Πέμπτη, 15η Οκτωμβρίου 2026  10:34: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2026 19:40

Ν.Πλακιάς για Κ.Βελόπουλο: «Έδειχνε φωτογραφίες οστών ζώων και έλεγε ότι είναι από θύματα στα Τέμπη»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η παρουσίαση από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, φωτογραφιών με οστά, τα οποία ο ίδιος υποστήριξε ότι συνδέονται με το έγκλημα των Τεμπών.

Συγγενείς θυμάτων και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα αφορούν ζώα και όχι ανθρώπους, επικαλούμενοι στοιχεία από την υπόθεση.

Πλακιάς: Έκπληκτος είδα τον Βελόπουλο να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι είναι από θύματα στα Τέμπη

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο κ. Βελόπουλος παρουσίασε φωτογραφίες, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζουν οστά θυμάτων που εντοπίστηκαν στις περιοχές Κουλούρι και Παντρεμένο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι φωτογραφίες είχαν βρεθεί σε κιβώτια κοντά στο γραφείο του ανακριτή της υπόθεσης, Σωτήρη Μπακαΐμη, και δεν είχαν συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατευθύνθηκε, μάλιστα, προς τα υπουργικά έδρανα και άφησε τις φωτογραφίες μπροστά στον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο κ. Φλωρίδης αντέδρασε έντονα, καλώντας τον να «σταματήσει τις γελοιότητες».

Η αντίδραση του Νίκου Πλακιά

Την παρουσίαση των φωτογραφιών σχολίασε με ανάρτησή του ο Νίκος Πλακιάς, συγγενής θυμάτων της τραγωδίας, υποστηρίζοντας ότι τα οστά που εμφανίστηκαν στη Βουλή προέρχονται από ζώα.

«Να ενημερώσω τον κύριο Βελόπουλο ότι αυτά τα οστά που δείχνει στη Βουλή είναι από σκύλο και ένα βοοειδές», έγραψε, αναφέροντας ότι είχαν εντοπιστεί στον χώρο όπου είχαν μεταφερθεί μπάζα.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για προσοχή στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τέτοια ευρήματα, τονίζοντας ότι μεταξύ των οστών που εντοπίστηκαν μετά την τραγωδία υπήρχαν και οστά των παιδιών του.

«Την άλλη φορά που θα μιλάτε για οστά και θα δείχνετε φωτογραφίες, να είστε πολύ προσεκτικός, γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου και δεν θα ήθελα να τα δείχνει κανένας και για κανένα λόγο», σημείωσε.

Η παρέμβαση του Βαγγέλη Βλάχου

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Βαγγέλης Βλάχος, αδελφός του Βάιου Βλάχου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο σημείο. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ υποστήριξε ότι τα οστά στις φωτογραφίες είναι ζωικής προέλευσης και δεν σχετίζονται με ανθρώπινο βιολογικό υλικό από την τραγωδία.

«Τα συγκεκριμένα οστά στις φωτογραφίες είναι από ζώο, δεν έχουν σχέση με το ανθρώπινο βιολογικό από τα Τέμπη που βρέθηκε αργότερα», ανέφερε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι σχετικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία και επικαλέστηκε έκθεση πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με την οποία, όπως έγραψε, στις 15 Οκτωβρίου 2024 ανθρωπολόγος είχε αποδώσει ορισμένα οστά σε σκύλο και άλλα σε αγελάδα.

Ο κ. Βλάχος χαρακτήρισε την παρουσίαση των φωτογραφιών προσβλητική για τις οικογένειες των θυμάτων, ιδίως για εκείνες των οποίων συγγενικά πρόσωπα είχαν ανθρώπινο βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε στις περιοχές Κουλούρι και Πηγάδια.

«Μην ευτελίζετε άλλο την υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το ζήτημα.

pronews.gr

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call

Πολυμέσα

Την παρουσίαση των φωτογραφιών σχολίασε με ανάρτησή του ο Νίκος Πλακιάς, συγγενής θυμάτων της τραγωδίας, υποστηρίζοντας ότι τα οστά που εμφανίστηκαν στη Βουλή προέρχονται από ζώα.

Διαφημιστική Προβολή στα site της West Media Group