Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, προχώρησε σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, αποστέλλοντας θερμές ευχές στους Έλληνες.
Η εκλεκτή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, επέλεξε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, να προχωρήσει στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, με μια αναφορά στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.
Η Κ.Γκιλφόιλ απήυθηνε εγκάρδιες ευχές στους Έλληνες με μια δημοσίευσή που συνοδευόταν από την εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας, ενώ στο φόντο ακουγόταν ο ύμνος «Αγνή Παρθένε Δέσποινα» με τη φωνή του Πέτρου Γαϊτάνου.
H μελλοντική πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες σε άλλη της ανάρτηση είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με λευκά κτίρια από κάποιο ελληνικό νησί και μια λεζάντα-διαφήμιση για το ελληνικό καλοκαίρι, που έγραφε: «Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα θα προσθέσει 10 επιπλέον χρόνια στη ζωή σας» και άλλη μια φωτογραφία από πέτρινη εκκλησία με ένα χαρακτηριστικό εικόνισμα της Παναγίας πλαισιωμένο από αναμμένα κεριά.