Σάββατο, 12η Ιουλίου 2025  8:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 12 Ιουλίου 2025 18:59

Ο Ε.Μακρόν ζήτησε την αποστολή γαλλο-βρετανικής δύναμης 50.000 ανδρών στην Ουκρανία!

Ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν ανακοίνωσε ότι, μαζί με τη Βρετανία, η Γαλλία είναι έτοιμη να δημιουργήσει ένα ενιαίο στρατιωτικό απόσπασμα «έως 50.000 στρατιωτών» με σκοπό την «πιθανή μεταγενέστερη ανάπτυξή τους στην Ουκρανία»!

Ο Μακρόν αναφέρεται στον γαλλικό τύπο ότι είπε συγκεκριμένα:

«Αυξάνουμε το μέγεθος των κοινών δυνάμεων από ταξιαρχία σε σώμα στρατού.

Αυτό σημαίνει ότι οι κοινές μας δυνάμεις μπορούν πλέον να αριθμούν έως και 50.000 άτομα. Αυτοί θα είναι στρατιωτικοί που είναι ικανοί να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη πολεμική σύγκρουση».

Πριν από αρκετούς μήνες, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε έντονα ένα τέτοιο σχέδιο.

Αλλά μέχρι στιγμής, η κοινή ταξιαρχία δεν έχει σχηματιστεί, αλλά υπάρχει μία νέα προοπτική ένα γαλλο-βρετανικό στρατιωτικό σώμα.

Επιπλέον, υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Εάν η «ταξιαρχία» επρόκειτο να αναπτυχθεί «μετά το τέλος του πολέμου», στην περίπτωση του «στρατιωτικού σώματος» επιτρέπεται η άμεση εμπλοκή του στον πόλεμο κατά της Ρωσίας!

Στα πλαίσια αυτά σε συνάντηση που έλαβε χώρα στη Ρώμη, εκπρόσωποι του λεγόμενου «συνασπισμού των προθύμων» συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα αρχηγείο για τον συντονισμό των δυνάμεων που θα είναι έτοιμες να αναπτυχθούν στην Ουκρανία μετά την παύση των εχθροπραξιών.

Σύμφωνα με την Washington Post, στην τελευταία συνάντηση του «συνασπισμού» συμμετείχε για πρώτη φορά μια αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ειδικό εκπρόσωπο του Τραμπ, Keith Kellogg.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπροσωπήθηκαν επίσης από τους γερουσιαστές Lindsey Graham και Richard Blumenthal, συν-συγγραφείς του νομοσχεδίου για την εισαγωγή δευτερογενών κυρώσεων κατά των χωρών που εμπορεύονται με τη Ρωσία.

Η δυτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στην Ουκρανία θα ονομάζεται Πολυεθνική Δύναμη Ουκρανίας.

Υποτίθεται ότι το αρχηγείο του θα λειτουργεί στο Παρίσι για τον πρώτο χρόνο και στη συνέχεια θα αναδιαταχτεί στο Λονδίνο.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός πυρήνα συντονισμού στο Κίεβο.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ποιες χώρες είναι έτοιμες να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχουν ήδη περίπου 30 από αυτές.

Ο κύριος στόχος της Πολυεθνικής Δύναμης Ουκρανίας είναι η αποκατάσταση του ουκρανικού Στρατού, η εκπαίδευση και η διασφάλιση της ασφάλειας στον ουρανό και στη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα συσταθούν πλήρεις στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν τους στρατιώτες τους.

Οι Μακρόν και Στάρμερ, οι οποίοι είναι οι κύριοι εμπνευστές αυτής της ιδέας, περιορίστηκαν σε συνομιλίες μέσω βιντεοκλήσης και επιβεβαίωσαν ότι τα γαλλικά και βρετανικά αποσπάσματα είναι έτοιμα για δράση αμέσως μετά το τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει Ουκρανία μέχρι τότε και τι μορφή θα έχει…

pronews.gr

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call