Κυριακή, 5η Μαίου 2024  8:32: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 23:46

Εξεταστική για Τέμπη: Ένταση με αφορμή το εξώδικο της οικογένειας του μηχανοδηγου

Το αίτημα να φτάσει ο φάκελος νοσηλείας του θανόντος μηχανοδηγού στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη, ζήτησε χθες το βράδυ η πλειοψηφία. Ένταση ωστόσο προκλήθηκε όταν έφτασε στην επιτροπή το εξώδικο της οικογένειας του μηχανοδηγού.

Όσον αφορά στον ιατρικό φάκελο του μηχανοδηγού το αίτημα είναι προς το Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και προς την Hellenic Train, να έρθουν στη Βουλή όποιες ιατρικές μεταβολές από το 2017 μέχρι την ημέρα του τραγικού συμβάντος το 2023, εφόσον υπάρχουν και ποιές είναι αυτές.

Εξώδικη διαμαρτυρία των συγγενών του άτυχου μηχανοδηγού έφτασε χθες το απόγευμα στην εξεταστική επιτροπή. Διαβάστηκε το περιεχόμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας του άτυχου μηχανοδηγού και επίσης ότι δεν υπάρχει σεβασμός στη μνήμη των νεκρών και πως παίζονται πολιτικά παιχνίδια εντυπωσιασμού.

Αυτό το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο προεδρείο της Επιτροπής και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η μειοψηφία κατηγορεί την πλειοψηφία ότι πάει σε έναν άλλο δρόμο τη διαδικασία για να μετατοπίσει ευθύνες και στον μηχανοδηγό, ενώ από την πλευρά της η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι μένει προσηλωμένη στην έρευνα για τη διαδικασία όσων συνέβησαν και πως σέβεται απόλυτα τους νεκρούς.

Στην εξεταστική καταθέτει ο πρώην πρόεδρος της ΡΑΣ, Βασίλης Διαμαντής.

Πηγή: ertnews.gr

Πολυμέσα