Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  11:23: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 19:18

Σ.Κασσελάκης: «Θα επαναφέρουμε τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο – Ανοιχτό το θέμα της μονιμότητας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε σήμερα πως σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός θα επαναφέρει τον 13ο και τον 14ο μισθό στο Δημόσιο.

Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτηση για το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρθηκε σε «υποστελέχωση και ανασφάλεια του Δημοσίου» και πρόσθεσε πως «ο Έλληνας πολίτης πρέπει να αξιολογεί την αποδοτικότητα του Δημοσίου». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μίλησε για «επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο».

«Έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση»

Όσον αφορά στον τομέα της Υγείας, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δήλωσή του «περί επιπλέον επένδυσης τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ» και τόνισε ότι «έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση». Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε την τροπολογία που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., την οποία απέρριψε η Ν.Δ.. «Να σταματήσουμε να είμαστε η χώρα της ατιμωρησίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και των βουλευτικών προνομίων σε περίπτωση που εκλεγεί ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε τη σημασία της ύπαρξης του κοινωνικού κράτους και έκανε λόγο για «φτωχοποίηση της Ελληνίδας και του Έλληνα». Σχετικά με τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως ζητά την ανατροπή, τονίζοντας πως το κόμμα του «είναι δημοκρατικό και προοδευτικό». Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Έχω έναν στόχο. Θέλω το κόμμα μας να αλλάξει αυτόν τον τόπο προς την πρόοδο, την αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία, προς τις αξίες της αλληλεγγύης. Βλέπω μία κοινωνία σαν να έχει μούδιασμα, χαμηλών προσδοκιών, σε παραίτηση. Δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον μας. Δεν είμαστε μία κοινωνία της ατομικής ευθύνης».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε: «Σε όλα τα νησιά που έχω πάει, είναι πραγματικά συνταρακτική, σοκαριστική η κατάσταση. Γίνονται χημειοθεραπείες χωρίς ογκολόγους. Υπάρχει εξοπλισμός χωρίς ακτινολόγους. Δεν υπάρχουν ψυχίατροι. Στη Νίσυρο μίλησα με δύο μπαμπάδες ανήλικων παιδιών που υπέστησαν παρενόχληση και με ένα από αυτά τα παιδάκια, δεν υπάρχει ψυχίατρος. Δεν υπάρχει ψυχίατρος και στην Κω. Πάει για λίγες μία ψυχίατρος από τη Ρόδο».

«Δεν υπάρχει άλλο τόσο προοδευτικό κόμμα»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περί ανατροπής και διενέργειας εθνικών εκλογών, λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει εκλογές αρά θεωρώ το θέμα δυστυχώς για τον ελληνικό λαό λήξαν. Την ανατροπή τη ζητώ ως επιβράβευση της προσπάθειας που έχουμε κάνει για πρώτη φορά να έχουμε να έχουμε ένα κόμμα που έχει ανοιχτεί στην κοινωνία. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που εμπιστεύτηκε την κοινωνία για να καθορίσει το ψηφοδέλτιό του. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει τόσο ξεκάθαρη στάση για την ισότητα στον γάμο, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα κάνουν να κλείσουν τα δημόσια πανεπιστήμια στα νησιά μας. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να είναι τόσο βαθιά προοδευτικό και ξεκάθαρο».

pronews.gr