Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 22:18

«Πόλεμο μέχρις εσχάτων» κήρυξε το Μαξίμου στον Β.Μαρινάκη: «Απολύθηκαν» οι Σ.Παπασταύρου και Γ.Μπρατάκος που είχαν παει στο σπίτι του

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις “παραιτήσεις” τους αφού είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους αν και ουσιαστικά τους «απέλυσε» για να δείξει ότι δεν υπάρχει συνδιαλλαγή με τον Β.Μαρινάκη μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης από το Ν.Ανδρουλάκη.

Με την κίνηση αυτή ο Κ.Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της Κυβέρνησης ότι οποιοσδήποτε έχει έστω και κοινωνική επαφή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αυτομάτως θα τίθεται εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Η αφορμή ήταν ότι είχαν πάει να ευχηθούν στον μέχρι πρότινος σύμμαχο της κυβέρνησης, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του μοντάζ για το έγκλημα των Τεμπών

Εν συνεχεία κάθισαν μισή ώρα όπου έκαναν και προσπάθεια να “ρίξουν γέφυρες” πλην όμως η δημοσιοποίηση του θέματος από τον Ν.Ανδρουλάκη προκάλεσε μείζον πολιτικό ζήτημα με αποτέλεσμα να παραιτηθούν.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

pronews.gr