Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  7:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 12:00

Βγάλαμε δημάρχους σε πόλεις που σβήνουν!

Τα παρακάτω στοιχεία είναι από δημοσίευση του οικονομολόγου Κωνσταντίνου Χαροκόπου και δείχνουν τη μείωση του πληθυσμού, λόγω δημογραφικού την ώρα που συζητούν όλοι για τους δημάρχους τους!

Η μείωση του πληθυσμού στη Ελλάδα κάθε χρόνο μεταφράζεται με την απώλεια μιας πόλης από τις σημαντικές της χώρας ανάλογα με το πόσο μειώθηκε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την απώλεια όχι μόνο λόγω γεννήσεων, αλλά και λόγω του φευγιού στο εξωτερικό των νέων.

Ο κατάλογος είναι δραματικός:  Αυτά είναι τα στατιστικά στοιχεία του αρνητικού ισοζυγίου γεννήσεων και θανάτων, που έχει καταγράψει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, από το 2015 μέχρι και το 2022. Κάθε χρόνο χάνεται ο πληθυσμός και ερημώνει μια ολόκληρη πόλη, αφού το ισοζύγιο έχει χάσει τη ισορροπία του, υπέρ των θανάτων και εις βάρος των γεννήσεων.

Ο αριθμός των 467.756 Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό αντιστοιχεί σε εξαφάνιση από τον χάρτη μέσα σε μια δεκαετία, τρεις μεγάλες πόλεις. Η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Λάρισα! Μπορούμε να το διανοηθούμε ότι το 2015, ερήμωσε και εξαφανίστηκε από τον χάρτη η Τρίπολη, το 2016 ερήμωσε και εξαφανίστηκε από τον χάρτη η Σαλαμίνα, το 2017 ερήμωσε και εξαφανίστηκε από τον χάρτη το Ρέθυμνο, το 2018 ερήμωσε και εξαφανίστηκε από τον χάρτη η Πτολεμαΐδα, το 2019 ερήμωσε και εξαφανίστηκε από τον χάρτη η Βέροια, το 2020 ερήμωσε και εξαφανίστηκε από τον χάρτη η Καρδίτσα, το 2021 ερήμωσε και εξαφανίστηκε από τον χάρτη η Καλαμάτα και το 2022, ερήμωσαν και εξαφανίστηκαν από τον χάρτη τα Ιωάννινα;

Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 67% των «Ελλήνων Μεταναστών της Οικονομικής Κρίσης», δεν σκοπεύει να επιστρέψει μέσα στα επόμενα πέντε έτη. Η κυρίαρχη τάση είναι ότι οι νέοι που μετανάστευσαν από την Ελλάδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, δεν επιθυμούν να επιστρέψουν, ούτε σήμερα, ούτε σε έναν ορίζοντα πενταετίας και πολλοί από αυτούς ούτε σε ορίζοντα εικοσαετίας. Αλήθεια, για ποιες εκλογές μιλάμε; Σε ποια χώρα

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 750 φορές