελευθεριών, των δικαιωμάτων και της δίκαιης ανάπτυξης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στον αγώνα αυτό έχουμε καθήκον να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

sinidisi.gr

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 20:23

ESPERIA BOUTIQUE HOTEL in Agrinio - Night Vibes

Ενα ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε το 1963 και, 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να χτυπάει στο ρυθμό αυτής της πόλης.
Το πιο ωραίο πρωινό, αχνιστός espresso που ρέει σε όλες τις cute γωνιές του lobby και ο ελληνικός αμπελώνας στην πιο ωραία παράταξη πλάι στα ζουμερά πιάτα της homey κουζίνας μας.



ESPERIA BOUTIQUE HOTEL
Χαριλάου Τρικούπη 31, Αγρίνιο
Για κρατήσεις, ποτό ή φαγητό: 26410 55253
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 23033-34

 

Μετά την 5ημερη άδεια θα επιστρέψει στη Θήβα για να πάρει το απολυτήριό του

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα ορκίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, κατά τα προβλεπόμενα, θα πάρει στη συνέχεια και 5ημερη τιμητική άδεια.

Η τελετή ξεκίνησε με τους προς ορκωμοσία οπλίτες να ψάλουν τον εθνικό ύμνο

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα - Οι πολίτες άκουσαν την αλήθεια για τα Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται στην τοξικότητα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που απορρίφθηκε στην χθεσινή ψηφοφορία, τονίζοντας ότι «οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας».

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα» υπενθυμίζοντας το «πόσο αδίστακτα μίλησαν για νοθεία στις εκλογές και με πόση ευκολία αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα».

Τέμπη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που τελικά απορρίφθηκε.

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή αλλά κυρίως η συζήτηση που προηγήθηκε νομίζω ότι για όσους την παρακολούθησαν έδωσε απαντήσεις. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης»

«Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής και από την εκφορά του λόγου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη χθεσινή του ομιλία.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα» καθώς υπενθύμισε «πόσο αδίστακτα μίλησαν για νοθεία στις εκλογές και με πόση ευκολία αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έστειλε εκ νέου το μήνυμα ότι «δεν συγκυβερνούμε με κανένα εξωθεσιμό κέντρο. Ο καθένας στον ρόλο του».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επερχόμενος ευρωεκλογές λέγοντας ότι «μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε ευρωπαικό επίπεδο για το μεταναστευτικό ή τους αγρότες» τονίζοντας ότι «χρειάζονται ευρωβουλευτές και με δυνατή εθνική φωνή». Όπως σημείωσε, δε, «στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας πάει μπροστά».

Η αύξηση του κατώτατου μισθού

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τον νέο κατώτατο μισθό ότι «αυξάνεται και από 1η Απριλίου όσοι αμείβονται με αυτόν θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα, αύξηση 50 ευρώ».

«Με τα μόνιμα μέτρα που λαμβάνουμε που θα ισχύουν και μετά το πέρας της κρίσης της διεθνούς ακρίβειας βαδίζουμε προς τον στόχο των 950 ευρώ στο τέλος της 4ετιας» σημείωσε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι «είναι μια απόφαση που στηρίζει το εισόδημα αλλά δεν επιβαρύνει το κόστος της παραγωγής βάζοντας σε κίνδυνο την πτώση της ανεργίας»

Αφού υπενθύμισε ότι «για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψη εισηγήσεις επιστημονικών και εργοδοτικών φορέων» στη συνέχεια τόνισε ότι «οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό και οι επιχειρήσεις μπορούν να απορροφήσουν το κόστος αυτό».

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία της οικονομίας και της αύξησης των εισοδημάτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται οι τριετίες που ξεπάγωσαν και σημαίνει αύξηση 30% με εργαζόμενους με σημαντική προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομεά»

«Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις. Τα είδαμε και τα βλέπουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα όπου ξεπεράστηκαν ακόμα και οι προσδοκίες μας, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα και προφανώς ο υπ. Ανάπτυξης γνωρίζει ότι η μάχει είναι συνεχιζόμενη μέχρι να φτάσουμε σε μόνιμη μείωση του πληθωρισμού» συνέχισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας:

«Αυτό το υπουργικό έχει την δική του ξεχωριστή σημασία αφενός με την αύξηση του κατώτατου μισθού που δηλώνει τη συνέπεια στις εξαγγελίες και την έναρξη των διαδικασιών του συνεδρίου του κόμματός μας».

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

- Εισήγηση από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με τον καθορισμό του κατώτατου μισθού και κατώτατου ημερομισθίου για υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες,

- Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και την υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου των πρωτοβουλιών: α) Νέο κυρωτικό πλαίσιο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις για την ασφαλή κινητικότητα, β) Πλαίσιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

- Παρουσίαση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη του νομοσχεδίου: α) Αυστηροποίηση ποινών, εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, παρεμβάσεις στον Κώδικα Νομοθεσίας για την υποδοχή και τη διεθνή προστασία πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, β) Διατάξεις για τη νόμιμη μετανάστευση,

- Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου: α) Εισαγωγή πλαισίου για αναψηλάφηση λόγω έκδοσης οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, β) Παρεμβάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, γ) Ρυθμίσεις για τους δικαστικούς υπαλλήλους,

- Παρουσίαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη του νομοσχεδίου: α) Διεπαγγελματικές οργανώσεις, β) Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γ) Ρυθμίσεις θεμάτων εποπτευόμενων φορέων,

- Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών,

- Εισήγηση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου σχετικά με την επιλογή Διοικητή Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας.

protothema

Η Πισπιρίγκου άκουσε χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της

Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι ομόφωνη.

Λίγο νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ανακοίνωσε την ομόφωνη ενοχή της, έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες. Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11 Απριλίου 2021.

Ειδικότερα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση - «καταπέλτη» που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της προωτότοκης κόρης της πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τετραπληγικό.

Στη συνέχεια, βάσει του κατηγορητηρίου που έκανε δεκτό το δικαστήριο, η κατηγορούμενη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα της κατηγορούμενης (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου).

Στο μεταξύ, να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στη Πισπιρίγκου είχε ζητήσει η εισαγγελέας. Μεταξύ άλλων στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας ανέφερε: «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Κούγιας: Εξεπλάγην από την απόφαση, δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά για την εντολέα του.

«Εξεπλάγην από την απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη... Εχω πειστεί για την αθωότητα της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε στο δεύτερο βαθμό... Δεν υποβάλλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή... Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το άλλο δικαστήριο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά σχετικά με την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, στην επικείμενη κατάργηση του Κέντρου Υγείας Κατούνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, απάντησε το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση, δεν υπάρχει καμία  πρόθεση, ούτε διάθεση για υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας από την πλευρά της Πολιτείας. Αντίθετα, το Υπουργείο σημειώνει ότι αποφασίστηκε η εκ νέου εφημέρευση του Κ.Υ από το 2021, η οποία είχε ανασταλεί το 2015 και συγκεκριμένα τις ζυγές ημέρες κάθε μήνα, ενώ γίνεται προσπάθεια για την αύξηση του σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με σκοπό την κάλυψη των  υγειονομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Σε δήλωση της, η Χριστίνα Σταρακά ανέφερε: «Τη στιγμή που το ΕΣΥ οδηγείται σταδιακά στη διάλυση και η δημόσια υγεία εμπορευματοποιείται μέσω των απογευματινών ιατρείων, με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο προσωπικό να είναι τραγικές και τους γιατρούς να εγκαταλείπουν εξαιτίας των ιδιαίτερων σκληρών συνθηκών εργασίας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και κορυφώνουμε τις ενέργειες μας διεκδικώντας ενίσχυση του ΕΣΥ  και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας, ακόμα και στις πιο δύσβατες περιοχές.»

 

Με αφορμή τον θάνατο του ακαδημαϊκού δασκάλου Παναγιώτη Κοντού, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά προέβη στην εξής δήλωση:

Μια μεγάλη απώλεια για την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και τον πανεπιστημιακό και πνευματικό κόσμο της χώρας συνιστά η απώλεια του Παναγιώτη Κοντού, με τον οποίο μας συνέδεε και προσωπική φιλία.

Πρωτοπόρος, οραματιστής, ένα οξυδερκές και ανήσυχο πνεύμα, ο Μεσολογγίτης ακαδημαϊκός δάσκαλος διακρίθηκε για την πλούσια και πολυδιάστατη συνολική προσφορά του τόσο στο ΕΚΠΑ, όσο και την Ανώτατη Εκπαίδευση και την έρευνα γενικότερα. Ο Παναγιώτης Κοντός προσέφερε ταυτόχρονα πολλά στον τόπο του στο Μεσολόγγι και συνολικά στην Αιτωλοακαρνανία, απ’ όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε. Τόσο με τη συμβολή του στη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Όσο και ως πρώτος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας αλλά και με την ενασχόληση του με την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Πανεπιστημιακών.

Η κορυφαία του συνεισφορά στην εκπαίδευση και η λαμπρή προσωπικότητα του θα μας μείνουν αξέχαστες.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο Μίχος και για την κατηγορία του βιασμού

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του Κολωνού, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία. Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου, καθώς κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων.

Παράλληλα, κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία, ενώ αθωώθηκε για εμπορία ανηλίκου. Τέλος, κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σημειώνεται πως η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπείας. Η μητέρα κρίθηκε ενοχή μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Μόλις η μητέρα άκουσε την απόφαση η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ