Κυριακή, 7η Σεπτεμβρίου 2025  8:12: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2025 18:13

Ο ουκρανικός Στρατός προειδοποιεί για μεγάλη ρωσική επίθεση ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις στο Ντόνετσκ

Το 7ο ουκρανικό Σώμα Στρατού προειδοποίησε ότι ο ρωσικός Στρατός συγκεντρώνει μαζικά Ταξιαρχίες πεζοναυτών και ειδικών δυνάμεων για να επιτεθεί στις 5 πόλεις φρούρια το Ποκρόβσκ που έχουν ήδη περικυκλώσει,Σλαβιάνσκ, το Κραματόρσκ, την Ντρουζκόβκα και την Κονταντίνοφκα την οποία έχουν περικυκλώσει επίσης, ενώ ομάδες των  ειδικών δυνάμεων Alhpa έχουν εισέλθει ήδη στην πόλη. 

Ταυτόχρονα οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο E-40 από το Ιζιούμ στο προς Σλαβιάνσκ, διαταράσσοντας την ουκρανική εφοδιαστική «αλυσίδα».

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις ουκρανικών υπηρεσιών ότι οι ρωσικοί σχηματισμοί που επιχειρούν στο Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), έχουν φτάσει αυτή την στιγμή στο μεγαλύτερο επίπεδο συσσώρευσης δυνάμεων από το 2022.

Και όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την τελική επίθεση για «να τελειώνουν» με το Ντονέτσκ, το οποίο αποτελεί και την «γραμμή Μαζινό» των Ουκρανών: Πίσω από αυτήν ως αμυντική τοποθεσία, υπάρχει μόνο το Κίεβο.

Εν τω μεταξύ ο δυτικός Τύπος αρχίζει να αναφέρει ότι στην Ουκρανία ο νικητής θα είναι αυτός που θα επιβάλλει τους όρους συνθηκολόγησης και προφανώς η ηττημένη Ουκρανία θα παραδοθεί.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το σφοδρό πλήγμα στην καρδιά του Κιέβου: η Ρωσία έπληξε καίρια το ίδιο το κτίριο του Ουκρανικού Υπουργικού Συμβουλίου στην οδό Χρουσέφσκι.. για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής, ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Και αυτό έχει τη σημασία του.

Κάθε νύχτα χειρότερη από την προηγούμενη

Τη νύχτα που πέρασε η Ουκρανία βίωσε τη χειρότερη μέχρι σήμερα νύχτα επιθέσεων, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, με μακράς εμβέλειας drones, καθώς καταγράφηκαν 805 Shahed και «εικονικά», από τα οποία 747 καταρρίφθηκαν ή εξουδετερώθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνολικά εκτοξεύτηκαν:

9 πύραυλοι cruise Iskander-K

4 βαλλιστικοί Iskander-M/KN-23 (όλοι έπληξαν τους στόχους τους).

Αυτό που έχει9 σημασία είναι κάθε νύχτα πλέον γίνεται η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες καθώς οι Ρλωσοι όχι μόνο εντείνουν τις επιθέσεις τους αλλά σκοπεύουν να σκεπάσουν κυριολεκτικά την Ουκρανία με drones και βαλλιστικούς πυραύλους πριν εξαπολύσουν τη μεγάλη επίθεση προς τα δυτικά.

Την ίδια ώρα η Πολωνία έθετε την Αεροπορία της σε επιφυλακή λόγω «ρωσικής δραστηριότητας στην Ουκρανία»

Η πολωνική Αεροπορία δήλωσε ότι έθεσε τα αεροσκάφη της σε επιφυλακή εν μέσω ρωσικής δραστηριότητας στην Ουκρανία τη νύχτα της 7ης Σεπτεμβρίου, τόνισε σε μήνυμα της η Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πολωνικού εναέριου χώρου, ο επιχειρησιακός διοικητής των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίστηκε, πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν στον εναέριο χώρο, και τα επίγεια συστήματα αεράμυνας και αναγνώρισης με ραντάρ έχουν «φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας».

Ο στρατός πρόσθεσε ότι παρακολουθεί την τρέχουσα κατάσταση.

pronews.gr

Πολυμέσα

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call