Κυριακή, 5η Μαίου 2024  3:51: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 19:28

Αγρίνιο: Θερμή υποδοχή στον Δημήτρη Κουτσούμπα – Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων (εικόνες – video)

Θερμή υποδοχή με λουλούδια, χαμόγελα αλλά και …σέλφι επεφύλαξαν στον Δημήτρη Κουτσούμπα πολίτες που τον συνάντησαν κατά την άφιξή του στο Αγρίνιο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία, το μεσημέρι της Πέμπτης (22.2.24).

Ο  γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ χαιρέτησε εγκάρδια διερχόμενους  και άλλους που έπιναν τον καφέ τους σε τοπικές επιχειρήσεις  και εισέπραξε αφενός  θετικά σχόλια για την πολιτική του στάση αφετέρου τη διάθεση τους να απαθανατίσουν τη συνάντησή τους.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με καταστηματάρχες και εμποροϋπαλλήλους αλλά και τον κόσμο.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δίπλα από την πλατεία Δημοκρατίας προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και δημότες.

Υπενθύμισε ότι η 28η Φεβρουαρίου, ημέρα μεγάλης απεργίας,  συμπίπτει με την «εγκληματική ημερομηνία» της τραγωδίας των Τεμπών, όπου χάθηκαν 57 αθώες ψυχές και απήυθυνε κάλεσμα συμμετοχής.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούμπας στο Αγρίνιο και πριν τοποθετηθεί άκουσε τους σύντομους χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων της περιοχής, οι οποίοι στο πλαίσιο του χαιρετισμού τους αποτύπωσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Την αρχή των χαιρετισμών έκανε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, ακολούθησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, το μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Βάνα Πατρινού, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργος Ντουντούμης, η μαθήτρια Δανάη Παπανικολάου και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για τις ιχθυοκαλλιέργειες Ξηρομέρου Βασίλης Σούλας.

Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στο Αγρίνιο επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε στο Αγρίνιο χωρίς να χαιρετήσουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των γιατρών, των νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας και όλης της χώρας, δεν γίνεται χωρίς να χαιρετίσουμε τον αγώνα της αγροτιάς που συνεχίζονται μετά από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας, που είχε την αμέριστη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και των κατοίκων της Αττικής, Οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους και στην Αιτωλοακαρνανία και στα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας για την τελική δικαίωση του αγώνα τους. Να χαιρετήσουμε τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, τους αγώνες των φοιτητών και φοιτητριών ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Μ αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για νέα χαράτσια που θα πληρώνει η ελληνική λαϊκή οικογένεια για να σπουδάσει το παιδί της. Να χαιρετήσουμε επίσης τους αγώνες των συνταξιούχων που παλεύουν για γηρατειά με περίθαλψη, με ασφάλιση, με συντάξεις ώστε να μπορούνε να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους και να χαιρετήσουμε τους εκπροσώπους των μικρών επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των έμπορων, των βιοτεχνών. Όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την φορολογία – φοροληστεία, είτε με άλλα αιτήματα που έχουν και δεν ικανοποιούνται, επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο, ενώ η Κυβέρνηση το γνωρίζει και δεν κάνει τίποτε.

Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε τους αγώνες όλων αυτών των επαγγελματιών, των εργαζομένων, στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της εργατικής τάξης, των μισθωτών και του δημοσίου που θα γίνει στις 28 Φλεβάρη. Η ημερομηνία αυτή είναι εμβληματική γιατί σαν την ημέρα αυτή ένα χρόνο πριν χάθηκαν 57 αθώες ψυχές στην τραγωδία των Τεμπών. Δεν πρέπει την ημερομηνία αυτή να την ξεχνάμε ούτε στιγμή μέχρι να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές σ αυτούς που συνετέλεσαν σ αυτό το έγκλημα.

Οι αγώνες αυτοί πρέπει να συνενωθούν σε ένα μεγάλο ενωτικό μέτωπο αγώνα όλων των εργατών, των υπάλληλων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, των φοιτητών, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών και να έχουν καθαρή κατεύθυνση ενάντια σε όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα την χώρα και έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει έρθει ο ελληνικός λαός και στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι αγώνες αυτοί πρέπει να έχουν καθαρή κατεύθυνση ενάντια στην Κυβέρνηση της ΝΔ και ενάντια στον κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει να κοροϊδεύει, ενάντια ακόμα σε όλα τα κόμματα, στον ΣΥΡΙΖΑ, και στο ΠΑΣΟΚ, που παριστάνουν την αντιπολίτευση, ενώ και αυτά κυβέρνησαν, ενώ και αυτά ψηφίζουν σήμερα τους αντιλαϊκούς νόμους κατά 80% και κατά 50% στο ελληνικό κοινοβούλιο και στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο βασικός αντίπαλος των αγροτών, των εμπόρων, των επαγγελματιών και όλων των άλλων είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, είναι το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλέον ο ελληνικός λαός, όπως και άλλοι λαοί της Ε.Ε. την αμφισβητούν. Πάνω από το 30% με 40% του ελληνικού λαού λέει πως η κατάσταση στην Ευρώπη είναι χειρότερη από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην Ε.Ε..

Ο λαός πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στις ευρωεκλογές και στην άδικη πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος του. Με ισχυρό ΚΚΕ θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα για να ανακουφιστεί ο λαός και να ανοίξουμε δυναμικά το δρόμο για τα συμφέροντα του λαού».

Δείτε αποσπάσματα από την τοποθέτησή του: