Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ, προειδοποίησε σήμερα την Δαμασκό για «επώδυνα πλήγματα», μετά τη βία που ξέσπασε στην Σουέιντα, η οποία κατοικείται κυρίως από Δρούζους.
«Τα σήματα που εστάλησαν στη Δαμασκό τελείωσαν, τώρα έρχονται τα επώδυνα πλήγματα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και υποσχέθηκε ότι ο ισραηλινός στρατός «θα επιχειρήσει με δύναμη» στη συριακή περιοχή της Σουέιντα, στη νότια Συρία, για να «εξοντώσει τις δυνάμεις που επιτέθηκαν στους Δρούζους μέχρι την πλήρη αποχώρησή τους».
Ο Ι.Κατζ προειδοποίησε τη συριακή κυβέρνηση να «αφήσει ήσυχους τους Δρούζους» μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Σουέιντα.
Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους Δρούζους πολίτες του Ισραήλ να μην διασχίσουν τα σύνορα προς τη Συρία, λέγοντας ότι σήμερα η κατάσταση εκεί είναι «πολύ σοβαρή» και υπάρχει κίνδυνος να απαχθούν ή να σκοτωθούν.
Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε έναν στρατιωτικό στόχο κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Συρίας, στη Δαμασκό.
Μάρτυρες από τη συριακή πρωτεύουσα είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν μια έκρηξη στον τομέα όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο και είδαν πυκνό καπνό να υψώνεται από το σημείο, λίγη ώρα μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο γενικό επιτελείο του συριακού στρατού, στο κέντρο της πόλης.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε νωρίτερα πλάνα από τις ζημιές που προκλήθηκαν στο γενικό επιτελείο στρατού από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.