Κυριακή, 5η Μαίου 2024  1:45: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 11:02

Πράσινοι Οικολογία: Αποικιοκρατία στη Θεσσαλία

Η κυβέρνηση χαρίζει γη, νερά και αγροτική παραγωγή στους Ολλανδούς φίλους της

Για την ολλανδική εταιρεία HVA, που ήρθε και ανέλαβε με προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού τη μελέτη ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, έχουμε τοποθετηθεί ξανά: η εταιρεία έχει παρελθόν στην εκμετάλλευση ολλανδικών αποικιών στην Αφρική, έχει αναλάβει το masterplan της Θεσσαλίας με αδιαφανείς διαδικασίες, προτείνει αντιοικολογικά και κοστοβόρα φαραωνικά έργα όπως η εκτροπή του Αχελώου και, ως άλλος Δούρειος Ίππος, προτείνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των νερών της περιοχής με τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και ελέγχου του.

Η εταιρεία, όμως, επανέρχεται για να δηλώσει το παρών και στην εκμετάλλευση της αγροτικής παραγωγής, με έναν τρόπο που, όπως παραδέχεται, τον εμπνέεται από την εμπειρία της στην Αφρική. Αναλαμβάνει παραχωρήσεις γης διάρκειας αρκετών δεκαετιών, κατευθύνει την παραγωγή κατά παραγγελία των μεγάλων επενδυτών – πελατών της σε παγκόσμια κλίμακα, στήνει τα εργοστάσια και το μηχανισμό και πλουτίζει με το μότο “Η αγορά θα είναι ο κόσμος, όχι η Ελλάδα”.

Είναι τυχαίο ότι τη μελέτη ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας χρηματοδότησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών;

Είναι τυχαίο ότι στελέχη της HVA συνδέονται με την κυβέρνηση, το Υπερταμείο και την κυβέρνηση Σαμαρά;

Είναι τυχαίο ότι η μελέτη της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία φορέα, που θα στελεχωθεί από κορυφαίους μάνατζερς της αγοράς με υψηλότατες αμοιβές;

Είναι τυχαίο που λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του masterplan, η κυβέρνηση συνέταξε νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού;

Είναι η ιδέα μας ή η ωμή πραγματικότητα ότι πάνω στα συντρίμμια της πολύπαθης Θεσσαλίας η κυβέρνηση και οι κολλητοί της έχουν στήσει γλέντι και μηχανορραφούν την κερδοσκοπία τους; Ότι αντί να αντιμετωπίσουν ως εθνική προτεραιότητα την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και της παραγωγικής της δυναμικής με στόχο την ωφέλεια των κατοίκων της και την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας, χαρίζει τη γη της Θεσσαλίας σε αποικιοκράτες που επωφελούνται από την καταστροφή για να στήσουν μια νέα φεουδαρχία στον τόπο μας;Η συμπρόεδρος του κόμματος Πράσινοι – Οικολογία Βασιλική Γραμματικογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Μέχρι τώρα λέγαμε ότι η μελέτη της Ολλανδικής εταιρείας HVA για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι ο Δούρειος Ίππος για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Προφανώς οι ενέργειες της κυβέρνησης μας δικαιώνουν. Όμως τελικά έρχονται και χειρότερα: η εταιρεία σχεδιάζει τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε δικό της φέουδο, σαν αυτά που ελέγχει και εκμεταλλεύεται στην Αφρική! Ο Πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπεύθυνος για το ξεπούλημα της πιο παραγωγικής περιοχής της χώρας”.

Ο Ηλίας Γιαννίρης, συμπρόεδρος του κόμματος Πράσινοι – Οικολογία, δήλωσε: “Η ολλανδική εταιρεία με τη συνέργεια του Πρωθυπουργού μας προτείνουν το πιο σκληρό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού. Η οικολογική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και η ανθεκτικότητά της απέναντι στην κλιματική αλλαγή είναι για τους Πράσινους-Οικολογία ζήτημα εθνικής προτεραιότητας. Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της Θεσσαλίας να αναλογιστούν τις συνέπειες και να εμποδίσουν τη μετατροπή της σε αποικία. Καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας να πρωτοστατήσει με θάρρος στην προστασία της περιοχής και στο σχεδιασμό του μέλλοντός της με γνώμονα τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, μακριά από φαραωνικά έργα και αναχρονιστικές αντιλήψεις, με σεβασμό στη γη, στα νερά, στα υδάτινα διαμερίσματα της Θεσσαλίας, αλλά πρωτίστως στους ανθρώπους της”.

Πράσινοι Οικολογία

Το κόμμα «Πράσινοι Οικολογία» συμμετέχει με 8 υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ

Τους υποψήφιους του «Πράσινοι Οικολογία» μπορείτε να γνωρίσετε από εδώ.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
nttps://facebook.com/prasinoi.oikologia.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.