Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  2:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 13:48

Νίκος Καζαντζής: Αυτοδιοίκηση & συνέπεια

Απευθυνόμενος σε όλους τους συνδημότες μου και στον καθένα χωριστά θέλω να σας ανακοινώσω ότι δεν θα συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές έτους 2023.

Η πορεία μου στα κοινά ήταν πάντα ανεξάρτητη, αδέσμευτη και αξιοπρεπής.

Δεν κατάγομαι από πολιτική οικογένεια ούτε είχα κάποια ώθηση ποτέ από οποιονδήποτε.

Οι επιλογές μου ήταν πάντα δικές μου και δεν εξαρτήθηκαν ποτέ από συμπεριφορές άλλων. Ξεκάθαρες.

Ας μου επιτρέψετε να κάνω μία πολύ μικρή αναδρομή:

Εκλέχτηκα ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου συνεχόμενα κατά τα έτη 2002, 2006, 2010, 2014 και 2019.
Το 2012, κατά την αποχώρηση του τότε αρχηγού της παράταξης, εκλέχτηκα επικεφαλής της, μετά από δύσκολη εσωτερική εκλογική διαδικασία και την παρέδωσα ενωμένη το έτος 2014 ώστε να εκλεγεί η παράταξη πλέον δημοτική αρχή μετά από 35 περίπου χρόνια. Στις εκλογές αυτές συμμετείχα και εγώ εκ νέου και εκλέχτηκα ως πρώτος σύμβουλος απολαμβάνοντας την εκτίμηση των συνδημοτών μου για όσα είχα προσφέρει στην παράταξη μέχρι εκείνη την στιγμή.

Το έτος 2016 μετά από ανώφελες και λανθασμένες επιλογές, χωρίς καμία απολύτως δική μου υπαιτιότητα, αποσπάστηκα από την παράταξη και ακολούθησα ανεξάρτητη πορεία. Μία πορεία που έφθασε μέχρι το 2019 οπότε και συμμετείχα στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, λαμβάνοντας ένα σημαντικό για τις περιστάσεις και τις συνθήκες ποσοστό, όπου και πάλι οι συνδημότες μου, παρά τα εμπόδια και τις επιρροές, με ενέταξαν, μαζί με ακόμη τρεις (3) συμβούλους, στην μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια κατά το έτος 2020, σεβόμενος την αυτοδιοικητική μου πορεία και την συνέπεια που είχα επιδείξει, μετά από διάλογο με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής μου, αποδεχθήκαμε το κάλεσμα να συμπράξει η παράταξή μας, με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ώστε να δύναται να διοικηθεί ο Δήμος, αφού ήδη με τα διάφορα νομοθετικά πειράματα δημιουργούνταν αβεβαιότητα στην διοικητική ασφάλεια του Δήμου.
Πρέπει εδώ να σημειώσω ότι σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία δεν ζήτησα ποτέ καμία θέση από κανέναν. Ζήτησα μόνο την ψήφο των συνδημοτών μου.
Διεκδίκησα από κάθε θέση ευθύνης, που κατείχα προσωρινά, μία καλύτερη καθημερινότητα για τους συνδημότες μου, είτε ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση είτε στην Δημοτική Αρχή.

Σ’ αυτήν την πορεία είχα πάντα συνοδοιπόρους όλους εσάς, τους συνδημότες και τους φίλους μου, οι οποίοι με στηρίξατε σε κάθε βήμα μου.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτό και σας διαβεβαιώνω ότι προσπάθησα να βοηθήσω τον τόπο μου όσο μπορούσα αλλά και να μην σας απογοητεύσω. Μπορεί να μην τα κατάφερα όσο θα ήθελα και στα δύο αλλά τα κίνητρά μου ήταν πάντα έντιμα και διαυγή.

Σήμερα:

Η απόφασή μου να μην συμμετέχω ξανά σε δημοτικές εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος ανάγεται στο έτος 2019 διότι πιστεύω στην εξέλιξη των πραγμάτων και όχι στις ευκαιριακές καταστάσεις, στις αγκυλώσεις και στις μονιμότητες.

Είμαι πολύ περήφανος που δημιούργησα στελέχη τα οποία σήμερα κοσμούν τα ψηφοδέλτια διαφόρων συνδυασμών είτε στον Δήμο Αγρινίου είτε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εξάλλου αυτό είναι και ένα από τα ζητούμενα στην πολιτική. Να δημιουργείς πραγματοποιήσιμες προσδοκίες, να εμπνέεις τους άλλους και να δίνεις ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, για να έχει μέλλον ο τόπος μας.

Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους υποψήφιους/ες καλή επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και όσοι εκλεγούν να μοχθήσουν για το καλύτερο ενώ όσοι δεν εκλεγούν να πλαισιώσουν τους υπόλοιπους διότι δεν περισσεύει κανείς.

Σας ευχαριστώ όλους για όσα μου μάθατε όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι πολύτιμη γνώση που θα κουβαλάω μαζί μου.

Σας χρωστάω ό,τι έχω πετύχει.

Νίκος Καζαντζής
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Αγρινίου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 13:55