Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:18: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022

Η Εισαγγελία της Κω μετά από σχετική αναφορά του Λιμενικού Σώματος άσκησε ποινική δίωξη κατά του Παναγιώτη Δημητρά, ιδρυτή της περιβόητης Μ.Κ.Ο. "Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι" και του συνεργού του, Νορβηγού, Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της ΜΚΟ "Aegean Boat Report" για "συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης (ΜΚΟ) με σκοπό να διευκολύνει υπηκόους τρίτων χωρών για την παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα, και μάλιστα "κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της ΜΚΟ του Π. Δημητρά "Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι") προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Ο κ. Π. Δημητράς, δια της εν λόγω ΜΚΟ, που τώρα ξεμπροστιάστηκε, επί σειρά ετών, κατέβαλλε κάθε προσπάθεια στιγματισμού και φίμωσης της αντίπαλης γνώμης, υποβάλλοντας σωρεία μηνύσεων (5.000 μηνύσεις, όπως πληροφορούμαστε!) κατά εκείνων που είναι φύσει και θέση κατά της μετανάστευσης και καταγγέλλουν ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι προϊόν βίαιου εκτοπισμού πληθυσμών για λόγους οικονομικούς και κοινωνικοπολιτικούς. Που καταγγέλλουν δηλαδή το προφανές, ότι η μαζική μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων δεν αποτελεί προϊόν ελεύθερης επιλογής των ίδιων των μετακινούμενων ανθρώπων, αλλά επιβολής, εξαναγκασμού και καταπάτησης θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το παραπάνω έγκλημα όμως, έχει γίνει επάγγελμα και μέσο βιοπορισμού επιτήδειων που αυτοσυστήνονται ως προοδευτικοί και φιλάνθρωποι, ενώ συστήνουν "ευαγή ιδρύματα" (ΜΚΟ) τύπου Παρατηρητήριο του Ελσίνκι για να στεγάσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Μια από τις χιλιάδες μηνύσεις που έχει υποβάλει ο κ. Π. Δημητράς, αφορούσε στον πρόεδρο του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Καζάκη, τον οποίον το 2017 ο Π. Δημητράς, σε μια προσπάθεια στιγματισμού και φίμωσης της γνώμης του Δ. Καζάκη που εξέθετε τη δράση του, υπέβαλε μήνυση εναντίον του για εχθροπάθεια, δηλ. ότι δια του λόγου του εγείρει, δήθεν, πάθη ρατσισμού και ξενοφοβίας. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, ο Δ. Καζάκης αθωώθηκε πανηγυρικά λόγω του ανυπόστατου των κατηγοριών.

Όμως, η πραγματική αιτία που ήγειρε πάθη– όχι των πολιτών, αλλά του Π. Δημητρά κατά του Δ. Καζάκη - δεν είναι παρά η εναντίωσή του Δ. Καζάκη στη βιομηχανία σύγχρονου δουλεμπορίου και των κυκλωμάτων, ελληνικών ή μη, που βιοπορίζονται από το εμπόριο πόνου και δυστυχίας με αντικείμενο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αντί άλλων, παραθέτουμε το από 20-11-2015 άρθρο του Δ. Καζάκη:

Όταν το δουλεμπόριο ανθεί ως φιλανθρωπική επιχείρηση
https://www.epamhellas.gr/otan-to-doulemporio-anthei-ws-filanthrwpikh-epixeirhsh/

Η παραπάνω ποινική δίωξη της εισαγγελίας Κω κατά του Π. Δημητρά και της ΜΚΟ του, ως εγκληματικής οργάνωσης, είναι ακόμα μια ισχυρή ένδειξη για την εγκληματική δράση των δουλεμπόρων, με το συνάφι των οποίων συναγελάζονται και πολλοί ευυπόληπτοι κύριοι του αντιρατσισμού και της politically correct προοδευτικότητας, αποκομίζοντας οφέλη από δυστυχείς του τρίτου κόσμου που εκτοπίζονται βία από τις εστίες τους.

Το ΕΠΑΜ έχει καταγγείλει την παράνομη δράση τους και έχει υποστεί τις συνέπειες από τους αυτοαποκαλούμενους προοδευτικούς που, στο όνομα του αντιρατσισμού και της φιλανθρωπίας, υπερασπίζονται- ηθελημένα ή αθέλητα - το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και κατηγορούν τον ορθό λόγο του ΕΠΑΜ, ως δήθεν ρατσιστικό.

Το ΕΠΑΜ εύχεται, ελπίζει και απαιτεί ώστε με την ευκαιρία της αποκάλυψης μιας ακόμα "μεμονωμένης περίπτωσης" σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με βιτρίνα μία ΜΚΟ, να διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές η διάπραξη σωρείας άδικων πράξεων σε βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά και των προσφύγων ή και μεταναστών που εισέρχονται χωρίς νόμιμη άδεια αρχής στη χώρα μας, από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ενέχεται σ΄ αυτές.

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2022

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 19:14

ΑμεΑ: Μπορούμε περισσότερα!

Αλεξοπούλου Αικατερίνη γράφει η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου *

Έρχονται γιορτές... Τα Χριστούγεννα -η γέννηση του Θεανθρώπου-, που σηματοδοτούν την ελπίδα και, αμέσως μετά, η Πρωτοχρονιά η οποία συμβολικά σημαίνει καινούρια αρχή, καινούριες ευκαιρίες για τον κάθε ένα μας.

Εν όψει της εορταστικής ατμόσφαιρας δεν ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας με διαφόρων ειδών και βαθμών αναπηρίες. Δεν ξεχνάμε τα ΑμεΑ.

Οι συμπολίτες μας αυτοί, που αυτονόητα έχουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες, ήταν δυστυχώς επί πολλά χρόνια ξεχασμένοι από κοινωνία και πολιτεία. Έτσι, τα διαχρονικά τους προβλήματα λίμναζαν. Μία ευάλωτη κοινωνική ομάδα δημιουργήθηκε, ενώ οι αρμόδιοι λησμόνησαν την ανθρωπιά και τον πολιτισμό τους...

Από την πρώτη στιγμή που ο λαός με τίμησε με την ψήφο του, θεώρησα υποχρέωσή μου να σταθώ δίπλα σ’ αυτές τις ψυχές. Όπως είπα και από του βήματος της Βουλής, «αν δεν έχουν φωνή αυτοί οι άνθρωποι εδώ μέσα, θα είμαι εγώ η φωνή τους»! Ένας διαρκής αγώνας ανάδειξης των προβλημάτων τους και προσπάθειας επίλυσής τους μόλις ξεκινούσε.

Δεν υπήρχε ως σχετικά πρόσφατα το πλέον βασικό: Δεν υπήρχε Εθνικό Μητρώο ΑμεΑ! Δεν γνώριζε, δηλαδή, το επίσημο κράτος πόσοι, ποιοι, πού κλπ. άνθρωποι με αναπηρίες υπάρχουν και, φυσικά, δεν είχαν ιδέα οι υπεύθυνοι ποιες ακριβώς ήταν οι ανάγκες τους και τι έπρεπε να κάνουν για να τις εξυπηρετήσουν. Πρώτο μας μέλημα, λοιπόν, ήταν η δημιουργία εξ αρχής ενός Εθνικού Μητρώου ΑμεΑ, με πρότασή μας στο κοινοβούλιο. Και οι αρμόδιοι άκουσαν, ήδη το Εθνικό Μητρώο ΑμεΑ είναι εδώ και λίγο καιρό γεγονός! Το πρώτο σημαντικό βήμα είχε γίνει.

Οι σύνθετες, πολύπλοκες και κουραστικές διαδικασίες για τα ΑμεΑ στις υπεύθυνες Επιτροπές αξιολόγησης ήταν ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα. Στις αρμόδιες Επιτροπές των ΚΕΠΑ δεν ήταν λίγες οι φορές που η ανθρώπινη αξιοπρέπει καταρρακωνόταν. Γυναίκες με μαστεκτομή υποχρεώνονταν να γδύνονται ενώπιον των Επιτροπών αυτών, ενώ άνθρωποι με εμφανείς παραλυσίες -κομμένα πόδια, χέρια κλπ.- έπρεπε να... αποδείξουν ότι από την προηγούμενη εμφάνισή τους στην ίδια Επιτροπή δεν είχε στο μεταξύ «φυτρώσει» το χαμένο μέλος! Πράγματα αδιανόητα, οπωσδήποτε, για τον σύγχρονό μας πολιτισμό, που όμως συνέβαιναν κατά κόρον στα ΚΕΠΑ.

Και σε αυτό το σημείο οι αρμόδιοι μας άκουσαν και, επιτέλους, έπραξαν το αυτονόητο: Απλοποιήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες των ΚΕΠΑ και πλέον έλαβε τέλος η απίστευτη ταλαιπωρία, το συχνό μαρτύριο αυτών των συνανθρώπων μας! Το ελληνικό κράτος έδειξε, έστω και αργά, ανθρωπιά σε όσους την έχουν ανάγκη και, στην πραγματικότητα, έγινε ένα κράτος σαν όλα τα άλλα -τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα-, αφού η συμπεριφορά μιας πολιτείας απέναντι στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας φανερώνει και τον βαθμό πολιτισμού της.

Είναι όλα αυτά αρκετά όμως; Λύθηκαν πια όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους με αναπηρίες στη χώρα μας; Όχι ασφαλώς. Έχουν να γίνουν αρκετά ακόμα! Διότι ναι μεν λύσαμε κάποια βασικά και ευκόλως εννοούμενα πράγματα -που έπρεπε να έχουν γίνει πράξη εδώ και δεκαετίες-, αλλά τα ζητήματα που τυραννούν τα ΑμεΑ σε καθημερινό και όχι μόνο επίπεδο εξακολουθούν να είναι πάντα εδώ και να μας θυμίζουν το χρέος μας: Ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα!

Στην παιδεία, στην δημόσια υγεία, στην εργασία, κυριολεκτικά σε κάθε τομέα της ζωής, πολλές φορές οι συμπολίτες μας με αναπηρίες νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Γιατί το επιτρέπουμε ακόμα αυτό; Ως πότε θα ανεχόμαστε καταστάσεις, όπως π.χ. την έλλειψη προσβασιμότητας του κάθε ανθρώπου παντού; Είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα και τώρα μνημειακοί, αρχαιολογικοί και άλλοι σπουδαίοι χώροι, στους οποίους δεν υπάρχει η απαραίτητη πρόσβαση για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες; Ή μήπως μας τιμά το γεγονός, ότι άνθρωποι με προβλήματα όρασης ή κώφωσης δεν εξυπηρετούνται σε κάθε υπηρεσία, εξαιτίας της έλλειψης στοιχειώδους σχετικής τεχνολογίας που να τους διευκολύνει στις όποιες συναλλαγές τους με το Δημόσιο;

Αυτά είναι πράγματα και καταστάσεις, που σίγουρα δεν μας τιμούν, και θα έπρεπε να αλλάξουν... χθες! Το λέω αυτό, επειδή πολλές φορές στη ζωή και στην πολιτική δεν αρκούν μόνο οι προθέσεις. Όπως και η νομοθεσία, ακόμα και αν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καταντάει «νεκρό γράμμα του νόμου», εάν δεν εφαρμοστεί σωστά και αποτελεσματικά.

Θα το επαναλάβω: Μπορούμε, λοιπόν, περισσότερα! Έγιναν μεν πράξη τα θεμελιώδη, αυτά που έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε τον ωραίο αυτό αγώνα. Έχουν ακόμα πολλά να γίνουν κι εμείς έχουμε πολλά να κάνουμε. Ένα είναι το βέβαιο: Ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Είναι θέμα ανθρωπισμού και πολιτισμού όλων μας.

* Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.

πηγή φωτό: protothema.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 19:09

Έτσι έβριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες

Καμιά φορά το βρίσιμο κάνει καλό στην υγεία. Οι αρχαίοι Έλληνες το γνώριζαν αυτό και το έκαναν στην καθημερινότητα τους. Το βρίσιμο μπορεί πολύ εύκολα να μας κάνει να αποσυμπιεστούμε από τα άγχη της καθημερινότητας.

Για παράδειγμα ένας μεγάλος δραματουργός της αρχαιότητας, ο Αριστοφάνης, έβαζε πολύ συχνά στις κωμωδίες του πολύ βρίσιμο κι αυτό είχε επηρεάσει όλους τους Αθηναίους σε μεγάλο βαθμό.

Η γλώσσα του είναι τέλειο υπόδειγμα της αττικής καθομιλουμένης. Δεν έχουμε χυδαιολογία για τη χυδαιολογία (χρήση δηλ. χυδαίας γλώσσας και εκφράσεων που να παραβιάζουν τους κανόνες της ευπρέπειας). Έχουμε αθυροστομία (βωμολοχίες, βρισιές κ.ά.) αλλά μόνον όπου επιβάλλεται από τη δράση.

Ας γελάσουμε με μερικά: «Χέσαιτο γαρ ει μαχαίσετο» («έτσι και μαχότανε, σίγουρα θα χεζότανε»). «Ποιοι κυβερνούν; Οι ευρύπρωκτοι»… Φέρε μου γρήγορα ένα χωνί για να στραγγίσω το μυαλό μου και να πω κάτι έξυπνο»… «Κράτα πάνω απ’ το κεφάλι μου αυτήν την ομπρέλα, για να μη με βλέπουν οι θεοί»… Έχεις βρώμικη φωνή, κακή ανατροφή, είσαι χυδαίος: επομένως έχεις όλα τα προσόντα για πολιτικός». Όσοι βγαίνουν τις νύχτες, πάνε για βρωμοδουλειές».

Ο Αριστοφάνης πίστευε πως με τη σάτιρά του θα βελτιώσει τα κακώς κείμενα, θα προφυλάξει την πόλη από άστοχες επιλογές και θα βοηθήσει τους συμπατριώτες του να γίνουν καλύτεροι. Πως ο ρόλος της κωμωδίας είναι παιδαγωγικός και ότι οι συμβουλές που δίνει ο χορός είναι σοφές.

Ο Αριστοφάνης εκφράζει τον πόνο τού έντιμου Αθηναίου πολίτη που μάχεται ενάντια στον ξεπεσμό της δημοκρατίας. Δεν είναι κάποιος οπαδός κόμματος που χρησιμοποιεί το θεατρικό έργο για προπαγάνδα. Είναι ένας συγγραφέας με το τυπικότατο αθηναϊκό ενδιαφέρον για την πολιτεία.

Τι γίνεται όμως με τους Αρχαίους Έλληνες; Γιατί επέλεγαν να βρίζουν; Θεωρούσαν πως το βρίσιμο έκανε καλό στην ψυχική υγεία, αρκεί να γίνεται με μέτρο και εξυπνάδα. Η βωμολοχία δρούσε σαν φάρμακο για το άγχος και το στρες. Ξαλάφρωνε την ψυχή. Σύμφωνα με τα γραπτά κείμενα που έχουν σωθεί από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων, οι πρόγονοι μας ήταν ιδιαίτερα αθυρόστομοι και έβριζαν πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Αν διαβάσετε το βιβλίο του Μάριου Βερέττα, «Τα βρωμόλογα των αρχαίων Ελλήνων», θα βρείτε αναφορές στο τρόπο που οι αρχαίοι Έλληνες έβριζαν και χυδαιολογούσαν.

Εμείς μαζέψαμε εδώ μερικές παράξενες βρισιές που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους οι αρχαίοι Έλληνες:

ΑΒΡΟΒΑΤΗΣ: Ο θηλυπρεπής άνδρας με γυναικείο βάδισμα

ΓΥΝΑΙΚΟΠΙΠΗΣ: Ο μπανιστιρτζής

ΕΣΧΑΡΑ: γυναικείο αιδοίο

ΕΥΠΥΓΟΣ: γυναίκα με ωραία οπίσθια

ΚΑΣΣΩΡΙΣ: πόpνη

ΠΟΣΘΩΝ: άνδρας με μεγάλο πέος

ΜΥΖΟΥΡΙΣ: γυναίκα που βυζαίνει πέος

ΗΔΟΝΟΘΗΚΗ: το αιδοίο

ΛΟΧΜΗ: το τριχωτό αιδοίο

ΧΑΛΚΙΔΙΤΙΣ: η πολύ φτηνή πόρνη, αυτή που εκδίδεται για ένα χάλκινο νόμισμα

pronews.gr

Σοβαρό τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες σημειώθηκε την Παρασκευή (23.12.2022) στη Ρουμανία. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 47 Έλληνες, που βρίσκονταν για διακοπές στη Ρουμανία. Από την πρόσκρουση της οροφής του λεωφορείου, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας έχασε τη ζωή του σύμφωνα με το digi24.ro.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πιο σοβαρά είναι τραυματισμένοι δυο άνθρωποι, οι δυο εξ αυτών πολύ σοβαρά. Ένας άνθρωπος έπαθε καρδιακή ανακοπή. Άγνωστη είναι η ηλικία του άνδρα που σκοτώθηκε.

Το λεωφορείο κατευθυνόταν στην πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του λεωφορείου δεν υπολόγισε το ύψος μιας προειδοποιητικής πινακίδες και αυτή “ξύρισε” την οροφή του λεωφορείου, με μοιραίο αποτέλεσμα το θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό άλλων 22.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το λεωφορείο είναι ξεκινήσει από τη Λάρισα με προορισμό το Βουκουρέστι.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

του Γιώργου Βαρεμένου*

Τέσσερεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στο Αγρίνιο κάνει ένα ψοφόκρυο και ανεβαίνω τον πεζόδρομο από το Δημαρχείο έχοντας μπροστά μου το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δένδρο -αντάξιο μίας προεκλογικής χρονιάς για τους δημάρχους. Μπροστά από τον “Βρέκο” τον βλέπω να παίζει το φλάουτό του. «Ποιός καλός δρόμος σ’ έφερε εδώ;» τον ρωτάω. Ίντρα τ’ όνομά του. Εχει έλθει οδικώς από την Εσθονία και το κρύο εδώ του φαίνεται παιγνιδάκι, μιάς και στην πατρίδα του από τον Σεπτέμβρη και δώθε κάνει μείον 10 βαθμούς. Είχε οκτώ χρόνια να έλθει στα μέρη μας. Παλαιότερα έζησε για ένα φεγγάρι στο Πήλιο και μιλάει αρκετά καλά ελληνικά. Το βράδυ κοιμάται στο αυτοκίνητο και απολαμβάνει την μαγεία της ελληνικής φύσης. Τον πληγώνει όμως η νοοτροπία των κατοίκων. «Τόσα αδέσποτα ζώα παντού και τόση αδιαφορία και σκληρότητα των ανθρώπων απέναντί τους», μου λέει. «Τέτοια μαγεία η φύση και μπάζα• παντού μπάζα. Μόνο στα Βαλκάνια το έχω δει αυτό.» Και πού το αποδίδει αυτό ο Ίντρα; «Στην τουρκοκρατία» τον ακούω έκπληκτος να λέει. «Τετρακόσια χρόνια είναι πολλά», επιμένει.

«Αυτό είναι το άλλοθί μας και θα είναι για άλλα τετρακόσια χρόνια μετά την τουρκοκρατία», του απαντάω. Σ’ αυτό το σημείο δίνω μία νοσταλγική νότα στην κουβέντα και του λέω πόσο μου αρέσει το γοτθικό ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσάς τους Ταλίν. «Όντως», μου λέει, «είναι όμορφο, αλλά στις μέρες μας όλη αυτή την ομορφιά οι άνθρωποι την βλέπουν σαν ένα mall, ψάχνοντας να πουλήσουν ο,τιδήποτε στους τουρίστες και πειράζοντας ό,τι μπορούν να πειράξουν. Στα μέρη μας», συνεχίζει ο Ίντρα, «πίνουμε πολύ. Έχουμε πρόβλημα αλκοολισμού. Να σου πω την αλήθεια, το μεσημέρι ήπια κι εγώ ένα κιλό κρασί.  Την έκανα την αμαρτία μου». «Δεν πειράζει», του απαντάω• “ασθενής και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει!» Μαθαίνω ότι μετά απ’ το Αγρίνιο θα πάει Άρτα, Γιάννενα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βέροια και, μέσω Βουλγαρίας, θα τραβήξει για την πατρίδα του, υπολογίζοντας να είναι εκεί παραμονή Πρωτοχρονιάς.  Πριν γυρίσω την πλάτη να φύγω, μου κάνει ένα κομπλιμέντο, λέγοντας ότι είναι χαρούμενος επειδή συνάντησε έναν καλό άνθρωπο. «Μην το λες αυτό Ίντρα, γιατί στις μέρες μας η ιδιότητα αυτή είναι μειονέκτημα», του αντιγυρίζω.

Φεύγοντας του εύχομαι Καλή Πρωτοχρονιά στην πατρίδα του. Καθώς απομακρύνομαι, τον ακούω να πιάνει μία νέα μελωδία στο φλάουτο και σκέπτομαι: ο χρόνος κυλάει ατέρμονα στα πλαίσια μιάς διαλεκτικής της αιωνιότητας και στην ζωή όλα είναι δρόμος!

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ίλιγγο προκαλούν τα αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων σε όλα τα είδη, και μάλιστα τις γιορτινές αυτές ημέρες το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο έντονο.

Οι πολίτες παρακολουθούν με τρόμο τα άλματα των τιμών και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αναγκάζονται μάλιστα να περικόπτουν διαρκώς αγορές αγαθών ακόμη και αναγκαίων, έτσι ώστε ακόμη και ο όρος «γιορτινό τραπέζι» να ηχεί σαν ανάμνηση.

Ο κύριος υπεύθυνος γι’ αυτήν την κατάσταση στη χώρα μας είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις, η κερδοσκοπία στην ενέργεια, στις αγορές, σε ευρύτατο φάσμα αγαθών ακόμη και βασικών, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της και της απόλυτης άρνησής  της να την αντιμετωπίσει.

 Με αμιγώς επικοινωνιακές πρωτοβουλίες, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» ή το περίφημο «food pass» είναι προφανές ότι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια έχουν γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Η κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή οφείλει να πράξει τα αυτονόητα και  να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Στη δήθεν ανησυχία της για το πώς θα βρεθεί το αντιστάθμισμα, της απαντάμε ότι ξέρει πολύ καλά πού: Ας ψάξει στις λίστες Πέτσα, στα υπερκέρδη παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, στη δήθεν φορολόγηση των διυλιστηρίων, στα γαλάζια «golden boys», στο τρελό πάρτι των απευθείας αναθέσεων.

Σε λίγους μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποτελεί παρελθόν για τη χώρα. Όμως οι πληγές που έχει ανοίξει σε κοινωνία και οικονομία είναι βαθύτατες. Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά μπροστά της.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στην «Kοινωνία Ώρα Mega».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σχολίασε σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και τις ημερομηνία αυτών: «Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη».

in.gr