Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024

Θετικά απαντά η Ελληνική Λύση στο κάλεσμα Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας με αφορμή δημοσίευμα για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Θα συνταχθούμε με οποιαδήποτε πρωτοβουλία απαλλάξει την Ελλάδα από την ολέθρια κυβέρνηση» αναφέρει το κόμμα.

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε τη μοναδική ευκαιρία να γκρεμίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συντασσόμενος με την πρόταση της Ελληνικής Λύσης, για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην ψήφιση του γάμου ομοφυλοφίλων. Τότε όμως επέλεξε να κρατήσει την διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση στην εξουσία! Έκτοτε ο Μητσοτάκης συγκυβερνά με δεκανίκια τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κασσελάκη, που πλέον είναι συνεργοί σε όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «εννοείται ότι η Ελληνική Λύση θα συνταχθεί με οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα απαλλάξει την Ελλάδα από την ολέθρια κυβέρνηση Μητσοτάκη» αλλά και ότι «με πυροτεχνήματα όμως, δεν κάνεις πολιτική».

pronews.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με μήνυμά του στα social media ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την τραγωδία στα Τέμπη και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στο μήνυμά του ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί «ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια» και να γίνουν εθνικές εκλογές με διεθνείς παρατηρητές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε χαρακτηριστικά: Σκόπευα να σας απευθυνθώ μετά το τέλος της θητείας μου, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος. Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές!

Αμέσως μετά, το κράτος – παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος. Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα. 

Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.

Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα.Σας ευχαριστώ πολύ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε εκλογές και θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά εκλογές και πως θα υποστηρίξει πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή κατά της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ζητάμε εκλογές.Αυτονόητο ότι θα υποστηρίξουμε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή για το καλό της κοινωνίας και της χώρας».

Την ίδια ώρα πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνει πως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν στο έγκλημα των Τεμπών η ερώτηση που βρίσκεται στα χείλη όλων των Προοδευτικών, Δημοκρατικών πολιτών είναι μία: Πως μπορεί μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα προσπάθησε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να συγκαλύψει ένα έγκλημα μπορεί να συνεχίσει να κρατά στα χέρια της τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας.

Ακόμη τονίζουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, καθότι πλέον η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Μομφή στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία.

newsit.gr

Να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης καλεί τα κόμμα του του δημοκρατικού τόξου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τα όσα έχουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα Τέμπη. 

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει την Τρίτη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει αίτημα. 

Η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

newsit.gr