Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024

Σύμφωνα με τα exit polls, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα κερδίσει την πέμπτη θητεία του με συντριπτική πλειοψηφία 87%.

Ο Ρώσος πρόεδρος ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη νίκη, στις προεδρικές εκλογές.

Τα επίσημα αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων, θα αναρτηθούν σε λίγες ημέρες. Με περισσότερα από 114 εκατομμύρια άτομα να έχουν δικαίωμα ψήφου, η συμμετοχή ήταν 73%, σύμφωνα με πληροφορίες, από 67,5% στις προηγούμενες εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με exit poll του ρωσικού Κέντρου Έρευνας Κοινής Γνώμης, το 87,97% των πολιτών ψήφισε τον Πούτιν.

Ο Πούτιν είχε απέναντί του τρεις υποψηφίους από κόμματα που δεν άσκησαν κριτική στην εξουσία του.

Σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου στατιστικών statista ο Πούτιν είναι ο δεύτερος μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας μετά τον Στάλιν.

Στην εξουσία για περίπου ένα τέταρτο του αιώνα – με τέσσερις προεδρικές θητείες και δύο θητείες ως πρωθυπουργός μεταξύ 1999 και 2000 και μεταξύ 2008 και 2012 – ο Πούτιν έχει περάσει συνολικά σχεδόν 9.000 ημέρες στο τιμόνι της χώρας.

Η νέα εξαετής θητεία που θα ακολουθήσει, διάρκειας περίπου 2.190 ημερών, θα τον καταστήσει πιθανότατα τον μακροβιότερο ηγέτη της Ρωσίας από την αρχή του εικοστού αιώνα. Το ρεκόρ αυτό κατέχει επί του παρόντος ο Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας μεταξύ 1924 και 1953 για συνολικά 10.636 ημέρες.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

O Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξή του στην Παριζιέν επαναφέρει την πρότασή του για αποστολή στρατού των δυτικών στην Ουκρανία προκειμένου να ηττηθεί η Ρωσία και είναι επίσης φανερό ότι δεν βρίσκει σύμφωνους τους Ευρωπαίους.

Μετά τη συνάντηση την Παρασκευή στο Βερολίνο με τον Καγκελάριο Σολτς, ο Γάλλος Πρόεδρος αναγνώρισε σε συνέντευξή του ότι ναι μεν υπάρχει μεγάλη σύγκλιση για τους στόχους και την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά οι δυο χώρες αποκλίνουν στρατηγικά.

Η Γερμανία διαιωνίζει την παράδοση της μη επέμβασης ενώ το γαλλικό δόγμα βασίζεται στην στρατιωτική αυτονομία, ως πυρηνική δύναμη.

Η Γαλλία προετοιμάζει διάφορα σενάρια, ο Μακρόν δεν αποκλείει ότι “θα χρειαστεί να γίνουν επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες κι αν είναι αυτές, για να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις” προσθέτοντας “η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμ ».

Στροφή 180 μοιρών της στάσης του Γάλλου Προέδρου από εκείνη στην αρχή του πολέμου τότε που δεν επιθυμούσε η Δύση να ταπεινώσει την Ρωσία. Ο Μακρόν πλέον θεωρεί το καθεστώς του Κρεμλίνου αντίπαλο που απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης. Δεν πρόκειται να συγχαρεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν γιατί η εκλογή του “είναι ραμμένη”, όπως είπε χαρακτηριστικά “με το θάνατο εκείνων που μάχονται για τον πλουραλισμό στη Ρωσία.»

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε σήμερα τη διεθνή πίεση και είπε ότι θα συνεχίσει με τη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου είπε πως το Ισραήλ θα συνεχίσει στη Ράφα, το τελευταίο σχετικά ασφαλές μέρος στον μικροσκοπικό, πυκνοκατοικημένο θύλακα της Γάζας έπειτα από πέντε και πλέον μήνες πολέμου.

“Θα επιχειρήσουμε στη Ράφα. Θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες, αλλά θα συμβεί”, είπε, χωρίς να διευκρινίζει αν εννοούσε πως η επίθεση θα διαρκέσει εβδομάδες ή πως θα αρχίσει σε μερικές εβδομάδες.

Οι σύμμαχοι του Ισραήλ έχουν καλέσει κατ΄ επανάληψη τον Νετανιάχου να μην επιτεθεί στη Ράφα, όπου τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του ρημαγμένου θύλακα έχουν αναζητήσει καταφύγιο, χωρίς σχέδιο για προστασία των αμάχων.

Ο Νετανιάχου καταφέρθηκε εναντίον της πίεσης από τους συμμάχους λέγοντας: ” Είναι η μνήμη σας τόσο μικρή; Έχετε ξεχάσει τόσο γρήγορα την 7η Οκτωβρίου, την πιο φρικτή σφαγή των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα; Τόσο γρήγορα είσαστε έτοιμοι να αρνηθείτε στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στα τέρατα της Χαμάς;”

Έχει πει πως το Ισραήλ έχει ένα σχέδιο να απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα, όμως υπηρεσίες αρωγής και σύμμαχοι του Ισραήλ παραμένουν επιφυλακτικοί.

Σε δηλώσεις στο CNN, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε επίσης σήμερα πως η ομιλία του επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ Τσακ Σούμερ κατά την οποία ζήτησε να διεξαχθούν νέες εκλογές στο Ισραήλ είναι “εντελώς απρεπές”.

Σε ομιλία του στη Γερουσία την Πέμπτη, ο Σούμερ, επί μακρόν υποστηρικτής του Ισραήλ και ο πλέον υψηλόβαθμος εκλεγμένος Αμερικανός Εβραίος αξιωματούχος ζήτησε τη διενέργεια νέων εκλογών στο Ισραήλ και είπε πως ο Νετανιάχου είναι εμπόδιο για την ειρήνη.

“Νομίζω πως αυτό που είπε είναι εντελώς απρεπές. Είναι απρεπές να πηγαίνετε σε μια αδελφή δημοκρατία και να προσπαθείτε να αντικαταστήσετε την εκλεγμένη ηγεσία εκεί”, είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη στο CNN.

Η ομιλία ήταν ενδεικτική της αυξανόμενης δυσαρέσκειας στην Ουάσινγκτον με τον Νετανιάχου, τη διαχείρισή του του πολέμου με τη Χαμάς, την αποτυχία να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους άμαχους Παλαιστίνιους και για αυτό που θεωρείται πως είναι παρεμπόδιση της διανομής βοήθειας στη Γάζα. Οι διεθνείς επικρίσεις για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ έχουν αυξηθεί λόγω του απολογισμού των θανάτων και της κρίσης λιμού στον παραλιακό θύλακα.

Ο Σούμερ είπε πως θα ήταν “σοβαρό λάθος” για το Ισραήλ να απορρίψει μια λύση δύο κρατών και κάλεσε τους διαπραγματευτές στη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας να κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να εξασφαλίσουν μια κατάπαυση του πυρός, να απελευθερωθούν οι όμηροι και να διοχετευθεί βοήθεια στη Γάζα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε προχθές Παρασκευή πως τα σχόλια του Σούμερ δείχνουν τις ανησυχίες πολλών Αμερικανών, χαρακτηρίζοντας τις παρατηρήσεις μια “καλή ομιλία”.

Ο Σούμερ επέκρινε επίσης τους Παλαιστίνιους που υποστηρίζουν την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και είπε πως ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θα πρέπει επίσης να παραμερίσει.

Ο Σούμερ αναφέρθηκε ακόμη στο ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να χρησιμοποιήσει την επιρροή της αν το Ισραήλ δεν αλλάξει πορεία. Ωστόσο δεν έφθασε μέχρι του σημείου να εισηγηθεί ένα βήμα που υποστηρίζουν ορισμένοι Δημοκρατικοί: την εισαγωγή νομοθεσίας ώστε ο μετριασμός της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα να καταστεί όρος για την παροχή όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ρελάνς με νέες υποψηφιότητες και πρόσωπα που μέχρι σήμερα έχουν περάσει κάτω από τα ραντάρ της σχετικής ονοματολογίας ενόψει των ευρωεκλογών, ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου, με φόντο και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» στον ΣΚΑΪ, στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, η φυλάκιση του οποίου έφερε σε οριακό σημείο τις σχέσεις με την Αλβανία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει το θέμα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, απειλώντας τον ομόλογό του Έντι Ράμα, με «μπλοκάρισμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ.

Ήδη εδώ και αρκετές ημέρες στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεκριμένες διεργασίες για μια πιθανή υποψηφιότητα του Φ. Μπελέρη, ενώ είναι ενδεικτικό πως όσοι συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις διαβεβαίωναν το BD ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κωλύματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αν τελικώς αποφασιστεί.

Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου θεωρούν ότι μια πιθανή υποψηφιότητα του Φ. Μπελέρη θα δώσει σημαντικούς πόντους στην κυβερνητική παράταξη, ικανοποιώντας το κοινό αίσθημα μιας μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών που θεωρούν άδικη την φυλάκισή του, ενώ ακόμα και στη λεγόμενη «πατριωτική» πτέρυγα των ψηφοφόρων θα στείλει ένα σαφές μήνυμα για πολιτικό επαναπατρισμό.

Ορόσημο για τις όποιες εξελίξεις θα αποτελέσει η νέα δικαστική διαδικασία επί Αλβανικού εδάφους την ερχόμενη Τρίτη, όπου και οι αρχές της γειτονικής χώρας θα κρίνουν αν ορθώς αποφασίστηκε η καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Ο Φρέντι Μπελέρης, παραμένει εδώ και δέκα μήνες στη φυλακή και αν η απόφαση δεν αλλάξει, τότε αυτός και η οικογένειά του είναι αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Πηγή: skai.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στα μνημόνια συνεργασίας που υπεγράφησαν στο Κάιρο μεταξύ της ΕΕ και της Αιγύπτου στο Κάιρο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κοινή συνέντεξη Τύπου με την οποία ολοκληρώνονται οι συνομιλίες έξι Ευρωπαίων ηγετών και της Προέδρου της Κομισιόν με τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Σε ξεκάθαρους στόχους για τη στήριξη των διμερών σχέσεων αναγνωρίζοντας ότι η σταθερότητα και ευμάρεια της Αιγύπτου είναι υψίστης σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα παραμένει σταθερός υποστηρικτής της Αιγύπτου, τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία στρατηγικής συενργασίας υπογράφεται σε κρίσιμη περίοδο για τη Μ. Ανατολή. «Όλοι ανησυχούμε, η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, απαιτείται κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των ομήρων. Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες της Αιγύπτου. Είναι τεράστιας σημασίας για τη διεθνή κοινότητα να δράσουμε ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην περιοχή», είπε. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην επιχείρηση Ασπίδες στην Ερυθρά Θάλασσα και αναφέρθηκε στις αιγυπτιακές προσπάθειες για ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι να κλείσουν οι παράνομες δίοδοι και να ανοίξουν νόμιμοι δρόμοι μετανάστευσης.

Η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα ευνοεί και τις δύο πλευρές, είπε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου στην ομιλία του αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία με την ΕΕ για τα κοινά συμφέροντα με βελτίωση της συνεργασίας για την ενέργεια, ενώ χαρακτήρισε κοινή πρόκληση το Μεταναστευτικό και την ανάσχεση ων ροών που έχουν ξεκινήσει από το 2016 με 9 εκατομμύρια μετανάστες να παραμένουν στην Αίγυπτο.

Βαθιά ανησυχία για τον πόλεμο στη Γάζα, εξέφρασε ο Αιγύπτιος πρόεδρος καλώντας σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων , Η Αίγυπτος ήρθε σε επαφή με τον ισραηλινό στρατό και απορρίπτει οποιαδήποτε προσπάθεια εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα, τόνισε  ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, υπενθυμίζοντας ότι τα σύνορα του 1967 ορίζουν παλαιστινιακό κράτος που είναι ανανγωρισμένο από τον ΟΗΕ.

Από την πλευρά της η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάίεν τόνισε ότι η παρουσία έξι ηγετών αντικατοπτρίζει τη σημασία που δίνει η ΕΕ και τη δύναμη των διμερών σχέσεων ενώ χαρακτήρισε ιστορική ημέρα τη σημερινή για την υπογραφή της συμφωνίας που βασίζεται σε έξι πυλώνες κοινού ενδιαφέροντος, με πακέτο οικονομικής βοήθειας 7,4 δισ για την επόμενη τετραετία που προβλέπει ότι στον τομέα της Μετανάστευσης στην οποία θα επενδυθούν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε τρομερή ανησυχία για την κατάσταση λιμού στη Γάζα και κάλεσε να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός επικροτώντας τις προσπάθειες της Αιγύπτου, ενώ απήυθυνε έκκληση να αποφευχθεί με κάθε τρόπο χερσαία επέμβαση του Ισραή στη Ράφα.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για νέα σελίδα στη συνεργαασία Ευρωπαϊκής Ενωσης και Αιγύπτου σε διάφορους τομείς, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Αιγύπτου για τις άοκνες προσπάθειες του. Η Κύπρος από την αρχή του πολέμου παρέχει επιλογές για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, υπενθύμισε.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται στα δημοσιεύματα για τις επιχειρήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά; «Φαντάζει τουλάχιστον ως κοροϊδία ο κ. Κασσελάκης να ευαγγελίζεται και να υπόσχεται τη φορολογική δικαιοσύνη -όπως έκανε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση-, και την ίδια ώρα να επιλέγει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον “φορολογικό παράδεισο” του Delaware για να αυξήσει τα κέρδη του μέσω της φοροαποφυγής.

Για τα υπόλοιπα, -τις διαδρομές χρήματος από εταιρείες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά media και το δαιδαλώδες πλέγμα των επιχειρήσεων του, που περιγράφονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων-, είναι αυτονόητο ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο».

sinidisi.gr

Ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση των σχέσεων Ε.Ε- Αιγύπτου σε Συνολική και Στρατηγική συνεργασία, για την υλοποίηση της οποίας πρωτοστάτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από την Λιβύη προς την Κρήτη.

-Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των διμερών σχέσεων και για την ενεργειακή συνεργασία με έμφαση στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.

-Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η απόφαση των δύο ηγετών να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν την στρατηγική σχέση των δύο χωρών με τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας- Αιγύπτου, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν το απόγευμα Κοινή Δήλωση για τη σύσταση του ΑΣΣ. –

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα. Η όαση της Σίβα έχει ξεχωριστή σημασία για τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας Αιγύπτου, καθώς εκεί βρίσκεται το μαντείο του Αμον Ρα το οποίο επισκέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε μέρα, ας απαντήσουν στα 5 νέα ερωτήματα που θέσαμε για την παραβίαση του νόμου από τον Πρόεδρό τους, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις διαδρομές του χρήματός του» τονίζουν πηγές της ΝΔ.

Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν:

  1. Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;
  2. ⁠Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε; Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;
  3. Με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η PHILACOATINGS Inc. (USA) και ποιος ο ρόλος της εταιρείας φάντασμα «THE PHILA COATINGS ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΠΕ»;
  4. Πόσο συνηθισμένο είναι ο CEO να αγοράζει την εταιρεία του; Οι μέτοχοι της εισηγμένης Tiptree Inc. γνώριζαν για τις δραστηριότητες της θυγατρικής τους Tiptree Marine;
  5. Γιατί η έδρα της PHILACOATINGS, που δεν παρουσιάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι μια υπερπολυτελής βίλα στην οποία η οικογένεια Κασσελάκη πέρασε τις ημέρες των γιορτών; Πώς αγοράστηκε; Είναι σύνηθες μια βίλα να δηλώνεται ως έδρα εταιρείας;

sinidisi.gr

«Τα πανεπιστήμιά μας ανήκουν σε όλους τους φοιτητές. Δεν γίνεται να στερούνται την πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση από μεμονωμένες μειοψηφίες που κάνουν παράνομες καταλήψεις. Κανένας δεν μπορεί να κλειδώνεται μέσα εκεί, να βανδαλίζει τις δημόσιες υποδομές και ίσως ακόμη και να βιαιοπραγεί στο όνομα μίας διαμαρτυρίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ανασκόπηση της εβδομάδας.

Σε άλλο σημείο, επισήμανε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα πολιτικών που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα, «με στόχο η χώρα μας να γίνει πιο ευρωπαϊκή, πιο σύγχρονη, πιο ασφαλής και πιο δίκαιη»,

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση για την επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό για τα κόκκινα δάνεια, στην παροχή κινήτρων για τους συνταξιούχους για την επιστροφή τους στην εργασία, στον θεσμό του Προσωπικού Βοηθού, στο πρόγραμμα «Σπιτι Μου» και στις «Νταντάδες της Γειτονιάς», αλλά και στα πρώτα απογευματινά χειρουργεία.

«Αυτή η εβδομαδιαία ανασκόπηση είναι γεμάτη παραδείγματα για το πώς βοηθούν οι πολιτικές και οι μεταρρυθμίσεις μας να δώσουμε πραγματική στήριξη και ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Για τη Θεσσαλία, αναφέρθηκε στο master plan για την αντιπλημμυρική προστασία, τη θωράκιση και αναβάθμιση των κρίσιμων υποδομών, τη βέλτιστη διαχείριση των υδάτων που λιγοστεύουν επικίνδυνα, τη βιώσιμη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που μπορεί να εγγυηθεί υψηλότερα εισοδήματα και προστασία του περιβάλλοντος.

Για το αγροτικό ζήτημα και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των αγροτών, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό τους».

«Εκτός από την επιστροφή του ΦΠΑ στο πετρέλαιο σε μόνιμη βάση από το 2025 που ήδη συμφωνήσαμε πως θα γίνεται, είχαμε δεσμευτεί για φθηνό ρεύμα. Το είπαμε και το κάνουμε. Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των αγροτών, δηλαδή ρύθμιση χρεών και φθηνότερο αγροτικό ρεύμα με σταθερό τιμολόγιο -από 9,3 έως 11 λεπτά την κιλοβατώρα σε βάθος 10ετίας- από μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ως προς τις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31/12/2023, παρέχεται η δυνατότητα άτοκης ρύθμισης, καθώς το Δημόσιο αναλαμβάνει να καταβάλει τους τόκους στους προμηθευτές».

Σχετικά με τα περιστατικά βίας στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας που απειλεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την ίδια την κοινωνική συνοχή.

«Αυτό αφορά και την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Δεν μένουμε μόνο στην καταδίκη και τις διαπιστώσεις. Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε δήθεν «πάρτυ» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής», ανέφερε.

«Χθες είχαμε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα ευρήματα της επιχείρησης αυτής μετά από την εκκένωση της κατάληψης. Σε κάθε περίπτωση, τα πανεπιστήμιά μας ανήκουν σε όλους τους φοιτητές. Δεν γίνεται να στερούνται την πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση από μεμονωμένες μειοψηφίες που κάνουν παράνομες καταλήψεις. Κανένας δεν μπορεί να κλειδώνεται μέσα εκεί, να βανδαλίζει τις δημόσιες υποδομές και ίσως ακόμη και να βιαιοπραγεί στο όνομα μίας διαμαρτυρίας».

Επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης
«Ξεκινώ από το τέλος, με μια ακόμη σημαντική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε αυτήν την εβδομάδα και έχει σαν στόχο την αναγκαία επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης που καθυστερεί αδικαιολόγητα στη χώρα μας συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη. Πρέπει να γίνουν και κάνουμε ήδη πολλά για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες».

«Το τελευταίο και σημαντικό μέτρο που μόλις ψηφίστηκε αφορά στη μεταφορά ύλης σε Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους από τα δικαστήρια, μια πρακτική που ακολουθούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε εξηγώντας:

«Για παράδειγμα η εγγραφή και τροποποίηση καταστατικού πολλών σωματείων και επαγγελματικών ενώσεων, τα κληρονομητήρια και οι πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, οι εγγραφές και οι εξαλείψεις συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης είναι σχετικά τυποποιημένες διαδικασίες που από εδώ και πέρα θα διεκπεραιώνονται από δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Η αφαίρεση αυτής της ύλης θα επιτρέψει στους δικαστές να αξιοποιούν τον χρόνο τους για τη μελέτη πιο σύνθετων δικογραφιών και την ταχύτερη έκδοση αποφάσεων. Επιπλέον, θα αποφορτιστούν και οι γραμματείες των δικαστηρίων, καθώς οι ένορκες βεβαιώσεις θα γίνονται πλέον μόνο από συμβολαιογράφους ή δικηγόρους. Η επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα για τη χώρα μας, έχουν γίνει βήματα αλλά είμαστε ακόμα πίσω σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Γι’ αυτό και πρέπει να τρέξουμε».

«Κόκκινα» δάνεια
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εφαρμογή του βελτιωμένου εξωδικαστικού μηχανισμού που δίνει αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις σε κόκκινα δάνεια με «κούρεμα» που προσεγγίζει το 30%.

«Τον Φεβρουάριο υποβλήθηκαν 7.360 νέες αιτήσεις οφειλετών, υπερδιπλάσιος αριθμός από τους προηγούμενους μήνες. Ο μέσος όρος το 2023 ήταν 3.400 νέες αιτήσεις ανά μήνα. Το ρεκόρ αιτήσεων σχετίζεται με τις βελτιωτικές αλλαγές που έκανε το Υπ. Οικονομικών στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και τέθηκαν σε ισχύ από τον περασμένο μήνα. Δηλαδή πέρα από το επιπλέον «κούρεμα» της οφειλής σε δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση, την υποχρέωση για τις Τράπεζες, τους servicers και το Δημόσιο να αποδεχτούν την πρόταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους ευάλωτους οφειλέτες, τη μείωση του επιτοκίου για όλες τις ρυθμίσεις των οφειλών στο 3% για 3 έτη και τη δυνατότητα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό πρόσωπα που «κληρονόμησαν» οφειλές. Επίσης αριθμός ρεκόρ καταγράφηκε τον Φεβρουάριο ως προς τις επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, έγιναν 1.222».

Έτσι, μέχρι σήμερα, προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης, «μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν ωφεληθεί 14.322 συμπολίτες μας με επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 5,17 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών. Με την πολιτική αυτή, που είναι βαθιά κοινωνική, δίνουμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που κρατάει ομήρους εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή τους με λιγότερα βάρη».

Κίνητρα σε συνταξιούχους για επιστροφή στην εργασία
Πάνω από 41.000 είναι οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν από εργαζόμενους συνταξιούχους τις πρώτες 18 ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας. Ο αριθμός αυτός είναι περίπου 17% υψηλότερος σε σύγκριση με τα καταγεγραμμένα νούμερα στο τέλος του 2023, πριν καταργηθεί δηλαδή η παρακράτηση του 30% της σύνταξης, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η επανένταξη στην αγορά εργασίας και μάλιστα έμπειρων εργαζόμενων θα συνεισφέρει στην οικονομική δραστηριότητα και στην αύξηση των εσόδων του κράτους μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης».

«Προσωπικός Βοηθός»
Για το πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, έιπε ότι ήδη οι ωφελούμενοι έφτασαν τους 544, έχουν προσληφθεί 669 προσωπικοί βοηθοί, και έγιναν -από διεπιστημονικές επιτροπές- άλλες 413 αξιολογήσεις ενδιαφερομένων.

«Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο στην Αθήνα, όμως εντός του 2024 θα επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες. Κάθε ωφελούμενος και κάθε ωφελούμενη λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσό ανά μήνα και επιλέγει ο ίδιος ή η ίδια από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών τον/την Προσωπικό Βοηθό ή τους Προσωπικούς Βοηθούς της επιλογής του. Η χρηματοδότηση του προγράμματος για το 2023 προήλθε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Νταντάδες της Γειτονιάς»
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς», ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης της οικογένειας και κυρίως της εργαζόμενης γυναίκας, που έρχεται να προστεθεί στη σημαντική αύξηση των voucher που δίνουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι για τις νταντάδες της γειτονιάς έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 2449 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 1296 και υπογράφηκαν ήδη 207 συμφωνητικά.

«Σπίτι Μου»
Μέχρι στιγμής, 4.835 νέοι συμπολίτες μας έως 39 ετών έχουν εκταμιεύσει δάνεια συνολικού ύψους 467,5 εκ. ευρώ. Έως τώρα, έχουν υπογραφεί 5.551 συμβάσεις ύψους 536,5 εκ. ευρώ και εγκριθεί 9.881 δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ.

Απογευματινά χειρουργεία
Από μελέτη που έγινε υπολογίζεται ότι με τον νέο θεσμό η δυναμικότητα του συστήματος αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20%, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η προτεραιοποίηση των επεμβάσεων γίνεται με βάση τη νέα ψηφιακή Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και το κόστος των ιατρικών πράξεων είναι κατά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο σε ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία αναγκάζονταν να καταφεύγουν οι ασθενείς λόγω της απαγόρευσης που ίσχυε έως πρότινος να εκτελούνται χειρουργεία στο ΕΣΥ μετά το μεσημέρι, εκτός τακτικού ωραρίου.

«Με την πολιτική αυτή, η οποία θέλω να σημειώσω ότι εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και οι δαπάνες που κάνουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ταυτόχρονα, ενισχύεται και το ΕΣΥ αλλά και το εισόδημα των γιατρών και των νοσηλευτών του. Είναι μια win-win πολιτική για όλους. Τονίζω και πάλι ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν επηρεάζονται καθόλου, θα γίνονται κανονικά και μάλιστα θα ελέγχονται αυστηρά οι κλινικές αν όντως κάνουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις».

Αγρότες
«Ξέρουν πολύ καλά οι αγρότες μας, οι κτηνοτρόφοι μας, τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε με βάση τις υπάρχουσες δυνατότητες. Ξέρουν όμως και πολύ καλά πως αυτή η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό τους», τόνισε.

«Εκτός από την επιστροφή του ΦΠΑ στο πετρέλαιο σε μόνιμη βάση από το 2025 που ήδη συμφωνήσαμε πως θα γίνεται, είχαμε δεσμευτεί για φθηνό ρεύμα. Το είπαμε και το κάνουμε. Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των αγροτών, δηλαδή ρύθμιση χρεών και φθηνότερο αγροτικό ρεύμα με σταθερό τιμολόγιο -από 9,3 έως 11 λεπτά την κιλοβατώρα σε βάθος 10ετίας- από μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ως προς τις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31/12/2023, παρέχεται η δυνατότητα άτοκης ρύθμισης, καθώς το Δημόσιο αναλαμβάνει να καταβάλει τους τόκους στους προμηθευτές».

Αυτή την εβδομάδα αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση και η τεχνική έκθεση των εξειδικευμένων Ολλανδών συμβούλων μας για την ανάταξη της Θεσσαλίας μετά τον σφοδρό μεσογειακό κυκλώνα Daniel. Πρόκειται για την πρώτη ολιστική μελέτη που εκπονείται για την περιφέρεια Θεσσαλίας εδώ και 70 χρόνια, από μια πολυμελή ομάδα ειδικών με σημαντική εμπειρία διεθνώς σε αντίστοιχου μεγέθους καταστροφές και αποκαταστάσεις.

Το Master Plan για τη Θεσσαλία
«Πρόκειται για την πρώτη ολιστική μελέτη που εκπονείται για την περιφέρεια Θεσσαλίας εδώ και 70 χρόνια, από μια πολυμελή ομάδα ειδικών με σημαντική εμπειρία διεθνώς σε αντίστοιχου μεγέθους καταστροφές και αποκαταστάσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Το Master Plan προφανώς δεν είναι Ευαγγέλιο, δεν σημαίνει ότι θα υιοθετηθεί αυτούσιο αλλά συνιστά μια σοβαρή -επιστημονική βάση- για διαβούλευση, ώστε να καταλήξουμε στις βέλτιστες λύσεις για τις πολλές και άκρως επείγουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή», είπε, διευκρινίζοντας: «Δηλαδή για την αντιπλημμυρική προστασία, τη θωράκιση και αναβάθμιση των κρίσιμων υποδομών, τη βέλτιστη διαχείριση των υδάτων που λιγοστεύουν επικίνδυνα, τη βιώσιμη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που μπορεί να εγγυηθεί υψηλότερα εισοδήματα και προστασία του περιβάλλοντος».

Χαίρομαι διότι ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας ήδη βρήκαν πολλά σημεία συναίνεσης με τις προτάσεις της μελέτης, η οποία θα συζητηθεί εκτενώς για να απαντηθούν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που θέτει. Τις λύσεις θα τις συμφωνήσουμε μαζί με τους κατοίκους, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, χωρίς αιφνιδιασμούς, καθώς μας δίνεται μια ευκαιρία να διορθώσουμε πολλά λάθη του παρελθόντος. Η Θεσσαλία πρέπει και θα γίνει καλύτερη μετά από αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία.

Περιστατικά βίας
«Βεβαίως, η απαράδεκτη και καταδικαστέα εικόνα μισαλλοδοξίας που είδαμε δεν χαρακτηρίζει σε καμία περίπτωση τη Θεσσαλονίκη. Αδικεί τόσο την ιστορία και την παράδοσή της, όσο και τη σημερινή κουλτούρα της ανοιχτής και φιλόξενης πόλης που όλοι αγαπάμε. Έγιναν συλλήψεις -η Πολιτεία κινήθηκε αμέσως- και τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη. Όσοι κατηγορηθούν για εμπλοκή στα επεισόδια θα δικαστούν με βάση τον αυστηρότερο αντιρατσιστικό νόμο. Αλλά και η κοινωνία, όλοι εμείς δηλαδή, πρέπει να απομονώσουμε το μίσος προς ευάλωτους συμπολίτες μας και όσους το καλλιεργούν, πολιτικούς και πολίτες».

ΑΠΘ
«Χθες είχαμε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα ευρήματα της επιχείρησης αυτής μετά από την εκκένωση της κατάληψης. Σε κάθε περίπτωση, τα πανεπιστήμιά μας ανήκουν σε όλους τους φοιτητές. Δεν γίνεται να στερούνται την πρόσβαση στην ακαδημαϊκή γνώση από μεμονωμένες μειοψηφίες που κάνουν παράνομες καταλήψεις. Κανένας δεν μπορεί να κλειδώνεται μέσα εκεί, να βανδαλίζει τις δημόσιες υποδομές και ίσως ακόμη και να βιαιοπραγεί στο όνομα μίας διαμαρτυρίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχει ήδη ενταθεί και θα γίνει εντονότερη η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, ιδίως των μεγάλων πόλεων, στις πιο δύσκολες γειτονιές, αυτές που μπορεί να έχουν πιο επιβαρυμένο ιστορικό επεισοδίων και εγκληματικότητας, αλλά και εκεί όπου σημειώνονται περιστατικά με ξυλοδαρμούς ανηλίκων».

Φαινόμενα bullying
Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν σε κάθε σχολική μονάδα οι υπεύθυνοι και οι υπεύθυνες που θα δέχονται τις επώνυμες καταγγελίες των μαθητών και των γονέων τους για περιστατικά σωματικού και ψυχολογικού εκφοβισμού. Ορίστηκαν επίσης οι τετραμελείς Ομάδες Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα επώνυμων καταγγελιών αποκλειστικά από μαθητές, τους γονείς τους ή όσους έχουν την επιμέλεια των παιδιών, εξήγησε.

Εκτός από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, δρομολογείται εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας στα σχολεία, ενώ η ειδική επιστημονική επιτροπή που συγκροτήσαμε πρόσφατα ήδη εργάζεται πυρετωδώς για την εκπόνηση «Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και Παραβατικότητας Ανηλίκων».

«Our Ocean Conference 2024»
«Στο «Our Ocean Conference 2024» που διοργανώνουμε στην Αθήνα στις 16 και 17 Απριλίου θα επιδιώξουμε να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τις δεκάδες κυβερνήσεις που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν.

Είναι στοίχημα για το σήμερα αλλά και χρέος προς τις μελλοντικές γενιές. Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη Διάσκεψη έχοντας ήδη δεσμευτεί μεταξύ άλλων για απαγόρευση της αλιείας στο 10% των θαλασσών μας μέχρι το 2030, για επέκταση των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών ώστε να καλύπτουν το 30% των θαλασσών μας έως το 2025 και για διάθεση κεφαλαίων ύψους 2 δισ. ευρώ, για την απεξάρτηση των νησιών μας από ενεργειακές πηγές που χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα».

sinidisi.gr

Στο «σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού» αλλά και στην «χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα», αναφέρεται με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο πρώτο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο της κυρίας Κεραμέως στο κόμμα της ΝΔ, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη».

Για τα περιουσιακά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραπέμπει «ξεκάθαρες απαντήσεις που δόθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις πρόσφατες συνεντεύξεις του στο δελτίο ειδήσεων του Mega και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντ1».

Ακολούθως με σκωπτική διάθεση αναφέρει: «Ελπίζουμε ότι κατά το διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα έχει σκεφτεί τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει για το σκάνδαλο με τα emails που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία για εκλογικούς λόγους. Τον καλούμε επίσης να δώσει όλα τα στοιχεία της “έρευνας” που διενήργησε το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα στα πολιτικά κόμματα, την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Εισαγγελία που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων».

Κλείνοντας θέτει δύο ακόμη ερωτήματα: «Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα στους Έλληνες φορολογούμενους; Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στην πτήση από την Ελευσίνα μέχρι την Όαση Σίβα;».

sinidisi.gr

Σελίδα 1 από 2