Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 17:44

Χριστίνα Σταρακά: Ομιλία στη Βουλή - Εφιάλτης της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου ο Μητσοτάκης – Η κυβέρνηση αποσταθεροποιεί τη χώρα, δεν αργεί η στιγμή που η οργή της κοινωνίας θα την καταπιεί (βίντεο)

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά, στο πλαίσιο της συζήτησης της τριήμερης πρότασης δυσπιστίας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το δυστύχημα των Τεμπών.

Ξεκινώντας την ομιλία της η Χριστίνα Σταρακά στηλίτευσε την κυνική προσπάθεια της κυβέρνησης να διασώσει το προφίλ του Πρωθυπουργού καθώς και τον μοιραίο Καραμανλή, την ώρα που η κοινωνία βράζει από θυμό και αγανάκτηση για την επιχειρούμενη ατιμωρησία και συγκάλυψη. «Θέλει πολύ θράσος να βάζετε τον κύριο Βορίδη να αποκαλεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ‘’όργανο οικονομικών και μιντιακών συμφερόντων”, επειδή τόλμησε να ασκήσει ένα κοινοβουλευτικό μέσο βασιζόμενο σε συγκεκριμένες κατηγορίες, την ώρα που επί των ημερών σας οργιάζουν οι διευθετήσεις υπέρ των πολυεθνικών και των ημετέρων με τις ευλογίες του Μαξίμου ΑE». Και συμπλήρωσε: «Εμείς ως αντιπολίτευση έχουμε υποχρέωση αυτό τον θεσμικό κατήφορο της χώρας να τον φέρουμε στη Βουλή και εσείς να λογοδοτήσετε στις χαροκαμένες μάνες, στους συγγενείς των 57 συνανθρώπων μας και σε όλη την κοινωνία που περιμένει δικαίωση.»

Συνεχίζοντας η Χριστίνα Σταρακά έθεσε τα αμείλικτα ερωτήματα της υπόθεσης που παραμένουν αναπάντητα και αφορούν την παράνομη πρόσβαση σε κρίσιμες εγκαταστάσεις και σε αποδεικτικό υλικό λίγες ώρες μετά από μια τραγωδία εθνικού μεγέθους και στα πρόσωπα που παραποίησαν το αποδεικτικό υλικό και το διοχέτευσαν σε ΜΜΕ για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. «Η  οικοδόμηση του αφηγήματος του ανθρώπινου λάθους, ως αποκλειστικής αιτίας για το έγκλημα των Τεμπών για να αποκρυφτεί η αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 και την τραγωδία, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ακολουθεί το μοτίβο της διαφθοράς, της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας σε όλα τα σκάνδαλα που τη βαραίνουν. «Είχαν προηγηθεί οι υποκλοπές, η Πύλος, οι παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές και τη Δικαιοσύνη, τα pushbacks μεταναστών, η επίθεση στους δημοσιογράφους, η διαρροή των emails των αποδήμων» υπογράμμισε. «Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αγκομαχάει κάτω από την ακρίβεια, την εργασιακή ανασφάλεια, τις αβίωτες πόλεις, την ενεργειακή φτώχεια, τη διάλυση του πρωτογενή τομέα και τη συνολική επιδείνωση της ποιότητας ζωής. Και η οργή της, θα εκδηλωθεί σύντομα» συμπλήρωσε με νόημα.

Κλείνοντας, η βουλευτής χαρακτήρισε Εφιάλτη της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διακυβέρνηση του καθεστώς Υπαρκτού Παρακρατικού Παρεο-κρατισμού. «Το τελικό ερώτημα είναι ένα: Πόση φθορά θα έχετε προκαλέσει στη Δημοκρατία μας φεύγοντας και τι καμένη γη θα αφήσετε πίσω σας. Κι’ αυτή τη φορά, να είστε σίγουροι ότι κανένα μπάζωμα και καμία μονταζιέρα δεν θα μπορέσει να σας σώσει» κατέληξε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία εδώ.