Σάββατο, 4η Μαίου 2024  8:27: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 09:50

Σταρακά: «Καλά θα κάνει η κυβέρνηση ΝΔ να ξεχάσει τα λουκέτα στα δικαστήρια της Αιτωλοακαρνανίας»

Πριν από ελάχιστους μήνες, ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκης, στήθηκε προεκλογικά στο κέντρο του Αγρινίου  και με ένα μικρόφωνο μίλησε διεξοδικά για τη βαρύνουσα σημασία της Αιτωλοακαρνανίας, γιατί όπως είπε, «είναι η Περιφέρεια την οποία κοιτάμε όταν θέλουμε να έχουμε μία μικρογραφία της χώρας». Μίλησε επίσης για λιγότερους φόρους και για τη δέσμευσή του «για καλύτερη ποιότητα ζωής την επόμενη ημέρα» σε όλους τους Δήμους του Νομού. Είπε πολλά ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είπε τίποτα όμως για επιδημία λουκέτων στα ΕΛΤΑ του νομού μετεκλογικά. Ούτε είπε κάτι για κίνδυνο λουκέτων και στα δικαστήρια του Νομού. Ίσως γιατί θα είχε πρόβλημα να εξηγήσει πώς συνάδουν όλα αυτά με την καλύτερη ποιότητα ζωής και τη βαρύνουσα σημασία της Αιτωλοακαρνανίας ως «μικρογραφία της χώρας».

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να μην έχει όριο η προεκλογική εξαπάτηση του μεγαλύτερου νομού της χώρας, της Αιτωλοακαρνανίας, από τον κ. Μητσοτάκη, αλλά όλοι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησής του θα μας βρουν όλες και όλους, ενωμένες και ενωμένους, απέναντι. Σχεδιασμοί που διαρρέονται τώρα, μέσω «λαγών», σε μορφή εξωπραγματικών σεναρίων που αφορούν το Εφετείο Δυτικής Στερεάς και τα πρωτοδικεία της Αιτωλοακαρνανίας. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να ξεχάσει το λουκέτο στα δικαστήρια του Νομού. Το Εφετείο με έδρα το Αγρίνιο και τα δύο Πρωτοδικεία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι θα μείνουν ως έχουν γιατί αυτό επιτάσσει η λογική και το συμφέρον του κάθε πολίτη στο μεγαλύτερο νομό της χώρας. Οποιαδήποτε κατάργηση θα καταστήσει το δικαστικό έργο ακόμα πιο δύσκολο, επιβαρύνοντας πολίτες και δικηγόρους, την ώρα μάλιστα που οι τελευταίοι δέχονται και την φορολογική επίθεση με τον οριζόντιο κεφαλικό φόρο, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για ακόμα χαμηλότερους φόρους.

Στέκομαι ανυποχώρητα δίπλα σε όλους τους φορείς που υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη στην εξυπηρέτηση σε δικαστικές υποθέσεις και απαιτούν τη διατήρηση του δικαστικού χάρτη στο Νομό μας ως έχει. Και υπογραμμίζω την ξεκάθαρη στάση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα των σεναρίων για το Δικαστικό Χάρτη της χώρας, με ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προκαλέσει αναίτια αναταραχή στον χώρο της Δικαιοσύνης, προς ικανοποίηση των ιδεοληψιών της…Και αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρώην όσο και ο νυν Υπουργός έχουν δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα που θα αιφνιδιάσει τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να έχει προηγηθεί εξαντλητική διαβούλευση και χωρίς να ληφθούν υπόψη κριτήρια σχετικά με τις τοπικές ιδιαιτερότητες…»

«Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην θέσει την Δικαιοσύνη στη κλίνη του Προκρούστη, αλλά να εξασφαλίσει τα κονδύλια, τα οποία απαιτούνται για να μην ερημώσει η περιφέρεια. Δεν είναι απλά θέμα προτεραιοτήτων. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή της. Εκτός βέβαια αν αυτή είναι η αληθινή ατζέντα της και προτιμά να κρύβεται πίσω από «πορίσματα» και «Επιτροπές», αδιαφορώντας για την ζημιά που θα προκαλέσει στο Κράτος Δικαίου».

         

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 22:35