Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:21: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024

«Ο οδικός άξονας Αγρίνιο - Καρπενήσι αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής για το νομό μας» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά την συνάντηση του με την συντονιστική επιτροπή για τον οδικό άξονα Αγρίνιο - Καρπενήσι.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης συναντήθηκε με την συντονιστική επιτροπή για τον οδικό άξονα Αγρίνιο - Καρπενήσι, υπογραμμίζοντας την σημασία του έργου για την περιοχή. 

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, αμοιβαία κατανόηση και στοχοθεσία για τα επόμενα βήματα. 

Ο κ. Παπαθανάσης τους διαβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό τους σε αυτή την προσπάθεια. Ήδη κατά τις συναντήσεις του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα έχει θέσει όλα τα σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο νομός μας για την ανάπτυξη του. 

Ο κ. Παπαθανάσης μετά την συνάντηση δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την συντονιστική επιτροπή για τον οδικό άξονα Αγρίνιο - Καρπενήσι μέρος του συνολικού άξονα Πλατυγιάλι - Αγρίνιο - Καρπενήσι - Λαμία.  Θέσαμε με την επιτροπή τη στοχοθεσία και τα επόμενα βήματα προκειμένου να διεκδικήσουμε με ουσιαστικό τρόπο την εξέλιξη αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πραγματοποιεί μεγάλα έργα υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε πριν 1,5 μήνα το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Αμβρακίας Οδού, ενός σημαντικού οδικού έργου για την Αιτωλοακαρνανία, που καρκινοβατούσε για πάνω από 10 χρόνια, το οποίο θα ενισχύσει την οικονομία, τον τουρισμό, την ταχύτητα των μεταφορών και βέβαια την ασφάλεια των πολιτών στις μετακινήσεις τους και θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ολόκληρης της περιοχής.

Εξάλλου κατά την τελευταία επίσκεψη του Πρωθυπουργού επισκεφθήκαμε και ένα άλλο εμβληματικό έργο που κατασκευάζεται στην Αιτωλοακαρνανία. Το έργο «Σύστημα Αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας» που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας με τη μέθοδο της αντλησιοταμίευσης στη χώρα μας όπου σήμερα απασχολούνται ήδη περίπου 400 άτομα ενώ σε πλήρη ανάπτυξη θα απασχολούνται περίπου 1000 άτομα. Το έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε έργο αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας το εγχώριο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας. 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της καθημερινότητας της ζωής των συμπολιτών μας και να δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης για την Αιτωλοακαρνανία μας»

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής για τον οδικό άξονα Αγρίνιο - Καρπενήσι ο κ. Λίνος Υφαντής, ο κ. Κωστίκογλου Σωκράτης και ο κ. Παπαθανασίου Κώστας καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου κ. Βραχωρίτης Κωνσταντίνος.

Δημοσιεύθηκε βίντεο από την ανάκριση ενός συλληφθέντων μακελάρηδων της Μόσχας στο οποίο ο τρομοκράτης παραδέχεται ότι πήρε «μισό εκατομμύριο ρούβλια για να σκοτώσει όποιον έβρισκε μπροστά του» στο συναυλιακό χώρο «Crocus City Hall».

Φυσικά, η αποδοχή ενός μεγάλου χρηματικού ποσού για την δολοφονία εκατοντάδων αθώων ανθρώπων σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο που συνήθως επικαλούνται οι όποιες τρομοκρατικές οργανώσεις και επρόκειτο απλά για μία ομάδα πληρωμένων εκτελεστών.

Ακόμα και το γεγονός ότι ο συλληφθέντας και οι υπόλοιποι συνεργάτες του είχαν σχέδιο διαφυγής για να καταφύγουν στην Ουκρανία δείχνει το απλούστατο πράγμα ότι δεν ήταν μία επιχείρηση αυτοκτονίας.

Ο συλληφθέντας είναι δεμένος στο πάτωμα με Ρώσους αξιωματικούς να βρίσκονται γύρω του και να του πατάνε την πλάτη.

Ο τρομοκράτης είπε ότι μπήκε στην Ρωσία διαμέσου της Τουρκίας στις 4 Μαρτίου.

«Τι έκανες στο Crocus;

Τους πυροβόλησα.

Με ποιανού τις εντολές;

Με του κόσμου (ασαφής σκοπίμως).

Για ποιο λόγο;

Για τα λεφτά.

Πόσα λεφτά;

Για μισό εκατομμύριο ρούβλια.

Από ποιον τα έλαβες;

Δεν τα έχω λάβει ακόμα. Έχω πάρει τα μισά.

Πού τα έλαβες;

Σύμφωνα με έναν χάρτη.

Τα μετέφερες στην κάρτα; Που είναι ο χάρτης;

Πέταξαν όλες τις κάρτες τους, τα ρούχα τους, δεν είχαν χρόνο, υπήρχε ένα σήμα.

Από που πήρατε τα όπλα;

Τα όπλα τα πήρανε από μόνοι τους.

Ποιοι είναι;

Δεν ξέρω, έγραψαν στο τελεγκραμ, χωρίς όνομα, χωρίς επώνυμο χωρίς τίποτα.

Έψαξες εσύ για αυτούς είσαι βρήκαν αυτοί;

Έγραψαν σε μένα.

Γιατί έγραψα εσένα; Σου είπαν απλά να σκοτώσεις κόσμο;

Μελετούσα από το τέλεγκραμ, άκουγα κηρύγματα εκεί. Ο βοηθός του μου έγραψε. Πριν από ένα μήνα. Στην αρχή με χαιρέτησε και μετά μου πρόσφερε χρήματα και συμφώνησα

Ο απολογισμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση ανέρχεται πλέον σε 143.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στα συντρίμμια της αίθουσας συναυλιών κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα, που βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης την οποία ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, θα πάρουν αρκετές ημέρες, ανέφερε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας.

«Οι διασώστες εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο στον χώρο (…) Άλλα 20 πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Οι έρευνες θα συνεχιστούν περαιτέρω, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης Αντρέι Βορόμπιοφ.

Την ίδια ώρα, η Ερευνητική Επιτροπή έκανε σήμερα γνωστό πως οι δράστες της επίθεσης εναντίον της αίθουσας συναυλιών χρησιμοποίησαν «αυτόματα πυροβόλα όπλα» και έβαλαν φωτιά στο κτίριο με τη βοήθεια ενός «εύφλεκτου υγρού».

«Έχει καθοριστεί πως οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ένα εύφλεκτο υγρό για να βάλουν φωτιά στην αίθουσα συναυλιών όπου βρίσκονταν θεατές», μεταξύ των οποίων υπάρχουν τραυματίες, ανέφερε οι ερευνητές στο Telegram, προσθέτοντας πως κατέσχεσαν «αυτόματα όπλα» τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την επίθεση.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα για την επίθεση πληρωμένων εκτελεστών στον συναυλιακό χώρο, στην Μόσχα, έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο οποίο ανέφερε ότι οι τρομοκράτες επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία όπου και τους περίμεναν ομάδες «υποδοχής» και όσοι συμμετείχαν σε αυτό θα υποστούν «δίκαιη τιμωρία».

Αναφερόμενος στους δράστες, τόνισε πως «κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου τους είχε ετοιμαστεί ένα “παράθυρο” υποδοχής», προσθέτοντας πως «οι εγκληματίες βγήκαν για να σκοτώσουν εν ψυχρώ, να πυροβολήσουν Ρώσους εξ επαφής, όπως ακριβώς έκαναν κάποτε οι Ναζί. Όλοι οι δράστες, οι οργανωτές και οι εκτελεστές της τρομοκρατικής επίθεσης θα υποστούν δίκαιη τιμωρία».

Στη διάρκεια της δήλωσής του, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε αυτό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής μια «αιματηρή και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», κατά την οποία «έπεσαν θύματα δεκάδες ειρηνικοί και αθώοι άνθρωποι».

Ο Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα πληρώματα ασθενοφόρων, τους πυροσβέστες και τους διασώστες «που έκαναν τα πάντα για να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων» και κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στους 115 αυξήθηκαν οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες (22/3) σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα. 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας της Μόσχας και την επιτροπή, ο αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στην κατεστραμμένη αίθουσα συναυλιών για τυχόν επιζώντες.

Η Ρωσική Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις, που φέρονται να συμμετείχαν στο μακελειό, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει απερίφραστα την καθόλα ύποπτη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, σε μια περίοδο, μάλιστα,  που ο Ρωσικός λαός με τη συμμετοχή και τη ψήφο του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου  Πούτιν.

Άμεσο στόχο είχε να πλήξει το αίσθημα ασφάλειας του Ρωσικού λαού  και την εμπιστοσύνη του προς την πολιτική πολέμου του Κρεμλίνου.

Η  στάση  της Δύσης απέναντι στο αποτρόπαιο γεγονός επέχει θέση ομολογίας στήριξης των ηθικών και φυσικών  αυτουργών της επίθεσης. Τα δε ΜΜΕ της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών,  αποφεύγουν  να καταδικάσουν απερίφραστα  το τρομοκρατικό κτύπημα,  αφού καθώς είναι εθισμένα να κατηγοριοποιούν τις σφαγές σε «ηθικά ανεκτές» ή μη, ανάλογα με τα συμφέροντα της Δύσης, είτε το υποβαθμίζουν είτε το διαστρεβλώνουν.   Όταν πρόκειται για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων είναι «ηθικά ανεκτή» σφαγή, ή έστω «αρκούντως αιτιολογημένη». Παρόμοια στάση δείχνουν να κρατούν και για τη χθεσινή σφαγή στη Μόσχα, όπου δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίζουν τα «σκληρά» και «αυταρχικά αστυνομικά μέτρα» του «καθεστώτος Πούτιν», που ωστόσο «στάθηκαν ανεπαρκή».

Ο ελληνικός λαός θα  πρέπει να ανησυχεί βαθύτατα, διότι πολύ φοβόμαστε ότι δεν πρόκειται για ένα  μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κλιμάκωσης των ενεργειών του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2024
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΟΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΚΗΦΙΣΙΑ 23/3/2024

Στις 29/03/2024 δικάζεται στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο υπεύθυνος διασφάλισης απορρήτου τηλεπικοινωνιών της εταιρείας COSMOTE για παράβαση του άρθρου 292α παράγραφος 2 του ΠΚ, αδίκημα το οποίο διαπίστωσε η ΑΔΑΕ με την απόφαση της 215/2021 (διαθέσιμη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως υπεύθυνος διασφάλισης απορρήτου παρόχου υπηρεσιών τηλεφωνίας, παραβίασε διάταξη της ΑΔΑΕ, που αναφέρεται στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συγκεκριμένα παραβίασε τις διατάξεις των παραγράφων 6.2.5 και 6.2.6 της απόφασης 165/2011 της ΑΔΑΕ σύμφωνα με τις οποίες το υπόχρεο πρόσωπο οφείλει να τηρεί αρχείο καταγραφής των προσβάσεων των χρηστών των ΠΕΣ σε αυτά, στο οποίο καταγράφονται, κατ’ ελάχιστον, το όνομα χρήστη που απέκτησε την πρόσβαση, και η ημερομηνία και ώρα εκκίνησης και τερματισμού της πρόσβασης. Όμως κατά τον χρόνο του ελέγχου το έτος 2019, με ευθύνη του κατηγορουμένου, δεν τηρούνταν αρχεία καταγραφής πρόσβασης των ενεργειών της εφαρμογής Bill Print, με την αιτιολογία ότι για το εν λόγω σύστημα έχει καταγραφεί εξαίρεση από την πολιτική ασφαλείας της εταιρείας, η οποία έχει παραδοθεί από την εταιρεία κατά τον τακτικό έλεγχο της ΑΔΑΕ στις 16/09/2013. Πλην όμως η ΑΔΑΕ, με την από 07/03/2014 έκθεση διενέργειας τακτικού ελέγχου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSMOTE, επεσήμανε ρητώς στην εταιρεία COSMOTE ότι για το εν λόγω σύστημα δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη η μη δυνατότητα άρσης της εξαίρεσης.

Με απλά λόγια το αδίκημα είναι ότι επί χρόνια δεν υπήρχε καταγραφικό σύστημα όπου να καταγράφει ποιος μπαίνει και βλέπει τις κλήσεις των συνδρομητών της εταιρείας, με συνέπεια η ΑΔΑΕ να μην μπορεί να διαπιστώσει αν κάποιος μπήκε παράνομα για να δει ποιος καλούσε ποιον (μεταδεδομένα). Το αδίκημα που διαπιστώθηκε στην απόφαση 215/2021 είναι παρόμοιο με το αδίκημα που διαπιστώθηκε στην απόφαση 51/2022 της ΑΔΑΕ (διαθέσιμη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Προφανώς ο κατηγορούμενος είναι αθώος των κατηγοριών, όπως κάθε κατηγορούμενος πριν τυχόν έκδοση καταδικαστικής απόφασης και η άσκηση ποινικής δίωξης δεν προκρίνει την ενοχή του.

Επίσης στις 03/04/2024 δικάζεται στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο υπεύθυνος διασφάλισης απορρήτου τηλεπικοινωνιών της εταιρείας ΟΤΕ για παράβαση του άρθρου 292α παράγραφος 2 του ΠΚ, αδίκημα το οποίο διαπίστωσε η ΑΔΑΕ με την απόφαση της 383/2021. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως υπεύθυνος διασφάλισης απορρήτου παρόχου υπηρεσιών τηλεφωνίας παραβίασε τη διάταξη της ΑΔΑΕ που αναφέρεται στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συγκεκριμένα το άρθρο 4.3.2 της απόφασης 165/2011 της ΑΔΑΕ ως προς την ειδική έγγραφη έγκριση για εκτέλεση εργασιών από υπεργολάβο της εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε.. Ειδικότερα στην παράγραφο 14. 4 των συμβάσεων της εταιρίας με τις εργολήπτριες εταιρείες συμπεριλαμβανομένης και της σύμβασης με την εταιρεία ERICSSON ΑΡΤΕΜΙΣ, στην οποία είχε ανατεθεί αρχικώς κρίσιμη εργασία στον υπαίθριο κατανεμητή στα Βριλήσσια Αττικής, αναφέρεται ότι «τέλος ο εργολάβος διατηρεί το δικαίωμα να αναθέσει σε τρίτον (υπεργολάβο) την εκτέλεση υποέργου/τμήματος υποέργου, μόνο κατόπιν γνωμοδότησης αυτού στον εργοδότη και προηγούμενη ειδική έγγραφη έγκριση του τελευταίου. Η ΑΔΑΕ κατά την εξέταση του περιστατικού ζήτησε από την εταιρεία ΟΤΕ την ειδική έγγραφη έγκριση της εταιρείας ΟΤΕ αναφορικά με την ανάθεση από την εταιρεία ERICSSON ΑΡΤΕΜΙΣ, στην εταιρεία ΧΩΡΟΔΟΜΗ, της εργασίας πραγματοποιήθηκε στο KV253 στα Βριλήσσια Αττικής την 29/6/2018. Η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ κατά τον επιτόπιο έλεγχο τις 30/11/2018, παρέδωσε στην ΑΔΑΕ έγγραφο με τίτλο «Γνωστοποίηση εμπλεκόμενων συνεργατών/υπεργολάβων» από την εξέταση της λίστας των συνεργατών υπεργολάβων που περιέχονται στο εν λόγω έγγραφο προκύπτει ότι περιλαμβάνεται η εταιρεία ΧΩΡΟΔΟΜΗ Α.Ε. Μπονατάκης, για την περιοχή ΑΤΤΙΚΗ και για τα έργα «Χωματουργικά και εναέρια και δικτυακά». Στην εν λόγω επιστολή υπάρχει η υπογραφή και η συμφωνία προφανώς ως προς το περιεχόμενο της επιστολής, υπαλλήλου της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ, χωρίς σφραγίδα της εταιρείας. Η εν λόγω επιστολή είναι γενική και δεν αφορά σε συγκεκριμένο υποέργο ή τμήμα υποέργου, όπως προβλέπεται στην παράγραφο 14.4 της σύμβασης μεταξύ των εταιρειών ΟΤΕ ΑΕ και ERICSSON ΑΡΤΕΜΙΣ. Εξάλλου, η υπογραφή και η συμφωνία στο τέλος της επιστολής, προφανώς κάποιου στελέχους της εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε., χωρίς καν σφραγίδα της εταιρείας, δεν συνιστά την ειδική έγγραφη έγκριση που απαιτείται από την λόγω σύμβαση εκ μέρους της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ για την ανάθεση από τον συμβαλλόμενο εργολάβο σε υπεργολάβο συγκεκριμένου υποέργου ή τμήματος υποέργου. Από τα ανωτέρω προκύπτει συνεπώς ότι μέσω της δυνατότητας εκτέλεσης οιουδήποτε έργου από υπεργολάβο, δια της παροχής γενικής συμφωνίας εκ μέρους της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ, προς την εργολήπτρια εταιρεία, καταστρατηγούνται οι υποχρεώσεις της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ, όπως αυτές προβλέπονται στην παράγραφο 4.3.2 της με αριθμό 165/2011 απόφαση της ΑΔΑΕ.

Προφανώς και σε αυτήν την περίπτωση ο κατηγορούμενος είναι αθώος των κατηγοριών, όπως κάθε κατηγορούμενος πριν τυχόν έκδοση καταδικαστικής απόφασης και η άσκηση ποινικής δίωξης δεν προκρίνει την ενοχή του.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Οι δυο δικογραφίες σχηματίστηκαν, δυστυχώς, όχι κατόπιν των διαδικασιών που ο Νόμος 3674/2008 προβλέπει (αμελλητί ενημέρωση του Εισαγγελέα από την εταιρεία τηλεφωνίας και από την ΑΔΑΕ) αλλά κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς ενός απλού πολίτη.

ΑΠΟ «ΚΑΝΕΝΑΝΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ» ΣΕ «ΕΝΑΝ ΜΑΡΤΥΡΑ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΑΕ

Και στις δυο δικογραφίες, δυστυχώς και πάλι, υπάρχει ένας και μοναδικός μάρτυρας υποστήριξης της κατηγορίας, ο Γεώργιος Φλωράς, ως μηνυτής. Παρότι το αδίκημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και, δυστυχώς και πάλι, χρειάστηκε η «παρέμβαση» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για να κληθεί και αυτός ο μοναδικός μάρτυρας. Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στις 4/8/2023 έγινε η πρωτοφανής παρέμβαση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σκιαδαρέση, ο οποίος με επιστολή του με ημερομηνία 07/08/2023 προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ανέφερε (η υπογράμμιση δική μας):

«Αποστέλλουμε την……. αναφορά του…… για τις δικές σας ενέργειες. Μεταξύ αυτών, έχοντας υπόψη τις σελίδες 7 και 8 της αναφοράς, παρακαλούμε να εντοπισθεί η πλειάδα των ειδικά μνημονευομένων δικογραφιών για παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου από τους παρόχους τηλεφωνίας και να ελεγχθεί αν έχει κληθεί σε κάθε μία δικογραφία ο μηνυτής, ο παθών και ο εκπρόσωπος της ΑΔΑΕ και σε αποφατική περίπτωση να εξεταστεί η κλήτευσή τους, διότι πράγματι είναι ασύνηθες να κλητεύεται στο ακροατήριο μόνο κατηγορούμενος χωρίς καίρια αποδεικτικά αντίβαρα και μάλιστα σε πολύ σοβαρές υποθέσεις, γεγονός που ενδεχομένως προδιαγράφει την κατάληξή τους.»

Ο κ. Σκιαδαρέσης διαπιστώνει «ασυνήθη» συμπεριφορά της Εισαγγελίας στην συγκεκριμένη περίπτωση, που ακολούθησε την «ασυνήθη» συμπεριφορά άλλων που απέκρυψαν την απόφαση της ΑΔΑΕ από την Εισαγγελία επί τόσα χρόνια προσφέροντας ποινική ασυλία.

Παρά την σαφή τοποθέτηση του κ. Σκιαδαρέση να κληθεί η μηνυτής, ο παθών και η ΑΔΑΕ, η Εισαγγελία, δυστυχώς, επέλεξε να μην καλέσει την ΑΔΑΕ στο Δικαστήριο ώστε εκπρόσωπός της να απαντήσει διεξοδικά στις ερωτήσεις που θα έχει το Δικαστήριο σε κάθε μια από τις παραπάνω υποθέσεις. Καθώς η ΑΔΑΕ γνωρίζει τα πάντα και κατέχει όλα τα σχετικά έγγραφα κάθε υπόθεσης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΔΑΕ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Η παρουσία της ΑΔΑΕ και ειδικά του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου στο Δικαστήριο είναι επιβεβλημένη μετά τις πρόσφατες συγκλονιστικές εξελίξεις. Στην απόφαση της ΑΔΑΕ 69/2024 (διαθέσιμη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ 29/2/2024, η οποία θα προσβληθεί στο Διοικητικό Εφετείο) διαβάζουμε ότι ο κ. Ράμμος διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να ζητηθεί η αντικατάσταση του υπεύθυνου διασφάλισης του απορρήτου του ομίλου ΟΤΕ και της εταιρείας COSMOTE για τους λόγους που αναφέρει η υπ’ αριθμόν 38/2024 εισήγηση του. Με δεδομένο ότι τα δυο δικαστήρια αφορούν το ίδιο πρόσωπο που αφορά και η απόφαση 69/2024, η μαρτυρική κατάθεση του κ. Ράμμου είναι απολύτως αναγκαία για το Δικαστήριο. Καθώς ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ένας Δικαστικός, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, με το κύρος του κ. Ράμμου και τις δικές του πλούσιες νομικές εμπειρίες θα μπορούσε ποτέ αδικαιολόγητα να θεωρήσει ανεπαρκή το συγκεκριμένο άνθρωπο χωρίς να στηρίζει την άποψή του σε ακράδαντα αποδεικτικά στοιχεία.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με την αστυνομική επιχείρηση στη Μόσχα να συνεχίζεται για τον εντοπισμό των ενόπλων που σκόρπισαν τον τρόμο στο συναυλιακό κέντρο, οι Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη υπόπτου.

Για την ώρα, οι δράστες και πολλοί από τους θεατές της συναυλίας -που δεν άρχισε ποτέ- παραμένουν μέσα σε ένα φλεγόμενο κτήριο, με μια στέγη υπό κατάρρευση.

Τα στοιχεία του υπόπτου που έχει συλληφθεί δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ενόπλους που -τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου- πυροβολούσαν αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100.

Με πυρετώδη ρυθμό, οι ρωσικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, με τουλάχιστον τρεις ομάδες της αντιτρομοκρατικής να μπαίνουν μέσα στον χώρο.

Στο μεταξύ, ώρες μετά την επίθεση υπήρχαν αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης για νέους πυροβλισμούς εντός του κτηρίου.

Το χρονικό

Η επίθεση έλαβε χώρα στο κέντρο Crocus City Hall το απόγευμα της Παρασκευής (22/3).

Οι ένοπλοι δεν ήταν τρεις, όπως αρχικά μεταδιδόταν, αλλά τουλάχιστον πέντε, φορώντας μάλιστα στρατιωτικές στολές. Από την επίθεση, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 40 και οι τραυματίες φαίνεται να ξεπερνούν τους 100, πληροφορία που στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ρωσική κυβέρνηση.

Οι ρωσικές Αρχές έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές καθώς σοροί δακρίνονται ακόμη και στο δρόμο, έξω από το κτίριο, ενώ οι επιχειρήσεις εκκένωσης, λόγω του φόβου επέκτασης των επιθέσεων, είναι τόσο διευρυμένες που έχουν εκκενωθεί ακόμη κι εμπορικά κέντρα στην Αγία Πετρούπολη, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Οι πληροφορίες μιλούν, στο μεταξύ, για πάνω από 200 εγκλωβισμένους εντός του κτηρίου, τη στιγμή που έσπευσαν τουλάχιστον 70 ασθενοφόρα στο σημείο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ενημερωτικά δίκτυα Ria Novosti και TASS, διατάχθηκε αμέσως μετά τους πυροβολισμούς επιχείρηση εκκένωσης. Οι πυροβολισμοί που έπεσαν, όπως ακούγεται στα ηχητικά ντοκουμέντα, είναι πολλοί.

Εντός του κτηρίου ξέσπασε πυρκαγιά ύστερα από εκρήξεις, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στο σημείο. Μάλιστα, όπως φαίνεται, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού διακρίνεται πάνω από το κτήριο, ενώ η οροφή του κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Από τα βίντεο φαίνονται οι σκηνές πανικού που επικρατούν όπως και η στιγμή που οι ένοπλοι εισβάλλουν στον χώρο.

Μετά τις επιθέσεις, έγινε γνωστό ότι ακυρώνονται όλες οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις στη Μόσχα.

Το μήνυμα Μεντβέντφ, η απάντηση της Ουκρανίας και η τοποθέτηση του Λευκού Οίκου

Την Ουκρανία απείλησε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ μετά τις επιθέσεις.

«Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο τον τρόμο των αντιποίνων» τόνισε και υποσχέθηκε να απαντήσει «στον θάνατο με θάνατο».

«Εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου, όλοι τους πρέπει να διαλυθούν ανελέητα, συμπεριλαμβανομένων και των αξιωματούχων» πρόσθεσε δε.

Η Ουκρανία από την πλευρά της, δια μέσω του συμβούλου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, ξεκαθάρισε ότι το Κίεβο δεν εμπλέκεται στο αιματηρό επεισόδιο.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα», διαβεβαίωσε στο Telegram ο Ποντολιάκ, η χώρα του οποίου πολεμά εδώ και δύο χρόνια τη ρωσική εισβολή. «Η Ουκρανία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές μεθόδους πολέμου» πρόσθεσε.

Για την Ουκρανία, «είναι σημαντικό να διεξάγει αποτελεσματικές πολεμικές επιχειρήσεις, επιθετικές ενέργειες για να καταστρέψει τον τακτικό ρωσικό στρατό και να θέσει τέλος στην εισβολή», είπε ο αξιωματούχος.

Η λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία, παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία, και η οποία πραγματοποιεί τακτικά εισβολές σε ρωσικές συνοριακές περιοχές, αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτήν την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

«Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες» δήλωσε η οργάνωση καθιστώντας υπεύθυνο «το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν» για την «προετοιμασία» αυτή της «αιματηρής πρόκλησης» και την «κάλυψή της από τα μέσα ενημέρωσης».

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική πρειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Σε μία πρώτη τοποθέτησή του ο Λευκός Οίκος, αφού καταδίκασε τις τρομοκρατικές ενέργειες, μετέφερε το μήνυμα ότι η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στις επιθέσεις.

Οι πυροβολισμοί στον συναυλιακό χώρο φέρνουν στη συλλογική μνήμη σκηνές από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις του 21ου αιώνα, όπως η επίθεση στο Μπατακλάν στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.

Τη Ρωσία είχε στιγματίσει και η τρομοκρατική επίθεση Nord Ost, γνωστή ως Επίθεση Τσετσένων στο θέατρο της Μόσχας, το 2002, όταν καταγράφηκε η κατάληψη του κατάμεστου θεάτρου Ντουμπρόβκα από 40 έως 50 ένοπλους Τσετσένους τρομοκράτες, επιχείρηση που περιλάμβανε 850 ομήρους και έληξε με το θάνατο τουλάχιστον 170 ατόμων.

Οι ρωσικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει πρόσφατα μια σειρά επιδρομών εναντίον ένοπλων ισλαμιστών στην περιοχή της Ινγκουσετίας.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ