Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  4:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 14:19

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2523 του Συμβουλίου, της 15ης Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Pillar II) και άλλες τελωνειακές και φορολογικές διατάξεις».

Στην Ελληνική Λύση αισθανόμαστε δικαιωμένοι, αναφορικά με την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών. Είμαστε υπερήφανοι, διότι πρώτοι εμείς το είχαμε ζητήσει και τότε όλοι είχατε αρνηθεί. Όλα τα κόμματα!

Εσείς αυτό που κάνετε είναι να συνεννοείστε η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, όπως λέτε εσείς, έρχεστε εδώ κάνατε μια συνεδρίαση καυγαδίζοντας και φεύγετε.

Δύο μέρες καίγονται τα Πιέρια όρη και τα ΜΜΕ δεν δείχνουν τίποτα. Μία ώρα από την Θες/νίκη. Αυτό το παραδεισένιο μέρος καίγεται δεν πηγαίνει βοήθεια. Οι κάτοικοι φωνάζουν. Χρειάζονται βοήθεια!

Επίσης, όταν εμείς μιλούσαμε για το σκάνδαλο με τα εμβόλια στην ΕΕ, κάποιοι μας αποκαλούσαν συνωμοσιολόγους. Άραγε η Ευρωπαία εισαγγελέας που ξεκίνησε την έρευνα είναι συνωμοσιολόγος; Η εισαγγελέας επιχειρεί να ξεκινήσει διώξεις κατά του Μπουρλά και της Φον ντερ Λάϊεν για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και για την υπερχρέωση των εμβολίων. Ποιοι την επέβαλαν την υπερχρέωση και ποιοι ωφελήθηκαν από αυτήν; Εμείς τα φωνάζαμε αυτά αλλά κανείς δεν μιλούσε. Ούτε η αντιπολίτευση.

Αλλά τι να περιμένεις, όταν ο υπουργός υγείας της ΝΔ είχε πει ότι: «αν λέγαμε για τις παρενέργειες των εμβολίων, κανείς δεν θα τα έκανε»;

Όπως και άλλος υπουργός της ΝΔ είχε πει για τα τραίνα: «αν λέγαμε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τραίνα κανένας δεν θα ανέβαινε»!

Αυτή είναι η ΝΔ. δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών.

Αναφορικά, λοιπόν με τα Τέμπη, εμείς από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για το μπάζωμα, για την έκρηξη, για το ξυλόλιο, για όλα. Κανείς σας δεν μίλησε. Κανείς δεν έχει το πολιτικό θάρρος να πει, να παραδεχτεί ότι εμείς ξεκινήσαμε την ιστορία για το ξετύλιγμα του κουβαριού.

Υπάρχουν αποδείξεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος:

-1) Ο κος Ηλιόπουλος, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών ανέφερε: «τις πρώτες 3 μέρες μετά το δυστύχημα, διαβιβάστηκε έγγραφο του κου Βελόπουλου στην τροχαία Λάρισας, που λέει: ‘‘Απευθύνω ερώτημα σε 3 συναρμόδιους υπουργού για το τι μετέφερε το εμπορικό τραίνο’’. Παρ’ όλο που υπάρχει αυτό, και την 6η μέρα έλαβε γνώση η τότε αρμόδια ανακρίτρια, δεν έγινε καμμία ενέργεια, προκειμένου να δεσμευτεί το αποδεικτικό υλικό των καμερών, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις του υπόλοιπου αποδεικτικού υλικού στον σταθμό φόρτωσης στην Θες/νίκη. Αυτό αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές του πρώτου 10ημέρου και δεν θα αποφύγουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, γιατί ο κος Βελόπουλος τους έδωσε καθαρά ένα έναυσμα σκέψης, που βέβαια έκαναν πως δεν το είδαν». Ο κος Ηλιόπουλοος δηλ. λέει όσα λέγαμε από την αρχή. Τότε τα έλεγα, την τρίτη μέρα. Όχι ένα χρόνο μετά που το θυμήθηκε η αντιπολίτευση.

-2) 7 μήνες μετά το δυστύχημα, η επιτροπή διερεύνησης που υπήρχε μόνο στα χαρτιά! Σήμερα 13 μήνες μετά, ορίστηκαν 3 διερευνητές για να …. Ερευνήσουν! Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι: η ΝΔ είναι ο περίγελος της Ευρώπης!

-3) Ο κος Ηλιόπουλος είπε ότι το ξυλόλιο εντοπίστηκε από το χημείο του κράτους και βρέθηκε μάλιστα να είναι μεγάλης καθαρότητας!

Τις προάλλες ο κος Φλωρίδης αναφερόμενος σε εμένα, όταν μιλούσα για την μεταφορά των μπάζων, έλεγε ότι είμαι για τα μπάζα. Και σήμερα στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε την ύπαρξη των μπάζων!

Και έρχεται τωρα το ΠΑΣΟΚ, αντιγράφοντας εμάς, και λέει ότι έκανε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Προσέξτε: όχι μηνυτήρια αναφορά. Απλή αναφορά. Έχει διαφορά. Αυτό δεν λέγεται αντιπολίτευση. Λέγεται προσπάθεια σκυλέματος στον αγώνα άλλων. Αυτό που θέλω να πω στο ΠΑΣΟΚ είναι: Δεν μπορείτε! Και ξέρετε γιατί; Ακούστε:

Πήγε ο κος Ανδρουλάκης τη 2η μέρα στον τόπο του δυστυχήματος; Πήγε! Τι δεν είδε; Την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Δεν μπορείτε κύριοι. Δεν το έχετε. Εμείς ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο δεν πήγαμε. Αν δείτε απλές αστυνομικές ταινίες, θα δείτε ότι όταν γίνεται ένα έγκλημα κλείνεται ο χώρος και απαγορεύεται να εισέλθει οποιοσδήποτε. Και αυτή είναι η διαφορά μας από εσάς. Εμείς και ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις.

Εάν πραγματικά θέλετε να βρεθεί μια λύση, εγώ έκανα ένα αίτημα να δοθεί η δικογραφία για το τροχαία ατύχημα του Χρυσάγη, ο οποίος ήταν στο μοντάζ των συνομιλιών, ώστε να βγει στο φως η αλήθεια. Να μάθουμε ποιοι και αν τον έβγαλαν από τη μέση. Ζητήσαμε με ΑΚΕ τα σχετικά έγγραφα. Γιατί δεν ζητάτε από έναν εισαγγελέα να ψάξει τον κομιστή του μονταρισμένου βίντεο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Θα ασχοληθεί κάποιος;;;

7 Μαρτίου 2023, ο κος Τριαντόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: «το κομμάτι το επιχειρησιακό που τρέξαμε εκείνες τις ημέρες, ήταν να προχωρήσει γρήγορα όλη η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης της περιοχής. Ένα έργο που έτρεξε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τις σιδηροδρομικές εταιρείες, την περιφέρεια, την πυροσβεστική, την αστυνομία, και πολλούς ιδιώτες, που ανακατεύτηκαν για να μπορέσει να αποκατασταθεί ο χώρος». Αυτά τα είπε υπουργός της ΝΔ. Σε ένα χώρο εγκλήματος είπε ότι πολίτες πήγαν σε χώρο εγκλήματος! Και τελικά όχι δεν πήγαν για την αποκατάσταση, αλλά για την συγκάλυψη του εγκλήματος!

Σας καλούμε να κάνετε τώρα προανακριτική επιτροπή. Όχι για έναν υπεύθυνο. Γιατί βλέπω ότι όλοι κοιτάτε τον Καραμανλή. Θέλετε μια Ιφιγένεια. Όχι δεν θα έχουμε μόνο μία Ιφιγένεια. Θα γίνει προανακριτική για όλους τους υπεύθυνους!

Πάμε και στην οικονομία….

Αναφορικά με την φορολογία, εμείς επιμένουμε στην ανάγκη να επιβληθεί ένας οριζόντιος φόρος 15% και να γίνει μείωση της φορολογίας, όπως έγινε και στην Ρουμανία, η οποία μας έχει ξεπεράσει! Και μας ξεπέρασε γιατί έκανε ειδικό φορολογικό καθεστώς. Και να ξέρετε ότι θα μας ξεπεράσει και η Βουλγαρία! Είμαστε ουραγός της Ευρώπης.

Μας προσπέρασε η Σλοβακία το 2011, η Λετονία το 2018, η Κροατία το 2019. Θα μας προσπεράσει και η Βουλγαρία την επόμενη τριετία αν συνεχιστεί αυτή η τάση. Οπότε επισήμως θα είμαστε η φτωχότερη χώρα της ΕΕ.

Τα τελευταία 15 χρόνια κυβέρνησαν η ΝΔ 7 έτη, το ΠΑΣΟΚ 5 έτη, ο ΣΥΡΙΖΑ 5 έτη. Όποιος νομίζει ότι φταίει ένα κόμμα και όχι η πολιτική που εφαρμόζεται τότε είναι μέρος του προβλήματος. Και οι τρεις φταίνε και οι τρεις δεν έκαναν τίποτα. Διότι εφάρμοσαν αντιλαϊκή πολιτική.

Την απάντηση σας την έδωσε ο κος Στουρνάρας, ο οποίος μίλησε για ολιγοπώλια και καρτέλ και είπε: «θεωρώ ότι οι δυνάμεις του ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν σε αρκετούς κλάδους. Σήμερα έχουμε μεγάλη συγκέντρωση (ολιγοπώλια και καρτέλ) στις τράπεζες, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Η μεγάλη συγκέντρωση οδηγεί σε υψηλές τιμές. Γι’ αυτό εξ άλλου βλέπουμε υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα από αυτές της Ευρωζώνης, σε αρκετά αγαθά και υπηρεσίες». Ο κος Στουρνάρας. Ο τραπεζίτης, ο άνθρωπός σας, σας είπε ότι αποτύχατε.

Θέλετε παραδείγματα;

-Τιμή βενζίνης: η μέση τιμή στην Ελλάδα είναι 1,92€/LT. Η τρίτη ακριβότερη στην ΕΕ. Μας περνάει η Δανία με 1,96€/LT, η Ολλανδία με 2,10€/LT, η Φινλανδία με 1,95€/LT! Την ίδια ώρα ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1.098 €, στην Δανία είναι 4.149 €, στην Ολλανδία είναι 3.145 €, στην Φινλανδία είναι 2.643 €. Τι να συζητάμε; Τι να συγκρίνουμε;

-Παραγωγός βοείου κρέατος αναφέρει: «η τιμή που φεύγει το κρέας από τον παραγωγό, είναι 5,80 έως 6,20 ευρώ και φτάνει στο ράφι στα 14 ευρώ. Ποιος κερδίζει τα 8 ευρώ ποιο καρτέλ τα κερδίζει; Οι χονδρέμποροι οι κολλητοί σας και τα σούπερ μάρκετ και οι πολυεθνικές!

-Είμαστε η 5η ακριβότερη χώρα στις 37 του ΟΟΣΑ στις ασφαλιστικές εισφορές. Είμαστε στο 26%, όταν ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 18,2%. Το χειρότερο είναι ότι έχουμε υψηλότερες εισφορές από την Ελβετία (17,3%) ή τη Δανία (12,7%), με κράτος πρόνοιας εξαιρετικά υποβαθμισμένο συγκριτικά με αυτές τις χώρες, καθώς επίσης με μισθούς πολύ χαμηλότερους.

Τα λέω αυτά γιατί προχθές δώσατε αύξηση 1 ευρώ / ημέρα στον κατώτατο μισθό και χαίρεστε! Ο πρωθυπουργός μάλιστα κάποια στιγμή είχε πει ότι με 700 ευρώ δεν μπορεί να ζήσει, αλλά επιβάλλει στον Έλληνα να ζει με αυτά τα χρήματα.

Και για να πάμε στις ιδιωτικοποιήσεις σας, όπως με τα διόδια, θα πω ότι κάνατε την Ελλάδα χώρα του παρεοκρατικού καπιταλισμού των διοδίων.

Στην Ελβετία με 40 ελβετικά φράγκα δλδ περίπου 41 ευρώ κυκλοφορείς σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας για ένα έτος. Στην Ελλάδα με το ίδιο ποσό ίσα που πηγαίνεις μια φορά από Θες/νίκη στην Κόρινθο.

Τα φορτηγά από 130 ευρώ που έδιναν τώρα θα πληρώνουν 300 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα τρόφιμά μας θα κατεβαίνουν από την Αλεξ/πολη με διπλάσιο κόστος μεταφορά. Μαντέψτε τι μας περιμένει!

Και πείτε μας ποιος θα λύσει το πρόβλημα; Ο κος Ανδρουλάκης, ο κος Μητσοτάκης; Οι χρεωκοπημένοι; Που χρωστούν 400 εκατ. ευρώ αλλά για 20.000 παίρνουν το σπίτι του ΄Ελληνα;;

Ξεχάσατε όλοι τις αρχές του Α.Παπανδρέου και του Κ.Καραμανλή. Η ΝΔ έχει γίνει ένα κόμμα σημιτικών.

Ο Κώστας Καραμανλής με μια ιστορική ομιλία του έκανε ένα σάλπισμα εθνικής ανάτασης, κατά της τυραννίας της μειοψηφίας, όπως λέμε εμείς στην Ελληνική Λύση. Μίλησε ο πραγματικός αρχηγός σας και όχι ο φιλοξενούμενος ο κος Μητσοτάκης; Μίλησε για αντικατάσταση πληθυσμών, εκτός από τους υπαρκτούς κινδύνους μίλησε για την συντριβή των όρων Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια. Δόμησε τον οδικό χάρτη για την επιβίωση του έθνους σε μία μόλις ομιλία, ταυτιζόμενος με όσα λέει η Ελληνική Λύση, εκθέτοντας όσους επιμένουν να προσδένουν τη χώρα σε χρεωκοπημένα άρματα, στην δήθεν σωστή πλευρά της ιστορίας, όπως κάνει ο κος Μητσοτάκης. Και συμβουλεύω τους ψηφοφόρους της ΝΔ να ακούσουν τι λέει ο αρχηγός της ΝΔ, τι είπε ο Κ.Καραμανλής, τι έλεγε ο Α.Παπανδρέου και τι λέμε εμείς.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τις τελευταίες «επιτυχίες» της ελληνικής εξωτ. Πολιτικής.

Ο κος Μητσοτάκης ξεκίνησε να πάει στον Λευκό Οίκο, αλλά τελικά εκεί θα πάει ο Ερντογάν.

Ρωτώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αν βγάλατε κάποια ανακοίνωση για την Σερβία. Όχι δεν έβγαλαν.

Αισθάνθηκα ντροπή όταν άκουσα τον Σέρβο πρόεδρο να μιλά για την Ντ. Μπακογιάννη και να λέει: «επιτρέψτε μου να πω άλλη μια φορά: ντροπή σας που λέτε ψέμματα. Ντροπή. Ντροπή στην Ελλάδα». Αυτά τα είπε για την προδοσία των Σέρβων σε σχέση με το Κόσσοβο. Υπάρχει συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα κόμματα δεν έχουν βγάλει ανακοινώσεις. Η κα. Μπακογιάννη παρουσίασε στο Παρίσι την πρότασή της για το Κόσσοβο, στην οποία συναίνεσαν ο Γ.Παπανδρέου και ο Α.Τσίπρας. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν τους δεσμούς με την Σερβία είτε ψηφίζοντας «παρών» είτε ψηφίζοντας «ναι».

Είστε και οι τρεις ίδιοι! κάνετε ακριβώς τα ίδια. Και για το θέμα των αεροπλάνων, που η ΝΔ θέλει να τα δώσει με έμμεσο τρόπο στην Ουκρανία. Η αντιπολίτευση δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, δεν έχει γίνει ούτε μία δήλωση. Όλοι θέλετε να πουλήσουμε τα ΜΙΡΑΖ 2000 – 5, αλλά στην Ταϊβάν τα συντηρούν και τα ετοιμάζουν για ενδεχόμενο πόλεμο με την Κίνα. Γιατί τα Μιράζ νίκησαν τα F16 σε αναλογία 1/4 σε αερομαχίες! Εμείς δεν θέλουμε τα ΜΙΡΑΖ 200 – 5 αλλά περιμένουμε το 2030 να πάρουμε τα F 35. Τόσο πολύ φοβάστε τους Αμερικανούς;

Μία ερώτηση θέλω να κάνω προς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ: γιατί δεν τα στέλνουμε τα αεροπλάνα στην Κύπρο;; Δώστε τα αεροπλάνα στην Κύπρο που τα χρειάζεται!

Πάμε και στα SMS …

Να πούμε λοιπόν ότι τα ίδια τα εμπλεκόμενα άτομα δεν μίλησαν. Μίλησαν τρίτοι.

Ας δούμε όμως τι λέει ο νόμος: «τα πόθεν έσχες των πολιτικών περιλαμβάνουν και τις συζύγους». Μάλιστα ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει τον όρο ΠΕΠ: Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα.

Επιπλέον το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι και οι οικογένειες των πολιτικών δέχονται δημόσια κριτική.

Δεν μπορεί λοιπόν να περιφέρεις την οικογένειά σου, δεν μπορεί να διορίζεις μέλη της οικογένειάς σου σε δημόσιες θέσεις και μετά να διαμαρτύρεσαι ότι την στοχοποιούν. Η γυναίκα του καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια.

Όταν ανεβήκατε στη γέφυρα του Μαρινάκη, του Αλαφούζου, του Μυτιληναίου, δεν σκεφτήκατε ποτέ ότι κάποια στιγμή μπορεί να πέσετε;

Πάμε και στην δολοφονία της 28χρονης στους Αγ. Αναργύρους. Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα; Είναι δυνατόν; Έτρεξε η κοπέλα στο αστυνομικό τμημα για να σωθεί και αντί να σωθεί, την δολοφόνησε ο 39χρονος στα 5 μέτρα από την είσοδο. Η κοπέλα είχε καταγγείλει βιασμό και ξυλοδαρμό. Δεν έγινε τίποτα. Προχθές έκανε και νέα  καταγγελία. Πάλι δεν έγινε τίποτα. Την άφησαν να φύγει και ο άλλος την έσφαξε στα 5 μέτρα από το τμήμα. Τι να πεις; Αυτό είναι ζούγκλα! Δεν υπάρχει μέριμνα. Δεν υπάρχει προστασία. Στην είσοδο; Στην είσοδο; Κύριοι είστε στην έξοδο από την διακυβέρνηση του τόπου, το έχετε καταλάβει; Πού είναι ο νόμος και η τάξη;

Εμείς απευθυνόμαστε στους Έλληνες και τους λέμε: Έλληνα, αν χάσεις τα χρήματά σου δεν τρέχει τίποτα. Αν χάσεις λίγο την υγεία σου, αν δεν είναι κάτι σοβαρό, ίσως μπορέσεις να τα βολέψεις. Αν όμως χάσεις την ελπίδα σου είσαι τελειωμένος.

Εμείς είμαστε η ελπίδα των Ελλήνων. Ήρθαμε για να παλέψουμε και να νικήσουμε. Για την Ελλάδα και για τους ΄Ελληνες.

Όλοι επιχειρείτε τα συκοφαντήσετε την Ελληνική Λύση. Ο πρωθυπουργός μας συκοφαντεί μιλώντας για ψεκασμένη θεωρία. Ο κος Ανδρουλάκης μας συκοφαντεί μιλώντας για συνωμοσία. Ο κος Κασσελάκης μας συκοφαντεί αναφερόμενος στην δική μου εργασία. Τους απαντάμε: Η συκοφαντία είναι η δύναμη των δειλών. Των δειλών που δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν τα ονόματα των ολιγαρχών.

Εμείς δεν είμαστε λαθρεπιβάτες της ελληνικής πολιτικής. Είμαστε επιβάτες της ελληνικής ιστορίας. Μόνη στήριξή μας είναι ο ελληνικός λαός. Στις 9 Ιουνίου δίνουμε ραντεβούμε με τους Έλληνες, δίνουμε ραντεβού με το μέλλον.