Πέμπτη, 3η Ιουλίου 2025  6:53: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2025 23:41

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι «στριμώχνει» και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα εμβόλια της Pfizer

Διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ της Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν που εκπροσωπεί την διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και νέων δυνάμεων οι οποίες εκπροσωπούνται από την Ευρωπαία Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι όπως και μεγάλη μερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Κοβέσι έχει απαιτήσει διαφάνεια και στην περιβόητη υπόθεση των SMS μεταξύ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του CEO της Pfizer κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για τα εμβόλια για τον Covid-19, όταν και δαπανήθηκαν εκατοντάδες δισ. ευρώ!

Η ίδια έχει συνοψίσει τη φιλοσοφία της με μία φράση: «Δεν υπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι εγκληματικότητας – οι μαφιόζοι του δρόμου και οι εκπρόσωποι του οικονομικού εγκλήματος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Τώρα η  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι αντιμέτωπη με ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη Πέμπτη, 10 Ιουλίου.

Είναι η πρώτη φορά από το 2014 που επικεφαλής της Επιτροπής βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τέτοια κίνηση, Κάτι που δεν είναι καθόλου καλό για την ίδια.

Την πρόταση είχε καταθέσει ο Ρουμάνος δεξιός ευρωβουλευτής Γκεόργκιε Πιπερέα με αφορμή το σκάνδαλο με τα μυστικά μηνύματα της Φον ντερ Λάιεν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σχετικά με την αγορά εμβολίων για τον κορωνοϊό από την ΕΕ.

Παρόλο που ορισμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Φον ντερ Λάιεν και του δεξιού ECR απέσυραν την υποστήριξή τους στην πρόταση έπειτα από πιέσεις από τις παρατάξεις τους, η πρόταση εξασφάλισε τις 72 υπογραφές που απαιτούνται για να προχωρήσει.

Το Politico επισημαίνει ότι η κίνηση είναι μάλλον συμβολική καθώς η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας. Ωστόσο, υπογραμμίζει την αυξανόμενη οργή κατά της Φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες έπειτα από μια σειρά αμφιλεγόμενων κινήσεων και σκανδάλων.

Η επικεφαλής της Επιτροπής θα πρέπει να εμφανιστεί σε συζήτηση που αφορά τις ενέργειες της επιτροπής την προσεχή Δευτέρα, τρεις ημέρες πριν από τη ψηφοφορία. Παράλληλα, οι αρχηγοί των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου θα καταθέσουν τις απόψεις τους.

Στην περίπτωση που η πρόταση υπερψηφιστεί, θα οδηγήσει σε παραίτηση ολόκληρης της Επιτροπής και στην χρονοβόρα διαδικασία διορισμού 27 νέων Ευρωπαίων επιτρόπων.

pronews.gr

Πολυμέσα

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call