Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  8:47: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 18:54

Ελληνοτουρκικά – Κ. Μητσοτάκης: Συνεχής η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ικανότητας – Μέσα στον Μάιο η επίσκεψη στην Άγκυρα

Μέσα στον Μάιο προγραμματίζεται, η επίσκεψη στην Άγκυρα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά όπου, όπως είπε, «μεγάλο αγκάθι παραμένει η ΑΟΖ».

«Το μεγάλο αγκάθι είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε μιλώντας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο.

«Ακόμα και αν δεν λύσουμε το θέμα της ΑΟΖ μπορούμε να συμφωνήσουμε πολιτισμένα ότι διαφωνούμε. Αυτό δε σημαίνει ότι η χώρα δεν εξακολουθεί να ενισχύει την αποτρεπτική της δυνατότητα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στα πρώτα τρία ελικόπτερα Romeo που παρέλαβε προ ημερών η Ελλάδα, στην αναβάθμιση των F-16 , τις φρεγάτες Belara και τα Rafale.

Η πρώτη διμερής συζήτηση για την προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία τον Μάιο, έγινε χθες κατά τη δίωρη συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, με τον Τούρκο ομόλογό της πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ στην Άγκυρα, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, θα προηγηθούν άλλες δύο συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων.

Η πρώτη στις 15 Απριλίου με την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη για τη «θετική ατζέντα» και η δεύτερη στις 22 Απριλίου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Επρόκειτο για τη δεύτερη συνάντηση του πολιτικού διαλόγου που συμφωνήθηκε να διεξαχθεί μεταξύ των δύο χωρών, παράλληλα με τη θετική ατζέντα, των λεγόμενων θεμάτων «χαμηλής πολιτικής» και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Πηγή: ertnews.gr