Κυριακή, 19η Μαίου 2024  4:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 18:32

Ράφα: Το Ισραήλ ξεκίνησε βομβαρδισμούς

Ο ισραηλινός στρατός ενίσχυσε τις αεροπορικές επιθέσεις του κατά δύο γειτονιών στη Ράφα, για τις οποίες έδωσε εντολή στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της παλαιστινιακής υπηρεσίας πολιτικής άμυνας στη Γάζα.

Οι βομβαρδισμοί από την ισραηλινή Αεροπορία, «συνεχίζονται από την προηγούμενη νύχτα και έχουν ενταθεί από το πρωί» δήλωσε ο Άχμεντ Ρεντουάν, εκπρόσωπος τύπου της παλαιστινιακής πολιτικής άμυνας, προσθέτοντας ότι οι γειτονιές Αλ Σούκα και Αλ Σαλάμ, που βρίσκονται στο στόχαστρο, είναι μεταξύ εκείνων που οι κάτοικοί τους έχουν λάβει εντολή να απομακρυνθούν.

Νωρίτερα, κάτοικοι ανέφεραν ότι ο ισραηλινός Στρατός διεξήγαγε επίθεση με πυροβολικό στη Ράφα, λίγες ώρες μετά την εντολή του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους να εκκενώσουν περιοχές της νότιας Γάζας, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο.

Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε σχόλια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Aqsa, συνδεδεμένο με τη Χαμάς, ανέφερε ότι το Ισραήλ στόχευσε περιοχές στην ανατολική Ράφα, κοντά στις γειτονιές όπου έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης.

Η επιχείρηση στη Ράφα είναι «απαραίτητη λόγω της άρνησης της Χαμάς να δεχθεί μια συμφωνία εκεχειρίας» αναφέρουν οι Ισραηλινοί.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε σήμερα ότι η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα είναι αναγκαία λόγω της απόρριψης από τη Χαμάς των προτάσεων για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες περιλαμβάνουν την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση. Ο Γκαλάντ επισήμανε ότι μετέφερε αυτό το μήνυμα στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Το Ισραήλ «ενθαρρύνει» τους κατοίκους της ανατολικής Ράφα να μετακινηθούν προς τις «ανθρωπιστικές ζώνες».

pronews.gr