Κυριακή, 5η Μαίου 2024  3:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 17:30

Ο Μητσοτάκης στο μπλόκο των αγροτών της Βόνιτσας: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία» (VIDEO)

«Είμαστε εδώ όχι για να τσακωνόμαστε, αλλά για να λύνουμε προβλήματα» είπε στους αγρότες ο Πρωθυπουργός

Το μπλόκο των αγροτών στη Βόνιτσα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, μετά τα εγκαίνια του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία. Ο κ. Μητσοτάκης είχε εκτενή διάλογο με τους αγρότες, ενώ τους είπε «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία», απαντώντας σε τοποθέτηση ενός εκ των αγροτών, ο οποίος είπε «αν υπάρχει σχέδιο να μας το πείτε, να κάνουμε και εμείς κουμάντο, ή να γίνουμε γκαρσόνια ή να φύγουμε για τη Γερμανία».

Ο Πρωθυπουργός είπε, μεταξύ άλλων: «Για μένα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα, τα γνωρίζω από πρώτο χέρι. Γνωρίζετε επίσης ότι όμως αυτά τα 4 δύσκολα χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του εφικτού κοντά στους αγρότες και με μείωση της φορολόγησης και με αύξηση της οικονομικής στήριξης που δώσαμε στον ΕΛΓΑ, δώσαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε αποζημιώσεις τα 4 τελευταία χρόνια, μόνο τα 500 εκ. προέρχονταν από τις εισφορές των αγροτών, και με μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, όπου μπορούσαμε να παρέμβουμε. Και είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, να μειώσουμε το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας».

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε στους αγρότες: «Θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Και όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία συνολικά, όπως το κάναμε και πέρυσι με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τόσο περισσότερους πόρους θα έχουμε για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Σας ευχαριστώ πολύ, ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είμαι αφελής, δεν είναι μόνο εδώ δύσκολα, βλέπετε και σε όλη την Ευρώπη τι γίνεται. Θέλω να κρατήσουμε αυτό το καλό και πολιτισμένο κλίμα διαλόγου, γιατί είμαστε εδώ όχι για να τσακωνόμαστε, αλλά για να λύνουμε προβλήματα».

agriniovoice.gr