Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  2:05: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 13:03

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις»

Ξεκινώντας θα ήθελα να πω ότι έχετε «άριστες» γνώσεις για την οικονομία. Πείτε μας γιατί νομοθετείτε τα POS; Σας εκβίασαν από το Ταμείο Ανάκαμψης για την σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Και εσείς έρχεστε σε σύγκρουση με την κοινωνία, πάτε και τη νομοθετείτε τη σύνδεση, για να μην χαθούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δηλ. νομοθετείτε την σύνδεση δύο άσχετων πραγμάτων μεταξύ τους: την πώληση με την είσπραξη. Αυτό είναι αδιανόητο. Δεν έχει ξαναγίνει. Και αν δεν το κάνει αυτό η κυβέρνηση οι Έλληνες θα χάσουν λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαστε η μοναδική χώρα στην οποία γίνεται αυτό! Όμως οι υποδομές των επιχειρήσεων δεν μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό. Θα οικονομήσουν οι κολλητοί. Πρέπει όλοι να αγοράσουν ή να αναβαθμίσουν τις ταμειακές μηχανές και τα POS. Παντού βάζετε POS. Βάλτε και ένα POS στο μέτωπο του Έλληνα για το έχει πρόχειρο και να πληρώνει. Οι εταιρείες πληροφορικής και οι τεχνικοί δεν είναι έτοιμοι για όλες αυτές τις αλλαγές. Μπάχαλο τα κάνατε. Είστε μια κυβέρνηση που δημιουργεί στους Έλληνες κάθε μέρα προβλήματα. Όταν η βουλή νομοθετεί πρέπει να δει και τις αντιδράσεις και να δει τι αποτελέσματα θα έχει στην κοινωνία τις επόμενες μέρες.

Ποια είναι η κα. Δόμνα Μιχαηλίδου; Η κυρία αυτή έφερε στην βουλή μια τροπολογία, η οποία δίνει άδεια λοχείας στον Μήτσο που παντρεύεται το Νίκο. Αυτή είναι η λογική σας; Αυτή δεν έχει σχέση ούτε με τον κατά φύσιν ούτε και με το παρά φύσιν!!

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 3 της τροπολογίας το λέει καθαρά: «…σε περίπτωση απόκτησης κοινού παιδιού από ομοφυλόφιλους συζύγους, ο γονέας – δικαιούχος της κοινής παροχής του παρόντος, καθορίζεται με κοινή δήλωση των συζύγων στον ΕΦΚΑ». Ότι τι δηλαδή; Ο Γιώργος θα είναι λεχώνα;;!!

Κάποια από αυτά τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται στους ομοφυλόφιλους αφορούν στο δικαίωμα στο επίδομα παιδιού (Α21), στο αφορολόγητο λόγω τέκνων, στην άδεια πατρότητας (14 ημέρες με αποδοχές), στην γονική άδεια 4 μηνών, στην άδεια φροντίδας υιοθετημένων παιδιών, άδεια φροντίδας παιδιών που αποκτήθηκαν μέσω παρένθετης μητέρας.

Δηλ. δεν έχετε λέτε λεφτά για να δώσετε στου αγρότες, αλλά θα δώσετε χρήματα τελικά στους ομοφυλόφιλους με αυτά που νομοθετείτε.

Θέλουν να γίνουν ισότιμοι, σε έναν ρόλο μοναδικό. Σε έναν ρόλο για τον οποίο μας ζηλεύουν όλοι! Στον ρόλο της Ελληνίδας μάνας! Πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ γι’ αυτό; Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ; Καλά ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουμε τι θα κάνει.

Συμπεριφέρεστε ρατσιστικά έναντι των Ελλήνων. Από αύριο όποιος δεν πληρώνει τον ΕΦΚΑ γιατί δεν δύναται, ή έχει κενά στις πληρωμές του, θα πεθαίνει στην καρότσα. Αυτό νομοθετήσατε. Αλλά ο κάθε Χασάν, που δεν πληρώνει ασφάλιση, που δεν πληρώνει τίποτα, θα έχει δωρεάν περίθαλψη!!

Πάμε στην χθεσινή κατάντια της βουλής. Ούτε 12 ώρες δεν αφήσατε γραμμένα τα ονόματα των παιδιών από τη συγκέντρωση που έγινε χθες. Μέσα σε 12 ώρες τα σβήσατε! Κάποιοι προσπάθησαν να το φορτώσουν στον φρούραρχο. Μην τολμήσετε! Ο Δούκας έστειλε το συνεργείο, αυτός πρέπει να λογοδοτήσει. Και σίγουρα πρέπει να πει ποιος του έδωσε την εντολή. Εμείς φωνάζαμε και ρωτούσαμε ξανά και ξανά  τι είχαν τα 3 βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας; Γιατί δεν ελέγχθηκαν αφού έρχονταν από τα Σκόπια; Το γράφει σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Όταν τα έλεγα αυτά εδώ μέσα, γελούσαν κάποιοι. Γιατί έσβησαν τα βίντεο της φόρτωσης; Γιατί τα βαγόνια αυτά μετέφεραν ουσίες που χρησιμοποιούνται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Εμείς θα σβήσουμε τα ψέμματά σας.

Πού ήσασταν όλοι όταν φώναζα για το ξυλόλιο; Κανείς δεν μας στήριξε. Έσβησαν για πρώτη φορά τα βίντεο της φόρτωσης. Δεν σβήνει το αίμα των παιδιών.  Εμείς θα τους πάμε στη φυλακή όλους!

Πείτε μας πόσοι είναι οι νεκροί; Απλά, δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Η κυβέρνηση μας μίλησε για 57 νεκρούς. Επειδή όμως πρόκειται για απλά μαθηματικά, εμείς λέμε: στο τραίνο επέβαιναν 350 άνθρωποι, 195 ήταν εκείνοι που γύρισαν στην Θεσσαλονίκη με λεωφορείο, 25 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας, 20 στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, 57 έχασαν τη ζωή τους. Λείπουν άλλοι 53 άνθρωποι! Είναι στα απωλεσθέντα. Δεν ξέρουμε πού είναι. Και ξέρετε γιατί; Γιατί μπήκαν στη Λάρισα χωρίς εισιτήριο. Όταν μπαίνεις στο σταθμό της Λάρισας δεν έχεις εισιτήριο, μετά έρχεται ο ελεγκτής και βγάζεις το εισιτήριο. Αλλά εδώ λείπουν 53 ψυχές. Αυτό δεν μα αφορά;

Θέλετε στη ΝΔ να πιστέψουμε ότι δεν θα γίνει συγκάλυψη;; Να δεσμευτεί τώρα ο πρωθυπουργός για την άρση της ασυλίας των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα των Τεμπών.

Καταλαβαίνετε ότι απαξιώνετε την πολιτική με αυτά που κάνετε;

Βρήκαν τώρα οι υπουργοί της ΝΔ την ευκαιρία να κάνουν τζάμπα ταξιδάκια!! Αφού ο νόμος 5083/2024 περί επιστολικής ψήφου των αποδήμων αφορά μόνο τις ευρωεκλογές και όχι τις εθνικές εκλογές, μήπως να βρεθεί κάποιος να σταματήσει τις γελοιότητες των υπουργών, που άρχισαν τον τουρισμό στο εξωτερικό, δήθεν για «ενημέρωση των ομογενών»; Οργανώνουν δωρεάν ταξίδια ακόμα και στο Σικάγο, για ενημέρωση ολίγων ομογενών για το «επίτευγμα»! Μία άλλη υπουργός έχει κανονίσει στις 29 Μαρτίου να πάει στις ΗΠΑ, δωρεάν. Θα πάει στον κόλπο της Τάμπα, στην δυτ. Φλόριντα, για ενημέρωση στους ομογενείς του Τάρπον Σπρίνγκς. Δηλ. κάνουν τουρισμό με κρατικό χρήμα. Τρώτε το χρήμα των Ελλήνων!!! Αυτά με την Ελληνική Λύση είναι κομμένα.

Την ίδια ώρα, πετάτε τους Έλληνες έξω  από τα σπίτια τους, τα funds τους παίρνουν τα σπίτια, όταν κάποιοι υπουργοί αγοράζουν σπίτια με το τσουβάλι! Ακούμε για πολιτικό, ο οποίος το 2020 δήλωνε στην εφορία 2 σπίτια και το 2024 δήλωσε 26 σπίτια! Ακούμε για άλλο πολιτικό, που το 2020 δήλωνε 1 σπίτι και το 2024 δήλωσε 21 σπίτια. Τρίτος πολιτικός, το 2020 δήλωνε 3 σπίτια και το 2024 δήλωσε 42 σπίτια!! Και έχουμε και τον Έλληνα, που το 2020 δήλωνε 1 σπίτι και το 2024 δεν δήλωσε κανένα σπίτι! Αυτό δεν είναι κράτος επ’ ωφελεία των πολιτών, αλλά των ολιγαρχών, των καπιταλιστών και των φίλων σας.

Ο μέγας Αριστοφάνης είχε πει: «πρέπει πρώτα να έχεις γίνει κωπηλάτης, πριν πάρεις στα χέρια σου το τιμόνι». Εμείς, λοιπόν, είμαστε κωπηλάτες. Εσείς δεν είστε!! Πολλοί από εδώ μέσα δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ημέρα στη ζωή τους. Και γι’ αυτό αποτύχατε και δεν μπορείτε να κάνετε το παραμικρό επ’ ωφελεία των Ελλήνων.

Έχουμε πολλού εχθρούς. Εχθρός είναι όλο το σύστημα, γιατί σκεφτόμαστε και μιλάμε. Γιατί δεν κάνουμε δεύτερες σκέψεις και συμφωνίες με ολιγάρχες. Για  να κάνεις εχθρούς, δεν χρειάζεται να κηρύξεις πόλεμο, αρκεί να πεις ανοιχτά αυτό που σκέφτεσαι.

Υπάρχουν δύο πόλοι. Από τη μια είστε εσείς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που είστε υπέρ του Μπάϊντεν, ο οποίος έχει κάνει 17 πολέμους και κινδυνεύει να αιματοκυλήσει τον πλανήτη. Και από την άλλη είμαστε εμείς, η Ελληνική Λύση που στηρίζουμε τον Τραμπ, ο οποίος δεν έκανε κανένα πόλεμο.

Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε! Ζητάμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Θα κυβερνήσουμε με τον Θεό για τον λαό. Έτσι θα πορευτούμε. Οι Έλληνες πρέπει στις 9 Ιουνίου να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν. Γιατί όπως είχε πει ο Μπρεχτ: «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής και είναι υπέρ της αποχής και του άκυρου, είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται».