Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 18:27

O ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του βουλευτή Μ.Ταμήλου μετά τη δήλωσή του για τα Τέμπη: «Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα»

O ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ του νομού Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος μιλώντας τα θύματα της σφαγής των Τεμπών σχολίασε: «Το 2023 πέθαναν 1977 Τρικαλινοί ανάμεσά τους και τα τρία κορίτσια. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλοι οι Τρικαλινοί…».

Τη δήλωση έκανε ο Μιχάλης Ταμήλος στο Ράδιο Ζυγός, σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στη χθεσινή (25/3/24) παρέλαση για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα όπου ήταν παρόντες γονείς των κοριτσιών από το Καστράκι, που ήταν ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά…

Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους…όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;»

Μάλιστα ο κύριος Ταμήλος μιλώντας για την πρόταση μομφής για τα Τέμπη, χαρακτήρισε τη διαδικασία ως θέατρο εντυπώσεων λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καμιά οικογένεια δεν θα τη σώσει ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης κανένας… Μόνοι οι συγγενείς θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θα τελειώσει κι αυτό και η ζωή συνεχίζεται… σιγά τώρα την πρόταση μομφής».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση για τις επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους που έναν χρόνο μετά παλεύουν για να δικαιωθούν. Ένα συγγνώμη δεν θα είναι αρκετό αυτή τη φορά. Η διαγραφή του κ. Ταμήλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολλαπλώς εκτεθειμένη Νέα Δημοκρατία».

pronews.gr