Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ήταν «χείμαρρος» στην χθεσινή (23/09) συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RBC, τονίζοντας πως η μόνη λύση είναι η συνέχιση πολέμου «μέχρι τέλους», ενώ εξήγησε για ποιο λόγο είναι ζωτικής σημασίας η ρωσοουκρανική σύγκρουση.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τες ως «ανύπαρκτες και μηδενικές».
«Συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας και να επιτύχουμε τους στόχους.
Είναι αναγκαία η συνέχισή της μέχρι τέλους για την επίτευξη των στόχων που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Το κάνουμε αυτό τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της χώρας μας. Για πολλές μελλοντικές γενιές.
Επομένως, δεν έχουμε άλλη επιλογή», πρόσθεσε, εξηγώντας τον λόγο που είναι απαραίτητη η συνέχεια της SMO.
«Οι προσπάθειες των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες να αποκαταστήσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία έχουν αποφέρει σχεδόν μηδενικά αποτελέσματα.
Αυτή η πορεία είναι αργή, πολύ αργή… η αποτελεσματικότητά της είναι σχεδόν μηδενική και ανύπαρκτη», πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ σχετικά με τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της αμερικανικής πλευράς.
Απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ρωσία είναι «χάρτινη τίγρης» (paper tiger), λέγοντας ότι η οικονομία είναι σταθερή.
«Η Ρωσία διατηρεί τη μακροοικονομική της σταθερότητα», δήλωσε ο Πεσκόφ, για να προσθέσει: «Ναι, η Ρωσία αντιμετωπίζει εντάσεις και προβλήματα σε διάφορους τομείς της οικονομίας».