Σάββατο, 4η Μαίου 2024  12:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 09:50

"Τρύπα στην γεωγραφία" των μεγάλων έργων η Αιτωλοακαρνανία

Από όποια...κατεύθυνση κι αν ακούσεις όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την παράδοση του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, που παραδόθηκε την Τρίτη (23-4-2024), θα διαπιστώσεις το κενό που υπάρχει.

Για την ακρίβεια το κενό στον χάρτη, την "τρύπα στην γεωγραφία" που λέει και το τραγούδι.

«Σήμερα είναι πράγματι μία σπουδαία μέρα για τη Στερεά Ελλάδα, για τη Θεσσαλία, για τη Δυτική Μακεδονία, για την Ήπειρο καθώς παραδίδουμε στην κυκλοφορία το τμήμα ενός πολύ σημαντικού δρόμου», ανέφερε, εξηγώντας ότι πλέον θα απαιτούνται δυόμισι ώρες για να πάει κανείς από την Αθήνα στην Καρδίτσα, τρεις για να πάει στα Τρίκαλα και ότι ο νέος δρόμος θα προσφέρει μια μεγάλη διευκόλυνση για περιοχές που έχουν σκληρά δοκιμαστεί.

Ποια περιφέρεια είναι κάπου εκεί τριγύρω από αυτές τις τέσσερις αλλά τελικά...πουθενά; Σαφές.

Αλλά και ποιος λείπει από τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν και γυρόφεραν ακόμη πιο κοντά σε μας εδώ στην Αιτωλοακαρνανία;

«Το 2019 είχαμε δεσμευτεί όταν οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα κλείνουμε σιγά-σιγά τις εκκρεμότητές μας με το παρελθόν ως προς την ολοκλήρωση μεγάλων αυτοκινητοδρόμων εθνικής εμβέλειας. Ο δρόμος Πάτρας – Πύργου βαίνει κι αυτός προς ολοκλήρωση και η μεγάλη εκκρεμότητα του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης έχει πια δρομολογηθεί. Ταυτόχρονα και άλλα έργα περιφερειακής σημασίας δρομολογούνται: η σύνδεση της Λαμίας με το Καρπενήσι, το κομμάτι του βόρειου άξονα της Εύβοιας ώστε η βόρεια Εύβοια να γίνει προσβάσιμη με έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο, ο δρόμος Γιάννενα-Κακαβιά»...και μερικά άλλα.

Χρειάζεται να πούμε ποια περιοχή, ποιος νομός (κάποτε και τώρα περιφερειακή ενότητα) δεν αναφέρεται, παρότι περνάνε...ξυστά τόσα και τόσα άλλα;

Είναι προφανές ότι στον χάρτη, ειδικά της κεντρικής χώρας, αν αφήσουμε έξω την Πελοπόννησο, τα νησιά και την Μακεδονία-Θράκη που έχουν άλλη εθνική οντότητα, έχει σχηματιστεί εδώ και πολλά χρόνια με πολλές πολιτικές προτεραιότητες, ένα... κενό έργων!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 305 φορές