Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  7:31: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

Είναι Υποψήφιος για τις εκλογές της Κυριακής ανάδειξης τελικών υποψηφίων για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα.

Δείτε τα βίντεο που ανέβασε από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα & Ναύπακτο:

Μας παροτρύνει "να βγάλουμε τη χώρα μας από τη τελευταία θέση και να την πάμε στην πρώτη σε πολιτισμό και παιδεία στην Ευρώπη!" "Ακόμα και αν μας πουν ουτοπιστές... θα κάνουμε τα πάντα για να λάμψει ο πολιτισμός!"

Αυτό είναι το βιογραφικό του: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024
Άλλο ένα νομοσχέδιο βιτρίνα ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει τις διατάξεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού και των δασών και την νομιμοποίηση της αυθαίρετης δόμησης ενόψει εκλογών, κλείνοντας το μάτι και πάλι σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Με το νέο νομοσχέδιο που έβγαλε σε διαβούλευση, προβλέπει δήθεν Σχέδια Αστικής Ανθεκτικότητας των πόλεων. Γενικόλογα, απροσδιόριστα που όπως πάντα απαιτούν υπουργικές αποφάσεις που ποτέ δεν θα εκδοθούν και μόνο αποτελούν προάγγελο μελετών για να ρέει το χρήμα στις τσέπες των ημετέρων.

Χωρίς καμία υποχρεωτικότητα και προδιαγραφές. Χωρίς να συνδέονται με τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των δήμων που θα προηγηθούν, χωρίς καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης.

Άλλη μια δήθεν περιβαλλοντική πολιτική με την οποία οι μελέτες θα μείνουν στα συρτάρια όπως τα Τοπικά Σχέδια Διαχείριση των Αποβλήτων, όπως τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, όπως τα Σχέδια Προσβασιμότητας, όπως τα Σχέδια αποτίμησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, όπως όλες οι περιβαλλοντικές διατάξεις που ψήφισε η Κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απλές προβλέψεις θεωρητικών μελετών χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση και χωρίς όρους
Απλά ευχολόγια που θα μετατραπούν σε επιδοτήσεις μελετών και για μια φορά ακόμη θα έχουν οικονομική και όχι περιβαλλοντική αποτίμηση.

Οι Πράσινοι – Οικολογία έχουν τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι για να υπάρξει σοβαρή συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πράσινη Μετάβαση, χρειάζεται πάνω από όλα υποχρεωτική υλοποίηση πράσινων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Μελέτες με αυστηρές προδιαγραφές και δείκτες αξιολόγησης με υποχρεωτική περιοδικότητα.

‘Ένταξη των μελετών αυτών που θα προηγούνται και δεν θα έπονται, στα Επιχειρησιακά Προγράμματα με δεσμευτικό χαρακτήρα και σταδιακή χρηματοδότηση και των έργων εφόσον υλοποιούνται.

Προϋπόθεση χρηματοδότησης των έργων των δήμων η ύπαρξη πολύ συγκεκριμένων όρων στις μελέτες σε πράσινη κατεύθυνση, με περιοδική περιβαλλοντική αξιολόγηση και σύμφωνα με τις πράσινες δημόσιες συμβάσεις.

Και το βασικότερο: Αποτίμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και όχι του οικονομικού οφέλους των μελετών και των έργων.

Η προστασία του Περιβάλλοντος δεν αποτιμάται με οικονομικού όρους και δεν πραγματοποιείται με ευχές.



ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η εφορευτική επιτροπή του σωματείου «Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας» ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών όπως πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 6 Απρίλη.

Ψήφισαν 753 , έγκυρα 752, 1 άκυρο.
Για ΔΣ: έγκυρα 752, άκυρα 1, λευκά 0.
Για ΕΕ: έγκυρα 752, άκυρα 1, λευκά 0.
Για αντιπροσώπους στο ΕΚΑ: έγκυρα 752, άκυρα 1, λευκά 0.
Για αντιπροσώπους στην Ομ. Οικοδόμων: έγκυρα 752, άκυρα 1, λευκά 0.

Κατά την διαλογή των ψηφοδελτίων προκύπτει:

Για Διοικητικό Συμβούλιο:
«ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», 752 ψήφους, καταλαμβάνει 15 έδρες.

Για Εξελικτική Επιτροπή:
«ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», 752 ψήφους, καταλαμβάνει 5 έδρες.

Για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου:
«ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», 752 ψήφους, εκλέγονται 15 αντιπρόσωποι.

Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Οικοδόμων:
«ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», 752 ψήφους, εκλέγονται 8 αντιπρόσωποι.

Εν συνεχεία συνήλθε ,την Παρασκευή 12 Απρίλη και ώρα 7μμ , στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε απ’ τις αρχαιρεσίες του σωματείου με θέμα την «Κατανομή αξιωμάτων του νέου ΔΣ». Μετά από συζήτηση που έγινε στο ΔΣ, το νέο προεδρείο εκλέχτηκε ομόφωνα.

Πρόεδρος: ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Γενικός Γραμματέας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιπρόεδρος: ΜΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ταμίας: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

Οργανωτικός Γραμματέας: ΦΛΩΡΟΣΚΟΥΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αναπληρωματικός Γραμματέας: ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Ειδικός Σύμβουλος: ΚΟΚΟΡΔΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέλη: Καπνίτσης Αναστάσιος, Κτεναβός Μιχάλης, KORDHA IRJAN του ISUF, Μαργαρίτης Αλέκος, Μπαζώνης Ευάγγελος, Ντουντούμης Γιώργος, Παρμάκης Βαγγέλης, Πρέτζας Χρήστος.

Το νέο ΔΣ ευχαριστεί τους συναδέλφους για τη μεγάλη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας, απαραίτητη προϋπόθεση για το δυνάμωμα του.

«Μπορούμε με την οργάνωση και τον αγώνα μας να βάζουμε υψηλούς στόχους για τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συμβάλλουν για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 17 Απρίλη και να δώσουν μαζικό αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση 10:30πμ, στην κεντρική πλατεία Αγρινίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ όπως τονίζεται και στην πρόσφατη Ιδρυτική Διακήρυξη επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο, να ξαναφέρει την πολιτική και τον διάλογο στο προσκήνιο. Η συζήτηση με την Κοινωνία των Πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της και η προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά και πολυεπίπεδα τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας, δεν είναι αυτοσκοπός ούτε πολύ περισσότερο προπαγανδιστική στόχευση. Αποτελεί στόχο και ειδοποιά διαφορά με τα άλλα συστημικά κόμματα.

Ετσι η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Αιτωλ/νίας και για την ανάδειξη της ραγδαίας αντιμεταρρύθμισης-ιδιωτικοποίησης,  του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) που επιχειρεί και προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με βραχίονα τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Δημόσια Υγεία στο νομό μας, πραγματοποιεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου (Λαχαναγορά) ΗΜΕΡΙΔΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ με εισηγήτρια την καθηγήτρια Παιδιατρικής και βουλεύτρια Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπης Τζούφη.

Στα πλαίσια αυτά αντιπροσωπείες από μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης περιόδευσαν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 11 Απριλίου αντιπροσωπεία του κόμματος μας αποτελούμενη από τον Λεωνίδα Διονυσόπουλο ιατρό, τον Σταύρο Καμμένο δικηγόρο και Παύλο Ζέρη Βιοτέχνη επισκέφτηκαν την νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου και αφού προηγουμένως συναντήθηκαν με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχ. Σερασκέρη και τον διοικητικό Διευθυντή  κ. Κ. Πατσιαλό είχαν συνάντηση με υγειονομικούς (ιατρούς, νοσηλευτές) αλλά και άλλους εργαζομένους (διοικητικούς, φύλακες, καθαρίστριες).

Η αντιπροσωπεία μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης ενημέρωσε το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας για τις θέσεις της Νέας Αριστεράς και γενικά για το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας αλλά και ειδικότερα για τα ζητήματα και προβλήματα που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο.

Παράλληλα με αυτή την επίσκεψη στη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου άλλο κλιμάκιο μελών της Ν. Οργάνωσης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας ενώ την Παρασκευή άλλα κλιμάκια του κόμματος μας επισκεφτηκαν την Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου, το Κ.Υ. Ναυπάκτου και το Κ.Υ. Βόνιτσας και κλιμάκιο περιόδευσε σε Παναιτώλιο και Καινούργιο.

Για την ΝΕΑΡ Αιτωλ/νίας ο αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας είναι μονόδρομος. Ως εδώ με την ανοχή και την αδιαφορία. Πολίτες-εργαζόμενοι του ΕΣΥ-Ασθενείς με ενότητα και συμμετοχή βάζουμε φραγμό στην κατάρρευση του ΕΣΥ στην περιοχή μας. Βάζουμε φραγμό στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του.