Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  7:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 19:38

Το Ιράν ετοιμάζεται για σύγκρουση με το Ισραήλ: Παραλαμβάνει την επόμενη εβδομάδα 24 Su-35 από την Ρωσία!

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει την ερχόμενη εβδομάδα 24 μαχητικά από τα πλέον σύγχρονα μαχητικά που κατασκευάζει το Su-35S.

Αυτό αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα στα οποία τονίζεται ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ιράν να ενισχύσει την αεράμυνά του τόσο με τα Su-35 όσο και με δορυφορικές υπηρεσίες και τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων.

Η υπόθεση της προμήθειας των Su-35 στο Ιράν κρατά εδώ και καιρό χωρίς έως τώρα να υπήρχε κάτι το απτό.

Μετά την αγορά ιρανικών drones αυτοκτονίας από τη Ρωσία η Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF) φέρεται να εξέτασε το ενδεχόμενο προμήθειας του Sukhoi Su-35 σε αντάλλαγμα για περαιτέρω παράδοση πυρομαχικών, drones και βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η εκπαίδευση Ιρανών πιλότων είχε ξεκινήσει την άνοιξη του 2022 και ότι τα αεροσκάφη ήταν έτοιμα να παραδοθούν το 2023.

Η συμφωνία περιελάμβανε τα 24 Su-35 που είχαν κατασκευαστεί για την Αίγυπτο, αλλά χωρίς έως και σήμερα να υπήρχαν σαφείς αναφορές για την παράδοσή τους στο Ιράν.

Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim στις 28 Δεκεμβρίου 2022 και στις 15 Ιανουαρίου 2023 από έναν Ιρανό βουλευτή που είπε ότι οι προμήθειες θα ξεκινούσαν την άνοιξη και είπε επίσης ότι το Ιράν έχει παραγγείλει από τη Ρωσία συστήματα αεράμυνας και πυραύλων ως καθώς και ελικόπτερα.

Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2023, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Mohammad-Reza Gharaei Ashtiani, έκανε ασαφείς δηλώσεις αναφέροντας ότι το Ιράν επανεξετάζει την απόκτηση του Su-35 λόγω αυξανόμενων επενδύσεων σε δυνατότητες κατασκευής εγχώριων μαχητικών, οδηγώντας σε ορισμένες πηγές να δηλώσουν ότι η συμφωνία έχει καταρρεύσει.

Στο μεσοδιάστημα η ιρανική Αεροπορία έχει παραλάβει το προηγμένο εκπαιδευτικό Yak-130.

Στις 28 Νοεμβρίου 2023, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ιράν ανακοίνωσε ότι το Ιράν είχε ολοκληρώσει μια συμφωνία για την αγορά αεροσκαφών Su-35 από τη Ρωσία, αν και δεν κοινοποιήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ποσότητα ή το χρονοδιάγραμμα.

Τρίωρα όλα δείχνουν, ότι και μετά την ένταση με το Ισραήλ, το Ιράν φαίνεται να προχωρά στην απόκτηση των αεροσκαφών, θεωρώντας ότι θα το ενισχύσουν σημαντικά.

pronews.gr

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 19:45