Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης να επικυρώσει το Μνημόνιο Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας με την Τουρκία εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, μιλώντας για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων συμμάχων του στην περιοχή.
Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, το ισραηλινό υπουργείο καταδίκασε την εξέλιξη, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα και εκφράζοντας τη στήριξή του προς τις χώρες της περιοχής που επηρεάζονται από τη συμφωνία, με αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο.
«Το Ισραήλ καταδικάζει έντονα την απόφαση της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων να επικυρώσει το Μνημόνιο Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «η συμφωνία αυτή παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των στενών συμμάχων μας στην περιοχή», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η επικύρωση του μνημονίου στις ισορροπίες της Ανατολικής Μεσογείου.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δεν περιορίστηκε στην καταδίκη της απόφασης της λιβυκής Βουλής, αλλά άσκησε ευθέως κριτική και στην πολιτική της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.
«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βλέπουμε την Τουρκία να ενεργεί με σκοπό την αποσταθεροποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου», σημείωσε στην ανάρτησή του.





















