Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:55: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 02 Απριλίου 2024

O ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ασκήσει επιπλέον πίεση στην κυβέρνηση για την σφαγή των Τεμπών, θέτοντας στο «στόχαστρο» τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή αποδίδοντας του ποινικές ευθύνες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση για πρώτη φορά έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευθεί ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, όπως προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά ποινικές κακουργηματικές ευθύνες, και ειδικότερα στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και της έκθεσης, μέσω των πράξεων και των παραλείψεων του σε μία σειρά από γεγονότα που κατά την κρίση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αιτιώδη σύνδεσμο με το τραγικό δυστύχημα.

Το επίμαχο κείμενο κατατέθηκε στα χέρια του Σταύρου Καλαφάτη, γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προκείμενου εκείνος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ενώ την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης με μία ανάρτηση του επέδειξε το κατηγορητήριο, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον πρώην υπουργό -αλλά και στον πρωθυπουργό- και στη φράση τους: “Όποιος έχει συγκεκριμένες κατηγορίες ας τις φέρει”.

Στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση φυσικά δεν πρόκειται να προβούν σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής και θα επιχειρήσουν να καλυφθούν πίσω από τις «λεπτομέρειες» του Συντάγματος.

Και αυτό γιατί το Σύνταγμα αναφέρει πως όποιος έχει ενδείξεις ενοχής για πράξεις ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για την σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης (σ.σ. θα πρέπει να υπογράφεται από 30 βουλευτές) και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών να το φέρει στην Ολομέλεια της βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Το κατηγορητήριο δεν κατατέθηκε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, αλλά στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης και στον ΣΥΡΙΖΑ, το γνωρίζουν αυτό αλλά δεν ήταν ο σκοπός τους αυτός εξαρχής.

Σκοπός ήταν δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές να φανεί ότι η κυβέρνηση έχει «στριμωχτεί» και κρύβεται πίσω από τυπικότητες για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών.

Υπάρχει λόγος που επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευθύνες του Κ. Α. Καραμανλή.

Αν έχει ευθύνες αυτός τότε έχουν και οι άλλοι στην κυβέρνηση.

Κάνεις υπουργός δεν ολοκληρώνει έργα από μόνος του.

Δεν ήταν τυχαία η φράση του Στέφανου Κασσελάκη: «Αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, στείλτε τον Κώστα Καραμανλή στη Δικαιοσύνη»

Σε κάθε περίπτωση, το Σύνταγμα προβλέπει εκτός από το κατηγορητήριο και την πρόταση για σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, συζήτηση στην Ολομέλεια και ψηφοφορία, η οποία θέλει 151 βουλευτές για την σύσταση της επιτροπής και εκ νέου την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος πρώην υπουργού.

Στο μεταξύ όμως η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει ψηλά στην πολιτική ατζέντα την σφαγή των Τεμπών.

Ήδη οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι θυμωμένοι για το νόμο με τον οποίο οι «παντρεμένοι» ΛΟΑΤΚΙ+ θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά.

Τώρα βλέπουν πως η σφαγή των Τεμπών δεν οφείλονταν στην «κακή τύχη» των επιβατών αλλά σε άλλους παράγοντες, πολύ σκοτεινούς.

pronews.gr

Κατά την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στο Μεγάλο Σπήλαιο, στα Καλάβρυτα, τον περίμενε μία δυσάρεστη… έκπληξη, καθώς ο Ηγούμενος και οι μοναχοί του μοναστηριού, αποφάσισαν να εκφράσουν την δυσανασχέτησή τους για την πρόσφατη ψήφιση του νόμου που επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών από «παντρεμένους» ΛΟΑΤΚΙ+, αρνούμενοι να τον υποδεχτούν.

Ο πρωθυπουργός το μόνο που βρήκε στο Μεγάλο Σπήλαιο, ήταν οι μαθητές από το 2ο γενικό Λύκειο Φαρσάλων στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, με τους οποίους και φωτογραφήθηκε.

Απουσίαζαν τόσο ο Ηγούμενος όσο και οι μοναχοί, με την επίσημη ενημέρωση να κάνει λόγο για πρόβλημα υγείας του Ηγούμενου.

Δεν σήμανε ούτε το σήμαντρο, ως μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την υπερψήφιση του νόμου για ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Υπεγράφη σήμερα από τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι, διάταγμα το οποίο μειώνει το κατώτατο όριο ηλικίας για επιστράτευση, από την ηλικία των 27, στην ηλικία των 25. 

Η απόφαση αφορά τον ανδρικό πληθυσμό και σκοπεύει, όπως δηλώνουν Ουκρανοί αξιωματούχοι, να εκπαιδευτούν «δεκάδες χιλιάδες» στρατιώτες για τις ανάγκες του πολέμου με τη Ρωσία.

το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο από την ουκρανική Βουλή – το οποίο από τότε αναμενόταν να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως – θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τετάρτη, ανέφερε η Ράντα, το ουκρανικό κοινοβούλιο, στον ιστότοπό της.

Ο ουκρανικός στρατός έχει υποστεί απώλειες, το μέγεθος των οποίων κρατείται μυστικό, και αγωνίζεται πλέον, σε αντίθεση με την έναρξη του πολέμου, να βρει εθελοντές για το μέτωπο.

Ο Ζελένσκι τον Δεκέμβριο του 2023 είχε κάνει λόγο για επιστράτευση έως και 500.000 επιπλέον εφέδρων, αριθμός που έκτοτε αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από τον επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι.

Πολλοί Ουκρανοί θεωρούν το υφιστάμενο σύστημα άδικο, ανεπαρκές και διαβρωμένο από διαφθορά. Αυξάνονται επίσης οι απαιτήσεις από εκείνους που υπηρετούν εδώ και καιρό, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Σημειώνεται πως οι ρωσικές δυνάμεις, από τις αρχές του 2024, έχουν πετύχει πρόοδο 400 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ το μέτωπο της Ζαπορίζια και των γύρω περιοχών οδηγείται σε ολική κατάρρευση υπό την πίεση των ρωσικών στρατευμάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ζαπορίζια είναι υπό τον έλεγχο των Ρώσων, ωστόσο απομένουν μερικά στρατηγικής σημασίας σημεία για την πλήρη και διασφαλισμένη εδραίωση των ρωσικών στρατιωτικών σχηματισμών της περιοχής. Εάν αυτά τα σημεία καταληφθούν, θα οδηγηθεί σε κύκλωση ολόκληρη η Ομάδα Ανατολικών Στρατιών.

Με σκοπό την επιτάχυνση αυτής της εξέλιξης, τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου 2024 αναμένεται οι Ρώσοι να εξαπολύσουν μαζική αντεπίθεση με συνολική δύναμη 650.000 ανδρών σε διάφορα σημεία του ουκρανικού μετώπου ώστε να επιτύχουν στρατηγικές νίκες ικανές να οδηγήσουν την Ουκρανία σε συνθηκολόγηση.

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση στο «Χ»

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους το βράδυ της Δευτέρας (01/04/2024) και μάλιστα κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η άτυχη γυναίκα είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους για να καταγγείλει τον 39χρονο πρώην σύντροφό της ο οποίος την δολοφόνησε με μαχαίρι, λίγα μέτρα έξω από το τμήμα, και μια ακόμη γυναικοκτονία καταγράφεται στην χώρα μας με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Ο πατέρας της κοπέλας που πληροφορήθηκε για το τραγικό περιστατικό από την ρεπόρτερ του newsit.gr που τον πήρε τηλέφωνο για να μάθει περισσότερα για την υπόθεση, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένεια του.

Ο τραγικός πατέρας μίλησε με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News και τα λόγια τους συγκλονίζουν, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως δεν ήθελε να κοπεί τίποτε από όσα δήλωσε.

«Το έμαθα από τους δημοσιογράφους, την ώρα που άνοιξα την νταλίκα μου γιο να πάω μέσα να πάω δουλειά το πρωί. Εκείνη την ώρα με πήρε δημοσιογράφος τηλέφωνο και ρώτησε εάν είναι η κόρη μου και αυτά και λέω ναι εγώ είμαι, δηλαδή πρωί πρωί δεν το περίμενα αυτό το πράγμα, δεν το πίστευα. Δεν το έχω πιστέψει ακόμα.

Ακόμα νομίζω ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Χώρισα πολύ νωρίς, τα κορίτσια μου ήταν μικρά 5 και 6 χρονών. Από τότε, είναι μαζί μου, μέχρι τώρα, η μεγάλη μου η κόρη είναι μαζί μου, η πιο μεγάλη μου κόρη. Η μικρή, η Κουλίτσα μου. Γνώρισε το παλικάρι αυτό, το απόβρασμα, αυτό το πράγμα, τον δολοφόνο, τον αλήτη αυτόν. Που τον γνώρισα κιόλας, έτυχε να τον γνωρίσω, αρκετές φορές μίλησα μαζί μου. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι, έμαθα πλαγίως, ότι την κακομεταχειριζόταν, φερόταν άσχημα, όμως η κόρη μου ποτέ δεν μου το παραδέχτηκε, ποτέ και θα ζητήσω από τις ελληνικές φυλακές να αποδώσουν δικαιοσύνη. Ξέρουν εκεί πότε θα πάει».

«Δεν πρέπει να ξαναβγεί έξω και να φερθεί άσχημα σε άλλο κορίτσι»
«Ένα τέτοιο άτομο δεν πρέπει να ξαναναπνεύσει έξω από τις φυλακές ή να σαπίσει εκεί μέσα ή να μείνει εκεί μέσα. Δεν θα ξαναβγεί έξω αυτό το άτομο. Δεν πρέπει να ξαναβγεί έξω και να φερθεί άσχημα σε άλλο κορίτσι. Εγώ για τα κορίτσια μου έδωσα όλη μου τη ζωή. Ήρθε αυτός τώρα για ποιο λόγο; Τι είναι; Την αγόρασε; Τι είναι; Είναι ένας άνθρωπος που είναι τεμπέλης, που δεν στέριωσε ποτέ σε δουλειά από ότι έμαθα και τώρα βγήκα αληθινός, έπαιρνε και ουσίες. Είδαμε τον φάκελό του στην αστυνομία. Αυτά δεν μου τα είπανε και εμένα για να τα ξέρω ακριβώς παρόλο που πλησίαζα την κόρη μου και της έλεγα ‘’δεν κάνει κορίτσι μου αυτός, πρέπει να βρεις κάποιον άλλον, να δουλεύετε μαζί, να έχετε να κάνετε πράγματα μαζί, να νοιάζετε ο ένας για τον άλλον και όχι να τον έχεις μέσα στο σπίτι και να τον ταΐζεις’’. Γιατί σε αυτά τα 4 χρόνια που είχαν σχέση όλη η δουλειά του ήταν 5-6 μήνες, σε αυτά τα 4 χρόνια. Τα υπόλοιπα καθόταν στο σπίτι».

«Μηχανάκι, βενζίνες όλα αυτά η κόρη μου. Μένανε μαζί, πριν από 2-3 μήνες χωρίσανε και νοίκιασε καινούριο σπίτι η κόρη μου, το οποίο πήγανε μαζί τα πράγματά εκεί. Μου λέει ‘’τέλος μπαμπά. Τέλειωσα με τον Θ…, από εδώ και πέρα μόνη μου’’. Λέω ‘’ βρε αγάπη μου έλα κορίτσι μου να μείνεις στο σπίτι ένα μηνά, έλα να είμαστε μαζί’’. ‘’όχι μπαμπά, είμαι 28 χρονών τώρα. Από εδώ και πέρα πρέπει να κανονίζω μόνη μου, να είμαι ανεξάρτητο άτομο. Μου είπε πως είναι όλα καλά και δεν την ενοχλεί.

«Έπρεπε να την κρατήσουν μέχρι να έρθει το περιπολικό»
Είναι λάθος της αστυνομίας. Έπρεπε να την κρατήσουν εκεί, έπρεπε να την κρατήσουν μέσα και ήταν και γυναίκες από ότι έμαθα, ήταν 2-3 γυναίκες εκεί. Έπρεπε να της πούνε ‘’κορίτσι μου κάτσε εδώ να ηρεμήσουν τα πράγματα’’ ή μέχρι να έρθει το περιπολικό. Ότι το είχε σχεδιασμένο ο άλλος, το είχε σχεδιασμένο. Ήταν για να το τελειώσει, αφού είχε μαχαίρι μαζί του και σου λέει τώρα είναι η ευκαιρία σου, αν φύγω από εδώ θα έρθει περιπολικό θα με πιάσουν, θα με βρούνε, αυτός είχε το μαχαίρι μαζί του για να την τελειώσει την κατάσταση, για αυτό και πρέπει να τελειώσει και αυτός».

«Δεν θα πω εγώ να μου ζητήσει ο πατέρας του συγγνώμη και συγνώμη να μου ζητήσει δε τα δέχομαι εγώ αυτά. Ας πάει μόνος του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με το παιδί του. Να το τελειώσει, να το αποτελειώσει μόνος του, εκείνος το έφερε στην κοινωνία, εκείνος το μεγάλωσε έτσι, εκείνος τα έκανε όλα αυτά. Όλα ξεκινάνε από το σπίτι, από την παιδεία μέσα από τους γονείς. Η κόρη μου δούλευε, όλα τα χρόνια κανονικά.

Είχε γίνει μετά τα 21 ανεξάρτητη στο οικονομικό κομμάτι. Την βοήθαγε ο μπαμπάς, πάντα της έδινε λεφτά. Στα κρυφά, πόσο κρυφά τώρα… Ένα ζευγάρι τώρα όταν έχει ανάγκες να τα βάζει στο σπίτι της. Δεν μπορώ να πω πως ήταν τελείως ανεξάρτητη οικονομικά. Πάλευε όμως, έκανε αγώνα. Για αυτό δεν ήθελε να γυρίσει στο σπίτι και να μου είναι βάρος».

«Κάθε φορά που της ΄’έκλεινα το τηλέφωνο της έλεγα ‘’ο μπαμπάς σ’ αγαπάει’’. Τώρα σε ποιον να το πω αυτό; Τα παιδιά μας θα είναι για πάντα παιδιά. Θα τα λέμε μωρά μας. Και θα έλθει ένας άλλος, ξένος, να φερθεί άσχημα σε αυτό το παιδί; Που το έχεις μεγαλώσει. Πάνε όλα… όλα μηδενίστηκαν. Σχολείο, παιδική ηλικία, γάμους. Τώρα; Πρέπει να την ντύσουμε; Πώς να την ντύσουμε; Να την πάω πού; Που να την πάω την Κούλα μου; Που να την πάω; Στην εκκλησία για νύφη; Ή θα την θάψω νυφούλα; Πού; Πείτε μου εσείς. Ένας πατέρας μνα βγει και να πει ‘’ναι, φίλε μου θα κάνεις αυτό’’».

«Θέλω να πω τα παιδιά να μιλάνε στους γονείς τους, να λένε τα πάντα είτε του φέρονται κακά, είτε τους κακομεταχειρίζονται , είτε προσπαθούν να τους δώσουν ναρκωτικές ουσίες. Είτε ακόμα και ένα απλό βρίσιμο. Οι γονείς ξέρουν να το διαχειρίζονται καλύτερα και ίσως πάρουν κάποια θέση. Η αστυνομία να λύσει τα χέρια της.

Δεν είναι μόνο να φυλάει υπουργούς και επιχειρηματίες και ζητάω από τις φυλακές να αποδώσουν δικαιοσύνη. Πέρα αυτού που θα κάνει η ελληνική δικαιοσύνη. Ξέρουν αυτοί εκεί μέσα. Να αποδώσουν δικαιοσύνη στο ρεμάλι, το τεμπελόσκυλο. Μακάρι να ξημερώσει και να είναι ψέμα και να είναι εδώ η κόρη μου», κατέληξε.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είχε συλληφθεί κατά καιρούς για διάφορα αδικήματα ο 39χρονος που σκότωσε την 28χρονη έξω από αστυνομικό τμήμα - Την κάρφωνε στην πλάτη και φώναζε «θα σε σκοτώσω», σύμφωνα με μαρτυρίες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο protothema.gr, από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από την έρευνα αλλά και από τον φάκελο του άνδρα προκύπτει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο βίαιο και επικίνδυνο άτομο το οποίο κατά καιρούς είχε συλληφθεί για διάφορα αδικήματα. Κάτι που αποδείχθηκε και χθες όταν πετάχτηκε μπροστά στην άτυχη 28χρονη και την μαχαίρωσε πέντε φορές κόβοντας με τον πιο τραγικό τρόπο το νήμα της ζωής της.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης του φονικού κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί μετά από καταγγελίες της συντρόφου του, τότε, για βιασμό και ξυλοδαρμό, ενώ σε βάρος του είχαν εκδοθεί και ασφαλιστικά μέτρα.

Παράλληλα είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά καθώς και για σωματικές βλάβες, ξυλοδαρμό και απείθεια. Πρόκειται δηλαδή για ένα άτομο που όπως φαίνεται από τα στοιχεία είναι ασυγκράτητο και επικίνδυνο χωρίς να λογαριάζει τίποτα.

«Πετάχτηκε με άλμα πάνω της, αιφνιδιάστηκα, δεν πρόλαβα να αντιδράσω»

Κάτι που φαίνεται και από την σοκαριστική κατάθεση του ανθρώπου που βρισκόταν μαζί με το θύμα τη ώρα που ο δράστης εμφανίστηκε μπροστά της και της πήρε τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο άνδρας ανέφερε στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι μόλις βγήκε η 28χρονη από το τμήμα του είπε πως οι αστυνομικοί την προέτρεψαν να κάνει μήνυση κάτι που εν τέλει αρνήθηκε. Στη συνέχεια ανέφερε στον μάρτυρα πως θα έπαιρνε τηλέφωνο το 100 προκειμένου να την συνοδεύσουν στο σπίτι της.

Επιπλέον ο μάρτυρας ανέφερε πως όσο βρισκόταν έξω από το γραφείο στο τμήμα άκουγε την κοπέλα να μιλά με κάποιες γυναίκες αστυνομικούς και, από τη συζήτηση, κατάλαβε πως οι αστυνομικοί της έλεγαν να κάνει μήνυση και εκείνη το αρνούνταν λέγοντας πως δεν τον φοβάται.

Ακολούθως ο άνδρας πρόσθεσε ότι η τραγωδία συνέβη τη στιγμή που η κοπέλα είχε καλέσει το 100 και έλεγε ότι ο πρώην σύντροφός της είναι έξω από το σπίτι. «Εκεί που περπατούσαμε πετάχτηκε με άλμα πάνω της και άρχισε να την μαχαιρώνει. Εγώ αιφνιδιάστηκα και δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Δεν τον είχα αντιληφθεί» φέρεται να περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Την κάρφωνε στην πλάτη και φώναζε «θα σε σκοτώσω»

Παράλληλα σοκ προκαλεί και η περιγραφή έτερου αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος μίλησε στο protothema.gr. Ο μάρτυρας οποίος είδε τον δράστη σε κατάσταση αμοκ να κυνηγά με ένα μαχαίρι το θύμα του, περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε η 28χρονη. «Κατέβαινα από το λεωφορείο την ώρα που σχόλαγα. Και ακούσαμε τη γυναίκα να φωνάζει «δέχομαι απειλές για τη ζωή μου». Και πάει και τρέχει με το μηχανάκι και την καρφώνει στην πλάτη. Απανωτές μαχαιριές» ανέφερε για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως είπε στο protothema.gr «την κυνηγούσε 100 μέτρα (σ.σ. ο 39χρονος). Η αστυνομικός δεν βγήκε από το φυλάκιο» αναφέροντας πως η κοπέλα φώναζε για βοήθεια αλλά κανείς δεν έτρεξε να τη σώσει. «Η κοπέλα φώναζε ότι δέχεται απειλές. "Με κυνηγάει να με σκοτώσει". Ήταν με έναν φίλο της. Δεν τον είδα, είδα τον άλλον με το μηχανάκι που κρατούσε μαχαίρι και φώναζε "θα σε σκοτώσω"».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών του τμήματος των Αγίων Αναργύρων στους οποίους η άτυχη 28χρονη είχε καταφύγει για να καταγγείλει τον δράστη της στυγερής δολοφονίας της θα αναζητήσει πλέον αρμόδιος εισαγγελέας.

Και αυτό γιατί πριν από λίγο ο προϊστάμενος της εισαγγελίες Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη αυτεπάγγελτα ζητώντας ποινική έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Πάντως ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Τέλος να σημειωθεί ότι σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για μια συστηματική κακοποίηση της 28χρονης, η οποία χθες το βράδυ έπεσε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, κάνει λόγο ο πατέρας του θύματος

Ο ίδιος, μιλώντας στο protothema.gr, αναφέρει πως ο 39χρονος συχνά γινόταν βίαιος απέναντι στην κόρη του αλλά η 28χρονη είχε επιλέξει να κρατά το στόμα της κλειστό για όσα περνούσε.

«Υπήρχε προηγούμενο αλλά εγώ δεν τα μάθαινα τότε. Ήταν ζευγάρι μαζί του και αυτός τη χτυπούσε αλλά εμένα δεν μου τα έλεγαν. Την ρωτούσα 'κορίτσι μου όλα καλά;' αλλά δεν μου μιλούσε. 'Μπαμπά όλα καλά', μου έλεγε. Μετά είχαν πάει και στο καινούριο το σπίτι. Και με πήραν και μου είπαν τι έγινε», λέει ο τραγικός πατέρας ο οποίος αδυνατεί να πιστέψει πως ο 39χρονος από παρολίγον γαμπρός του έγινε δολοφόνος της κόρης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 28χρονο θύμα είχε κάνει μήνυση σε βάρος του συντρόφου της το 2020, όμως λίγο αργότερα την απέσυρε.

Συγκεκριμένα η κοπέλα το 2020 είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα καταγγέλοντας βιασμό και ξυλοδαρμό από τον άνδρα που μετά από 4 χρόνια θα γινόταν ο δολοφόνος της. Η 28χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα το βράδυ της Δευτέρας με έναν φίλο της, η κατάθεση του οποίου θα ρίξει περισσότερο φως στην τραγική αυτή υπόθεση.

Εκεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κοπέλα δεν υπέβαλε μήνυση αλλά φέρεται να είπε «φοβάμαι» στην γυναίκα αξιωματικό υπηρεσίας και να ζήτησε περιπολικό για να την πάει σπίτι της.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγωγή από το Αγρίνιο είχε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα που δολοφονήθηκε άγρια με απανωτές μαχαιριές από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, το βράδυ της Δευτέρας (2.4.24),  λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η νεαρή που βρήκε φρικτό τέλος είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του, το 2020, για βιαιοπραγία και βιασμό. Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες …

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε τον δράστη σε κατάσταση αμοκ να κυνηγά με ένα μαχαίρι το θύμα του, περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησε η 28χρονη.

«Κατέβαινα από το λεωφορείο την ώρα που σχόλαγα. Και ακούσαμε τη γυναίκα να φωνάζει “δέχομαι απειλές για τη ζωή μου”. Και πάει και τρέχει με το μηχανάκι και την καρφώνει στην πλάτη. Απανωτές μαχαιριές» περιγράφει για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως λέει στο protothema.gr «την κυνηγούσε 100 μέτρα (σ.σ. ο 39χρονος). Η αστυνομικός δεν βγήκε από το φυλάκιο» αναφέροντας πως η κοπέλα φώναζε για βοήθεια αλλά κανείς δεν έτρεξε να τη σώσει.

«Η κοπέλα φώναζε ότι δέχεται απειλές. “Με κυνηγάει να με σκοτώσει”. Ήταν με ένα φίλο της. Δεν τον είδα, είδα τον άλλον με το μηχανάκι που κρατούσε μαχαίρι και φώναζε “θα σε σκοτώσω”».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, η άτυχη γυναίκα πήγε αργά το βράδυ στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από ένα φίλο της ,για να καταγγείλει τον φερόμενο ως δράστη, επειδή την παρενοχλούσε. Στη συνέχεια ζήτησε αστυνομική προστασία προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Η αξιωματικός Υπηρεσίας της είπε να περιμένει μέσα στο Α.Τ., προκειμένου να καλέσει ένα περιπολικό.

Η 28χρονη όμως, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, δεν περίμενε και αμέσως μετά βγήκε έξω από το Α.Τ., μαζί με το άτομο που την συνόδευε. Παράλληλα, κάλεσε η ίδια από το κινητό τηλέφωνό της το κέντρο της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να πάει ένα περιπολικό στο σημείο. Την ώρα που μιλούσε με το «100», ο 39χρονος, που παραμόνευε, της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε, ενώ ο φίλος της δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αμέσως μετά, ο φερόμενος ως δράστης αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο, και με τη συνοδεία αστυνομικών, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σημειώνεται, ότι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

aitoloakarnania.com, protothema.gr

Φωτογραφία:newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας καλά κρατεί!  Για πολλοστή φορά και (πόσο ειρωνικό!) κατά την ημέρα της εθνικής επετείου του ελληνικού κράτους ο τραγικός θάνατος ενός νησιώτη της ακριτικής και ηρωικής νήσου Κάσου, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την εγκατάλειψη των νησιών μας. Η παντελής έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγών του ΕΚΑΒ και σωστά επανδρωμένων Κέντρων Υγείας, σε απομακρυσμένες περιοχές καταλήγουν πολλές φορές να είναι μοιραίες.  Οι διαχρονικές αυτές ελλείψεις, και εν έτει 2024, οδήγησαν σε μια συγκυριακή και πρόχειρη διάγνωση μέσω τηλεφώνου με κατάληξη το τραγικό αποτέλεσμα, να χαθεί μια ζωή. 

Πέρα από αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό, οι πολίτες των ακριτικών νησιών βιώνουν και  διαμαρτύρονται για την ελλειμματική επάνδρωση των ιατρείων, χωρίς τις ειδικότητες που προβλέπουν τα οργανογράμματα.  Οι υποσχέσεις που δίνονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γρήγορα ξεχνιούνται αφήνοντας τους πολίτες να αισθάνονται απατημένοι, παραμελημένοι και απογοητευμένοι.

Η αβεβαιότητα και η ανησυχία που προκύπτουν από τέτοιες πολιτικές αδιαφορίας είναι πλέον εμφανείς με επιπτώσεις σε πολλούς τομείς και μεγαλύτερη τη μείωση του μόνιμου πληθυσμού στις απομακρυσμένες περιοχές, γεγονός που συμβάλλει στην ερήμωσή τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

 

Οι

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

θεωρούμε άμεση προτεραιότητά μας το ζωντάνεμα της επαρχίας και των ακριτικών περιοχών, με παράλληλα την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και με μέτρα που βοηθούν στην πρωτογενή τοπική παραγωγή.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να λάβει άμεσα μέτρα βελτίωσης της περίθαλψης στα νησιά, και ειδικά στα ακριτικά, καλύπτοντας όλες τις κενές θέσεις με εξειδικευμένο προσωπικό και μόνιμες σύγχρονες διαγνωστικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν στους κατοίκους την ασφάλεια, την ευημερία και το υπέρτατο αγαθό της Υγείας. 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2523 του Συμβουλίου, της 15ης Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Pillar II) και άλλες τελωνειακές και φορολογικές διατάξεις».

Στην Ελληνική Λύση αισθανόμαστε δικαιωμένοι, αναφορικά με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών. Είμαστε υπερήφανοι, διότι πρώτοι εμείς το είχαμε ζητήσει και τότε όλοι είχατε αρνηθεί. Όλα τα κόμματα!

Εσείς αυτό που κάνετε είναι να συνεννοείστε η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, όπως λέτε εσείς, έρχεστε εδώ κάνατε μια συνεδρίαση καυγαδίζοντας και φεύγετε.

Δύο μέρες καίγονται τα Πιέρια όρη και τα ΜΜΕ δεν δείχνουν τίποτα. Μία ώρα από την Θες/νίκη. Αυτό το παραδεισένιο μέρος καίγεται δεν πηγαίνει βοήθεια. Οι κάτοικοι φωνάζουν. Χρειάζονται βοήθεια!

Επίσης, όταν εμείς μιλούσαμε για το σκάνδαλο με τα εμβόλια στην ΕΕ, κάποιοι μας αποκαλούσαν συνωμοσιολόγους. Άραγε η Ευρωπαία εισαγγελέας που ξεκίνησε την έρευνα είναι συνωμοσιολόγος; Η εισαγγελέας επιχειρεί να ξεκινήσει διώξεις κατά του Μπουρλά και της Φον ντερ Λάϊεν για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και για την υπερχρέωση των εμβολίων. Ποιοι την επέβαλαν την υπερχρέωση και ποιοι ωφελήθηκαν από αυτήν; Εμείς τα φωνάζαμε αυτά αλλά κανείς δεν μιλούσε. Ούτε η αντιπολίτευση.

Αλλά τι να περιμένεις, όταν ο υπουργός υγείας της ΝΔ είχε πει ότι: «αν λέγαμε για τις παρενέργειες των εμβολίων, κανείς δεν θα τα έκανε»;

Όπως και άλλος υπουργός της ΝΔ είχε πει για τα τραίνα: «αν λέγαμε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τραίνα κανένας δεν θα ανέβαινε»!

Αυτή είναι η ΝΔ. δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών.

Αναφορικά, λοιπόν με τα Τέμπη, εμείς από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για το μπάζωμα, για την έκρηξη, για το ξυλόλιο, για όλα. Κανείς σας δεν μίλησε. Κανείς δεν έχει το πολιτικό θάρρος να πει, να παραδεχτεί ότι εμείς ξεκινήσαμε την ιστορία για το ξετύλιγμα του κουβαριού.

Υπάρχουν αποδείξεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος:

-1) Ο κος Ηλιόπουλος, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών ανέφερε: «τις πρώτες 3 μέρες μετά το δυστύχημα, διαβιβάστηκε έγγραφο του κου Βελόπουλου στην τροχαία Λάρισας, που λέει: ‘‘Απευθύνω ερώτημα σε 3 συναρμόδιους υπουργού για το τι μετέφερε το εμπορικό τραίνο’’. Παρ’ όλο που υπάρχει αυτό, και την 6η μέρα έλαβε γνώση η τότε αρμόδια ανακρίτρια, δεν έγινε καμμία ενέργεια, προκειμένου να δεσμευτεί το αποδεικτικό υλικό των καμερών, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις του υπόλοιπου αποδεικτικού υλικού στον σταθμό φόρτωσης στην Θες/νίκη. Αυτό αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές του πρώτου 10ημέρου και δεν θα αποφύγουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, γιατί ο κος Βελόπουλος τους έδωσε καθαρά ένα έναυσμα σκέψης, που βέβαια έκαναν πως δεν το είδαν». Ο κος Ηλιόπουλοος δηλ. λέει όσα λέγαμε από την αρχή. Τότε τα έλεγα, την τρίτη μέρα. Όχι ένα χρόνο μετά που το θυμήθηκε η αντιπολίτευση.

-2) 7 μήνες μετά το δυστύχημα, η επιτροπή διερεύνησης που υπήρχε μόνο στα χαρτιά! Σήμερα 13 μήνες μετά, ορίστηκαν 3 διερευνητές για να …. Ερευνήσουν! Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι: η ΝΔ είναι ο περίγελος της Ευρώπης!

-3) Ο κος Ηλιόπουλος είπε ότι το ξυλόλιο εντοπίστηκε από το χημείο του κράτους και βρέθηκε μάλιστα να είναι μεγάλης καθαρότητας!

Τις προάλλες ο κος Φλωρίδης αναφερόμενος σε εμένα, όταν μιλούσα για την μεταφορά των μπάζων, έλεγε ότι είμαι για τα μπάζα. Και σήμερα στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε την ύπαρξη των μπάζων!

Και έρχεται τωρα το ΠΑΣΟΚ, αντιγράφοντας εμάς, και λέει ότι έκανε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Προσέξτε: όχι μηνυτήρια αναφορά. Απλή αναφορά. Έχει διαφορά. Αυτό δεν λέγεται αντιπολίτευση. Λέγεται προσπάθεια σκυλέματος στον αγώνα άλλων. Αυτό που θέλω να πω στο ΠΑΣΟΚ είναι: Δεν μπορείτε! Και ξέρετε γιατί; Ακούστε:

Πήγε ο κος Ανδρουλάκης τη 2η μέρα στον τόπο του δυστυχήματος; Πήγε! Τι δεν είδε; Την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Δεν μπορείτε κύριοι. Δεν το έχετε. Εμείς ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο δεν πήγαμε. Αν δείτε απλές αστυνομικές ταινίες, θα δείτε ότι όταν γίνεται ένα έγκλημα κλείνεται ο χώρος και απαγορεύεται να εισέλθει οποιοσδήποτε. Και αυτή είναι η διαφορά μας από εσάς. Εμείς και ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις.

Εάν πραγματικά θέλετε να βρεθεί μια λύση, εγώ έκανα ένα αίτημα να δοθεί η δικογραφία για το τροχαία ατύχημα του Χρυσάγη, ο οποίος ήταν στο μοντάζ των συνομιλιών, ώστε να βγει στο φως η αλήθεια. Να μάθουμε ποιοι και αν τον έβγαλαν από τη μέση. Ζητήσαμε με ΑΚΕ τα σχετικά έγγραφα. Γιατί δεν ζητάτε από έναν εισαγγελέα να ψάξει τον κομιστή του μονταρισμένου βίντεο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Θα ασχοληθεί κάποιος;;;

7 Μαρτίου 2023, ο κος Τριαντόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: «το κομμάτι το επιχειρησιακό που τρέξαμε εκείνες τις ημέρες, ήταν να προχωρήσει γρήγορα όλη η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης της περιοχής. Ένα έργο που έτρεξε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τις σιδηροδρομικές εταιρείες, την περιφέρεια, την πυροσβεστική, την αστυνομία, και πολλούς ιδιώτες, που ανακατεύτηκαν για να μπορέσει να αποκατασταθεί ο χώρος». Αυτά τα είπε υπουργός της ΝΔ. Σε ένα χώρο εγκλήματος είπε ότι πολίτες πήγαν σε χώρο εγκλήματος! Και τελικά όχι δεν πήγαν για την αποκατάσταση, αλλά για την συγκάλυψη του εγκλήματος!

Σας καλούμε να κάνετε τώρα προανακριτική επιτροπή. Όχι για έναν υπεύθυνο. Γιατί βλέπω ότι όλοι κοιτάτε τον Καραμανλή. Θέλετε μια Ιφιγένεια. Όχι δεν θα έχουμε μόνο μία Ιφιγένεια. Θα γίνει προανακριτική για όλους τους υπεύθυνους!

Πάμε και στην οικονομία….

Αναφορικά με την φορολογία, εμείς επιμένουμε στην ανάγκη να επιβληθεί ένας οριζόντιος φόρος 15% και να γίνει μείωση της φορολογίας, όπως έγινε και στην Ρουμανία, η οποία μας έχει ξεπεράσει! Και μας ξεπέρασε γιατί έκανε ειδικό φορολογικό καθεστώς. Και να ξέρετε ότι θα μας ξεπεράσει και η Βουλγαρία! Είμαστε ουραγός της Ευρώπης.

Μας προσπέρασε η Σλοβακία το 2011, η Λετονία το 2018, η Κροατία το 2019. Θα μας προσπεράσει και η Βουλγαρία την επόμενη τριετία αν συνεχιστεί αυτή η τάση. Οπότε επισήμως θα είμαστε η φτωχότερη χώρα της ΕΕ.

Τα τελευταία 15 χρόνια κυβέρνησαν η ΝΔ 7 έτη, το ΠΑΣΟΚ 5 έτη, ο ΣΥΡΙΖΑ 5 έτη. Όποιος νομίζει ότι φταίει ένα κόμμα και όχι η πολιτική που εφαρμόζεται τότε είναι μέρος του προβλήματος. Και οι τρεις φταίνε και οι τρεις δεν έκαναν τίποτα. Διότι εφάρμοσαν αντιλαϊκή πολιτική.

Την απάντηση σας την έδωσε ο κος Στουρνάρας, ο οποίος μίλησε για ολιγοπώλια και καρτέλ και είπε: «θεωρώ ότι οι δυνάμεις του ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν σε αρκετούς κλάδους. Σήμερα έχουμε μεγάλη συγκέντρωση (ολιγοπώλια και καρτέλ) στις τράπεζες, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Η μεγάλη συγκέντρωση οδηγεί σε υψηλές τιμές. Γι’ αυτό εξ άλλου βλέπουμε υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα από αυτές της Ευρωζώνης, σε αρκετά αγαθά και υπηρεσίες». Ο κος Στουρνάρας. Ο τραπεζίτης, ο άνθρωπός σας, σας είπε ότι αποτύχατε.

Θέλετε παραδείγματα;

-Τιμή βενζίνης: η μέση τιμή στην Ελλάδα είναι 1,92€/LT. Η τρίτη ακριβότερη στην ΕΕ. Μας περνάει η Δανία με 1,96€/LT, η Ολλανδία με 2,10€/LT, η Φινλανδία με 1,95€/LT! Την ίδια ώρα ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1.098 €, στην Δανία είναι 4.149 €, στην Ολλανδία είναι 3.145 €, στην Φινλανδία είναι 2.643 €. Τι να συζητάμε; Τι να συγκρίνουμε;

-Παραγωγός βοείου κρέατος αναφέρει: «η τιμή που φεύγει το κρέας από τον παραγωγό, είναι 5,80 έως 6,20 ευρώ και φτάνει στο ράφι στα 14 ευρώ. Ποιος κερδίζει τα 8 ευρώ ποιο καρτέλ τα κερδίζει; Οι χονδρέμποροι οι κολλητοί σας και τα σούπερ μάρκετ και οι πολυεθνικές!

-Είμαστε η 5η ακριβότερη χώρα στις 37 του ΟΟΣΑ στις ασφαλιστικές εισφορές. Είμαστε στο 26%, όταν ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 18,2%. Το χειρότερο είναι ότι έχουμε υψηλότερες εισφορές από την Ελβετία (17,3%) ή τη Δανία (12,7%), με κράτος πρόνοιας εξαιρετικά υποβαθμισμένο συγκριτικά με αυτές τις χώρες, καθώς επίσης με μισθούς πολύ χαμηλότερους.

Τα λέω αυτά γιατί προχθές δώσατε αύξηση 1 ευρώ / ημέρα στον κατώτατο μισθό και χαίρεστε! Ο πρωθυπουργός μάλιστα κάποια στιγμή είχε πει ότι με 700 ευρώ δεν μπορεί να ζήσει, αλλά επιβάλλει στον Έλληνα να ζει με αυτά τα χρήματα.

Και για να πάμε στις ιδιωτικοποιήσεις σας, όπως με τα διόδια, θα πω ότι κάνατε την Ελλάδα χώρα του παρεοκρατικού καπιταλισμού των διοδίων.

Στην Ελβετία με 40 ελβετικά φράγκα δλδ περίπου 41 ευρώ κυκλοφορείς σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας για ένα έτος. Στην Ελλάδα με το ίδιο ποσό ίσα που πηγαίνεις μια φορά από Θες/νίκη στην Κόρινθο.

Τα φορτηγά από 130 ευρώ που έδιναν τώρα θα πληρώνουν 300 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα τρόφιμά μας θα κατεβαίνουν από την Αλεξ/πολη με διπλάσιο κόστος μεταφορά. Μαντέψτε τι μας περιμένει!

Και πείτε μας ποιος θα λύσει το πρόβλημα; Ο κος Ανδρουλάκης, ο κος Μητσοτάκης; Οι χρεωκοπημένοι; Που χρωστούν 400 εκατ. ευρώ αλλά για 20.000 παίρνουν το σπίτι του ΄Ελληνα;;

Ξεχάσατε όλοι τις αρχές του Α.Παπανδρέου και του Κ.Καραμανλή. Η ΝΔ έχει γίνει ένα κόμμα σημιτικών.

Ο Κώστας Καραμανλής με μια ιστορική ομιλία του έκανε ένα σάλπισμα εθνικής ανάτασης, κατά της τυραννίας της μειοψηφίας, όπως λέμε εμείς στην Ελληνική Λύση. Μίλησε ο πραγματικός αρχηγός σας και όχι ο φιλοξενούμενος ο κος Μητσοτάκης; Μίλησε για αντικατάσταση πληθυσμών, εκτός από τους υπαρκτούς κινδύνους μίλησε για την συντριβή των όρων Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια. Δόμησε τον οδικό χάρτη για την επιβίωση του έθνους σε μία μόλις ομιλία, ταυτιζόμενος με όσα λέει η Ελληνική Λύση, εκθέτοντας όσους επιμένουν να προσδένουν τη χώρα σε χρεωκοπημένα άρματα, στην δήθεν σωστή πλευρά της ιστορίας, όπως κάνει ο κος Μητσοτάκης. Και συμβουλεύω τους ψηφοφόρους της ΝΔ να ακούσουν τι λέει ο αρχηγός της ΝΔ, τι είπε ο Κ.Καραμανλής, τι έλεγε ο Α.Παπανδρέου και τι λέμε εμείς.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τις τελευταίες «επιτυχίες» της ελληνικής εξωτ. Πολιτικής.

Ο κος Μητσοτάκης ξεκίνησε να πάει στον Λευκό Οίκο, αλλά τελικά εκεί θα πάει ο Ερντογάν.

Ρωτώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αν βγάλατε κάποια ανακοίνωση για την Σερβία. Όχι δεν έβγαλαν.

Αισθάνθηκα ντροπή όταν άκουσα τον Σέρβο πρόεδρο να μιλά για την Ντ. Μπακογιάννη και να λέει: «επιτρέψτε μου να πω άλλη μια φορά: ντροπή σας που λέτε ψέμματα. Ντροπή. Ντροπή στην Ελλάδα». Αυτά τα είπε για την προδοσία των Σέρβων σε σχέση με το Κόσσοβο. Υπάρχει συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα κόμματα δεν έχουν βγάλει ανακοινώσεις. Η κα. Μπακογιάννη παρουσίασε στο Παρίσι την πρότασή της για το Κόσσοβο, στην οποία συναίνεσαν ο Γ.Παπανδρέου και ο Α.Τσίπρας. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν τους δεσμούς με την Σερβία είτε ψηφίζοντας «παρών» είτε ψηφίζοντας «ναι».

Είστε και οι τρεις ίδιοι! κάνετε ακριβώς τα ίδια. Και για το θέμα των αεροπλάνων, που η ΝΔ θέλει να τα δώσει με έμμεσο τρόπο στην Ουκρανία. Η αντιπολίτευση δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, δεν έχει γίνει ούτε μία δήλωση. Όλοι θέλετε να πουλήσουμε τα ΜΙΡΑΖ 2000 – 5, αλλά στην Ταϊβάν τα συντηρούν και τα ετοιμάζουν για ενδεχόμενο πόλεμο με την Κίνα. Γιατί τα Μιράζ νίκησαν τα F16 σε αναλογία 1/4 σε αερομαχίες! Εμείς δεν θέλουμε τα ΜΙΡΑΖ 200 – 5 αλλά περιμένουμε το 2030 να πάρουμε τα F 35. Τόσο πολύ φοβάστε τους Αμερικανούς;

Μία ερώτηση θέλω να κάνω προς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: γιατί δεν τα στέλνουμε τα αεροπλάνα στην Κύπρο;; Δώστε τα αεροπλάνα στην Κύπρο που τα χρειάζεται!

Πάμε και στα SMS …

Να πούμε λοιπόν ότι τα ίδια τα εμπλεκόμενα άτομα δεν μίλησαν. Μίλησαν τρίτοι.

Ας δούμε όμως τι λέει ο νόμος: «τα πόθεν έσχες των πολιτικών περιλαμβάνουν και τις συζύγους». Μάλιστα ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει τον όρο ΠΕΠ: Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα.

Επιπλέον το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι και οι οικογένειες των πολιτικών δέχονται δημόσια κριτική.

Δεν μπορεί λοιπόν να περιφέρεις την οικογένειά σου, δεν μπορεί να διορίζεις μέλη της οικογένειάς σου σε δημόσιες θέσεις και μετά να διαμαρτύρεσαι ότι την στοχοποιούν. Η γυναίκα του καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια.

Όταν ανεβήκατε στη γέφυρα του Μαρινάκη, του Αλαφούζου, του Μυτιληναίου, δεν σκεφτήκατε ποτέ ότι κάποια στιγμή μπορεί να πέσετε;

Πάμε και στην δολοφονία της 28χρονης στους Αγ. Αναργύρους. Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα; Είναι δυνατόν; Έτρεξε η κοπέλα στο αστυνομικό τμημα για να σωθεί και αντί να σωθεί, την δολοφόνησε ο 39χρονος στα 5 μέτρα από την είσοδο. Η κοπέλα είχε καταγγείλει βιασμό και ξυλοδαρμό. Δεν έγινε τίποτα. Προχθές έκανε και νέα  καταγγελία. Πάλι δεν έγινε τίποτα. Την άφησαν να φύγει και ο άλλος την έσφαξε στα 5 μέτρα από το τμήμα. Τι να πεις; Αυτό είναι ζούγκλα! Δεν υπάρχει μέριμνα. Δεν υπάρχει προστασία. Στην είσοδο; Στην είσοδο; Κύριοι είστε στην έξοδο από την διακυβέρνηση του τόπου, το έχετε καταλάβει; Πού είναι ο νόμος και η τάξη;

Εμείς απευθυνόμαστε στους Έλληνες και τους λέμε: Έλληνα, αν χάσεις τα χρήματά σου δεν τρέχει τίποτα. Αν χάσεις λίγο την υγεία σου, αν δεν είναι κάτι σοβαρό, ίσως μπορέσεις να τα βολέψεις. Αν όμως χάσεις την ελπίδα σου είσαι τελειωμένος.

Εμείς είμαστε η ελπίδα των Ελλήνων. Ήρθαμε για να παλέψουμε και να νικήσουμε. Για την Ελλάδα και για τους ΄Ελληνες.

Όλοι επιχειρείτε τα συκοφαντήσετε την Ελληνική Λύση. Ο πρωθυπουργός μας συκοφαντεί μιλώντας για ψεκασμένη θεωρία. Ο κος Ανδρουλάκης μας συκοφαντεί μιλώντας για συνωμοσία. Ο κος Κασσελάκης μας συκοφαντεί αναφερόμενος στην δική μου εργασία. Τους απαντάμε: Η συκοφαντία είναι η δύναμη των δειλών. Των δειλών που δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν τα ονόματα των ολιγαρχών.

Εμείς δεν είμαστε λαθρεπιβάτες της ελληνικής πολιτικής. Είμαστε επιβάτες της ελληνικής ιστορίας. Μόνη στήριξή μας είναι ο ελληνικός λαός. Στις 9 Ιουνίου δίνουμε ραντεβούμε με τους Έλληνες, δίνουμε ραντεβού με το μέλλον.

Σελίδα 1 από 2