Τρίτη, 22η Ιουλίου 2025  11:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2025 18:01

Οι Ρώσοι εκκαθάρισαν το Μελόβοε στο Κουπιάνσκ από τις τελευταίες δυνάμεις των Ουκρανών (βίντεο – σκληρές εικόνες)

Ο ρωσικός Στρατός συνεχίζει την επιχείρησή του στην ευρύτερη περιοχή του Κουπιάνσκ, προχωρώντας σε σφοδρές συγκρούσεις με άνδρες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν από λογαριασμούς ενημέρωσης στο telegram, παρουσιάζονται ενδεικτικές εικόνες από την αιφνιδιαστική συμμετοχή ομάδων εφόδου των Ρώσων στον οικισμό Μελόβοε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι ίδιες πηγές, αναφέρεται η εξόντωση τουλάχιστον 23 Ουκρανών στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονταν στον οικισμό πριν την γενική εκκαθάρισή του από τους Ρώσους.

Το Κουπιάνσκ είναι ο δεύτερος βασικός στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις μετά την κατεύθυνση Ποκρόφσκ-Κοστιαντίνιβκα, εξηγεί ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Βασίλ Πέχνο.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει τη δραστηριότητά τους κατά μήκος των συνόρων, προσπαθώντας να πιέσουν την ουκρανική άμυνα και να προετοιμάσουν το έδαφος για μια προέλαση στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Πέχνο:

«Αν μιλήσουμε για την περιοχή του Χάρκοβο, έχουμε δει εχθρικές προσπάθειες να προωθηθούν στις παραμεθόριες περιοχές – τους οικισμούς Μίλοβ και Αμπάρνε.

Αυτές είναι όλες κινήσεις κατά μήκος των συνόρων με κατεύθυνση το Βελίκι Μπουρλούκ. Περίμενα ότι ο εχθρός θα εντείνει τη δραστηριότητά του εκεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει. Ωστόσο, δεν το αποκλείω τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν την περιοχή Κουπιάνσκ, την ίδια την πόλη.

Ουσιαστικά, προσπαθούν να πιέσουν τα στρατεύματά μας κατά μήκος των συνόρων», δήλωσε ο Πέχνο.

Σύμφωνα με τον παρατηρητή, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από το Κουπιάνσκ, παρόλο που παραμένει για αυτούς προτεραιότητα.

«Το Κουπιάνσκ είναι ο δεύτερος κύριος στόχος τους μετά την περιοχή του Ντόνετσκ, μετά την κατεύθυνση Ποκρόφσκ-Κοστιαντίνβκα», λέει ο Πέχνο για να συμπληρώσει:

«Προς το παρόν, οι Ρώσοι δεν έχουν τη δύναμη να ασκήσουν σοβαρή πίεση στο μέτωπο. Είναι κυρίως συγκεντρωμένοι στη δεξιά όχθη του ποταμού Όσκιλ και βόρεια του Κουπιάνσκ. Μονάδες πεζικού επιχειρούν εκεί, καθώς οι κατακτητές δεν μπορούν να μετακινήσουν εξοπλισμό κατά μήκος του Όσκιλ. Ταυτόχρονα, η εχθρική επιθετική δραστηριότητα στην αριστερή όχθη έχει μειωθεί απότομα.

Φαίνεται ότι δεν μπορούν να ασκήσουν πλήρη πίεση σε όλα τα τμήματα του μετώπου ταυτόχρονα και να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα όπως αυτά που βλέπουμε τώρα κοντά στο Ποκρόφσκ», πρόσθεσε ο Πέχνο.

pronews.gr

Πολυμέσα

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call