Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  4:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 18:33

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς τα πήγαν οι celebrities που φιλοδοξούσαν να «βγουν» δήμαρχοι

Ουκ ολίγοι αναγνωρίσιμοι Έλληνες συμμετείχαν ως υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Κάποιοι κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους «ρευστοποιώντας» την απήχηση που τους χάρισε το επάγγελμά τους, ενώ κάποιοι άλλοι απέτυχαν.

Για παράδειγμα, ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας -κατά κόσμον Χαράλαμπος Ρασσιάς- κατέβαινε ως υποψήφιος δήμαρχος στο Χαλάνδρι, ωστόσο, ο συνδυασμός του κατετάγη στην τρίτη θέση με ποσοστό 14,91%, καθώς έλαβε 3.857 σταυρούς.

Ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος θεωρείται αρκετά έμπειρος αυτοδιοικητικός καθώς ασχολείται εδώ και χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν κατάφερε να εκλεγεί Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, καθώς ο συνδυασμός του πήρε το 24,9%, δηλαδή 74.923 ψήφους.

Στο ψηφοδέλτιο του νέου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ήταν η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (κεντρικός τομέας) που πήρε 2.277 σταυρούς, η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη (νότιος τομέας) που έλαβε 9.511 ψήφους, ο πρώην παίκτης του Survivor Σάκης Κατσούλης (δυτικός τομέας) που εξασφάλισε στήριξη από 6.209 πολίτες, ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης που σάρωσε στον κεντρικό τομέα καθώς ήρθε δεύτερος με 10.218 ψήφους και η Ολυμπιονίκης Βασιλική Μιλλούση στον νότιο τομέα με 11.617 σταυρούς.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποψηφιότητα είχε θέσει ο τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας, ο οποίος έλαβε 2.050 σταυρούς.

Υποψηφιότητα για δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είχε θέσει και ο Βαγγέλης Σερίφης, ευρέως γνωστός ως DJ Rico, ωστόσο κατετάγη τέταρτος με μόλις 7,27 %, έχοντας λάβει 1.466 ψήφους.

Στο Περιστέρι, ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης επανεκλέγη δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ανδρέα Παχατουρίδη, καταφέρνοντας να βγει τρίτος στη σειρά κατάταξης με 3.386 σταυρούς.

Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ο τραγουδιστής και πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Μπίγαλης έλαβε 183 ψήφους με τον συνδυασμό του ηθοποιού Γιάννη Βούρου που επανεξελέγη δήμαρχος.

Στον ίδιο δήμο υποψήφιος ήταν και ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης, ο οποίος ήρθε δεύτερος σε σειρά προτίμησης με 407 σταυρούς.

Ο τραγουδιστής Λάμπης Λιβιεράτος κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήµο Λυκόβρυσης-Πεύκης με τον συνδυασμό της Μαρίνας Πατούλη και πήρε 125 ψήφους καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Στον δήμο Αγίας Παρασκευής την τύχη της δοκίμασε και η Ιωάννα Πηλιχού, η οποία κατετάγη τρίτη στο ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη με 97 σταυρούς.

Ούτε όμως το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη στερούταν «λάμψης» από τη showbiz, καθώς μαζί του κατέβηκε η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά λαμβάνοντας 1.485 ψήφους, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης που πήρε 929 σταυρούς, ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας που ψηφίστηκε από 986 Αθηναίους και η Κατερίνα Γκαγκάκη με 3.945 ψήφους.

pronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 22:11