Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 13:41

Oπτική ψευδαίσθηση: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει πολλά για εσάς

Μια νέα οπτική ψευδαίσθηση έχει γίνει viral τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο.

Μεγαλώνοντας, πιθανότατα σας είχαν βάλει κάποια ταμπέλα – π.χ. «ο αθλητικός», «το δραματικό παιδί» ή «ο εγκεφαλικός».

Και παρόλο που έχει περάσει περισσότερος καιρός απ’ ό,τι θα θέλαμε να παραδεχτούμε από τότε που φύγαμε από το σχολείο, αυτές οι ταμπέλες μας έχουν κολλήσει από τότε.

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση πρόκειται να αμφισβητήσει όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για τον εαυτό μας.

Η εταιρεία Funding Circle συνεργάστηκε με την ψυχολόγο Dr Rebecca Spelman για να καταλήξουν σε αυτή την εικόνα που δημιουργείται από υπολογιστή και αποκαλύπτει πολλά για το άτομο που την βλέπει.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι άνθρωποι γενικά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες – είτε είστε αυτός που σκέφτεται τη «μεγάλη εικόνα», είτε αυτός στον οποίο απευθύνονται οι άλλοι για βοήθεια, είτε ο «επιχειρηματικά δημιουργικός».

Αν βλέπετε έναν κροκόδειλο σε αυτή τη φωτογραφία, αυτό σημαίνει ότι ανήκετε στην τελευταία κατηγορία.

Η ειδικός υποστηρίζει ότι οι «Business Creatives» είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι στο να «προσαρμόζονται και να αντιδρούν» στις προκλήσεις.

Αν όμως βλέπετε μόνο τη φωτογραφία ενός νησιού, είστε η δεύτερη κατηγορία, ο τύπος «Go-To» που όπως υποδηλώνει το όνομα, σημαίνει ότι είστε φυσικός ηγέτης και καλός με τους ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, οι «Big Picture Thinkers» μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τόσο τον κροκόδειλο όσο και το νησί σε αυτή τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε από υπολογιστή.

Όπως όρισαν οι ειδικοί, πρόκειται για κάποιους που δεν εστιάζουν τόσο πολύ στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, ισχυρίστηκαν ότι είναι πιο ικανοί για την επίλυση μεγαλύτερων προβλημάτων και άνετοι στο να εμπιστεύονται απλώς το ένστικτό τους.

Πηγή: iefimerida.gr