Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:01: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 21:20

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάστηκαν στο Αγρίνιο οι υποψήφιοι των προκριματικών εκλογών από τη Δυτική Ελλάδα (εικόνες - video)

Μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 10/04 στο Αγρίνιο τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος από την Δυτική Ελλάδα ενόψει των προκριματικών εκλογών που εν τέλει θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μέλη και στελέχη του κόμματος, προσωπικότητες από κάθε επαγγελματικό χώρο, δίνουν το παρόν σε αυτή την γιορτή της δημοκρατίας και της Ευρώπης.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Ζαμπάρας, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Ξενάκης και η αναπληρώτρια Γραμματέας Μάρθα Παπακωστοπούλου μέσα από μια σύντομη παρέμβασή τους - εισήγηση - παρουσιάσαν τους υποψήφιους των προκριματικών εκλογών, όπως επίσης και το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στάθηκαν περισσότερο σε ζητήματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία, όπως ο δικαστικός χάρτης, τα δύο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, την εκτροπή του Αχελώου και άλλα.

Στην συνέχεια οι 12 υποψήφιοι των προκριματικών εκλογών από την Δυτική Ελλάδα πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν. Παρουσίασαν τον λόγο που «κατεβαίνουν» ως υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές, τον στόχο τους, το πολιτικό όραμά τους, αλλά και απευθυνόμενοι στους παρευρισκόμενους και τους ψηφοφόρους της περιοχής (μέλη και φίλους του κόμματος) έστειλαν το δικό τους «μήνυμα» για την συμβολή τους στο νικηφόρο, όπως όλοι ανέφεραν, ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.


Σημαντικό είναι πως οι έξι από τους υποψήφιους των προκριματικών εκλογών είναι από την Αιτωλοακαρνανία ή διαμένουν μόνιμα στο νομό! Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γιώργος Λουρίδας, ο Σπύρος Μολωνης, η Κωνσταντίνα Μπότση, ο Γιώργος Τσεκούρας και η Μαρία Ψιλοπουλου. Πλην του κ. Κουρουμπλή, οι υπόλοιποι ζουν και εργάζονται στο νομό, ενώ η Μαργαρίτα Λάζαρη – Καραγιώργου κατάγεται από την Βόνιτσα, αλλά διαμένει στην Πάτρα.

Την ερχόμενη Κυριακή (14 Απριλίου) από τις 8:00 το πρωί έως και τις 20:00 θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των τελικών υποψηφίων ευρωβουλευτών της Δυτικής Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία αυτή σκοπό και στόχο έχει οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές να αναδειχθούν από την βάση, ώστε η δημοκρατία να θριαμβεύσει, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης.

Η εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής θα διεξαχθεί, είτε με φυσική παρουσία του εκλογικού – κομματικού σώματος στα εκλογικά τμήματα, είτε διαδικτυακά, αν και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι για να ψηφίσουν έχουν ακολουθήσει την διαδικασία συμπλήρωσης της απαραίτητης ηλεκτρονικής φόρμας.

Οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής (14/04), είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο 1 υποψήφιο, ενώ από την από την Δυτική Ελλάδα θα εκλεγούν μόνο 3 υποψήφιοι (από τους 12) για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Στο σύνολό τους οι 12 υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές είναι:

1) Μαργαρίτα Λάζαρη – Καραγιώργου
2) Παναγιώτης Κουρουμπλής
3) Ανδρέας Λάζαρης
4) Γιώργος Λουρίδας
5) Ηλίας Μιχαλόπουλος
6) Σπύρος Μολώνης
7) Κωνσταντίνα Μπότση
8) Σπύρος Πατρίκιος
9) Ιωάννης Ρόζης
10) Γιώργος Τσεκούρας
11) Ιωάννης Χουζούρης
12) Μαρία Ψιλοπούλου

Που θα στηθούν οι κάλπες στην Αιτωλοακαρνανία:

1) Αγρίνιο - Πρώην σταθμός τρένου (οδός Λορέντζου Μαβίλη)
2) Αγρίνιο - ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου
3) Παναιτώλιο (αίθουσα Χρήστος Καπράλος)
4) Καινούργιο (πρώην Δημαρχείο)
5) Παραβόλα (πρώην Δημαρχείο)
6) Νεάπολη (πρώην Δημαρχείο)
7) Στράτος (πρώην Δημαρχείο)
8) Γαβαλού (πρώην Δηαμρχείο)
9) Παπαπδάτες (πρώην Δημαρχείο)
10) Βόνιτσα (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ)
11) Κατούνα (πρώην Δημαρχείο)
12) Αμφιλοχία (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ)
13) Χαλκιόπουλο (πρώην Δημαρχείο)
14) Θέρμο (βιβλιοθήκη)
15) Μεσολόγγι (Εργατικό Κέντρο)
16) Αιτωλικό (πρώην Δημαρχείο)
17) Νεοχώρι (πρώην Δημαρχείο)
18) Ναύπακτος (γραφεία ΣΥΡΙΖΑ)
19) Αστακός (Δημαρχείο)

sinidisi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 22:33