Σάββατο, 4η Μαίου 2024  9:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 10:10

Αλλος Ανθρωπος: Ζητούσε διπλασιασμό συνδρομής ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Αύξηση στη συνδρομή που κατέβαλλαν κάθε χρόνο όσοι στήριζαν τον Αλλο Ανθρωπο φέρεται να ζητούσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λίγο καιρό πριν γίνει γνωστή ή έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Στο εξοδολόγιο που είχε αναρτήσει στα social media παρουσίαζε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της δράσης, από ενοίκια μέχρι βενζίνη, ακόμα και το κόστος για τα μπολάκια στα οποία σέρβιρε το φαγητό. Μόνο που όπως έλεγε στους υποστηρικτές του, δεν… έβγαινε πλέον για τα καλύψει τα έξοδα και ζητούσε διπλασιασμό της συμμετοχής από τα 5 στα 10 ευρώ απευθυνόμενος όπως έγραφε στους 150.000 φίλους του Αλλου Ανθρώπου. «13ος χρόνος Αλλοι Ανθρωποι, τραβάμε κουπί πολύ, το γνωρίζω ότι είναι δύσκολα για αυτό λέω ότι όποιος μπορεί, αν μπορεί και θέλει. Παρακάτω θα διαβάσετε τα πάγια έξοδα. Δεν είναι απαραίτητο να βάζετε χρήματα ή να μας δίνετε, μπορείτε πάντα να σας στέλνω τον λογαριασμό του ρεύματος π.χ. και να βάζει ο καθένας ό,τι μπορεί, το τηλ. του Παναγιώτη για τα μπολάκια, τα στοιχεία του αυτοκινήτου για προπληρωμένη βενζίνη κ.λπ. Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και όπως κάθε χρόνο έχουμε την ετήσια συμμετοχή, συνδρομή, όπως θέλετε πέστε το. Ετσι και φέτος ξεκινάμε έναν μήνα πιο νωρίς για να προλάβουμε αυτό που έρχεται τον χειμώνα. Ετσι λοιπόν όποιος μπορεί, αν μπορεί, αν θέλει, με 10 ευρώ (αντί για 5) συμμετέχει» έγραφε ο Αλλος Ανθρωπος.

Αφού παρέθετε αναλυτικά στοιχεία για το κόστος του ενοικίου, των καυσίμων, του λογαριασμού ρεύματος, των μπολ συσκευασίας, ακόμα και για το κόστος της ασφάλειας και του σήματος κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, συνολικού ύψους 60.500 ευρώ τον χρόνο, ζητούσε από τους φίλους της δράσης να βάλουν το χέρι στην τσέπη επισημαίνοντας ότι σε αυτά τα έξοδα δεν περιλαμβάνονταν τα τρόφιμα, τα ταξίδια αλληλεγγύης, οι πληρωμές ενοικίων και λογαριασμών ανθρώπων που είχαν ανάγκη ή χρήματα για την υγεία όσων ζητούσαν τη βοήθειά του.

Ο μυστηριώδης 3ος λογαριασμός

Εκτός από τους λογαριασμούς της μητέρας και του γαμπρού του Κώστα Πολυχρονόπουλου, που σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής χρησιμοποιούνταν για καταθέσεις χρημάτων του Αλλου Ανθρώπου, κατά καιρούς ο Κώστας Πολυχρονόπουλος πρότεινε μέσω των social media έναν ακόμα λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτός ο λογαριασμός ανήκει σε μια γυναίκα με αρχικά Α.Κ. και δεν φαίνεται να είχε συμπεριληφθεί στη μέχρι τώρα έρευνα. «Εχουν μπει 1.800 ευρώ περίπου για το ρεύμα και το νερό του χώρου στον Κεραμεικό από τα 2.950 και χρειαζόμαστε άλλα 1.100 περίπου. Στην έκτη φωτό φαίνεται το ποσό που έχουμε μαζέψει. Οποιος μπορεί αν μπορεί, εδώ, πριν μας το κόψουνε» έγραφε ο κ. Πολυχρονόπουλος τον Ιούνιο του 2023 προτείνοντας τον λογαριασμό paypal του Αλλου Ανθρώπου και τον λογαριασμό της κυρίας Α.Κ. προκειμένου να κατατεθούν τα χρήματα. «Οπως ο ίδιος ο Πολυχρονόπουλος έχει δηλώσει δύο λογαριασμοί είναι εκείνοι που δέχονταν καταθέσεις για τους σκοπούς του Αλλου Ανθρώπου. Περιστασιακά ίσως χρησιμοποιήθηκαν και ένας – δύο άλλοι, αλλά για περιορισμένη χρονική διάρκεια και με μικρά ποσά που κατατέθηκαν. Θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα και εγκυρότερα ευθύς ως έχω στα χέρια μου τα στοιχεία της Αρχής ή του αρμοδίου εισαγγελέως» λέει στον «Ε.Τ.» ο δικηγόρος του κ. Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής.

Ο λογαριασμός paypall για ηλεκτρονική κατάθεση χρημάτων ερευνήθηκε από την Αρχή και σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ένα μέρος κατέληγε σε παικτικούς λογαριασμούς. Το ίδιο φαίνεται -σύμφωνα πάντα με την έρευνα- να έχει γίνει και με περίπου 600.000 ευρώ που είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς της μητέρας του και του γαμπρού του, τα οποία δεν εμφανίζονται κάπου στη συνέχεια και εκτιμάται ότι μπορεί να έχουν χαθεί.

Ωστόσο ο δικηγόρος του κ. Πολυχρονόπουλου κάνει λόγο για φήμες και εικασίες: «Από τα στοιχεία τουλάχιστον που έχω στα χέρια μου, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν κάνει λόγο για κίνηση ποσών προς παικτικούς λογαριασμούς, αλλά για υπόνοιες κίνησης, με άλλα λόγια για έρευνα εάν υπάρχει τέτοια κίνηση. Για τον λόγο αυτό, νομίζω πως πρέπει να αναμένουμε την κλήση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου από τον αρμόδιο κ. ανακριτή, ώστε να δούμε ποια ακριβώς κίνηση χρημάτων ερευνάται, προς ποιους λογαριασμούς και τι ποσά αφορούν. Από την πλευρά μου τουλάχιστον προσπαθώ να προσεγγίζω το θέμα σε επίπεδο βάσιμων στοιχείων και όχι φημών, ισχυρισμών ή εικασιών» λέει ο κ. Αλεξανδρής, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο εντολέας του δεν έχει εμμονή με τα τυχερά παιχνίδια.

«Ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι αβάσιμες οι καταγγελίες για εμμονή του με τυχερά παιγνίδια. Σε ουσιαστικό επίπεδο, όχι σε επίπεδο κουτσομπολιού ή κλειδαρότρυπας, εκείνο που ενδιαφέρει όμως είναι εάν χρήματα που κατατέθηκαν για τους σκοπούς του Αλλου Ανθρώπου διοχετεύθηκαν σε άλλες δραστηριότητες πλην του σκοπού αυτού. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι κατηγορηματικός πως δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Ας έχουμε όλοι υπόψη μας όμως πως όλη αυτή η παραφιλολογία, όλη η ανθρωποφαγία που συντελείται δεν κάνει κακό στον Πολυχρονόπουλο. Κάνει κακό στο σύστημα αξιών της κοινωνίας, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, τον εθελοντισμό, αξίες που πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Και βέβαια κάνει κακό στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης, αφού παράνομα αποδεικτικά μέσα, ανώνυμες καταγγελίες θεωρούνται ως θέσφατα και άνθρωποι θεωρούνται ένοχοι και καταδικάζονται στη συνείδηση της κοινής γνώμης, χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες» καταλήγει ο κ. Αλεξανδρής.

Η επόμενη μέρα

Η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων βάζει σε δοκιμασία τη σημαντική -κατά γενική ομολογία- δράση της ομάδας που σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της έχει μοιράσει περίπου 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού από το 2011 μέχρι σήμερα, όπου υπήρχε ανάγκη, από την Αθήνα μέχρι την Τουρκία μετά τους σεισμούς και τον Παλαμά Καρδίτσας μετά τη θεομηνία Daniel. Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος εμφανίζεται σύμφωνα με το περιβάλλον του αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του με τη δημιουργία νομικού προσώπου που δεν υπήρχε έως τώρα ή με το άνοιγμα νέου λογαριασμού σε άλλο πρόσωπο χωρίς και στις δυο περιπτώσεις να εμφανίζεται ο ίδιος ο ιδρυτής. Το πρώτο σκέλος της έρευνας της Αρχής έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και πλέον ο κ. Πολυχρονόπουλος οργανώνει μαζί με τους δικηγόρους του, Νίκο Αλεξανδρή και Αλέξανδρο Κατσιφό, την υπερασπιστική του γραμμή.

sinidisi.gr