Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  4:32: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Οι ΗΠΑ απαντούν στην εντολή της Μόσχας για πυρηνική ετοιμότητας των ρωσικών υποβρυχίων εκτόξευσης στρατηγικών πυραύλων (SLBM), ΜΟΝOLITH, φορτώνοντας στα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H Stratofortress  πυρηνικά όπλα στην αεροπορική βάση Minot Air Force Base και δίνοντας στην δημοσιότητα την σχετική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, 8 πύραυλοι cruise, AGM-129 ACM, με πυρηνικές κεφαλές οι οποίοι αποτελούν το κύριο πυρηνικό όπλο του αεροπορικού σκέλους της αμερικανικής πυρηνικής «τριάδας» να φορτώνονται στα βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ συχνά διεξάγονται πτήσεις εκπαίδευσης με το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, σχεδόν ποτέ δεν περιλαμβάνει γόμωση με πυρηνικό οπλισμό, ούτε βέβαια δίνονται στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την διαδικασία φόρτωσης.

Εν προκειμένω, εφόσον λείπει η ένδειξη «INERT» από την άτρακτο των βλημάτων πλεύσης, κατά πάσα πιθανότητα αποτελούν ενεργούς πυρηνικούς πυραύλους.

Φαίνεται πως η αμερικανική απάντηση στην εκπομπή του ρωσικού σήματος «MONOLITH» για την κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας εκτόξευσης στα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων των Ρώσων, είναι άμεση.

Κανένα από τα δύο κράτη δεν έχει προβεί σε δηλώσεις για τα αλλεπάλληλα γεγονότα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μάϊου στην Άγκυρα.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τη σύνοδο Κορυφής.

Ερωτηθείς σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ημερομηνία. Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της Άγκυρας ως προς τη δημιουργία θαλάσσιών πάρκων στο Αιγαίο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας».

Αναλυτικότερα ερωτηθείς για τα θαλάσσια πάρκα και τις αντιδράσεις από την Τουρκία και αν επηρεάζει την επίσκεψή του στην Άγκυρα είπε:

«Οριστικοποιήθηκε για τις 13 Μαΐου η μέρα που θα βρεθώ στην Άγκυρα ανταποδίδοντας επίσκεψη Ερντογάν. Η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και μου προκαλεί εντύπωση η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας για μια κίνηση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο.

Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία των πάρκων όπως δεσμευτήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα. Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη οδηγεί στην υπόθεση εργασίας ότι οι θέσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ έχουν αλλάξει και παραμένουν βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να χτίσουμε μια θετική ατζέντα.

Αύριο για παράδειγμα θα βρεθώ στη Μυτιλήνη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Τούρκοι υπάρχει ικανοποίηση καθώς Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά αυτά χωρίς βίζα».

pronews.gr

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί η αποκάλυψη δια στόματος ερώτησης βουλευτή ότι λίγες μέρες πριν τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, είχε κατασχεθεί τεράστια ποσότητα χημικού διαλύτη στον Προμαχώνα, η οποία παραμένει άφαντη!

Πρόκειται για 25 τόνους χημικού διαλύτη, οι οποίοι κατασχέθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2023, από το τελωνείο των Σερρών και σύμφωνα με τη Διαύγεια δεν έχουν αναρτηθεί πράξεις κατακύρωσης σε πλειοδότη που θα αναλάμβανε την καταστροφή τους.

Την αποκάλυψη έκανε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ζητά εξηγήσεις για το τι απέγινε με την χημική ουσία στην οποία εμπεριέχεται το ξυλόλιο, το οποία βρέθηκε 15 ημέρες μετά, εντοπίστηκε και στην εμπορική αμαξοστοιχία, όπως διαπίστωσαν οι εμπειρογνώμονες.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόκκαλης «τα κατασχεθέντα εμπορεύματα, είτε εξακολουθούν να φυλάσσονται, γεγονός όμως που δεν συνάδει με την φύση των εμπορευμάτων, καθώς θεωρείται ότι υπόκεινται σε φθορά και η φύλαξη αυτών είναι δυσχερής, είτε δημιουργείται ένα ασαφές πλαίσιο για το χώρο και το καθεστώς νόμιμης φύλαξης των εν λόγω ποσοτήτων χημικού διαλύτη».

Αναλυτικά η ερώτηση του Βασίλη Κόκκαλη προς τον Κ. Χατζηδάκη:

«Υψίστης σημασίας πτυχή του δυστυχήματος των Τεμπών, αποτελεί το γεγονός της ανίχνευσης και του εντοπισμού σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτους, της χημικής ουσίας “ξυλόλιο”.

Η ενδελεχής διερεύνηση της πτυχής αυτής, θα οδηγήσει στην αποκάλυψη των αιτιών της πρόκλησης της έκρηξης και της έκτασης αυτής, που είχε ως συνέπεια την εξαΰλωση περίπου 30 επιβατών εκ των 57 θυμάτων της τραγωδίας, γεγονός που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν δεν υπήρχε μεταφορά της εν λόγω χημικής ουσίας και δεν προκαλούνταν η έκρηξη ως συνέπεια της χημικής ουσίας.

Ο Ιταλός διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train, Μ. Καποπόρτο, υποστήριξε, τόσο κατά την κατάθεσή του ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής, όσο και ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2023 με έγγραφό του προς τη Hellenic Train ζήτησε διευκρινίσεις για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ότι “το ξυλόλιο εμπεριέχεται σε διαλύτες που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των τρένων από τα γκράφιτι”, ενώ σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες και την ΕΔΑΠΟ (Επιτροπή Διερεύνησης), πρόκειται για έναν εύφλεκτο χημικό διαλύτη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων, αλλά και τη νόθευση καυσίμων.

Ενώ λοιπόν τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων δείχνουν την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας χημικών διαλυτών, που δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση για τον καθαρισμό των τρένων από τα grafiti, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train, Μ. Καποπόρτο, ανακύπτει προς διερεύνηση η προέλευση αυτών των ποσοτήτων, ο σκοπός μεταφοράς χημικών διαλυτών από την εμπορική αμαξοστοιχία από την Θεσσαλονίκη και εν τέλει ο προορισμός και ο δέκτης των ποσοτήτων αυτών, εάν τελικώς η αμαξοστοιχία έφτανε στον προορισμό της.

Από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ προκύπτει ότι κυρίως από το 2020, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, υπάρχουν αθρόες εισροές χημικού διαλύτη, που, κατόπιν ανάλυσης από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπιστώνεται η ύπαρξη “ξυλολίου”. Ειδικότερα, από την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & ΕΦΚ – Τελωνείου Σερρών, έχουν εκδοθεί διαδοχικές πράξεις “ “ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΩΝ”, μεγάλων ποσοτήτων χημικών διαλυτών, με την τελευταία (αριθμός πρωτ. 1261) να τοποθετείται χρονικά στις 13 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή 15 ημέρες πριν το δυστύχημα των Τεμπών. Σύμφωνα με την εν λόγω πράξη, ανακοινώθηκε ότι εκτίθεται σε προφορική πλειοδοτική δημοπρασία εκποίησης ποσότητα χημικών διαλυτών, που υπόκειται σε φθορά και η φύλαξη αυτών είναι δυσχερής, για τα οποία διενεργήθηκαν ήδη δύο δημοπρασίες οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Σύμφωνα με την ίδια διακήρυξη, το εν λόγω εμπόρευμα είχε κατασχεθεί με την από 18/01/2023 Έκθεση κατάσχεσης του Τελωνείου Σερρών και η δημοπρασία επρόκειτο να διενεργηθεί στο Τελωνειακό Κατάστημα του Τελωνείου Σερρών την 15η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2023, τα δε εκποιούμενα και ήδη κατασχεθέντα εμπορεύματα, ήταν ποσότητα 25.747 λίτρα Χημικού Διαλύτη, δηλαδή ουσίας που ανιχνεύθηκε μετά την σύγκρουση των τρένων. Σημειωτέον ότι από την έρευνα που έλαβε χώρα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκύπτει ότι μετά τις πράξεις διακήρυξης, δεν είναι αναρτημένες πράξεις κατακύρωσης στον πλειοδότη, ο οποίος αναδείχθηκε ως υπερθεματιστής κατά τον εκάστοτε διενεργηθέντα πλειστηριασμό.

Επειδή, πρακτικά τα ανωτέρω σημαίνουν ότι, εάν δεν αναδεικνύονται πλειοδότες, ειδικά κατά την τελευταία πλειοδοτική δημοπρασία της 15ης-02-2023, τα κατασχεθέντα εμπορεύματα, είτε εξακολουθούν να φυλάσσονται, γεγονός όμως που δεν συνάδει με την φύση των εμπορευμάτων, καθώς θεωρείται ότι υπόκεινται σε φθορά και η φύλαξη αυτών είναι δυσχερής, είτε δημιουργείται ένα ασαφές πλαίσιο για το χώρο και το καθεστώς νόμιμης φύλαξης των εν λόγω ποσοτήτων χημικού διαλύτη.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός: Διενεργήθηκαν οι προφορικές δημοπρασίες για την κατακύρωση των ως άνω εμπορευμάτων χημικού διαλύτη από το Τελωνείο Σερρών, ειδικά δε αυτή της 15ης Φεβρουαρίου 2023 και, σε αρνητική απάντηση, εάν δεν υπάρχει πλειοδότης, που να έχει παραλάβει τις ανωτέρω ποσότητες, πού φυλάσσονται έκτοτε οι κατασχεθείσες ποσότητες χημικού διαλύτη και υπό ποιο νομικό καθεστώς αναφορικά με την ευθύνη κατοχής;».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπογράφτηκε σήμερα διμερής συμφωνία μεταξύ του Γραμματέα του κόμματος «ΚΟΣΜΟΣ» Πέτρου Κόκκαλη και των δύο Συμπροέδρων του κόμματος «Πράσινοι – Οικολογία» Βασιλικής Γραμματικογιάννη και Ηλία Γιαννίρη για κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις Ευρωεκλογές.
 
Η Βασιλική Γραμματικογιάννη συμφωνήθηκε να είναι η συνεπικεφαλής της εκλογικής καθόδου μαζί με τον Πέτρο Κόκκαλη.
 
Το κόμμα «Πράσινοι – Οικολογία» εντάσσει οκτώ υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του «ΚΟΣΜΟΣ» προκειμένου μαζί με άλλους συνυποψήφιους, να εκπροσωπήσουν τον Πράσινο χώρο και την πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα.
 
Ο Πέτρος Κόκκαλης πρόσφατα εντάχθηκε στην Πράσινη Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έτσι το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα μπορεί τώρα να υποστηρίξει επίσημα μόνο το συγκεκριμένο σχήμα από την Ελλάδα. 
 
Εκτός από την ενίσχυση της φωνής των Ευρωπαίων Πράσινων στις ελληνικές κάλπες, η σύμπραξη αυτή σηματοδοτεί και την προσπάθεια που καταβάλει εδώ και καιρό το κόμμα Πράσινοι – Οικολογία για την ενοποίηση του πράσινου χώρου.
 
Μέρος της συμφωνίας είναι οι οκτώ υποψήφιοι Πράσινοι – Οικολογία να διοργανώσουν την δική τους αυτόνομη καμπάνια έτσι ώστε να ακουστούν και να προβληθούν με μεγαλύτερη έμφαση και καθαρότητα οι πράσινες θέσεις στην Ελληνική Κοινωνία. Το κόμμα "Πράσινοι Οικολογία" θα διαμορφώσει και θα υλοποιήσει τη δική του εκλογική εκστρατεία ως διακριτός κομματικός φορέας.
 
Από τους Πράσινους Οικολογία δίνεται έμφαση:
Στις πράσινες λύσεις που δίνουν απάντηση στις κρίσεις (κλιματική, οικονομική, υγειονομική, κοινωνική, πολιτική).
Στην εμπέδωση της Διαφάνειας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.
Στην προστασία της Φύσης.
Στις Βιώσιμες Πόλεις και τις Μεταφορές.
Στην υπεράσπιση των κοινών και δημόσιων αγαθών και χώρων.
Στην Ειρήνη και στην μη Βία.
Και στο μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης σε σχέση με την υγεία, τη διατροφή και την καλλιέργεια φυτών και ευζωία των ζώων.
 
Οι υποψήφιοι των Πράσινων – Οικολογία στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ είναι:
 
Βροντίση Ζωή     
Γραμματικογιάννη Βασιλική         
Δόδουρα Ευθυμία (Έφη)
Κανέλλης Γεώργιος
Καβούρη Μαρία
Καραγιλάνης Σταύρος
Ρούσσου Ευθαλία (Θάλεια)
Ψύχας Σπυρίδων (Σπύρος)
ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγρίνιο,18/4/2024

Με αφορμή το νέο περιστατικό βίας εναντίον μιας συμπολίτισσάς μας στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, πριν κάποιες μέρες και φυσικά μετά την τελευταία γυναικοκτονία με θύμα τη νεαρή συμπατριώτισσά μας Κυριακή Γρίβα, η κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας ειδικότερα και της χώρας μας ευρύτερα, με οργή και οδύνη συνειδητοποιεί από τον τρόπο και τον τόπο του εγκλήματος το τι είναι γυναικοκτονία,  ποια είναι τα αίτια της, αλλά και τρομάζει με το εύρος της: 2 γυναίκες κατά μέσο όρο το μήνα νεκρές, επειδή είναι γυναίκες. Ο θυμός είναι διάχυτος για όσα μπορούσαν να έχουν γίνει και δεν έγιναν, μαζί με τη διαπίστωση πως κυβέρνηση και κυρίαρχο  νομικό σύστημα  συντελούν από κοινού   στη διαιώνιση των αντιλήψεων και των δομών που επιτρέπουν το φαινόμενο.

Η κυβέρνηση αδυνατεί  -ή δεν είναι ιδεολογικά σε θέση- να επικεντρωθεί στα αίτια και τον μισογυνισμό αυτού του είδους των εγκλημάτων και αρνούμενη να τα κατονομάσει ως «γυναικοκτονίες», που σημαίνει  αποδοχή πως πρόκειται για  σεξιστικά, τιμωρητικά εγκλήματα, αλλά και εργαλεία εξουσιαστικής, πατριαρχικής επιβολής, επιβεβαιώνει την αποτυχία της και ίσως την έλλειψη βούλησης,  να προστατέψει τον μισό πληθυσμό της πατρίδας μας. Από την άλλη, έγινε περισσότερο από ποτέ ορατό  το έλλειμμα κρατικών λειτουργών ικανών να διερευνούν και να παρεμβαίνουν στην αναχαίτιση της βίας σε όλες της τις εκφάνσεις και είναι διάχυτη η πεποίθηση της ατιμωρησίας που απολαμβάνουν έξουσιοδοτημένα  κρατικά όργανα τα οποία ολιγωρούν, γεγονός που προκαλεί καθολική σχεδόν κοινωνική αγανάκτηση.

Η Νέα Αριστερά έχει πολύ ψηλά στην πολιτική της ατζέντα το ζήτημα των δικαιωμάτων που συνδέονται με το φύλο και πριν από όλα το ζήτημα της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών. Απαιτεί την άμεση κατάρτιση Σχεδίου Δράσης που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα ολιστικά  σε τρία επίπεδα: ατομικό, διαπροσωπικής σχέσης θύματος- δράστη και κυρίως κοινωνικό/ δομικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από έμφυλη ανισότητα, έλλειμμα κοινωνικού κράτους, ανεπαρκή ασφάλεια κ.λπ., Απαιτούμε ένα Σχέδιο Δράσης που θα ξεκινά με την  ένταξη του όρου «γυναικοκτονία» στον Ποινικό Κώδικα, την επιμόρφωση -ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση του εγκλήματος κρατικών οργάνων (αστυνομικών, δικαστών/τριών κ.ά.), τη δημιουργία και στελέχωση όσων  δομών υποδοχής και συμβουλευτικής θυμάτων απαιτούνται,  μέριμνα για τις οικογένειες των θυμάτων και ιδιαίτερα των παιδιών τους, ένταξη μαθημάτων φύλου και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και, τέλος, τη διάθεση των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση του Σχεδίου.

Με βάση τα ανωτέρω, η Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας συγχαίρει τον Σύλλογο Γυναικών Κατοχής «ΑΛΘΑΙΑ», για την εξαιρετική εκδήλωσή του της 6/4 με θέμα τις Γυναικοκτονίες, την οποία διοργάνωσε με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Μεσολογγίου και στην οποία παρευρεύθηκε κλιμάκιο της οργάνωσης.

Γραφείο Τύπου Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 09/04/2024

Του:               Φωτόπουλου Στυλιανού, Βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής

ΠΡΟΣ:           Την κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:          «Διχοτόμηση Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας»

Κυρία Υπουργέ,

Προ διετίας, μια πρωτοβουλία πολιτών, κυρίως από το Αγρίνιο, είχε εκκινήσει διάλογο με δυνητική πρόταση τη διχοτόμηση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (1η σε έκταση στη χώρα) για λόγους βελτιωμένης χρηστής δημόσιας διοίκησης έναντι των πολιτών της και καλύτερης εξυπηρέτησης αυτών στις δημόσιες υπηρεσίες. Με τον καιρό η εσωστρέφεια της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου επέφερε τη συγκέντρωση όλων των Υπηρεσιών της Π.Ε. σε αυτήν, με συνέπεια πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται να είναι αναγκασμένοι να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα έως το Μεσολόγγι - κυρίως από τις βορειότερές της περιοχές. Η πρόταση της εν λόγω πρωτοβουλίας επικεντρωνόταν στον διαχωρισμό της νυν Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στις Π.Ε. Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η μεν πρώτη [έκταση 2.372,41 χλμ2 και πληθυσμό 82.195 κατοίκους (απογραφή 2011)] θα είχε έδρα της την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και θα περιλάμβανε τους Δήμους Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Θερμού και Ξηρομέρου. Η δε δεύτερη [έκταση 3.001,4 χλμ2 και πληθυσμό 128.706 (απογραφή 2011)] θα είχε έδρα το Αγρίνιο και θα περιλάμβανε τους Δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Ακτίου-Βόνιτσας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως διερευνήσετε το προταθέν αίτημα μεγάλος μέρους των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τη διχοτόμηση της ομωνύμου Περιφερειακής Ενότητας - κατά τα αναφερόμενα και προτεινόμενα - στις Π.Ε. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να βελτιωθεί η Δημόσια Διοίκηση (ευελιξία οργανωτικών της δομών, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων της, ενίσχυση τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ.) και κατ' επέκταση η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της - στο πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης - στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλίας και Ακαρνανίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θέμα:   «Διχοτόμηση Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας»

Σχετ.:    Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 4213/09-04-2024 Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι η απάντηση είναι αρνητική.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις - Συνταξιοδοτική διάταξη».

Η δική μας πρόταση για την οικονομία είναι γνωστή. Την έχουμε πει πάρα πολλές φορές: οριζόντιος φόρος 15%. Γίνεται; Ναι γίνεται! Εσείς δεν το κάνετε!

Τουλάχιστον, αφού ανέβηκε η τιμή στα καύσιμα, μειώστε τον ειδικό φόρο, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και μεταφοράς και να κερδίσει ο πολίτης.

Η παιδεία είναι ιδιωτική, η υγεία είναι ιδιωτική, η ενέργεια είναι ιδιωτική. Μόνο το χρέος παραμένει δημόσιο!

Τι πετύχατε όλοι; Πετύχατε να πτωχεύσουν οι Έλληνες. Να πτωχεύσει η χώρα. Η Ελλάδα είναι 2η σε χαμηλότερους μισθούς, 2η σε διαφθορά, 1η σε ακρίβεια στα καύσιμα, την ενέργεια, τα είδη πρώτης ανάγκης, 1η σε δημόσιο χρέος και τελευταία στις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία! Και ποιος τα πέτυχε όλα αυτά; Το πρώτο και πιο χρεωμένο πολιτικό κόμμα: η ΝΔ!

Την ώρα που δεν βοηθάτε τους ελαιοπαραγωγούς, πάνω από 20 εκατ. ελαιόδεντρα εντατικής καλλιέργειας έχουν φυτευτεί στις Αραβικές χώρες. Δεν θα μπορούμε να πουλάμε το λάδι μας γιατί θα το έχουν οι κύριοι της Σαουδικής Αραβίας. Θα φθάσουμε στο σημείο να τρώμε λαδάκι από Σ.Αραβία.

Ο κος Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος γιατί είναι ανακόλουθος, όπως ακριβώς ήταν και ο μέντοράς του ο κος Σημίτης. Θέλει ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα στέλνει τον οπλισμό της χώρας στην Ουκρανία. Προ ημερών, συναντήθηκε με αγρότες και ακούστε τι είπε: «δεν πιέσαμε εμείς για την γρήγορη πράσινη μετάβαση, που κατέστρεψε τους αγρότες. Πίεσαν οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές». Όμως ο κος Μητσοτάκης το 2021 στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ δεσμεύτηκε για τους στόχους της πράσινη μετάβασης για το 2025, αντί για το 2030. Ήθελα να ήξερα, λίγη πολιτική τσίπα δεν έχετε; Όλα τα λάθη τα φορτώνει ο πρωθυπουργός στον σταθμάρχη και τους άλλους. Αυτό όμως λέγεται αποποίηση ευθύνης. Και εφ’ όσον αποποιείται της ευθύνης δεν είναι άξιος να είναι πρωθυπουργός της χώρας  

Το πιο σοβαρό απ’ όλα όμως είναι αυτό που είπε ο Έλον Μασκ. Είπε ότι η Ελλάδα ως έθνος τελειώνει τις επόμενες δεκαετίες. Και αντί ο πρωθυπουργός να σημάνει εγερτήριο για την αποφυγή του αφανισμού του έθνους, δεν έκανε τίποτα. Ας μας ακούσει μια φορά και ας δώσει κίνητρα για να γεννηθούν Έλληνες.

Τρέμετε την άνοδο της Ελληνικής Λύσης. Κανονικά θα έπρεπε να τρομάζετε από τους σημιτικούς που έχουν διαλύσει την παράταξη της ΝΔ. Απόδειξη ο γερμανικός δακτύλιος στις ελληνικές εκλογές. Το SPD του καγκελαρίου Σολτς οργάνωσε στην Αθήνα κλειστή σύσκεψη για να δώσει αναλυτικές οδηγίες στα συστημικά κόμματα για το πώς θα αντιμετωπίσουν την Ελληνική Λύση. Αυτό είναι το φυλλάδιο του συνεδρίου. Το καταθέτω στα πρακτικά. Αν δεν είναι αλήθεια, να το διαψεύσουν τα κόμματα τώρα ότι παρέστησαν στην σύσκεψη!

Και ξαφνικά έρχεται ο ακριβότερος επικοινωνιολόγος του κόσμου, ο κος Γκρήνμπεργκ. Ο Αμερικανός γκουρού της επικοινωνίας Στάνλεϊ Γκρήνμπεργκ βρίσκεται στην Αθήνα, για να δώσει στον πρωθυπουργό συμβουλές για το πώς θα διασωθεί. Εμείς αυτό που ρωτάμε είναι ποιος τον πληρώνει;;;

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την ευρωβουλή είναι σημιτικό. Ακούστε: Πατουλίδου (ΠΑΣΟΚ), Τσιόρδας (ΠΑΣΟΚ), Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Δήμας (ΠΑΣΟΚ), Σπυράκη (ΠΑΣΟΚ), Καρανικόλας (ΠΑΣΟΚ). Το έβλεπα στην τηλεόραση και λέω αυτό δεν είναι ΝΔ, είναι ΠΑΣΟΚ.

Και το πιο σημαντικό το είπε σήμερα η κα. Πυργιώτη στην εκπομπή του κου. Παπαδάκη. Είπε: «δεν μπορεί να λες πριν από δύο μήνες ότι θα επιλέξεις βιογραφικά για το ευρωψηφοδέλτιο και τελικά να βάζεις περσόνες». Γελάνε και τα τσιμέντα με τις επιλογές Μητσοτάκη.

Μου αρέσει, όμως, που ο κος Μητσοτάκης είπε ότι το ψηφοδέλτιο η ΝΔ δεν θα ανακοινώσει ψηφοδέλτιο celebrity στις ευρωεκλογές, γιατί δεν θα είναι χαλαρή κάλπη. Δεν το λέω εγώ αυτό. Τέτοιο ποιοτικό ψηφοδέλτιο, πρώτη φορά βλέπουμε! Μόνο ο Λιάγκας λείπει και αυτό γιατί δεν ήθελε!

Είστε θεόγυμνοι και επειδή φορέσατε ένα καπέλο νομίζετε ότι ντυθήκατε. Η ΝΔ παίρνει από δήμαρχο τον Μπελέρη, απογυμνώνει τους Έλληνες της Χειμάρας και τον πηγαίνει στην ευρωβουλή, κάνοντας τα χατήρια του Ράμα. Έτσι ανοίγετε κερκόπορτες για την Κύπρο.

Θέλετε κι άλλη απόδειξη ότι είστε πατριδοκάπηλοι; Το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Δική σας εφημερίδα είναι. Τίτλος του δημοσιεύματος: «το παρασκήνιο με Μπελέρη, η κυριακάτικη σύσκεψη στο Μαξίμου, οι μετρήσεις και ο Βελόπουλος». Και μέσα λέει ότι η επιλογή Μπελέρη έγινε μόνο για ένα θέμα: για τον Βελόπουλο!

Και ξαφνικά προέκυψε ο εξαφανισμένος Δένδιας και είπε ότι έως το 2030 θα κάνουμε τον iron dom. Αν δεν τον κάνουμε θα βάλουμε την έξυπνη σίτα! Γιατί ακόμα τον φτιάχνετε τον φράχτη στον Έβρο. Πού τα λέτε αυτά; Σε ποιους νομίζετε ότι τα λέτε; Ποιους νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; Εδώ δεν μπορείτε να βάλετε μια ανεμογεννήτρια στις Κυκλάδες, γιατί φωνάζουν οι Τούρκοι και θα βάλετε iron dom;;

Άλλη απόδειξη της πατριδοκαπηλίας σας; Ο κος Μητσοτάκης πριν τις εκλογές (24/1/2019) έλεγε: «Εθνική ήττα η Συμφωνία των Πρεσπών - Βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ». Μετά τις εκλογές (14/11/2019) έλεγε: «Η τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών προϋπόθεση για το ευρωπαϊκό μέλλον της Β.Μακεδονίας».

Αυτοί είστε! Πατριδοκάπηλοι μέχρι το μεδούλι! Και ξαφνικά θυμηθήκατε το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια». Για ποια πατρίδα μιλάτε, αυτή της Συμφωνίας των Πρεσπών και της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου; Για ποια θρησκεία μιλάτε, αυτή των εκκλησιών που κλείσατε με τα lockdown; Για ποια οικογένεια μιλάτε, αυτή του γάμου των ομοφυλοφίλων;

Και βγαίνει και ο κος Κασσελάκης, ο οποίος είπε ότι δεν διάλεξε το χουντικό σύνθημα «πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια». Εγώ έχω εδώ ένα tweet του κου Κασσελάκη που λέει ότι «… απέναντι αυτοί που πάντα φωνάζουν. Όταν παρέλασα, επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα. Όταν είπα το πιστεύω στη Ν.Υόρκη επειδή πιστεύουν ότι τους ανήκει η θρησκεία και φυσικά πάντα τους ανήκει η οικογένεια…». Πονηρό συνθηματάκι με παιχνίδι με τις λεξούλες…

Είναι απίστευτο τι μπορείτε να κάνετε για τις ψήψους!! Ο άνθρωπος που έλεγε ότι πουλούσα χειρόγραφα του Ιησού (τα οποία υπάρχουν στην Μονή Διονυσίου στο Άγ.Όρος) τώρα λέει ότι όταν βαφτίστηκε σχηματίστηκε σταυρός από το λάδι στην κολυμπήθρα και ότι ο άγιος του είπε ότι θα γίνει μεγάλος!»!

Και να πάμε και στον κο. Ανδρουλάκη, στον οποίο θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι με το ιερό μυστήριο της βάπτισης δεν μπορεί να παίζει κανείς. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό για κάποιο άλλο δόγμα; Το λέω τελευταία φορά: ποτέ δεν πούλησα επιστολές του Ιησού. Επρόκειτο για βιβλίο το οποίο μάλιστα έδινα δωρεάν. Δεν πούλησα τίποτα!

Επίσης να υπενθυμίσω στον κο. Ανδρουλάκη ότι ότι ο Ανδ. Παπανδρέου, σε αγαστή συνεργασία με τον μακαριστό Σεραφείμ, είχε σώσει τους βορειο-ηπειρώτες!

Εν τω μεταξύ, ξαφνικά εντελώς, και ενώ ήταν να κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές για τα sms στον ολιγάρχη, εναντίον της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, ξεχάστηκαν όλα! Και οι ίδιοι ακόμα το ξέχασαν! Το ξεχάσατε κι εσείς!  

Είστε ίδιοι! Από την μικρή ψευτομακεδονία των Τσίπρα – Κοτζιά – Καμμένου πήγαμε στην μεγάλη Αλβανία των Ντόρας – Κυριάκου – Δένδια. Θα το βρούμε μπροστά μας. Αυτό είναι το Κόσοβο. Και αν δεν το θυμάστε, να σας πω ότι η μεγάλη Αλβανία περιλαμβάνει και την Ήπειρό μας.

Στον αντίποδα, το έντιμο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης απαρτίζεται από όλες τις ηλικίες και από ανθρώπους από όλα τα επαγγέλματα, ενώ στερείται παντελώς πολιτικής σκοπιμότητας. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η πολιτική και η ζωή ανήκουν στου ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινότητας. Οι υποψήφιοί μας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει σκληρή δουλειά και κοινωνία. Δώστε τους ευκαιρία να δουλέψουν για εσάς στην ευρωβουλή. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!

Η νοοτροπία του μητσοτακισμού δεν αλλάζει. Δεν τον ενδιαφέρει η δική του νίκη. Είναι η νοοτροπία της εξαφάνισης του αντιπάλου με κάθε τρόπο. Είναι η νοοτροπία που πήγε να βάλει στη φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση του Κοσκωτά. Τα ίδια κάνει και τώρα ο υιός.  Έτσι κάνουν. Αυτό έχουν μάθει. Αυτό κάνουν.

Έτσι, και εγώ, εντελώς «συμπτωματικά» έλαβα μια αγωγή για την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών, από έναν δικηγόρο, ο οποίος «συμπτωματικά» είναι στον κύκλο του Μαξίμου. Ή μήπως νομίζετε ότι θα ξεχάσω την εφορία και το ΕΣΡ; Ακόμα πληρώνω!

Θα σας πάω με το θέμα των Τεμπών μέχρι τέλους!

Και να θυμίσω εδώ, τι λέει η δική σας θεωρία του μπαζώματος. Ο κος Μητσοτάκης μας είπε ότι «το μπάζωμα έγινε για να στηρίξουν τους γερανούς». Ο Άδωνις είπε ότι «το μπάζωμα έγινε για να μην ανατιναχτεί η Λάρισα» και ο κος Φλωρίδης μας είπε ότι «τα μπάζα ήταν από την διάνοιξη του δρόμου».

Είστε κυβέρνηση για τα μπάζα. Παίζετε με τις ψυχές των ανθρώπων, παίζετε με δολοφονημένα παιδιά.

Και βγαίνει ο κος Λακαφώσης, πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων και λέει ότι η εμπορική αμαξοστοιχία κουβαλούσε δύο τόνους παράνομο εύφλεκτο υλικό. Είπε ότι «80 μέτρα διάμετρος, που είναι η εκτίμηση από την πρώτη κάμερα, και 6 έως 7 δευτερόλεπτα έκρηξης, αντιστοιχούν σε 2.000 κιλά καυσίμου»!

Κύριοι το νο.1 πρόβλημα της χώρας, που δεν λύνεται από το σάπιο σύστημα, δεν είναι ούτε το δημογραφικό, ούτε η διαφθορά, ούτε η οικονομική εξαθλίωση, ούτε η διάλυση των θεσμών, ούτε η πολιτισμική κατάρρευση, ούτε η γεωπολιτική σμίκρυνση. Όλα αυτά λύνονται. Το νο.1 πρόβλημα που δεν λύνεται είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα, γιατί γεννά και αναπαράγει όλα τα παραπάνω. Μόνη λύση είμαστε εμείς. Η Ελληνική Λύση.

Το πόσο μας φοβούνται όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και στην ΕΕ αποδεικνύεται από την εκδήλωση που οργάνωσε το SPD του καγκελαρίου Σολτς στην Αθήνα. Ομιλητές ήταν Έλληνες πανεπιστημιακοί με κρατικές θέσεις, συντονίστρια η δημοσιογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Ξένια Κουναλάκη. Το ακροατήριο επιλεγμένος. Αντικείμενο ήταν η παρουσίαση ειδικής έρευνας μελέτης, την κατέθεσα ήδη στα πρακτικά, για την αντιμετώπιση της εκλογικής ανόδου της ακροδεξιάς -όπως την χαρακτήρισαν- στην Ελλάδα. Η 21 σελίδων μελέτη ήταν όλη αφιερωμένη στην Ελληνική Λύση! Και το ερώτημα που γεννάται είναι: Πώς και γιατί το Βερολίνο νομιμοποιείται σε μία τέτοια ανοιχτή παρέμβαση και χειραγώγηση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας μας; Όταν υποτίθεται ότι υπάρχει παρέμβαση από τη Ρωσία τότε ο δάκτυλος είναι κακός. Όταν πρόκειται για την Γερμανία είναι καλός! Μόνο οι εθελόδουλοι τα λένε αυτά!

Εμείς έχουμε την πρόταση για να αμείβονται οι Έλληνες με χιλιάδες ευρώ. Εσείς επιχειρήσατε να την αποδομήσετε. Δεν θέλετε να είναι πλούσιοι οι Έλληνες. Θελετε να είναι φτωχοί. Εμείς σας δώσαμε και το παράδειγμα της Νορβηγίας, που το έχετε κάνει νόμο από το 2013, αλλά στην πραγματικότητα δεν θέλετε να κάνετε γεωτρήσεις.

Και απόδειξη είναι αυτά που είπε ο κος Ζεληλίδης, ο μεγαλύτερος γεωλόγος: «Υπάρχει πλούτος τουλάχιστον 500 δις. αλλά η κυβέρνηση πάει και κάνει πάρκα σε χώρους όπου υπάρχουν κοιτάσματα. Η περιοχή που δίνουν για το θαλάσσιο πάρκο στο Ιόνιο, ξεκινάει από το Αρκούδι και φθάνει μέχρι τα Κύθηρα. Το γεωπάρκο στο Ιόνιο αυτόματα αναιρεί το ΜΠΛΟΚ "10” του Κυπαρισσιακού. Όλη η περιοχή του Κυπαρισσιακού μπλοκάρεται για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου πάρκου και δεν επιτρέπεται καμμία δραστηριότητα. Ούτε καν το ψάρεμα. Αυτό σημαίνει ότι όχι γεώτρηση δεν θα δούμε, αλλά ούτε μπάνιο δεν θα μπορούμε να κάνουμε στην περιοχή. Πάει ο Κυπαρισσιακός.  Χάσαμε τον Πατραϊκό, χάνουμε τα Γιάννενα, τέλος και ο Κυπαρισσιακός. Ο στόχος είναι, όπου υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία και οικόπεδο για γεώτρηση, να βρουν τρόπο να ακυρώσουν την διαδικασία. Πλήρωσαν τα ΕΛΠΕ, έγιναν όλες οι αναλύσεις και οι μελέτες, βγήκαν τα αποτελέσματα, υπάρχει και πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και περιμέναμε μέχρι το τέλος του ’24 για να ανακοινωθεί η θέση και να πάμε σε γεώτρηση. Και τώρα βιαστικά γίνεται το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη, ώστε να μην γίνει η γεώτρηση».

Απευθύνομαι στους Έλληνες και τους καλώ σε συστράτευση. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει. Ήδη η Αμερική αλλάζει. Η Ευρώπη αλλάζει. Στις 9 Ιουνίου πρέπει να αλλάξει και η Ελλάδα. Εμείς δεν είμαστε με τον Μπάϊντεν που είναι υπέρ του πολέμου. Είμαστε με τον Τραμπ και την ειρήνη. Δεν είμαστε με την WOKE ατζέντα. Αυτά πρέπει να τελειώσουν. Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες και να απελευθερώσουμε τον Έλληνα και την Ελλάδα. Και θα το κάνουμε στις 9 Ιουνίου!

Την ώρα που οι γυναικοκτονίες αυξάνονται δραματικά και πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το τέρας της έμφυλης βίας είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό να αναπαράγονται στον δημόσιο λόγο απόψεις σαν αυτές του κ. Παπανώτα, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τις γυναίκες στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Εκτός, όπως είπε, αν η γυναίκα θέλει να έχει πρόβλημα.«Αν, δηλαδή, πάρει έναν σατράπη και την κακοποιεί και κάθεται και το ανέχεται, πρόβλημά της».

Επικρίνουμε και απομονώνουμε κάθε σεξιστική, πατριαρχική και μισογυνική άποψη που ενοχοποιεί και στιγματίζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας από όποιον χώρο κι αν προέρχεται, πόσο μάλλον αν αυτός είναι ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό.  Με μεγάλη λύπη, διαπιστώνουμε ότι τέτοιες απόψεις είναι ανεκτές στο μεταλλαγμένο life style συνονθύλευμα τραμπικής αισθητικής του κυρίου Κασσελάκη.

Ο κύριος Παπανώτας πρέπει να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί έστω και τώρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 17/04/2024

Του:              Χήτα Κωνσταντίνου, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:          Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης

Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ:          «Νομοθετική ρύθμιση περί της υπό ασφαλιστική εκκαθάριση ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ»

Κύριοι Υπουργοί,

Με την προσθήκη των παρ. 5α και 5β στο άρθρο 2 του ν. 3867/2010 (Α'128), πραγματοποιήθηκαν δύο μεταγενέστερες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην ασφαλιστική εκκαθάριση, που επέτρεψαν δύο πρώτες άπαξ προκαταβολές μέχρι το οριζόμενο σε αυτές ανώτατο όριο κάλυψης, συνολικού δηλ. ποσού 45.000.000 ευρώ, από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής (Ε.Κ.Ι.Α.Ζ), προς ικανοποίηση απαιτήσεων των δικαιούχων από ασφαλίσεις ζωής της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία: «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ υπό εκκαθάριση», κι όπως σε αυτά με λεπτομέρειες ορίζονται. Εν όψει του ελλείμματος που προκύπτει, τόσο από την ήδη διανεμηθείσα περιουσία, καθώς και βάσει της εγγεγραμμένης εκτιμηθείσας αξίας της προς διανομή περιουσίας αυτής ανά είδος ασφαλιστικής τοποθέτησης που αφορά σε κατά νόμο κλάδους ζωής, η οποία ανέρχεται κατά προσέγγιση το πολύ περί το 18-20%, δηλ. περί τα 45.000.000 ευρώ, έναντι υποχρεώσεων Κ.Δ.Α συνολικής αξίας εν τέλει περί τα 310.000.000 ευρώ, υπολειπομένης τουλάχιστον κατά 80% τούτων των υποχρεώσεων, αντίστοιχα ανά είδος και κλάδους, απαίτησης των δικαιούχων, επί του οποίου αυτού εναπομείναντος: 80% η υποχρέωση του Ε.Κ.Ι.Α.Ζ υπολογιζόμενης στο 70%, ανέρχεται στην κάλυψη τούτου κατά το ποσοστό του 56% των συνολικών υποχρεώσεων αντίστοιχα κατά τα ανωτέρω εκτεθέντα, δηλ. περί τα 155.000.000 Ευρώ, δηλ. (310 εκ. υποχρέωση βάσει Κ.Δ.Α -45 εκ.= 265 εκ. υπόλοιπο υποχρέωσης Χ 70%=210 εκ-45.εκ. ευρώ που ήδη εκταμιεύθηκαν από το Ε.Κ.Ι.Α.Ζ και διανέμονται).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως άμεσα προβείτε σε διενέργεια νέας νομοθετικής ρύθμισης, λαμβάνοντας μέτρα κυβερνητικής πολιτικής με σκοπό την ικανοποίηση απαιτήσεων των δικαιούχων από ασφαλίσεις ζωής της επί 15ετίας τεθειμένης υπό ασφαλιστική εκκαθάριση αυτής εταιρείας: ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, θέτοντας ως προτεραιότητα την επίλυση πλέον του χρόνιου αυτού θέματος, ώστε να εξασφαλίσετε την οριστική διευθέτηση του εναπομείναντος κατά τα ανωτέρω υπολοίπου ποσού περί τα 155.000.000 ευρώ, μέσω τακτικών συνεχών, αντιστοίχου οριζόμενου σε αυτήν την νέα ρύθμιση, προκαταβολών από το Ε.Κ.Ι.Α.Ζ και έως της εξοφλήσεως του 56%, με γνώμονα τη σταθερότητα και την εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και φυσικά την ασφάλεια δικαίου και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας και ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Μεϊκόπουλος, με θέμα την κακή κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης».

Εδώ και καιρό έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας εικόνες από τις απογοητευτικές συνθήκες που αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που αθλούνται στο ΔΑΚ Αγρινίου.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην Ερώτηση τους: «Το ταρτάν του σταδίου είναι κατεστραμμένο με μεγάλες λακκούβες και εξογκώματα που δημιουργούν μια επικίνδυνη συνθήκη άθλησης. Από το 2021 είχαν δεσμευθεί τα απαραίτητα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά τρία χρόνια μετά δεν έχει προχωρήσει η αντικατάστασή του».

Ο αθλητικός χώρος του σταδίου χρησιμοποιείται καθημερινά από πλήθος κόσμου με αποτέλεσμα και να μην μπορούν να αθληθούν σωστά αλλά κυρίως να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα και να αποφεύγουν να το χρησιμοποιήσουν.

Στη συνέχεια οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς, εάν θα προχωρήσουν άμεσα στην αναγκαία χρηματοδότηση και στα αναγκαία έργα αποκατάστασης και με πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου.