Σάββατο, 4η Μαίου 2024  8:01: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 18:10

Η κοινή συνάντηση Δημητρογιάννη με δύο πρωθυπουργούς και έναν κάτοχο βραβείου Νόμπελ! (εικόνες)

Eίναι λίγες οι φορές όπου σε κοινό χώρο και εκδήλωση συνυπάρχουν επιστήμονες, πολιτικοί και ακαδημαϊκοί, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένοι για το έργο τους ερευνητές. Ακόμα πιο ελάχιστες όταν προσκαλούνται και αυτοδιοικητικοί, ιδίως από την επαρχία!

Ο λόγος για τον αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Δημητρογιάννη, ο οποίος προ ημερών ήταν ο μόνος αυτοδιοικητικός στη χώρα που παραβρέθηκε στην ομιλία του διεθνούς  φήμης Αμερικανού οικονομολόγου Joseph Stiglitz, ο οποίος τιμήθηκε το 2001 με το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών. Παρών στην συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Σιάσος ( με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία), οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Λ. Παπαδήμος και Γ. Παπανδρέου, η πρώην υπουργός Λ. Κατσέλη κ.ά, με τους οποίους ο Λάμπρος Δημητρογιάννης είχε και κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Προσκεκλημένος από τους γνωστούς καθηγητές Ν. Ηρειώτη και Παπανδρέου, ο αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και τη διάλεξη του Joseph Stiglitz για την Πράσινη Βιομηχανική Πολιτική, με την οποία επιδιώκεται η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, ο περιορισμός των εμπορικών πολέμων, η ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, και η προώθηση της ανάπτυξης των πράσινων τεχνολογιών και της διεθνούς συνεργασίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σχετική πρόσκληση προς τον αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Δημητρογιάννη, προήλθε και λόγω των πανελλαδικών πρωτοβουλιών που έχουν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια στους σχετικούς τομείς, καθώς και της πανελλαδικής προβολής που τυγχάνουν τα πεπραγμένα της την τελευταία τετραετία, δίνοντας πλέον και την ανάλογη επιβράβευση από την πανεπιστημιακή και πολιτική κοινότητα.

sinidisi.gr