Πέμπτη, 18η Σεπτεμβρίου 2025  12:48: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2025 13:47

Αναφορά Βουλευτού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με: «Αίτημα πολίτη υποκείμενου σε πολυάριθμα νοσήματα και παθήσεις για αρτιότερη και ταχύτερη ανταπόκριση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του Αγρινίου»

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αθήνα,  10/9/2025

Της:

Αθανασίου Μαρίας, Βουλευτού Β'2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:

Την κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:

«Αίτημα πολίτη υποκείμενου σε πολυάριθμα νοσήματα και παθήσεις για αρτιότερη και ταχύτερη ανταπόκριση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του Αγρινίου, στο οποίο υπάγεται από πλευράς γεωγραφικής δικαιοδοσίας, όσον αφορά στην έκδοση της γνωμάτευσης που τον αφορά, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης στην οποία ο εν λόγω έχει προ καιρού υποβληθεί από επιτροπή του εν λόγω φορέα»

Κυρία και Κύριε Υπουργοί,

Συμπολίτης μας υποκείμενος σε πολυάριθμα νοσήματα και παθήσεις, μας προώθησε ανοικτή επιστολή, την οποία απηύθυνε στον πρωθυπουργό και στον Υπουργό Υγείας της κυβέρνησης αλλά και στα μέλη της Βουλής, όπου μας απαριθμεί την πληθώρα των παθήσεων που έχει και τη σοβαρότητα αυτών, αλλά κυρίως, την δυσχέρειά του να ανταποκριθεί από οικονομικής πλευράς στο κόστος της αγοράς των φαρμάκων και των μετακινήσεών του προς τους αρμόδιους ιατρούς και προς τις νοσοκομειακές δομές που του παρέχουν υγειονομική φροντίδα. Το κόστος αυτό είναι προφανές ότι θα ελαττωνόταν, αν εκδιδόταν σε σύντομο χρόνο η απαραίτητη γνωμάτευση που θα οδηγήσει στην αρμόδια και έγκυρη απόδοση ποσοστού αναπηρίας, εκ της οποίας εξέλιξης θα προκρινόταν η δυνατότητα αξιοποίησης του ανάλογου επιδόματος αναπηρίας προς κάλυψη μεγάλου μέρους αυτών των δαπανών.

Κατόπιν επικοινωνίας του μαζί μας, ο ανωτέρω συμπολίτης μας μας ζήτησε να διαμεσολαβήσουμε ενώπιόν σας, διαβιβάζοντας προς το μέρος σας το αίτημα για λήψη των απαραίτητων πολιτικών πρωτοβουλιών, προκειμένου να επιταχυνθεί η έκδοση από το ΚΕΠΑ της γνωμάτευσης που τον αφορά, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης, στην οποία ο εν λόγω έχει προ καιρού υποβληθεί από επιτροπή του εν λόγω φορέα. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω και αφού λάβετε υπόψη τα αναφερόμενα στη συνημμένη επιστολή, σας παρακαλώ, να τα εξετάσετε και να αποφανθείτε σχετικά

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Αθανασίου Μαρία

Η ανωτέρω αναφερόμενη ανοικτή επιστολή

 

Ανοικτή Επιστολή

01/09/2025

Προς τον κύριο Πρωθυπουργό Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης προς τον κύριο Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη

Κοινοποίηση: Σε όλους τους κυρίους Αρχηγούς Κομμάτων και καθώς σε όλους τους Βουλευτάς της Βουλής των Ελλήνων

Κύριοι, έλαβα την τόλμη να σας γνωρίσω τα εξής που συμβαίνουν με τις επιτροπές της Υπηρεσίας ΚΕΠΑ αναπήρων                                                         και να γίνω πιο

σαφής μας φέρονται σαν να είμαστε σκουπίδια και όχι άνθρωποι και επιπλέον αμφιβάλουν και ρωτούν ότι αν πράγματι έχω κάνει χειρουργεία.

Συγκεκριμένα σε μένα παρόλο που έχω προσκομίσει όλες τις γνωματεύσεις των Ιατρών που με παρακολουθούν και παραθέτω τις παθήσεις:

  1. Χειρουργείο Τάρσεο στο αριστερό πόδι.
  2. Χειρουργείο Πολύποδα παχέος εντέρου, κάνοντας στη συνέχεια πολλές Χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία Βοήθεια», στο ογκολογικό τμήμα.
  3. Χειρουργείο Χολής που ήταν πολύ επώδυνο διότι μετά το χειρουργείο και για διάρκεια περίπου 6-7 μήνες η τομή δεν έκλεινε και χρειάστηκαν πάρα πολλές αλλαγές που κόστισαν πολλά λεφτά για μένα, περίπου 1.200€.
  4. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε κολπική μαρμαρυγή με ανεύρυσμα 4- 8.
  5. Παρουσιάστηκε επίσης Νευρική Ανεπάρκεια που η Θεράπων Ιατρός Νεφρολόγος με έβαλε σε ενεσοθεραπεία κάνοντας πάρα πολλές

 

ενέσεις, καθώς και ενδοφλέβια θεραπεία σιδήρου διότι ο αιματοκρίτης κατέβηκε σε 27 βαθμούς.

  1. Με παρακολουθεί και Ιατρός Πνευμονολόγος δίνοντας και αυτός φαρμακευτική αγωγή και ελέγχει τους πνεύμονες βγάζοντας πλάκες θώρακος.
  2. Με παρακολουθεί και Ιατρός Ορθοπεδικός για τα κτυπήματα που είχα στα πόδια μου από ένα ατύχημα δίνοντας και αυτός φαρμακευτική αγωγή.
  3. Παρακολουθούμαι από Ιατρό Ρευματολόγο διότι έχω μια αστάθεια και ένα κάψιμο στα πόδια και τα χέρια που χρειάζεται να κάνω Ηλεκτρογραφήματα για να διαπιστώσει από πού προέρχεται. Αυτά δε γίνονται ούτε στο ΙΚΑ και Νοσοκομείο Αγρίνιου και είμαι υποχρεωμένος να τα κάνω σε Ιδιώτη Ιατρό τα οποία κοστίζουν 200€, τα οποία αδυνατώ να τα δώσω, όμως δε μπορώ να συντηρηθώ μόνος μου και είμαι σε συνεχή ταλαιπωρία.
  4. Με όλα αυτά που σας έχω αναφέρει πιο πάνω η ψυχική μου διάθεση δε μου επιτρέπει να είμαι σε Νορμάλ κατάσταση και έχω συχνά ραντεβού με τον ψυχίατρο όπου μου δίνει φαρμακευτική αγωγή. Με όλες αυτές τις παθήσεις, οι οποίες είναι μη αναστρέψιμες, οι εκάστοτε επιτροπές των ΚΕΠΑ με τις ενέργειές του και συμπεριφορές μου δημιουργούν περισσότερο άγχος και ταλαιπωρία και όχι δικαίωση.

Συγκεκριμένα επισκέπτομαι κάθε 4-5 μήνες το ογκολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο «Παναγία Βοήθεια» Πατρών για επανέλεγχο γιατί αυτό μου συνιστούν οι Ιατροί για να προλάβουν τυχόν επιδείνωση της ασθένειάς μου στην μετάσταση.

Για τη μετακίνηση στην Πάτρα χρησιμοποιώ ταξί το οποίο κοστίζει 120€. Με συνοδεύει και ένα άτομο το οποίο πληρώνω δίχως να πάρω κάποια αποζημίωση. Τελειώνοντας σας γνωρίζω ότι η

 

φαρμακευτική αγωγή των Ιατρών που συνταγογραφοΰν είναι πολλά φάρμακα που κοστίζουν 25% και άλλα στο 40% και 50%.

Τελευταία πέρασα επιτροπή στο ΚΕΠΑ                         κατ' οίκον στις

24/07/2025 αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία απάντηση για την απόφαση. Αυτά συμβαίνουν μόνο στα ΚΕΠΑ

Σας δηλώνω ότι είμαι μέλλος τους συλλόγου ΑΜΕΑ - ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» με διεύθυνση Μάρκου Μπότσαρη Αγρίνιου παίρνοντας μέρος στις εκλογές του συλλόγου.

Με όλα αυτά κύριοι της Βουλής των Ελλήνων πιστεύω ότι θα πράξετε τα δέοντα ώστε οι επιτροπές των ΚΕΠΑ να απονείμουν το δίκαιο και όχι με τις συμπεριφορές τους να επιφέρουν στους ανήμπορους ανθρώπους την αδικία και την ταλαιπωρία.

Μετά τιμής σας χαιρετώ

με πολύ εκτίμηση

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call