Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  2:14: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 14:55

Ορθοπεδική φροντίδα: Ρομποτική χειρουργική με τη χρήση laser

Η ρομποτική χειρουργική γόνατου και η αρθροπλαστική ισχίου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85 με τη βοήθεια λέιζερ, έχει βοηθήσει κατά πολύ την ορθοπεδική θεραπεία. Η ελάχιστα επεμβατική φύση της διαδικασίας υπόσχεται λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και μειωμένο χρόνο αποκατάστασης.

Η ρομποτική χειρουργική είναι κάτι που χρησιμοποιούν αρκετοί ορθοπεδικοί για την αντικατάσταση φθαρμένων οστών με τεχνητά εμφυτεύματα και με την τεχνολογία λέιζερ. Αυτές οι σύγχρονοι μέθοδοι έχουν φέρει πολλά πλεονεκτήματα τόσο στους ασθενείς όσο και στους χειρουργούς ορθοπεδικούς, εξελίσσοντας το τοπίο των χειρουργικών επεμβάσεων στο γόνατο και το ισχίο.

Πολλοί είναι οι ορθοπεδικοί που τονίζουν τη σημασία των μη επεμβατικών θεραπειών για τα πρώιμα στάδια της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος, όπως και για άλλες παθήσεις που μπορεί να αντιμετωπιστούν χωρίς χειρουργείο. Πολλές αλλαγές που μπορούν να βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνουν τον τρόπο ζωής, τον τρόπο που εργαζόμαστε ή κινούμαστε, την μείωση βάρους και στοχευμένες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, συμπεριλαμβανομένων των μηριαίων και του τετρακέφαλου. Στο άμεσο μέλλον, στις μη επεμβατικές θεραπείες θα περιλαμβάνονται επιλογές όπως δια στόματος συμπληρώματα, θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) βλαστοκύτταρα, ενέσεις ιξώδους συμπληρώματος και ενέσεις στην άρθρωση του γόνατος.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής στην αρθροπλαστική ισχίου και γονάτου με τεχνολογία λέιζερ έγκειται στην ταχεία μετεγχειρητική ανάρρωση. Η ελάχιστα επεμβατική φύση της διαδικασίας περιλαμβάνει ελάχιστο χειρισμό του ιστού, που οδηγεί σε λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ασθενείς συχνά μπορούν να περπατήσουν αμέσως μετά την επέμβαση και συνήθως εξέρχονται από την κλινική μέσα σε δύο με τρεις ημέρες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ρομποτικής στην αρθροπλαστική ισχίου και γονάτου είναι ότι είναι σημαντικά ταχύτερη από τις συμβατικές μεθόδους. Με τη βοήθεια ρομποτικών συσκευών, οι χειρουργοί μπορούν να διεξάγουν ακριβή προεγχειρητικό σχεδιασμό και να λαμβάνουν πληροφορίες στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο για την ανατομία του γονάτου και του ισχίου κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αυτή η αυξημένη αποτελεσματικότητα μείωσε τη συνολική διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης κατά περίπου 15 λεπτά.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση ρομποτικών συσκευών στην ορθοπεδική χειρουργική έχει πολλαπλά οφέλη που μειώνουν σημαντικά την πίεση και το άγχος στους χειρουργούς.  Τα ρομπότ παρέχουν live πληροφορίες στην οθόνη για την ανατομία και την κίνηση του γόνατος του ασθενούς, οδηγώντας σε υψηλό επίπεδο ακρίβειας με ελάχιστα χειρουργικά λάθη.

Η ακριβής φύση της διαδικασίας συμβάλλει σε μικρότερο μήκος χειρουργικής ουλής, ελάχιστη ανατομή ιστού και μειωμένη απώλεια αίματος. Βοηθάει στην σωστή τοποθέτηση του εμφυτεύματος συμβάλλοντας σε μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού των νεύρων, ιατρογενών καταγμάτων και λοιμώξεων. Αυτό μελλοντικά μειώνει την απαίτηση για επιπλέον   χειρουργική επέμβαση για τυχόν διόρθωση.

Η ρομποτική χειρουργική γόνατος με τεχνολογία λέιζερ είναι μια ευέλικτη προσέγγιση που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και άλλες παθήσεις του γόνατος, όπως είναι η  σοβαρή οστεοαρθρίτιδα του γόνατος που έχει και παραμορφώσεις, την οστεοαρθρίτιδα με συνδεσμική αστάθεια, άλλες προηγούμενες αποτυχημένες ολικές επεμβάσεις στο γόνατο και στο ισχίο, λόγω ακατάλληλης τοποθέτησης εμφυτεύματος ή μόλυνσης. Τέλος, μπορεί να γίνει αναθεώρηση ολικής αρθροπλαστικής γόνατου με ή χωρίς απώλεια οστικής μάζας καθώς και δευτεροπαθή οστεοαρθρίτιδα λόγω προηγούμενων τραυματισμών.

Σύμφωνα με πολλούς ορθοπεδικούς, η ρομποτική χειρουργική με τεχνολογία λέιζερ προαναγγέλλει μια νέα εποχή στην ορθοπεδική φροντίδα. Αναζητήστε έναν ορθοπεδικό ιατρό κοντά σας πληκτρολογώντας Ορθοπαιδικός Χαλκίδα https://www.grigoriosavramidis.gr/ ή της περιοχής που βρίσκεστε για να επισκεφθείτε.