Σάββατο, 4η Μαίου 2024  10:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 22:31

Ναύπακτος: Δράση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Η πληροφόρηση και η ενημέρωση των πολιτών αλλά και των ανθρώπων της αγοράς για το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας, ήταν ο στόχος του κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, που επισκέφθηκε την Ναύπακτο το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024.

Ειδικότερα το κλιμάκιο της Νομαρχιακής περιηγήθηκε στην λαϊκή αγορά της πόλης, αλλά και σε διάφορα εμπορικά καταστήματα σε κεντρικά της σημεία. Εκεί τα μέλη του κλιμακίου διένειμαν το ενημερωτικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανέπτυξαν και ένα χρήσιμο διάλογο τόσο με τους καταναλωτές όσο και με τους εμπόρους.

Κοινό συμπέρασμα αυτής της δράσης ήταν, ότι το διογκούμενο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την αγορά δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η οποία επικαλούμενη τα πρόσφατα εκλογικά της ποσοστά σφυρίζει αδιάφορα.

Και δυστυχώς οι επαναλαμβανόμενες κοστολογημένες και αιτιολογημένες προτάσεις- εκκλήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και των στελεχών του Κινήματος για την αποκλιμάκωση αυτής κατάστασης, εξακολουθούν να μην αγγίζουν καν τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τον Πρωθυπουργό.

Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η ουσιαστική αύξηση των πραγματικών μισθών , η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά ,η ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού και η συγκρότηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, είναι μερικές από τις προτάσεις μας, η συμβολή των οποίων στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας θα ήταν καταλυτική.

Ωστόσο όμως και πάρα την κυβερνητική αδιαφορία το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης καταναλωτών και εμπόρων σε όλη την χώρα.

Το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας απαρτίζονταν από τον Γραμματέα της Γιώργο Ζήσιμο, το μέλος της Νομαρχιακής Χρήστο Ζωιτάκη, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημοσθένη Καπώνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χρήστο Κωστακόπουλο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου, Βασίλη Πολιτόπουλο, Αντώνη Σινογιώργο και Τάκη Παπαθανάση.

sinidisi.gr